Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 432

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 618
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 lip 2009, 18:27

Heh... Nie wiem, czy to liga dla niego. Podbijanie piłki głową to trochę za mało.
:wink:

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 07 lip 2009, 18:36

10 pisze:Heh... Nie wiem, czy to liga dla niego. Podbijanie piłki głową to trochę za mało.
:wink:
..a jednak tutaj też się da podbijać ;P
..a tak na serio, to chłopak potrafi chyba grać w piłkę np."W 2005 roku wypromował się podczas Mistrzostw Ameryki Południowej do lat 17, które zostały rozegrane na boiskach Wenezueli. Zawodnik w siedmiu spotkaniach zdobył osiem bramek, zostając Królem Strzelców imprezy" za pilka.pl ;)

Potrenuje z drużyną przed sezonem i Mou oceni jego przydatność.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 lip 2009, 18:37

W 2005 roku na mistrzostwach Ameryki Poludniowej u-17 zdobyl tytul capocannoniere z 8 bramkami i zostal wybrany graczem turnieju wiec chyba potrafi cos wiecej niz podbijanie pilki.

Skoro dostal kontrakt to trzeba go bedzie sprawdzic, problem to jego klopoty ze zdrowiem.

Edit: Znowu spozniony :(

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 lip 2009, 18:46

4 występy w Chievo, kilkadziesiąt minut gry ... To wciąż wielka niewiadoma. Ale przynajmniej was to nic nie kosztuje.
Choć osobiście raczej wątpię w jego objawienie.

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 07 lip 2009, 19:04

Maciek (interista) pisze:Edit: Znowu spozniony :(
bez urazy? ;)

Nikt nie twierdzi, że to nowy ...(wpisz kogo chcesz:P)..po prostu mamy nadzieje, że jeśli dostanie szanse, to ją wykorzysta.
Pozdro

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lip 2009, 12:57

Media we Włoszech spekuluja że Ibra ma przejąc 10 po Adriano :roll: Przywiazałem sie do jego 8. Szkoda, liczyłem że 10 przejmie nowy rozgrywajacy, na którego sie nie zanosi (o ile nie bedzie to Nedved). Moratti zapowiada koniec transferów, ale on zawsze podkresla jaka to kompletna kadre mamy i zawsze jeszcze ktos ja wzmacnia. W sumie jak zostanie Suazo (Arnautovic poki co sie leczy w Mediolanie u lekarzy Interu) to koniecznie potrzebujemy jedynie rozgrywającego. No i wsparcia góry w kwestii zdrowia Chivu i Samuela. Media cos tam przebakuja o Lucio.

Odzielny akapit dla Nedveda. Szanuje go jako pilkarza, nie lubi jego juventusowości i jestem do niego uprzedzony, ale tak obiektywnie po co nam 37 letni zawodnik przez 2 lata?! Ja wiem fajny marketingowy prztyczek w nos Juve, ale nie bawmy sie w Milan z kolekcjonerskim sprowadzaniem emerytów z nazwiskiem. My potrzebujemy realnego lidera w srodku pola. Czech nie jest w stanie nic wnieść sportowo do Interu. Wolałbym przepłacić Elano czy Hamsika. Mam nadzieje, że Nedved wytrwa w swoim postanowieniu o końcu kariery i pomoże tym samym sprowadzic młodszego, rozwojowego rozgrywajka na Giuseppe Meazza.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 13:07

Babel pisze: Odzielny akapit dla Nedveda. Szanuje go jako pilkarza, nie lubi jego juventusowości i jestem do niego uprzedzony, ale tak obiektywnie po co nam 37 letni zawodnik przez 2 lata?! Ja wiem fajny marketingowy prztyczek w nos Juve, ale nie bawmy sie w Milan z kolekcjonerskim sprowadzaniem emerytów z nazwiskiem. My potrzebujemy realnego lidera w srodku pola. Czech nie jest w stanie nic wnieść sportowo do Interu. Wolałbym przepłacić Elano czy Hamsika. Mam nadzieje, że Nedved wytrwa w swoim postanowieniu o końcu kariery i pomoże tym samym sprowadzic młodszego, rozwojowego rozgrywajka na Giuseppe Meazza.
Uważasz ,że Hamsik i Elano są lepsi od Nedveda?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2009, 13:14

Kaski, to jest forum dyskusyjne, a nie czat. Staraj się pisać bardziej rozbudowane posty.
Proponowałbym także zapoznanie się z regulaminem i darowanie sobie wypowiedzi, które nic nie wnoszą do dyskusji.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lip 2009, 13:20

Tak, patrzac z kazdej strony obaj sa lepszym rozwiazaniem. Sa bardziej rozwojowymi, bardziej pasuja do stylu gry Interu (Nedved to w sumie skrzydłowy) i maja lepsze statystyki grajac w słabszych klubach. Poza tym uważam, że nie interesuje Cię to co ja na ten temat sadze tylko liczysz a nabicie kolejnego posta. Wyluzuj.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 13:25

fieldy wybacz jeśli cie uraziłem...

Babel mi o posty nie chodzi uważam ,że jest to żałosne stwierdzenie z twojej strony -,-

a co do Nedveda przyszłościowy nie jest ,ale na chwile obecną napewno jest lepszy i od Hamsika i od Elano ,a w środku też może grać i napewno przydał by się Interowi.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 lip 2009, 14:50

Kaski pisze:a co do Nedveda przyszłościowy nie jest ,ale na chwile obecną napewno jest lepszy i od Hamsika i od Elano ,a w środku też może grać i napewno przydał by się Interowi.
Na siłę to i Chivu może grać w środku pola, ale realnym wzmocnieniem tej formacjo to on nie jest. Podobnie sprawa się ma z Nedvedem. Z jednej strony rozumiem dlaczego światowej klasy skrzydłowi wraz z przyrostem wiosen na kręgosłupie zmieniają pozycję z typowego skrzydłowego na ofensywnego pomocnika, ale przeważnie taka operacja nie kończy się najlepiej. Tak było z Figo tak jest i z Nedvedem. Czech ma przewagę nad Luisem bo nie stracił aż tak bardzo na motoryce, ale nie oszukumy się, mając 36 lat nie biega się tak szybko jak niegdyś. Dodatkowo dochodzi, którą poruszył Babel, a mianowicie jego juventusowości (podoba mi się to słowo :D ). Nie wyobrażam sobie, aby Nedved biegał czarno-niebieskim trykocie. To tak jakby Javier Zanetti zamienić Inter na Juventus, to po prostu jest niemożliwe. Taki ruch sprawi, że straci szacunek u większości kibiców Juventusu, a na zyskanie sympatii kibiców Interu raczej nie starczy mu czasu. Wolę już żeby Nedved nie zajmował miejsca Kerlonowi, który może stanowić ciekawą alternatywę dla... mam nadzieję kogoś z dwójki Deco, Elano. Nie jest to jak ktoś napisał wcześniej napastnik, który może grać jako ofensywny pomocnik, tylko ofensywny pomocnik, który może grać jako napastnik ;)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 lip 2009, 15:18

Kaski pisze:a co do Nedveda przyszłościowy nie jest ,ale na chwile obecną napewno jest lepszy i od Hamsika i od Elano
Chyba w bierki. O ile można go porównać do Elano to na chwilę obecną Hamsik jest zdecydowanie lepszy od Czecha.
Martin Pellegrino pisze:Wolę już żeby Nedved nie zajmował miejsca Kerlonowi
Chciałbym zobaczyć jego minę jakby mu np. Canna ta piłeczkę z głowy zdjął. On w ogóle coś potrafi poza tą foką? Nie bardzo śledziłem jego oszałamiającą karierę w mocarnym Chievo.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 lip 2009, 15:39

Snipp_ pisze:Chyba w bierki. O ile można go porównać do Elano to na chwilę obecną Hamsik jest zdecydowanie lepszy od Czecha.
Chyba nie śledziłeś formy Hamsika w tym sezonie :lol: O ile po zeszłym, bardzo udanym można było takie rzeczy pisać, to ostatni sezon już taki udany nie był, co spowodowało mniejsze (na tę chwilę niemal zerowe) zainteresowanie się nim przez silniejsze kluby.
Snipp_ pisze:Chciałbym zobaczyć jego minę jakby mu np. Canna ta piłeczkę z głowy zdjął. On w ogóle coś potrafi poza tą foką? Nie bardzo śledziłem jego oszałamiającą karierę w mocarnym Chievo.
Canna raczej nie ma warunków fizycznych by mu tą piłeczkę z głowy zdjąć. Na Twoim miejscu nie wypowiadałbym się tak lekceważąco o klubie, który puknął Juventusowi w Turynie 3 bramki i o zawodniku, którym od kilku lat interesują się największe kluby Europy. Po Mistrzostwach Świata U-17 wyceniano go nawet na 20 milionów euro. Ostatni sezon miał stracony przez kontuzję, ale mam nadzieję, że nie zapomniał jak się gra w piłkę, a w takim klubie jak Inter jego umiejętności powinny zostać doszlifowane. Co do jego umiejętności to trzeba zwrócić uwagę na wykonywane przez niego stałe fragmenty gry. Niektórzy uważają, że prawą nogę ma ustawioną jak Beckham.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 lip 2009, 16:22

Martin Pellegrino pisze:Chyba nie śledziłeś formy Hamsika w tym sezonie
Raczej Ty nie śledziłeś formy Nedveda. Czech nie pokazał nic ciekawego poza okazjonalną bramką, tudzież truchtaniem po boisku.
Martin Pellegrino pisze:Na Twoim miejscu nie wypowiadałbym się tak lekceważąco o klubie, który puknął Juventusowi w Turynie 3 bramki
Rzeczywiście - to musi być wspaniały klub, jeśli jego największe osiągnięcie to remis z Juve w Turynie.
Martin Pellegrino pisze:i o zawodniku, którym od kilku lat interesują się największe kluby Europy.
Znajdź 'talent' z Brazylii, którym nie interesują się największe kluby Europy.
Martin Pellegrino pisze:Po Mistrzostwach Świata U-17 wyceniano go nawet na 20 milionów euro.
Kto go wyceniał?
Martin Pellegrino pisze:Ostatni sezon miał stracony przez kontuzję, ale mam nadzieję, że nie zapomniał jak się gra w piłkę, a w takim klubie jak Inter jego umiejętności powinny zostać doszlifowane.
Wydawało mi się, że do takiego klubu jak Inter sprowadza się piłkarzy już oszlifowanych.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 lip 2009, 16:32

Po pierwsze: z tym Nedvedem to bzdurne plotki. To nie Owen...
Kaski pisze:a co do Nedveda przyszłościowy nie jest ,ale na chwile obecną napewno jest lepszy i od Hamsika i od Elano
Po drugie: grubo. Trochę obiektywizmu, Kaski. Nedved był kiedyś najlepszy na świecie, ale czas ten bezpowrotnie minął. W tym sezonie, jak na swój wiek, prezentował się nieźle (choć miał kilka kompletnie beznadziejnych meczów), ale to max. co można o jego grze powiedzieć.
Do Elano i Hamsika obecnie mu bardzo daleko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”