Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 432

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2010, 11:28

I to się chwali, tą średnią i tak zawyżają Wasi oldschoole
średnia wieku nie ma znaczenia. Najważniejsze jest to, że nawet jeśli są w kadrze staruchy (a trochę ich jest) to JUVE nie musi zaciskać kciuków by ci wytrzymali cały sezon w dobrym zdrowiu i z odpowiednią formą co przy aktualnych terminarzach jest niemożliwe. Del Piero i Treze będą zmiennikami dla Diego i Amauriego (swoją drogą znów gol, może się obudzi w tym sezonie?), Camo podobnie jak Legro, Grosso, Zebina, Grygera czy Hasan są bardzo mało istotnymi elementami, a Gigi to inna kategoria. On jak będzie zdrowy będzie wybitny, a jak nie to jest Storari i Manninger, wiec problemu nie ma.
) Co prawda zarządowi nieco odwaliło oddając Giovinco
Seba MUSI grać. JUVE zmarnował mu 2 lata, wiec najbezpieczniejszą opcją dla Giovinco jest wypożyczenie, gdzie wszystko będzie kręciło się wokół niego. Można też dodać, że Gio nie jest ani typowym bocznym pomocnikiem, ani typowym skrzydłowym, a takich graczy na bokach szuka Del Neri.
obeszło by się bez kupowania Martinezów
Ja Martineza bym jeszcze nie traktował jako nowego Poulsena czy Tiago. Bez przesady.
Pozostaje kulawa lewa obrona, Criscito pasowałby tu teraz jak znalazł.
A czym ci Domenico imponował w ostatnim roku? Bo mnie nie przekonywał absolutnie niczym. Kiedyś bardzo go chciałem w JUVE, ale patrząc się na i sezon w Genoi i występy w reprezentacji mam o Criscito aktualnie zupełnie inne zdanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sie 2010, 11:44

(L)oczkerson pisze:A czym ci Domenico imponował w ostatnim roku? Bo mnie nie przekonywał absolutnie niczym. Kiedyś bardzo go chciałem w JUVE, ale patrząc się na i sezon w Genoi i występy w reprezentacji mam o Criscito aktualnie zupełnie inne zdanie.
Wiem że ma za sobą kiepski sezon, ale bądźmy obiektywni. Gra obronna Genoi w minionym sezonie była jednym wielkim nieporozumieniem a Włosi jak grali na Mundialu każdy wie i pamięta. Tak więc być może obraz gry klubu i reprezentacji tak rzutuje na jego negatywną ocenę. Zgodzisz się chyba jednak że byłby opcją zdecydowanie bardziej atrakcyjną od De Ceglie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2010, 11:48

Tak więc być może obraz gry klubu i reprezentacji tak rzutuje na jego negatywną ocenę.
to prawda, ale nie zmienia to tego, że Criscito jak na bocznego obrońce nie jest najszybszy, ma słabe dośrodkowanie, nie robi akcji oskrzydlających, zbyt często sprawia wrażenie wycofanego, czy przestraszonego na boisku, mimo już dużego doświadczenia na boiskach Serie A.

A Aquilani jest już w zasadzie pewny :]

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sie 2010, 12:05

(L)oczkerson pisze:to prawda, ale nie zmienia to tego, że Criscito jak na bocznego obrońce nie jest najszybszy, ma słabe dośrodkowanie, nie robi akcji oskrzydlających, zbyt często sprawia wrażenie wycofanego, czy przestraszonego na boisku, mimo już dużego doświadczenia na boiskach Serie A.
Nie da się ukryć że na boisku jest dość niezdecydowany, widać nie produkują już we Włoszech klasycznych bocznych obrońców jak Zambrotta czy Oddo za najlepszych lat. Jak dla mnie brak ciągu na bramkę rywala i słabe dośrodkowanie jeszcze nie jest aż tak wielką zbrodnią. Pamiętajmy że obrońca (nawet boczny) musi przede wszystkim umieć bronić, odbierać, kryć i tym Criscito wygrywa z wieloma zawodnikami na jego pozycji.
(L)oczkerson pisze:A Aquilani jest już w zasadzie pewny :]
Zapas morfiny na cały sezon, trzy zdrowaśki przed każdym meczem i powinien pociągnąć. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2010, 12:10

Pamiętajmy że obrońca (nawet boczny) musi przede wszystkim umieć bronić, odbierać, kryć i tym Criscito wygrywa z wieloma zawodnikami na jego pozycji.
We współczesnym futbolu pozycja bocznego obrońcy, jak żadna inna wymaga wszechstronności. Jeśli nie umiesz grać w ataku jesteś po prostu niekompletny. Taki Molinaro w defensywie był naprawdę pewny (od 2 sezonu), ale przekreślał go brak jakichkolwiek umiejętności w ofensywie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 sie 2010, 12:12

Salas11 pisze:Oddo
Oddo zawsze miał słabe dośrodkowanie, jak już mówimy o pewnym kanonie, to lepiej tu było Panucciego wrzucić.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sie 2010, 12:14

(L)oczkerson pisze:A Aquilani jest już w zasadzie pewny :]
W sumie brakuje jedynie podpisu Alberto pod kontraktem.

