Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 433

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 mar 2007, 12:27

Paweuu pisze: Sorry stary, ale nie wiesz co mówisz. Właśnie Real kuleje, gdyż pracują tam ludzie z takim samym podejściem jak połowa kibiców tego klubu.
Sorry stary, ale doskonale wiem co mowie (a raczej pisze), Ty za to chyba nie bardzo. Jedyne, co masz do powiedzenia (napisania), to jakies ogolniki, z ktorych zupelnie nic nie wynika. Ot tak, zeby sobie nabic kolejnego posta. Chcesz rzeczowej dyskusji :?: Prosze Cie bardzo. A nie, zapomnialem - Ty "nie masz zamiaru dalej polemizowac"....
Paweuu pisze: Możecie dalej być ślepo zapatrzeni w Real i co sezon albo pół zmieniać trenera.
Rozumiem, ze Ty na naszym miejscu juz dawno przerzucilbys sie na inny klub :lol:

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 14:44

Capello miał w końcu wprowadzić stabilność do Realu, lecz zamiast tego co i rusz zmienia poglądy na temat przydatności danych graczy. Na "czarnej liście" byli już m.in. Cassano, Beckham, Raul Bravo oraz Ivan Helguera. Wyrzucenie Anglika ze składu dlatego, że nie chciał czekać na to czy "wielki Real" łaskawie zaoferuje mu ochłapy, to był szczyt wszystkiego. Włoch przebił sam siebie. Roszady w stylu ustawienia Raula w pomocy, gdzie jest niezbyt przydatny, czy oparcia gry na Robinho, Reyesie czy Higuainie nie są, jak pokazuje sezon, zbyt trafnymi decyzjami. Zespołowi brak zdecydowanego lidera, bo Raul Gonzalez takowym przestał być już 2 sezony temu. Fabio odejdzie. To pewne. Niestety dla Madridistas Capello odejdzie dopiero po zakończeniu tego sezonu, ponieważ gdyby "Don Fabio" odszedł w trakcie obecnych rozgrywek Real musiałby wypłacić dość wysokie odszkodowanie :wink:

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 30 mar 2007, 14:51

makis pisze:
Paweuu pisze: Sorry stary, ale nie wiesz co mówisz. Właśnie Real kuleje, gdyż pracują tam ludzie z takim samym podejściem jak połowa kibiców tego klubu.
Sorry stary, ale doskonale wiem co mowie (a raczej pisze), Ty za to chyba nie bardzo. Jedyne, co masz do powiedzenia (napisania), to jakies ogolniki, z ktorych zupelnie nic nie wynika. Ot tak, zeby sobie nabic kolejnego posta. Chcesz rzeczowej dyskusji :?: Prosze Cie bardzo. A nie, zapomnialem - Ty "nie masz zamiaru dalej polemizowac"....
Paweuu pisze: Możecie dalej być ślepo zapatrzeni w Real i co sezon albo pół zmieniać trenera.
Rozumiem, ze Ty na naszym miejscu juz dawno przerzucilbys sie na inny klub :lol:
Przykry jesteś. Napisałem wcześniej o co mi chodzi. A ogólnikiem jesteś ty nazywając mnie nabijaczem.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 30 mar 2007, 16:24

paweu pisze:Przykry jesteś. Napisałem wcześniej o co mi chodzi. A ogólnikiem jesteś ty nazywając mnie nabijaczem.
.... no i kolejny przykład nabijacza :D
Proszę jeszcze raz wyjaśnij nam łopatologicznie co oznacza: "Kibice Realu są śmieszni", bo niestety twój naukowy wywód nie został przez nas zrozumiały.
[/url]

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 30 mar 2007, 16:36

assurbanipal pisze:
paweu pisze:Przykry jesteś. Napisałem wcześniej o co mi chodzi. A ogólnikiem jesteś ty nazywając mnie nabijaczem.
.... no i kolejny przykład nabijacza :D
Proszę jeszcze raz wyjaśnij nam łopatologicznie co oznacza: "Kibice Realu są śmieszni", bo niestety twój naukowy wywód nie został przez nas zrozumiały.
Kurde, poniosło mnie zapomniałem, że nie wszyscy są tak inteligentni by zrozumieć. Napisze to jeszcze raz w skrócie bo pisałem już wcześniej:

Kibice Realu są śmieszni gdyż:
Źle odnoszą się do klubowej legendy jaką jest Raul
Co sezon chcieli by nowego trenera.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 mar 2007, 16:48

Paweuu pisze:Kibice Realu są śmieszni gdyż:
['], będziesz miał rangę :lol: , da się załatwić w każdej chwili, nie chłopaki? :P

Źle odnoszą się do Raula? Gdzie? Kiedy? Nicki :lol: To, że Ralu nie zasuguje na podstawową jedenastkę bo jest za słaby i od paru ładnych sezonów nic nie gra to jest żałosne? Bo co? Bo kilka sezonów wcześniej zostawał królem strzelców? I niby dlatego miałby obecnie grać w pierwszym składzie? To może My ściągniemy Gerda Mullera :think: przecież też był królem strzelców Bl i strzelił w niej ponad 300 bramek :roll: . Raul jest obecnie za słaby na pierwszą jedenastkę Realu i nic tego nie zmieni.
Zmiana trenera co sezon to osobna sprawa, Capello w Madrycie sam się skończył zanim tak naprawdę dobrze zaczął. Głupie zapowiedzi, zapewnienia i pokazanie fucka kibicom to była jego droga do klęski, taki trener nie może trenować klubu. Real po sezonie może zmienić trenera i kolejnemu (jesli będzie to dobry trener) da czas na zbudowanie zespołu, bo nowy trener nie będzie na wejście walił zapowiedzi "dajcie mi 50 dni, a ja..." :roll:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 mar 2007, 17:51

Paweuu podajde do Twojej wypowiedzi poważnie, choć ciężko bedzie kilka wniosków mi sie nasuwa:

1. nie śledzisz gry Realu
2. tak naprawde nie wiesz co sie dzieje w klubie ,pośród piłkarzy itp

z zewnątrz Raul jest cudowaną legendą klubu itp itd, a tak naprawde jego roszczeniowa postawa : że musi grać w pierwszym skłądzie rozwala drużynę nie mniej jak pomysły schyłkowego Pereza

rkoeman pisze:wicek z lasu czyli del bosque byl i jest trenerem miernym. bez warszatu i wielkich umiejetnosci

niby tak ale miał coś co zadziałało w Realu, ciekawe co to było i ciekaw jestem jak wiele sukcesu zależało wtedy od niego a jak wiele od graczy

bedą 4 lata bez tytułu jednak Del Bosque do spólki z Hierro miał "coś" co pociągneło ten zespół do triumfów: moze motto : nie przeszkadzać :?:

Besiktas trenowane przez niego to totalna pomyłka

rkoeman powiedz kto wg Ciebie, powinien trenować Real ( z perspektywy obiektywnej) :?:

Luiz Felipe Scolari mi sie ostatnio nasunął on też gra coś podobnego jak Rijkard, szkoda ze zarząd sie nim nie interesuje :roll:

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 30 mar 2007, 18:05

Akarin pisze: Bo kilka sezonów wcześniej zostawał królem strzelców? I niby dlatego miałby obecnie grać w pierwszym składzie?
Żebyś dobrze czytał zobaczyłbyś, że Paweuu nie napisał, że Raul ma grać w pierwszym składzie tylko, że należy mu się trochę poszanowania za to co zrobił dl Realu.
Akarin pisze:Źle odnoszą się do Raula? Gdzie? Kiedy? Nicki
Idź kartkę w tył i zobaczysz. Żebyśmy tak w Milanie robili, to byłoby tak, że musielibyśmy kazać wyrzucić Maldiniego, bo już ma swój wiek i co chwila ma kontuzję, więc poco on nam ? Nie gra wyrzucić ? Legend się tak nie traktuje.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 30 mar 2007, 18:43

p.szerge pisze:Idź kartkę w tył i zobaczysz. Żebyśmy tak w Milanie robili, to byłoby tak, że musielibyśmy kazać wyrzucić Maldiniego, bo już ma swój wiek i co chwila ma kontuzję, więc poco on nam ? Nie gra wyrzucić ? Legend się tak nie traktuje.
A kto mówi o wyrzucaniu? Kwestia dotyczy tylko jego formy .... jest słaba nie grasz .... jest dobra grasz. Widzę,że fani Milanu uczą nas szacunku.... w takim razie dlaczego nie gra u was w pierwszym składzie Costacurta? Przeciez to legenda :!:
p.szerge pisze:należy mu się trochę poszanowania za to co zrobił dl Realu.
w takim razie wyjaśnij nam co to znaczy poszaneowanie? czy ktoś go obraża? Czy kibice na SB wyzywaja go od najgorszych? Nie. natomiast tak wielki klub nie moze sobie pozwolic na to, aby ktos grał za zasługi, a nie za formę.
Ja osobiście uważam, że Raul powinien grac, bo nie jest tak dużo słabszy od innych, ale nie na tej pozycji co wystawia go Fabio. Przeciez Raul zawsze grał jako typowy napastnik i nawet w tym sezonie jest "umiarkowanie" skuteczny jak na pozycję na której gra. W zeszłym sezonie jego forma była jeszcze słabsza. Natomiast śmieszą mnie pouczenia fanów Milanu o szacunki, gdy nie mają pojęcia co się dzieje w klubie.

