Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 maja 2011, 11:21
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 maja 2011, 15:00
Pawel875

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 maja 2011, 10:05
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 15:14
Rzeczywiście, trudno tu dojrzeć Francję B. Tym jednak lepiej dla nas, kibiców. No i piłkarzy też, a może zwłaszcza, bo - ogólnie rzecz biorąc, i chyba wszyscy się ze mną zgodzą - lepiej grać z lepszymi i uczyć się od nich, gdy przychodzi taki mecz towarzyski, niż efektownie wygrywać po 5:0 z ekipami o kilka klas gorszymi. Nie twierdzę, że np. WKS czy Kamerun były ekipami słabymi, ale wreszcie gramy z kimś z najwyższej półki, aczkolwiek jestem świadom, że to nie TA Francja, co kiedyś. Niemniej same nazwiska Francuzów efektowne. Najbardziej ciekawi mnie czy Abidal zadomowi się w kadrze na stałe, a także to, czy selekcjoner da grać swym najlepszym zawodnikom, czy może wyjdzie na początek rezerwowy garnitur.peler pisze:Kadra Francji na mecz z Polską
Bramkarze: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marsylia), Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux)
Obrońcy: Eric Abidal (Barcelona), Anthony Reveillere (Olympique Lyon), Adil Rami (OSC Lille), Mamadou Sakho (Paris St Germain), Younes Kaboul (Tottenham Hotspur), Bacary Sagna (Arsenal Londyn), Patrice Evra (Manchester United)
Pomocnicy: Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Abou Diaby, Samir Nasri (obaj Arsenal Londyn), Yohan Cabaye (OSC Lille), Yann Mvila (Stade Rennes), Marvin Martin (FC Sochaux), Blaise Matuidi (St Etienne)
Napastnicy: Karim Benzema (Real Madryt), Kevin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (Paris St Germain), Florent Malouda (Chelsea Londyn), Jeremy Menez (AS Roma), Franck Ribery (Bayern Monachium), Loic Remy, Mathieu Valbuena (obaj Olympique Marsylia), Charles Nzogbia (Wigan Athletic)
A miała być Francja "B"
Futbolski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 maja 2011, 14:35
Myslicie, ze to moze byc prawda, czy nie warto sobie robic nadziei?elekcjoner Franciszek Smuda może paść ofiarą walki o wpływy w PZPN. Grzegorz Lato tylko oficjalnie zapewnia, że pozycja Franciszka Smudy jest niezachwiana.
Smuda miałby stracić pracę, jeżeli w kiepskim stylu przegra dwa najbliższe mecze towarzyskie: z Argentyną i Francją. Oczywiście nikt mu tego oficjalnie nie powiedział, dlatego do tej pory żył w błogiej nieświadomości o swojej mocnej pozycji. Tym bardziej że przy okazji meczu Grecja – Polska (0:0) w Atenach prezes Grzegorz Lato patrząc mu prosto w oczy powiedział, że nie musi się martwić o pozycję do samych finałów mistrzostw Europy. – Opieram się na deklaracji prezesa, resztą się nie przejmuję, bo nie mam to wpływu. A jeżeli ktoś mnie będzie chciał zwolnić, nic na to nie poradzę – mówi Smuda.
Tymczasem okazuje się, że rozmowy w sprawie zatrudnienia nowego dyrektora sportowego kadry to w rzeczywistości próba znalezienia człowieka, który siłą rzeczy wziąłby na siebie konsekwencje dymisji Smudy. Między innymi dlatego prezesom związku bardzo zależy, by dyrektorem był człowiek o znanym i poważanym w środowisku nazwisku, który swoim autorytetem wyciszyłby ewentualny pomruk niezadowolenia wśród kadrowiczów po możliwej dymisji. Taki dyrektor wytłumaczyłby nie tylko drużynie, ale również kibicom, dlaczego zmiana na stanowisku selekcjonera jest koniecznością.
Antoni Bugajski
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 02 cze 2011, 14:59
Futbolski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 cze 2011, 18:27
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 02 cze 2011, 18:34
Niestety niektórzy próbują wmówić jakoby sparingi były celem gł., i nie było by to dziwne gdyby nie to, że na takie propozycje jest już jakby trochę za późno. No ale dobrze to opisałeś zdanie później to nie będę tego rozwijał.Futbolski pisze:Wyniki to sprawa całkowicie drugorzędna, bo to są przygotowania.
Dla mnie też, zresztą tak samo jak przegraliśmy z Hiszpanią.Futbolski pisze:Dla mnie możemy przegrać z Francją i Argentyną nawet po 5:0...
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 03 cze 2011, 9:47
Nie, jasne, że nie pracuję w Polsacie. Nawet więcej: kompletnie nie oglądam tej stacji, lubię tylko Ligę Mistrzów w jej wykonaniu (dla mnie lepiej zorganizowana niż w N, ale to subiektywizm oczywiście). Tak naprawdę to chyba nie ma eksperta, lub "eksperta", którego nie potrafiłbym strawić. Jeżeli chodzi o Kołtonia to imponuje mi swoją pasją, lubię słuchać jak mówi o sporcie. To w ogóle nie oznacza, że się z nim muszę zgadzać. Ale według mnie rzetelnie podchodzi do swej roboty. To tylko moje zdanie. O wiele bardziej rozumiem to, że nie potrafisz wytrzymać w przypadku Smudy. Sam, jako zwolennik Franza, nie do końca go niekiedy rozumiem, ale nie przeszkadza mi to zbytnio. Selekcjoner nie musi mieć dla mnie związku z żadnym PR-em, aczkolwiek nie sprowadzam "problemu" Smudy do PR-u.Cris7 pisze:Pracujesz w Polscacie? Najpierw Kowalczyk, teraz Kołtoń... Akurat 2 osoby, których nie jestem w stanie wytrzymać. Smuda to w sumie trzecia.
Futbolski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2011, 20:57
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 cze 2011, 21:10
Pawel875
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 cze 2011, 21:14
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 cze 2011, 21:16
W sumie z onetu więc możliwe, ale Smuda mnie już chyba niczym nie zaskoczy. Ten Łukasz Mierzejewski gra w ogóle w pierwszym składzie Cracovii? (nie wiem, nie oglądam). Pewnie trenerowi coś się zawsze przy powołaniach pierdoli i wysyła też dla ŁukaszaDiamen23 pisze:Mi się wydaje, że oni coś podupili i to chodziło o Łukasza Mierzejewskiego...
Pawel875
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 04 cze 2011, 9:33
Futbolski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2011, 18:56
Magnum
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio