Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 44

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1564
Kibicuję: WIDZEW

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 kwie 2011, 19:01

darek123 pisze:
piwus pisze:Generalnie bazujesz na kilku błędnych założeniach. Po pierwsze, że rzucanie racami świadczy o bardzo wyjątkowym traktowaniu meczu. Po drugie, że kibicom jakiegokolwiek klubu może nie zależeć na wygranej. Po trzecie, że kibice Legii w ogóle nie uważają meczu z Amicorzem za prestiżowy. Po czwarte, że miesiąc bez wygranej nie ma wpływu na ich nastrój. Po czwarte, że można napisać słaby merytorycznie post, rzucić na koniec mięsem i insynuację i czuć się jak zwycięzca. Ostrzeżenie.

Polskie Gran Derbi/derby Polski na stałym równym poziomie. Nie rozumiem, czemu Manu jest wystawiany. Nie rozumiem jak Lech to robi, nie powinni wygrać tego meczu. To prawdopodobnie wynika jego majstrowego sposobu bycia.

PS. P.S. PS Bienias rok temu pisałeś, że meczowi z Wisłą jest najbliżej do derbów Polski, teraz zrównaliśmy się z Lechem? Nieładnie :>.
Twoje ostrzeżenie dla mnie tylko potwierdza to co napisałem bo świadczy, że ciebie też to.... denerwuje ? Boromir napisał 2 przekleństwa a mu ostrzeżenia nie dałeś. Dziwne to skoro kibicujesz... Wiśle?Więc ja powtórzę. Legii zawsze zależy najbardziej na meczach z Lechem i Wisłą bo to są dwa kluby których nienawidzą najbardziej .Gadanie, że bardziej zależy im na meczu z Widzewem to wstawianie bajek i piszecie je tylko dlatego, że Wisła jest dla was za mocna a dzisiaj Lech okazał się też lepszy a Widzew jest cienki.
Ty wiesz akurat kogo Legia nienawidzi najbardziej :boruta:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8773
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 kwie 2011, 19:04

NoName1989 pisze:Ty wiesz akurat kogo Legia nienawidzi najbardziej :boruta:
A Ty to szybko z meczu wróciłeś :haha:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 kwie 2011, 19:07

cloner pisze:
NoName1989 pisze:Ty wiesz akurat kogo Legia nienawidzi najbardziej :boruta:
A Ty to szybko z meczu wróciłeś :haha:
Kiedy mogę to jestem ;)

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 16 kwie 2011, 19:08

NoName1989 pisze:
darek123 pisze: Twoje ostrzeżenie dla mnie tylko potwierdza to co napisałem bo świadczy, że ciebie też to.... denerwuje ? Boromir napisał 2 przekleństwa a mu ostrzeżenia nie dałeś. Dziwne to skoro kibicujesz... Wiśle?Więc ja powtórzę. Legii zawsze zależy najbardziej na meczach z Lechem i Wisłą bo to są dwa kluby których nienawidzą najbardziej .Gadanie, że bardziej zależy im na meczu z Widzewem to wstawianie bajek i piszecie je tylko dlatego, że Wisła jest dla was za mocna a dzisiaj Lech okazał się też lepszy a Widzew jest cienki.
Ty wiesz akurat kogo Legia nienawidzi najbardziej :boruta:
Mam nadzieję, że nie obraziłeś się za "Widzew jest cienki" ale ja zawsze mówię prawdę prosto w oczy i nie owijam w inteligencką babską bawełnę. Do Widzewa nic nie mam. Mówię o miejscu w tabeli.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 kwie 2011, 19:10

Ależ mnie to nie zabolało, Widzew od kilkunastu lat jest zwykłym przeciętniakiem, a nawet chłopcem do bicia w lidze.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 16 kwie 2011, 19:22

NoName1989 pisze:Ależ mnie to nie zabolało, Widzew od kilkunastu lat jest zwykłym przeciętniakiem, a nawet chłopcem do bicia w lidze.
PZPN i organy ścigania z was zrobiły chłopca jak was do 1 ligi spuściły. Pewnie wszyscy kupowali a wiadomo, że Legii czy Wisły nie spuszczą. Zaraz za tą smutną prawdę piwus mi kolejne ostrzeżenie da albo wygłosi swój kolejny akademicki wykład piwusa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 kwie 2011, 19:55

Jak Wisła kupowała to sama wyrzuciła koruptorów, sama się spuściła, sama wróciła, a potem przyszedł Cupiał z wiadomo jakim podejściem. Więc jeśli ktoś kupował, to wbrew klubowi i to byłby raczej cios w plecy. Ale świadomość, że wszyscy kupowali w ciągu ostatniej dekady jest bardzo pocieszająca, zawsze lepiej mieć towarzystwo w niedoli :).

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 kwie 2011, 20:32

Niech ten Hubnik wraca do zdrowia i gra tak jak w pierwszych dwóch meczach, bo Legia nie ma napastnika. Chinyama nie dość, że gra fatalnie to jeszcze znowu popisał się "błyskotliwością" kiedy będąc na spalonym zabrał piłkę Kucharczykowi, który prawidłowo wychodził zza obrońców. Mezenga to już chyba taj szybko z ławki nawet nie wstanie. W ogóle letnie transfery znów pokazały "profesjonalizm" Jóźwiaka. Ogbuke i Kelhar już się nawet do autokaru nawet nie łapią. Czarno widzę mecz w Gdańsku jak jeszcze za kartki nie zagrają Astiz i Vrdoljak.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 kwie 2011, 21:45

No to znamy juz mistrza - Wisle oraz Vicemistrza - Jagiellonia. Najnizsze miejsce podium zdobedzie pewnie Polonia W, ktora juz zostala niemilosiernie wykpiona, przez np Weszlo ale dzieki Jackowi wrocila nieoczekiwanie do gry i ma najwieksze szanse na podium. Lech gra tragicznie, Legia rowniez i pozostaje im jedynie PP, z tym ze Lech z tak marna grą ma cienkie szanse na triumf w Bielsku, gdzie Podbeskidzie teraz pewnie juz nastawia sie na awans majac w lidze konfortowa sytuacje. Reasumujac puchary bez Lecha

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 kwie 2011, 22:09

Ja się nie zgadzam, jestem pewien, że miejsce drugie albo trzecie zajmie Lech. Oby nie pierwsze :). Ten zespół musi zacząć punktować, bo ma graczy o wiele lepszych niż Lechia i Legia i ich obecna pozycja to wynik wysokiej nieudolności. Ale to nie może wiecznie trwać, ta drużyna musi zacząć punktować. Odrobina regularności i i utwierdzą się na trzecim miejscu, tym bardziej, że wraca Rudnevs. Zresztą to nie tylko Polonia, to polska domena, że drużyny, które już się skreśliło za fatalną grę zaczynają nagle trybić i z nieodrabialnej straty zaczynają się liczyć. Tak było z mistrzem rok temu, dwa lata temu :). Pamiętamy jak bardzo musiała się Legia postarać, by wypaść w poprzednim sezonie z pierwszej trójki. Grali fatalnie, ale byli w czołówce i musieli końcówkę zagrać na poziomie drużyny z miejsca spadkowego. I paradoksalnie Lech dla mnie jest faworytem do wicelidera i Pucharu Polski. Chyba, że znowu trener się postara niezwykle logicznym i uzasadnionym taktycznie wypuszczeniem Stilicia na atak lub Mikołajczaka w pierwszym składzie i tak w kółko :). Czołówka ligi musi być niezmienna, bo są za duże różnice potencjału, po rundzie wiosennej było to postawione na głowie - Wisła wróciła, wróci Lech. I tak mamy dużą zmianę w postaci Jagiellonii i beznadziejnej Legii. Nie wierzę by Lechia, Polonia na dłuższą metę dały radę. Dlatego tak ważny był dzisiejszy mecz, trzymałem kciuki za remis, ewentualnie Legię. Lech wdrapując się po truchłach rywali dołączył do czołówki, nie muszą liczyć na wpadki rywali, teraz to tylko utrzymać. Tak to widzę.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 kwie 2011, 23:03

Obrazek

Mecz słaby, ale liczą się trzy punkty. Jednak takim stylem gry do europejskich pucharów raczej się nie dostaniemy więc trzeba by coś zmienić. Ja bym proponował trenera ale nikt z zarządu na to się nie zgodzi bo wyszliby na idiotów. Mógł zostać Zieliński ale zarządowi nie wystarczało 4:1 z Wisłą Kraków...

Swoją drogą nie pamiętam, kiedy były tak zapchane tramwaje w mieście przed meczem. Jechałem jedynką to kierowca zostawił drzwi otwarte bo ludzie jechali na ostatnich schodkach i nie dało się zamknąć :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 kwie 2011, 12:08

Uroczysta ceremonia wręczenia Pucharu Weszło :mrgreen:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 kwie 2011, 16:15

GW pisze:- Dzięki Bogu zrobiliśmy tę bramkę - mówił po zwycięstwie nad Legią Warszawa 1:0 obrońca poznańskiego Lecha, Panamczyk Luis Henriquez. - Teraz wracamy do gry w lidze i idziemy na Puchar Polski.

- Początek mieliśmy słabszy, ale to już jest historia. Graliśmy w końcu z silnym przeciwnikiem. To było El Clasico, nie byle co! - komentował Luis Henriquez. - Wreszcie jednak zaczęliśmy robić wygrane i dzięki Bogu zrobiliśmy tę bramkę z Legią. Po dwóch remisach i porażce teraz jestem zadowolony - dodał łamaną polszczyzną.

Panamczyk potrafi już udzielać wypowiedzi nieco kombinowanym językiem polskim. Bardzo precyzyjnie wymówił jednak nazwę ''Bielsko-Biała''. - To teraz nasz cel. Jedziemy w poniedziałek do Bielsko-Biała i idziemy na Puchar Polski

Inaki Astiz: To jest taki polski El Clasico

Zdjęcia i filmy z polskiego Gran Derbi
Bo pewne rzeczy się nie zmieniają :).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 kwie 2011, 9:15

Kod: Zaznacz cały

PS. P.S. PS Bienias rok temu pisałeś, że meczowi z Wisłą jest najbliżej do derbów Polski, teraz zrównaliśmy się z Lechem? Nieładnie 
Pod wzgledem pilkarskim. Teraz pisze pod wzgledem kibicowskim na postawie zdania wielu kolegow fanatykow Legii.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2011, 10:24

Cracovia tak dobrze rozpoczęła rundę wiosenną, a mecz, który może okazać się kluczowy w walce o utrzymanie koncertowo spieprzyła. Trzeba jednak przyznać, że miała pecha, bo może podłamać stracenie dwóch bramek w trzy minuty w takich okolicznościach. Najpierw pechowy samobój Kaczmarka, a chwilę później błąd sędziego, który nie zauważył, że Labukas przyjął sobie piłkę ręką. Cracovia nie wykorzystała szansy awansu na 15. miejsce, za to Arka zrównała się już punktami z Polonią Bytom. Cloner musi się chyba nieźle denerwować.
Zwróćcie za to uwagę jak szalenie ciekawa będzie walka o najniższe miejsce na podium. Między aktualnie zajmującą je Lechią, a dziesiątą w tabeli Polonią Warszawa są DWA PUNKTY różnicy! Trzynasty Widzew traci do trzeciego miejsca mniej punktów niż Lechia do wicelidera. A różnica między pierwszą Wisłą i trzecią Lechią wynosi tylko punkt więcej niż między Lechią i ostatnią Cracovią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”