Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 431

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6597

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 maja 2011, 11:21

Kadra Francuzów mocna, bo przecież mecz eliminacyjny grają z Białorusią więc musieli brać mocny skład. Z Polakami zapewne zagrają rezerwowi.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 maja 2011, 15:00

skoro już wie że Niemcy go nie chcą, to nagle dla Polski się zachciało :mrgreen:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 maja 2011, 10:05

Zastopujmy w końcu przyłażenie do naszej kadry takich przebierańców.. :roll:

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 15:14

peler pisze:Kadra Francji na mecz z Polską
Bramkarze: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marsylia), Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux)

Obrońcy: Eric Abidal (Barcelona), Anthony Reveillere (Olympique Lyon), Adil Rami (OSC Lille), Mamadou Sakho (Paris St Germain), Younes Kaboul (Tottenham Hotspur), Bacary Sagna (Arsenal Londyn), Patrice Evra (Manchester United)

Pomocnicy: Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Abou Diaby, Samir Nasri (obaj Arsenal Londyn), Yohan Cabaye (OSC Lille), Yann Mvila (Stade Rennes), Marvin Martin (FC Sochaux), Blaise Matuidi (St Etienne)

Napastnicy: Karim Benzema (Real Madryt), Kevin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (Paris St Germain), Florent Malouda (Chelsea Londyn), Jeremy Menez (AS Roma), Franck Ribery (Bayern Monachium), Loic Remy, Mathieu Valbuena (obaj Olympique Marsylia), Charles Nzogbia (Wigan Athletic)
A miała być Francja "B" :mrgreen:
Rzeczywiście, trudno tu dojrzeć Francję B. Tym jednak lepiej dla nas, kibiców. No i piłkarzy też, a może zwłaszcza, bo - ogólnie rzecz biorąc, i chyba wszyscy się ze mną zgodzą - lepiej grać z lepszymi i uczyć się od nich, gdy przychodzi taki mecz towarzyski, niż efektownie wygrywać po 5:0 z ekipami o kilka klas gorszymi. Nie twierdzę, że np. WKS czy Kamerun były ekipami słabymi, ale wreszcie gramy z kimś z najwyższej półki, aczkolwiek jestem świadom, że to nie TA Francja, co kiedyś. Niemniej same nazwiska Francuzów efektowne. Najbardziej ciekawi mnie czy Abidal zadomowi się w kadrze na stałe, a także to, czy selekcjoner da grać swym najlepszym zawodnikom, czy może wyjdzie na początek rezerwowy garnitur.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 maja 2011, 14:35

Za Przegladem Sportowym:
elekcjoner Franciszek Smuda może paść ofiarą walki o wpływy w PZPN. Grzegorz Lato tylko oficjalnie zapewnia, że pozycja Franciszka Smudy jest niezachwiana.

Smuda miałby stracić pracę, jeżeli w kiepskim stylu przegra dwa najbliższe mecze towarzyskie: z Argentyną i Francją. Oczywiście nikt mu tego oficjalnie nie powiedział, dlatego do tej pory żył w błogiej nieświadomości o swojej mocnej pozycji. Tym bardziej że przy okazji meczu Grecja – Polska (0:0) w Atenach prezes Grzegorz Lato patrząc mu prosto w oczy powiedział, że nie musi się martwić o pozycję do samych finałów mistrzostw Europy. – Opieram się na deklaracji prezesa, resztą się nie przejmuję, bo nie mam to wpływu. A jeżeli ktoś mnie będzie chciał zwolnić, nic na to nie poradzę – mówi Smuda.

Tymczasem okazuje się, że rozmowy w sprawie zatrudnienia nowego dyrektora sportowego kadry to w rzeczywistości próba znalezienia człowieka, który siłą rzeczy wziąłby na siebie konsekwencje dymisji Smudy. Między innymi dlatego prezesom związku bardzo zależy, by dyrektorem był człowiek o znanym i poważanym w środowisku nazwisku, który swoim autorytetem wyciszyłby ewentualny pomruk niezadowolenia wśród kadrowiczów po możliwej dymisji. Taki dyrektor wytłumaczyłby nie tylko drużynie, ale również kibicom, dlaczego zmiana na stanowisku selekcjonera jest koniecznością.