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 19:02

1.Raul jest teraz chyba najsłabszym ogniwem Madryckiego Realu. Nie zasługuje na grę w podstawowym składzie, ponieważ nie prezentuje obecnie nic wielkiego. Ba! Nawet przeciętny to on teraz nie jest.

2.Kibice Realu chcą trenera, który poukłada drużynę. Capello wyraźnie nie radzi sobie z piłkarzami. Wcześniej Real nie zdobywał punktów i nie wygrywał trofeów. Teraz nic się nie zmieniło, lecz "Królewscy" grają jeszcze antyfutbol.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 30 mar 2007, 19:30

Widzę, że jedynie rozsądnie myślący forumowicz to p.szerge.
Kurde ile razy mam pisać, że chodzi mi tylko o więcej szacunku dla Raula?
Właśnie dlatego kwestionuje inteligencje niektórych, którzy uważają, że
chcę by Raul grał w pierwszym składzie. Wystarczy poczytać wstecz moje wcześniejsze wypowiedzi do których cały czas nawiązuję.
zastanawiam się także czym kierowali się moderatorzy forum nadając mi jakiś przydomek "pseudoforumowicza" czyżby mieli ten sam problem co większość forumowiczów? Z reszto szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Nawet mnie to cieszy, gdyż być może chodź jeden człowiek zrozumie i zmieni swój chory tok myślenia. Spojrzy inaczej na ten świat a także między innymi na sytuacje Realu Madryt.

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 19:46

Paweuu pisze:Kurde ile razy mam pisać, że chodzi mi tylko o więcej szacunku dla Raula?
Czy to, że Madridistas na Bernabeu go szanują to nie jest wystarczający wyraz szacunku? A to, że jest kapitanem mimo, że taki z niego kapitan jak ze mnie koszykarz?

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 30 mar 2007, 20:14

Ludzie czemu wy nie czytacie dokładnie co się pisze wcześniej. Ani ja, ani Paweuu nie powiedział, że Raul miałby grać w pierwszym składzie. A wy ciągle o tym.

assurbanipal zadał pytanie. Dlaczego Costacurta nie gra w pierwszym składzie? Szczerze powiem, że nie rozumiem tego pytania, jak to dlaczego ? Ponieważ są inni zawodnicy którzy powinni grać.

A poza tym zauważyłem, że myśli tak, że jeżeli ktoś jest fanem innego klubu, to już nie wie co się dzieje w innym klubie. Masz troszkę dziwny tok myślenia, żeby nie powiedzieć głupi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 mar 2007, 20:28

Ktos mowil o szacunku, ze nalezy sie Raulowi za to co zrobil. Myślem, ze dostał taki w postaci tego, ze mimo ze w wiekszosci spotkan od 2-3 sezonow nalezy do grona najsłabszych na boisku to nadal gra w Realu. Inna sprawa, ze ma na to wpływ gdzie gra tzn. na jakiej pozycji.

W pilce nzonej powinno sie patrzeć na forme nie na to co kiedys ktos żrobił dla zespołu czy ile znaczy dla jej historii.

Co do zmiany trenera, z roku na rok. Czego sie mozna spodziewac innego skoro trenerzy przychodza z gory opowiadaja bajki, ktorych poznie nie moga zrezalizowac.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 mar 2007, 22:46

Paweuu pisze:Kurde ile razy mam pisać, że chodzi mi tylko o więcej szacunku dla Raula?
W takim razie ja zadam inne pytanie. Może w końcu dojdziemy do ładu i zrozumiemy co boli użytkownika Paweuu :]

1. Czy uważasz, że kibice Realu nie szanują Raula?
2. Jeżeli tak to czym się Twoim zdaniem przejawia ten brak szacunku do Raula?
3. Jeżeli uważasz, że Raul jest niewystarczająco szanowany przez kibiców to napisz jak konkretnie powinni się zachowywać kibice, aby można było śmiało powiedzieć, że należycie szanują swojego kapitana.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”