Juventus pokryje całe wynagrodzenie Włocha (4 miliony euro bodajże). Wiadomo także, że Juventus będzie miał prawo pierwokupu piłkarza za kwotę 17 milionów euro (niektóre gazety podają, że 16).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2010, 12:20

W sumie brakuje jedynie podpisu Alberto pod kontraktem.
No i testów medycznych :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sie 2010, 12:25

Akurat teraz testy powinny być formalnością. Żadnej kontuzji nie ma. W środku tygodnia mówiło się, że ma jakieś problemy żołądkowe, ale po nich nie powinno już być śladu.

Pamiętajcie, żeby go dobrze karmić. Angielskiego żarcia nie przyswaja. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sie 2010, 12:26

(L)oczkerson pisze:We współczesnym futbolu pozycja bocznego obrońcy, jak żadna inna wymaga wszechstronności. Jeśli nie umiesz grać w ataku jesteś po prostu niekompletny. Taki Molinaro w defensywie był naprawdę pewny (od 2 sezonu), ale przekreślał go brak jakichkolwiek umiejętności w ofensywie.
Zgadza się, ale traktowanie tego jak regułę też mija się z celem, bo piłkarze są różni i jak dla mnie nawet w nowoczesnym futbolu boczny obrońca bez atutów w ofensywie wciąż jest wartościowym zawodnikiem o ile świetnie wywiązuje się z zadań w destrukcji. Nie dziwię się jednak że w Juve od graczy na tej pozycji wymaga się określonych umiejętności, szczególnie teraz, gdy macie grać prostym, ale jakże elastycznym 4-4-2, gdzie skrzydłowi mogą liczyć na wsparcie jedynie z tyłu, od bocznych obrońców. Zwyczajnie brakuje na rynku piłkarzy o takim właśnie profilu lub są nie do wyjęcia.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 sie 2010, 14:05

Po tak wielkich zapowiedziach odnośnie transferów spodziewałem się czegoś więcej.Ale co się dziwić w tamtym roku też Juventini krzyczeli jacy to oni mocni nie są i Scudetto mają w kieszeni po czym mocno się posraliście i oby w tym sezonie nie było podobnie. Przychodzi na wózku Aquillani :lol: To dopiero wzmocnienie, talent może i ma nie mały natomiast on nigdy nie miał sezonu w którym zagrałby kilkanaście dobrych meczy a chyba tego oczekujecie od nowego nabytku :?: :roll: Czekamy na kolejne ruchy transferowe w wykonaniu Juventusu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sie 2010, 14:10

Oficjalna strona Liverpoolu potwierdza wypożyczenie Aquilani'ego do Juventusu. Testy medyczne w poniedziałek.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2010, 14:14

Przychodzi na wózku Aquillani
jest zdrowy, miał udaną końcówkę sezonu w LFC.
To dopiero wzmocnienie, talent może i ma nie mały natomiast on nigdy nie miał sezonu w którym zagrałby kilkanaście dobrych meczy a chyba tego oczekujecie od nowego nabytku
Ja oczekiwałem, jakiegokolwiek zmiennika dla Marchisio. Cieszyłbym się z Ledesmy, czy pozostania Ekdala, gdyby ten miał widoki na dość regularną grę. Transfer Aquilaniego to dla mnie nic innego jak pozytywne zaskoczenie, bo spodziewałem się gracza "mniejszego" i za większą kasę.

Davson
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 21 sie 2010, 14:28

Milanista wyśmiewający transfery Juve, a to dobre...

Tak to teraz wygląda:
Buffon (Storari/Manninger)
Motta (Grygera) - Bonnuci (Legrottaglie) - Chiellini (X) - X (De Ceglie)
Krasic (Martinez) - Melo (Sissoko) - Marchisio (Aquilani) - Pepe (Lanzafame)
Amauri (Trezeguet/Iaquinta) - Diego (Del Piero)

Dziś w wywiadzie dla TuttoSport Marotta powiedział, że do klubu dołączy środkowy i lewy obrońca, oraz pomocnik.
Barzagli, Elia, Tremulinas - jestem na tak :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 21 sie 2010, 14:46

Aquilani to co najwyżej solidny zmiennik, uzupełnienie składu bo z trzema środkowymi pomocnikami byłoby ciężko utrzymać status 7 drużyny Serie A. Krasić to niestety wielka niewiadoma, na MŚ nic nie pokazał, a przecież miał tam błyszczeć i wyprowadzić Serbów z grupy. Nie oglądałem go w akcji w CSKA, ale po przejrzeniu kilku filmików na youtube zauważyłem wiele podobieństw do Nedveda i to nie tylko w wyglądzie. Widać po prostu że mu się chciało, tacy piłkarze to skarb. Milos jest szybki i świetnie ciągnie do przodu. Oby tylko trafiał z dośrodkowaniami na głowę Amauriego czy Trezeguet. Wtedy będę spokojny. Tego francuza przymierzanego na lewą obronę nie kojarzę, ale skoro tak entuzjastycznie zapatrujecie się na ten transfer mniemam, że może wiele wnieść do zespołu. Elia? Ile on by kosztował? Nie ma już Poulsena jako ewentualnej karty przetargowej a ze sprzedaży Zebiny czy Camora kroci nie będzie. Ciekawe jakie są plany wobec Martineza bo wydaje się, że pierwszy skład to za wysokie progi jak na jego umiejętności a 12 milionów na ławce mi się nie podoba. Nie wiem czy mam rację, ale on może grać też jako środkowy napastnik? Ewentualny zmiennik dla Diego i Del Piero, tak?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”