Copa America 2011 - Strona 44

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lip 2011, 22:38

Salas11 pisze:Nie omieszkam Ci tego wypomnieć, gdy po końcowym zwycięstwie Celestes przez tydzień będę pijany w sztok
Doktorek nie potrzebuje takich okazji. On przez cały turniej jest pijany :P

Ja mam nadzieję, że końcowy sukces zanotują właśnie Celestes. Należy im się jak cholera, choć jakiejś wielkiej piłki nie grają.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 lip 2011, 22:42

Nie no najładniej grająca drużyna odpadła czyli Chile więc ja będę za Wenezuelą, a dziś za Rojiblanca. Finał marzeń to Peru na Wenezuelę :D Sędziował będzie Orosco z Boliwii, który w poprzednich meczach dawał grać, ale w obu sędziowanych przez niego padła tylko jedna bramka, oby dziś się zmieniła ta tendencja.

Zastanawiam się kto jest na razie głównym kandydatem do złotej piłki i mówiąc szczerze no nie mam pojęcia....jest kilku, na pewno Villar, Vizcarrondo, Muslera, być może Guerrero, Forlan jak coś strzeli, podoba mi się Arevalo ale jako defensywny pomocnik nie dostanie na pewno, jednak jednego pewniaka nie ma póki co...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 lip 2011, 22:49

bartbuks pisze:Ja mam nadzieję, że końcowy sukces zanotują właśnie Celestes. Należy im się jak cholera, choć jakiejś wielkiej piłki nie grają.
Cóż, me serce od początku było z Urugwajem. Nie widzę więc powodu, by nie trzymać dalej za nich kciuków :wink:
jaca911 pisze:Finał marzeń to Peru na Wenezuelę
No już bez przesady :roll: Ten turniej i tak już naszpikowany jest wszelakimi niespodziankami. Finał Peru - Wenezuela to byłaby jakaś kpina. Niech ten turniej trzyma się choć trochę kupy.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 lip 2011, 22:54

Ale byłby dobry równy mecz przynajmniej. Finał załóżmy Peru-Paragwaj nie przyniesie chyba zbyt wielu emocji :d Ten turniej jest na opak od początku i oby do końca!
Awizowany skład Celestes bez niespodzianek: Fernando Muslera – Maxi Pereira, Diego Lugano, Sebastian Coates, Martin Caceres – Alvaro Gonzalez, Egidio Arevalo, Walter Gargano, Alvaro Pereira – Luis Suarez, Diego Forlan

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 lip 2011, 3:39

Na razie przewaga Celestes,choc patrzac na ten turniej wszystko tak naprawde moze sie wydarzyc. Kolumbia tez miala spora przewage,ale to Peru jest w polfinale...

Defensywa Rojiblancos strasznie niepewna. Dziwi mnie szczegolnie kiepska postawa Alberto Rodrigueza - jednego z najlepszych stoperow CA w mojej opinii.

Dlaczego tak wspanialy pilkarz jak Arevalo Rios nie gra jeszcze w jakims mocnym europejskim klubie ? Strasznie dziwna sprawa.

Diego dawaj w koncu brame !

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 3:42

Można się tego było spodziewać. Obie drużyny są świadome tego, o co grają i póki co żadna nie zdecydowała się na śmielszy atak. Zawodzi Suarez, wydaje mi się że 120 minut z Argentyną odbija się teraz na nim, gra bez zęba, bez tego charakterystycznego dla niego zrywu. Musi też ograniczyć te grymasy w stronę arbitra, bo temu w dzisiejszym meczu wyciąganie kartek nie sprawia problemu. Mecz wyrównany. Peru przyczajone, chce wciągnąć rywala na własną połowę i wyprowadzać kontry (tak jak w pierwszym meczu) Bramka dla którejś z drużyn bardzo przydałaby się dla tego spotkania, póki ktoś nie będzie zmuszony gonić wyniku, póty żadna z drużyn nie zagra bardziej otwartej piłki.

Underowy turniej jak w mordę strzelił, ale choć da się dzięki temu konto podbudować :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 lip 2011, 4:39

Dla Peru i tak naleza sie ogromne brawa za ten turniej. Szkoda,ze nie zobaczymy Vargasa w meczu o 3 miejsce,ale trzeba przyznac,ze jego zachowanie bylo chamskie i debilne.

Szkoda,ze Forlan jak na razie nic nie trafil,choc gra bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 20 lip 2011, 4:41

Peru wreszcie zagrało na swoim poziomie, czyli bez pomysłu i poprostu słabo. To co zrobił Vargas jest kwintesencją całego meczu Peruwiańczyków.
Co do Celestes, to Muslera zagrał dziś tak jak grał w Lazio, a Diego to już chyba nie strzeli. Sprawdziły się moje słowa, że ten kto zagra na Peru spacerkiem wejdzie do finału, ale pomyliłem się co do sędziego Orosco, bo on jednak nie daje pograć, oj nie daje...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 4:52

Celestes w finale :]

Druga połowa już zdecydowanie dla Urugwaju. Peruwiańczycy poza mocnym strzałem Guerrero zza pola karnego, po którym Muslera popełnił błąd nie byli w stanie zagrozić bramce Celestes. Pierwszy gol Suareza po dobitce, Fernandez parował do boku strzał Forlana który jak się okazało nie leciał w światło bramki. Zabrakło asekuracji ze strony obrońców, którzy bez wyjątku zagrali dziś słabe zawody. Druga bramka Luisa po świetnym zagraniu Alvaro Pereiry, minięciu bramkarza Peru i strzale do pustej bramki. IMO Suarez uderzył tą piłkę na tyle lekko, że szybszy obrońca być może byłby w stanie jeszcze ją na wślizgu wybić :P Po czerwonej kartce dla Vargasa za idiotyczne uderzenie łokciem Coatesa Urusi postanowili spokojnie kontrolować przebieg meczu. Zszedł Suarez, którego zmienił Abel Hernandez zaliczając tym samym pierwsze minuty na turnieju, lecz niczego godnego uwagi nie pokazał. Kilka jego rajdów kończyło się na obrońcach Peru. Eguren dał jedną z najgorszych zmian jakie ostatnio w piłce widziałem, chłop psuł prawie wszystko co mógł :lol:
Cóż, mój Urugwaj gra o mistrzostwo. Pozory normalności na CA zostały choć trochę zachowane :lol: Nikt się nie wykartkował, więc Tabarez spokojnie może przygotowywać drużynę do meczu finałowego. Brawo Celestes! Po 15 tytuł :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 lip 2011, 9:51

Wszystko zgodnie z planem :) Teraz czekać tylko na Paragwaj i będziemy mieli dobry finał :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 23:01

W nocy drugi z półfinałowych meczów Copa America. Kciuki trzymać będę za Wenezuelę. Czemu? Bo nie mają nic do stracenia, wykonali olbrzymi nadplan i do kraju bez względu na to które miejsce zajmą wrócą jako bohaterowie. Bo już osiągnęli historyczny sukces i nie są faworytami w meczu z Paragwajem, co na tym turnieju bardzo często bywało dobrym omenem. To Guarani muszą ten mecz wygrać, oni również wiedzą jak wielka otworzyła się przed nimi szansa na triumf w Copa America.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 21 lip 2011, 2:20

Na razie Paragwaj bez zwycięstwa, a mimo to są w półfinale.
W meczu grupowym bardziej podobała mi się Wenezuela i mówiąc szczerze jest to wielki pojedynek dwóch trenerów, legendarnego Martino z Fariasem, który mówiąc szczerze bardzo mi imponuje póki co.
Życzę mu bardzo aby dziś awansowali do finału i temu kibicował będę Wenezueli! Oby Guarani przebudzili się dopiero na mecz o 3 miejsce. :)

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 21 lip 2011, 2:30

Mam na 8 do roboty ale obejrzę półfinał bo wczoraj nie oglądałem a 3 piwa się nie moga zmarnować :wink: Co do meczu to równierz jestem za Wenezuelą. Oprócz tego co pisał Salas że Wenezuela nie ma nic do stracenia to Wenzuelczycy graja równierz na tym samym poziomie przez cały turniej. Wenezuela ma też chyba taka przewage psychologiczną po tym remisie 3:3 wktórym przcierz przegrywali do 90 minuty 3:1.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 lip 2011, 2:32

Oficjalne składy:

PARAGUAY
1 Justo VILLAR
6 Marcos CÁCERES
2 Darío VERÓN
14 Paulo DA SILVA
3 Iván PIRIS
8 Édgar BARRETO
16 Cristian RIVEROS
20 Néstor ORTIGOZA
11 Jonathan SANTANA
18 HAEDO VALDEZ
19 Lucas BARRIOS

VENEZUELA
1 Renny VEGA
16 Roberto ROSALES
4 Oswaldo VIZCARRONDO
20 Grenddy PEROZO
6 Gabriel CICHERO
5 Giácomo DI GIORGI
14 Franklin LUCENA
11 César GONZÁLEZ
18 Juan ARANGO
23 Salomón RONDÓN
9 Giancarlo MALDONADO

Nie ma Santa Cruza w wyjściowym składzie, którego zamienił Haedo Valdes. Czyżby uraz był poważniejszy?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 lip 2011, 3:47

Wenezuela powinna prowadzić, według mnie bramka prawidłowo zdobyta. La Vinotinto grają bardzo prostą i przejrzystą piłkę i po raz kolejny to może w zupełności wystarczyć, by awansować dalej. Paragwaj niemrawy, konstruuje akcje ofensywne zbyt małą ilością zawodników. Widać że boją się kontr Wenezuelczyków. Najgroźniejsze okazje dla obu ekip stwarzane były po stałych fragmentach gry. Mecz trochę zamula, oby druga połowa nieco rozruszała to spotkanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”