Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 430

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 sie 2010, 22:12

Sammyy pisze:Podobno Krasic oficjalnie u was. Z jednej strony fajny grajek podobno (widziałem tylko w kilku meczach, wrażenia na mnie nie zrobił, ale to za mało by ocenić) z drugiej to prawoskrzydłowy, a wy chyba póki co macie 3 piłkarzy (licząc z Camoranesim) na tą pozycję. Trochę dziwne, tym bardziej w obliczu słów Marotty. Pepe la lewej się zanosi czy Martinez ? Dziury w obronie macie i na lewej stronie boiska, a kupujecie zawodnika na prawe skrzydło - nie czaję :P
Skrzydłowi w czasie meczu u Marotty zmieniają się pozycjami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6775

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 sie 2010, 22:56

Sammy pisze:nie czaję
Tego chyba nikt nie czai. Nawet Del Neri. LO musi być bo De Ceglie jest beznadziejny, a Grosso poza skalą. Dzisiaj mecz słaby, ale wygrany i to się liczy. Znów bohaterem Amauri.

A no i dobrze, że CSKA nie kazało grać Krasicowi dzisiaj, a mogliby.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 sie 2010, 23:27

maciek_88 pisze:To się ciesz. W takim razie rozgrywa jedno z lepszych spotkań w ostatnich 2 latach.
Pierwsza połowa była w jego wykonaniu bardzo słaba (niecelnie podawał i był zupełnie bezproduktywny w destrukcji, co niesamowicie mnie wkurwiało, bo goście mieli momentami naprawdę dużo miejsca w środku boiska), ale w drugiej pokazał się z całkiem niezłej strony. Walczył, robił wślizgi, znacznie lepiej podawał, nie tracił piłki i nawet oddał 2 strzały (jeden zablokowany, a drugi podobno zniszczył oświetlenie na Goodison Park). Całość można określić jako przeciętny występ, ale jak Duńczyk zgra się z resztą drużyny to może coś z tego będzie. W każdym bądź razie załamany nie jestem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 sie 2010, 23:35

Daaaamian pisze:
maciek_88 pisze:To się ciesz. W takim razie rozgrywa jedno z lepszych spotkań w ostatnich 2 latach.
Pierwsza połowa była w jego wykonaniu bardzo słaba (niecelnie podawał i był zupełnie bezproduktywny w destrukcji, co niesamowicie mnie wkurwiało, bo goście mieli momentami naprawdę dużo miejsca w środku boiska)
To było właśnie coś co mnie niesamowicie denerwowało w Duńczyku, bo to że jest drewniany w ofensywie było wiadome od początku. Kiedy przychodził spodziewałem się jednak, że pozyskujemy brutala, którego będą się bac zawodnicy w lidze włoskiej, a on nie przypominał twardego boiskowego chama tylko paralitę, który nie jest w stanie przerwac akcji rywala w środku boiska i daje się zrobic na jeden zwód. To odczucie miałem zwłaszcza w 1 sezonie w Juventusie, bo w 2 sezonie zbyt wiele osób wyróżniało się in minus.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 20 sie 2010, 12:41

Podobno blisko wypożyczenia jest Aquilani.

Awatar użytkownika
kiboool
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kiboool » 20 sie 2010, 14:10

Mam nadzieje ze ten Klasic szybko sie zaaklimatyzuje
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=176883\
i Juve bedzie mialo z niego tyle pozytku co z Nedveda

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 sie 2010, 15:18

U la la, się Marotta rozkręcił. Wypożyczenie Aquillaniego to świetny ruch, jeśli tylko nie będzie łapał kontuzji (a przypominam, że mamy teraz w sztabie "pana bez kontuzji") to będzie to porządne wzmocnienie. Pod koniec poprzedniego sezonu prezentował się solidnie, w Romie też grał dobrze chciał go Ranieri swego czasu.

No i Zebina chyba wreszcie odejdzie :jupi:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2010, 19:54

Wracam po tygodniu i widzę, że wreszcie się ruszyło :] Transfer Krasica mnie bardzo cieszy, głównie ze względu na to, że życzyłem tego samemu Milosowi, który był niesamowicie zdeterminowany by trafić do JUVE. Do wizji skrzydłowego u Del Neriego też pasuje bardzo dobrze, cena raczej rozsądna, więc jest ok. Odnośnie tego, że kupujemy prawoskrzydłowego, a braki mamy na lewej, to moim zdaniem rozwiązaniem będzie nieustanna wymiana pozycji pomiędzy prawym, a lewym pomocnikiem. Ostatecznie nieprzypadkowo, wszyscy skrzydłowi, których JUVE mogą grać na obu flankach.

A wypożyczenie Aquilaniego? Dla mnie fantastyczne rozwiązanie. Andrea to klasowy zawodnik, który będzie nie tyle alternatywą dla Marchisio czego oczekiwałem, ale wręcz równorzędnym przeciwnikiem. Jest dokładnie takim graczem jakiego brakowało w środku pomocy. W dodatku wypożyczenie i to najprawdopodobniej z opcją wykupu, czyli na idealnych zasadach. No i tylko, żeby był zdrowy :pray: , ale o to się nie boje za bardzo. Jest Claudio, więc nie będzie problemu przy prawdopodobnych urazach, będzie miał czas na dojście do zdrowia, no i jest wspomniany "pan bez kontuzji", który wprowadził takie nowinki jak indywidualny program ćwiczeń :lol: Ogólnie środek pomocy Marchisio/Aquiliani-Melo/Sissoko wygląda bardzo fajnie.

Teraz już tylko modlę się o lewego obrońcę. :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 sie 2010, 20:31

A na lewą obronę podobno szykowany jest Tremoulinas. Bordeaux nie gra w pucharach więc łatwiej będzie go wyciągnąć niż rok temu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2010, 20:38

jak bardzo jest szykowany?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 sie 2010, 21:05

Ostatnio na meczu Bordeuax oglądali go przedstawiciele Juventusu.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 sie 2010, 22:07

Narzekałem na Marottę, narzekałem,a tu coś wreszcie ruszyło. Krasić, Aquilani(?), Tremoulinas(???), do tego wreszcie dostrzegł problem lewego skrzydła. Jeszcze tylko czwarty stoper i gra gitara.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2010, 22:11

10 pisze:Narzekałem na Marottę, narzekałem,a tu coś wreszcie ruszyło. Krasić, Aquilani(?), Tremoulinas(???), do tego wreszcie dostrzegł problem lewego skrzydła. Jeszcze tylko czwarty stoper i gra gitara.
zaraz zaraz. Marotta planuje ściągnąć Krasica i lewoskrzydłowego?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 sie 2010, 22:24

(L)oczkerson pisze: zaraz zaraz. Marotta planuje ściągnąć Krasica i lewoskrzydłowego?
http://www.juvepoland.com/news.php?id=16932

Krasicia, "i" zjadłeś.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2010, 22:36

znaczy się tym lewym pomocnikiem jest tak jak się spodziewałem Milos. Marotta nie zapomniał o lewej pomocy nigdy, po prostu od początku z Del Nerim mieli na nią dość oryginalny pomysł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”