Manchester United (zbiorczy) - Strona 44

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 maja 2005, 9:28

Liczę na jakieś wielkie transfery. Chociaż nie chcę tu drugiego Realu Madryt - skupiska wielkich indywidualności, będących w drużynie tylko dla kasy.
Cały czas mam nadzieję, że Glazer nie zaszkodzi United, ale nastawiam się pesymistycznie, żeby w razie czego przeżyć miłą niespodziankę ;)
Już się doczekać nie mogę co się stanie gdy Glazer zacznie rządzić. Wolałabym już wiedzieć czy mam się śmiać, czy płakać ;)

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 18 maja 2005, 15:04

100 mln dolarow na transfery wow! ale uwazajcie aby wasz klub nie zmienil sie w chelska tylko w opcji made in usa.
ps Pozdrowienia Futbolowa :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 maja 2005, 21:16

Oby, oby. Jedna Chelsea wystarczy.
W futbolu nie powinno chodzić o kasę, a o grę... Przy pieniądzach zanika piękno piłki nożnej.
No, ale cóż... I tu mamy show-biznes :/

PS. Pozdro Loker :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 18 maja 2005, 21:38

Ale i tak kibice Manchesteru United będą kochali swój klub, kiedy Glazer nakupuje wielkie gwiazdy i to one zaczną zdobywać tytuły, a nie poprzednia paczka (z Silvestrem na czele... również z tego miejsca pozdrawiam Futbolowę :P ). Naturalnie wzbudza kontrowersje przejęcie ekipy z Old Trafoord przez Amerykanina Malcolma Glazera, lecz za kilka pięknych miesięcy fani MU zapomną o tym fakcie, i zaczną wytykać palcami kibiców Man City krzycząc: 'Ha! Jesteśmy lepsi!' :P. Oczywiście taka sytuacja może nie nadejść, ale szykujcie się na najgorsze - druga Chelsea z Was będzie. :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 19 maja 2005, 6:20

Loker pisze:100 mln dolarow na transfery wow! ale uwazajcie aby wasz klub nie zmienil sie w chelska tylko w opcji made in usa.
ps Pozdrowienia Futbolowa :lol:
A ja bym sie nei zdziwil gdyby za te 100 mln zakupiono do klubu jakis mlodych zawodnikow z prawdziwego zdarzenia pokroju Robinho albo Teveza. Jaka gwiazde mozna kupic za te kase ?? Moze dwie albo trzy ale to gora.

Wydaje mi sie ze te 100 mln mieknie przy kasie jaka wpakowal Abroamovich w Chelsea i CSKA wiec narazie Manu nie grozi stanie sie druga Chelsea

POZDRO

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 maja 2005, 10:37

Anka pisze:Ale i tak kibice Manchesteru United będą kochali swój klub, kiedy Glazer nakupuje wielkie gwiazdy i to one zaczną zdobywać tytuły, a nie poprzednia paczka (z Silvestrem na czele... również z tego miejsca pozdrawiam Futbolowę :P ).
;) ;)
Oczywiście, że będziemy kochali United! :twisted: Ale wydaje mi się, że niewielu pokocha pana Malcolma G. i jego synów ;)
Chciałabym, aby przyszły teraz lepsze lata dla ManU, ale cały czas pozostaje ta obawa, że nie wiadomo co zrobi ten gość :?

100 mln? Jeszcze jak pozbędzie się kilku zawodników zrobi się jeszcze raz tyle ;) Trzeba kupić parę nowych twarzy, żeby wreszcie Diabły zaczęły się odradzać ;)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 21 maja 2005, 19:02

kama_reda 25.02.2005 pisze:Bądźmy realistami, MU nie ma juz prawie zadnych szans na awans, takze nie zdobędą mistrzostwa ani pucharu, wiec w tym sezonie pozostaną bez zadnego :!: trofeum, MU jest dobrym klubem, ale są lepsi i tyle.
kama_reda 27.02.2005 pisze:Zobaczymy po sezonie i bedziecie musieli przyznac mi racje, bo w tym sezonie MU zostanie bez trofeum
No i co teraz powiecie??? kto miał racje???

Otwórzcie sobie te strony...:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=435 - strona 30
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=450 - strona 31

... i zobaczcie jak na mnie wjeżdżali za te wypowiedzi co zacytowałem :roll:

No cóż :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 maja 2005, 19:07

Ja się do końca nie zgadzam.

Dzisiaj graliśmy o wiele lepiej od Kanonierów. Zasłużyliśmy na zwycięstwo, ale jeden karny zadecydował o tym, że tytuł - niezasłużenie - trafił w ręce Arsenalu :(

No i szkoda komentować zachowanie sędziego, który nie powinien już więcej sędziować meczy na tak wysokim szczeblu...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 21 maja 2005, 19:11

futbolowa pisze:No i szkoda komentować zachowanie sędziego, który nie powinien już więcej sędziować meczy na tak wysokim szczeblu...
No tak, najlepiej na sędzigo zwalić :roll: :lol: :lol: :lol:

Może i MU był lepszy w tym spotkaniu, ale to ARSENAL wygrał. To się tylko liczy, tak będzie zapisane w historii.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 maja 2005, 19:14

Ale chyba nie powiesz, że nie mam racji?

Jednej ręki słusznie nie odgwizdał, ale druga była na pewno. Dwa dziwne spalone i kilka bardzo niezrozumiałych decyzji dotyczących fauli...

Nie wiem czy fani Arsenalu mogą mieć satysfakcję z tego jak zaprezentowali się ich ulubieńcy, ale mnie to nie dotyczy.

Jak już wspominałam liczy się wynik, a nie styl, w jakim się gra... :( A szkoda :(

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 21 maja 2005, 19:14

kama_reda pisze:
futbolowa pisze:No i szkoda komentować zachowanie sędziego, który nie powinien już więcej sędziować meczy na tak wysokim szczeblu...
No tak, najlepiej na sędzigo zwalić :roll: :lol: :lol: :lol:

Może i MU był lepszy w tym spotkaniu, ale to ARSENAL wygrał. To się tylko liczy, tak będzie zapisane w historii.
Ja bym to nazwał tak "Arsenal zdobył FA Cup", ponieważ, żeby coś wygrać trzeba grać...a Arsenal ograniczył się dzisiaj wyłącznie do faulowania..

Kibice United mogą być dumni, bo podsumowując przy zespole United Arsenal 'wygladal jak przecietna druzyna z podworka' (jak to mój znajomy określił).

PS. Co do zwalania winy na sędziego - to w tym sezonie była domena Arsenalu
:wink:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 21 maja 2005, 19:15

No i szkoda komentować zachowanie sędziego, który nie powinien już więcej sędziować meczy na tak wysokim szczeblu...
teraz wiesz jak my, kibice Arsenalu czuliśmy się po "profesjonalnym sędziowaniu" rileya :roll:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 maja 2005, 19:18

Ach, chciałam jeszcze dodać, że nikogo nie usprawiedliwiam, bo Diabełki miały tyle sytuacji, że mogli je wykorzystać i do karnych w ogóle, by nie doszło :roll:

Ja z meczu zadowolona jestem. Piłkarze ManU udowodnili, że umieją ładnie grać, nawet w niepełnym składzie [mnie boli brak Heinze]. Pozostaje jednak wielki niedosyt, bo tytuł przeszedł nam koło nosa :(

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 22 maja 2005, 19:40

NO DOBRA!!!!!!!! pora zamknac sprawe tego sezonu. w przyszlym na pewno bedzie lepiej.....

POSPEKULUJMY O TRANSFERACH......
uwazam za konieczne zakup bramkarza. tu jestem za Timo Hildebrand'em. Koles jest the best. Nawet jak druzynie nie idzie on broni znakomicie. Zdecydowanie cel numer 1.
Celem nr2 jest nastepca Roya Keana. Osobicie nie mam przekonania do Essiena. Kojarzy mi sie z Djembą Djembą. Nie lubie Michaela Ballacka. Ale sadze, ze by sie bardzo dobrze sprawdzil w ManU. Musieli by go tylko kultury nauczyc.
Cel nr 3 obronca Wes Brown znakomicie sie spisuje na prawej obronie wiec moze powoli zastepowac garry'ego. Koniecznie sprzedac silvestre'a i kupic Sagnol'a. Badz Sola Cambella. Ponoc odrzucil kontrakt od Arsenalu :twisted:
Cel nr 4 to zastapienie Paula Scholesa. Koles oslabl bardzo. Moze jeszcze grac ale jako rezerwowy. Van der Vaart bylby dobrym rozwiazaniem. Bylaby gra na przemian scholesa i van der vaarta.
Cel nr 5. Porzadny rezerwowy snajper. Saha cos nic ostatnio nie gra.... Trzeba go sprzedac. Fajnie gdybysmy mieli Michela Owena. Angielskie trio- Smiths,Rooney,Owen :twisted: no i oczywiscie RUUD.

A co Wy sadzice??

Pozdro!!!

P.S. Mam pytanie do futbolowej. Co sadzisz o C.Ronaldo???? PoZDRO

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 maja 2005, 19:52

Ronaldo?! Młody, perspektywistyczny, utalentowany. Czasem denerwuje mnie przesadzona ilość dryblingów w jego wykonaniu :)

A teraz komentarz do Twoich pomysłów:

1. Bramkarz - to jest oczywiste. Carrol i Howard nie spisują się najlepiej. Rasowy, drogi bramkarz pilnie poszukiwany.
2. Keano - owszem, powoli powinien już skończyć karierę, ale nie popieram jego pójścia na ławkę trenerską [nie od razu]. Ballack? Nie bardzo. Obawiam się ściągania zawodników spoza Wysp Brytyjskich. Między Premiership a Bundesligą istnieje wielka przepaść. Zupełnie inny styl gry. Mógłby się nie sprawdzić [jak Moro w LFC].
3. Silvestre i bracia N. muszą odejść. Wesowi też bym dała szansę. Heinze i Rio obowiązkowo zostają. Campbel? Oooo, czemu nie, lubię go, podoba mi się jak gra :D
4. Scholes odejść?! Nie! W tym sezonie to jeden z jaśniejszych punktów naszej drużyny. Van der Vaart? Młody, przereklamowany gwiazdor? Nie bardzo, choć nie przeczę, że jest dobry.
5. Saha przez cały czas gry w United wiele nie pokazał. Smith-Owen-Rooney i jeszcze Ruud? Nie sprawdzi się. Za duzo facetów liczących na sporą kasę i chcących grać. Szkoda mi Alana, powinien przejść do jakiejś innej drużyny, bo zasługuje na to, by grać.

To tyle ;)

Zablokowany

Wróć do „Anglia”