Antoni Bugajski
Myslicie, ze to moze byc prawda, czy nie warto sobie robic nadziei?

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 02 cze 2011, 14:59

Polecam bloga Romana Kołtonia, który mówi, że będzie jeszcze o tym pisał w miarę rozwoju sytuacji:

http://romankolton.blog.interia.pl/?id=2087223

http://romankolton.blog.interia.pl/?id=2088506

Wychodzi na to, że coś się dzieje w tej sprawie...

Zakończyłem kropkami, bo z mojej perspektywy "niestety" coś się dzieje. Cały czas byłem, jestem i będę za tym, by Franz był selekcjonerem. Wybraliśmy go na Euro, więc na Euro niech będzie. Przecież zdecydowana większość chciała, by to właśnie Smuda był selekcjonerem. Wyniki to sprawa całkowicie drugorzędna, bo to są przygotowania. Rozumiem, jeśli ktoś zarzuca Smudzie np. brak konsekwencji w przypadku "ekscesów" itp., ale zostawmy na boku same wyniki. Fundamentem miało być to, że Smuda ma gwarancję, że do Euro ma czas na skonstruowanie swego dream teamu. Gdyby miał mieć przede wszystkim dobre wyniki w sparingach to to byłoby żenujące, a dziś o tym zaczyna się słyszeć i to przed meczami z Francją i Argentyną. Fakt, Messi nie zwolni Smudy, ale Francja jedzie silna.

Dla mnie możemy przegrać z Francją i Argentyną nawet po 5:0, Smuda jednak niech zostanie, proszę...

Proszę dlatego, że brak nam cierpliwości. Proszę o cierpliwość.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 cze 2011, 18:27

Pracujesz w Polscacie? Najpierw Kowalczyk, teraz Kołtoń... Akurat 2 osoby, których nie jestem w stanie wytrzymać. Smuda to w sumie trzecia.

Co do Smudy, to chyba sprawa jest jasna. Wypierdolić dyscyplinarnie :lol: I to jak najszybciej.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 02 cze 2011, 18:34

Też jestem za tym aby został do Euro. Co zresztą pisałem już parokrotnie w tym teracie.
Futbolski pisze:Wyniki to sprawa całkowicie drugorzędna, bo to są przygotowania.
Niestety niektórzy próbują wmówić jakoby sparingi były celem gł., i nie było by to dziwne gdyby nie to, że na takie propozycje jest już jakby trochę za późno. No ale dobrze to opisałeś zdanie później to nie będę tego rozwijał.
Futbolski pisze:Dla mnie możemy przegrać z Francją i Argentyną nawet po 5:0...
Dla mnie też, zresztą tak samo jak przegraliśmy z Hiszpanią.

Dziwne że po fatalnych eliminacjach i meczach o punkty za "trenerki" Leo z dużo niżej notowanymi rywalami niż obecni, dużo więcej ludzi (wg. moich luźnych szacunków) było za tym aby pozostawić trenera, niż teraz gdy z teoretycznie dużo lepszymi rywalami i w dodatku jedynie jako mecze sparingowe, grywa drużyna Smudy.

Tak tak, wiem, sparingi liczone do rankingu. No tak, za to mecze eliminacyjne były "o pietruszkę" :mrgreen: Dziwne że również na to nikt wcześniej nie patrzył.

Pojawia się zatem pytanie, czy aby na pewno ta podobno zła atmosfera w kadrze w największym stopniu spowodowana jest przez nią samą (?)

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 03 cze 2011, 9:47

Cris7 pisze:Pracujesz w Polscacie? Najpierw Kowalczyk, teraz Kołtoń... Akurat 2 osoby, których nie jestem w stanie wytrzymać. Smuda to w sumie trzecia.
Nie, jasne, że nie pracuję w Polsacie. Nawet więcej: kompletnie nie oglądam tej stacji, lubię tylko Ligę Mistrzów w jej wykonaniu (dla mnie lepiej zorganizowana niż w N, ale to subiektywizm oczywiście). Tak naprawdę to chyba nie ma eksperta, lub "eksperta", którego nie potrafiłbym strawić. Jeżeli chodzi o Kołtonia to imponuje mi swoją pasją, lubię słuchać jak mówi o sporcie. To w ogóle nie oznacza, że się z nim muszę zgadzać. Ale według mnie rzetelnie podchodzi do swej roboty. To tylko moje zdanie. O wiele bardziej rozumiem to, że nie potrafisz wytrzymać w przypadku Smudy. Sam, jako zwolennik Franza, nie do końca go niekiedy rozumiem, ale nie przeszkadza mi to zbytnio. Selekcjoner nie musi mieć dla mnie związku z żadnym PR-em, aczkolwiek nie sprowadzam "problemu" Smudy do PR-u.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2011, 20:57

Franciszek Smuda ma już gotową jedenastkę na niedzielne spotkanie z Argentyną. - Ja niczego nie ukrywam - stwierdził selekcjoner

Podczas piątkowych zajęć po zwyczajowym rozciąganiu kadrowicze rozegrali gierkę sparingową. Po niej jest jasne, że w niedzielę o godz. 17 na stadion przy Łazienkowskiej w Warszawie wybiegnie następująca jedenastka:

Wojciech Szczęsny - Łukasz Piszczek, Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Wojtkowiak, Jakub Wawrzyniak - Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Adrian Mierzejewski, Kamil Grosicki - Robert Lewandowski.

W pierwszej połowie selekcjoner próbował innego wariantu. Mierzejewskiego ustawił na lewym skrzydle, za napastnikiem Mateusza Klicha z Cracovii, Grosicki był w tym czasie w drugim składzie. Ponieważ to jednak najlepiej nie wychodziło Smuda dokonał roszad i wyszło mu zestawienie, jakiego zresztą można było się spodziewać.

Jednym z nowszych pomysłów było ustawianie na lewej obronie Adriana Mierzejewskiego, ale ostatecznie uznany za najlepszego gracza Ekstraklasy piłkarz Polonii Warszawa wrócił tam, gdzie gra mu się najlepiej.

- W Polonii mogę sobie wybierać pozycje, w reprezentacji zagram wszędzie tam, gdzie zdecyduje trener, byle w pierwszym składzie - zadeklarował Mierzejewski. Na jego szczęście Smuda zadecydował zgodnie z jego nastawieniem.

za Onetem

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 cze 2011, 21:10

No i jak tu brać Smudę za normalnego, jak Adrian mógłby grać na obronie :haha:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 cze 2011, 21:14

Mi się wydaje, że oni coś podupili i to chodziło o Łukasza Mierzejewskiego...

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 cze 2011, 21:16

Diamen23 pisze:Mi się wydaje, że oni coś podupili i to chodziło o Łukasza Mierzejewskiego...
W sumie z onetu więc możliwe, ale Smuda mnie już chyba niczym nie zaskoczy. Ten Łukasz Mierzejewski gra w ogóle w pierwszym składzie Cracovii? (nie wiem, nie oglądam). Pewnie trenerowi coś się zawsze przy powołaniach pierdoli i wysyła też dla Łukasza :lol:

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 04 cze 2011, 9:33

Wojciech Szczęsny - Łukasz Piszczek, Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Wojtkowiak, Jakub Wawrzyniak - Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Adrian Mierzejewski, Kamil Grosicki - Robert Lewandowski.

Skład bez większych zastrzeżeń z mojej strony. Liczę na dobry wynik i fajny styl. Niemniej w przypadku porażki, nawet goleady, jestem dalej za Smudą. Stawiam 2:1 dla Polski.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2011, 18:56

Ktoś oglądał? Fajny meczyk nawet. Wiadomo, Argentyna C, ale cóż. Spotkanie ok, składne akcje nawet wychodziły, ładne wykończenia. Na plus na pewno Szczęsny (dużo roboty nie miał ale ta interwencja w pierwszej połowie była świetna), Mierzejewski, Grosicki czy Lewandowski. Z Francuzami powinien Obraniak zagrać, więc będzie ciekawie. To co nasza obrona odwaliła przy bramce dla Argentyńczyków jest.. godne pożałowania. Tyle chłopa tam było. Ogólnie obrona się gubiła kilka razy, ktoś tam jeszcze z linii bramkowej wybijał..

Czy to był oficjalny mecz? Tzn. czy ten mecz liczy się do rankingu FIFA? Przydałyby się punkty :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”