AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 433

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2008, 11:20

wiesz moze ile ma wzrostu bo moze to ten "wielki obronca" zapowiedziany przez Gallianiego..nie wiem czy na rynku wloskim nie ma obroncow czy co...juz lepiej Marzoratti przynajmniej sprawdzony w Seria A

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2008, 11:30

Podobno to teraz my jestesmy bliżej bramkarza Nicei niż wy ? Niejaki Hugo L , ma podpisac z nami umowę już jutro. Ktoś może ma jaką kontrwersję czy mam już zacząć otwierać szampana ? :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2008, 11:53

Podobno to teraz my jestesmy bliżej bramkarza Nicei niż wy ? Niejaki Hugo L , ma podpisac z nami umowę już jutro. Ktoś może ma jaką kontrwersję czy mam już zacząć otwierać szampana ? Very Happy
wescie se Dide a nam zostawcie w spokoju Llorisa....a na serio to pewnie zarzad go odpuscil..po co nam on mamy Dide i Kalaca

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 maja 2008, 15:36

Boriello to dobry napastnik ale chyba w wielkim klubie błądzi. Już teraz boi się o miejsce w składzie o czym już pisałem. To u nas przyłapano go na dopingu. W Genoi jest gwiazdą a u nas jednym z wielu aczkolwiek ja bym go gwiazdom nie nazywał. Po prostu może się szybko spalić a my musimy mieć kim grać. Pippo jest w tym wieku że kontuzje go nie omijają, powiedział bym nawet że łapią dość często.
Kreatywny zawodnik jak najbardziej to podstawa bo on w niej pewnie będzie grał.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 27 maja 2008, 16:04

A więc Miranda ma 1.85m także raczej wielki to on nie jest :wink: Ponoc był uznawany w Brazyli za wielki talent jako obrońca jednak więcej Ci nie powiem bo mój Włoski nie jest perfekt a tyle wyczytałem w Corriere :P

Nie wiem również czy było ale Abbiati dziś podpisał z Palermo - konto Milanu zasili 3,5 mln euro.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2008, 18:40

A więc Miranda ma 1.85m także raczej wielki to on nie jest Wink Ponoc był uznawany w Brazyli za wielki talent jako obrońca jednak więcej Ci nie powiem bo mój Włoski nie jest perfekt a tyle wyczytałem w Corriere Razz
masz moze informacje czy ma pszport UE bo jesli nie to przynajmniej zabraknie miejsce dla gracza z poza UE i nie przyjdzie Szewa

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2008, 20:15

Kolejne zamieszanie. Zapowiadały się ciekawe dni, a jest...
Szkoda gadać.
Po kolei, najpierw bramka.
Lloris już, już był u nas, był w Milanie i podpisywał kontrakt. I co? Idzie do Lyonu. Dramat, to świetny bramkarz, który może być naprawdę wielki, a my nie mamy w składzie golkipera jego klasy - nie rozumiem, jak Milan mógł go odpuścić, bo chyba (choć stać działaczy na to) nie wmawiali Hugo, że Dida czy Kalac są od tego młokosa lepsi? :roll: Rozumiałbym, gdyby Lloris szedł do jakiejś potęgi, ale on idzie do - nomen omen - przeciętnego w Europie Lyonu. Chyba nie ma złudzeń, jaki klub będzie w następnych latach lepszy - Milan czy Lyon?
Decyzję o odejściu Llorisa do Lyonu można tłumaczyć tylko frajerstwem działaczy lub jakimś tajnym planem, wedle którego przyjdzie jakiś naprawdę dobry bramkarz do Milanu - Frey albo (NIE!) Boruc. Innych sensownych postaci nie widzę.
Odchodzi Abbiati - żal. Rozumiałbym, gdyby połączył się z tym transfer Barzagliego lub Amauriego. Milan zamiast tego oddaje bardzo dobrego bramkarza za niewielkie pieniądze, nic w rzeczywistości na tym nie zyskując - trzecim bramkarzem pewnie będzie Dida ciągle, bo raczej nie dokupią dwóch, a na ten moment mamy Didę i Kalaca. Bardzo, bardzo bym chciał widzieć w Milanie znów Storariego, ale nie wierzę, że działacze zrezygnują z sympatii do Didy i postawią na Włocha, który jest wg. mnie lepszy od Pająka i mógłby być zmiennikiem nowego bramkarza.

Następnie obrona. Z tego, co czytałem, Miranda(Mirinda) zbiera fenomenalne recenzje za grę w Brazylii, jest uważany za świetnego defensora już teraz i w przyszłym roku we Francji może być półbogiem. Szkoda tylko, że nie ma paszportu UE, więc jego transfer musi być przeprowadzany bardzo ostrożnie - w razie jego zakupu (którego jestem ostrożnym zwolennikiem, mamy przecież dostępnego jeszcze Barzagliego czy nawet Marzorattiego - wychowanka - na rynku, a potrzeba tylko jednego OŚ na dobrą sprawę) zostajemy możliwości zakupu piłkarza non-UE, więc jeśli (odpukać) wszelkie Eto'o czy Drogby nie przejdą do nas, to nie będziemy mieli możliwości nawet ściągnąć Shevy, ani nikogo sensownego spoza Unii. Transfer jak najbardziej sensowny, ale tylko wtedy, gdy już będzie wiadomo, że żaden piłkarz spoza Unii nie będzie nam potrzebny.

Coraz więcej mówi się o transferze Vargasa, Quagliarelli (nie wiem i nie chcę wiedzieć, jak to się pisze ;) ) i Zapaty do Milanu. Wszystko fajnie, tylko... Mamy w składzie Pato, więc świetny Włoch Qua... nie jest nam potrzebny już, bo on Milanu nie zbawi wchodząc w ważnych meczach. Zapata czy Vargas - fantastyczne kandydatury, ale żaden z nich nie ma paszportu UE. Z nich dwojga wolałbym Vargasa, który może naprawdę stać się genialnym OL, i on powinien stać się priorytetowym non-UE dla Milanu.
Ale pewnie się nie stanie, bo działaczy odstraszy cena - 11 milionów funtów. Sporo, nawet bardzo dużo, ale on jest tyle wart. Tym bardziej, że w składzie mamy koszmarnego Favalliego i wiecznie połamanego Czecha. Ale raczej nie po to Giuseppe przedłużał kontrakt ( :roll: ), żeby teraz przychodził Peruwiańczyk.

Wszystko faktycznie wygląda na to, jakby działacze przygotowywali wielką ofensywę transferową, z drugiej strony może jeszcze wszystko się posypać jak domek z kart - działacze jednak zbierają efekty swojej wieloletniej impotencji transferowej, teraz mają sto dziur do obsadzenia, wielu świetnych non-UE, a tylko jedno miejsce. Czekam z niecierpliwością na jutro, bo coś strasznie dużo rzeczy codziennie się dzieje, może być ciekawie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 maja 2008, 21:01

Pozbylbym sie Didy za wszelka cene.Nawet puszczajac go za darmo byle tylko odciazyc budzet jego 4 milionowym kontraktem.I nawet bym nie szukal goraczkowo nowego wielkiego bramkarza tylko sciagnal Marco niech walczy z Kalacem o pozycje pierwszego bramkarza a za trzeciego niech robi ktos z primavery.
Mysle ze ten sezon w UEFA i Serie A spokojnie bysmy pociagneli jesli chodzi o takie personalia na pozycji bramkarza.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2008, 21:14

Pozbylbym sie Didy za wszelka cene.Nawet puszczajac go za darmo byle tylko odciazyc budzet jego 4 milionowym kontraktem.I nawet bym nie szukal goraczkowo nowego wielkiego bramkarza tylko sciagnal Marco niech walczy z Kalacem o pozycje pierwszego bramkarza a za trzeciego niech robi ktos z primavery.
Mysle ze ten sezon w UEFA i Serie A spokojnie bysmy pociagneli jesli chodzi o takie personalia na pozycji bramkarza.
Problem w tym, że jego chyba za darmo nawet nikt nie chce - i mnie to nie dziwi. Słaby bramkarz z wybujałym ego, na miejscu Didy z Milanu bym się nie ruszał, jeśli nikt go nie chce, a nikt mu nie da takich pieniędzy, jakie mu dał Milan. A Dida nie pójdzie na free transfer, jeśli nie dostanie pełnego odszkodowania, całości pieniędzy obiecanych w umowie, bo niby po co?
I to mnie martwi.
Niby mamy w primaverze niezłego Offrediego (i Miśkiewicza ;) ), to jednak wolałbym Abbiatiego i Storariego + Kalac. A jeśli już, to wolę ściągnąć z Atalanty Coppolę (już jest nasz, tylko na wypożyczeniu), Storariego (mój faworyt, świetny bramkarz), zostawić Kalaca.
Choć i tak nie ukrywam, że chcę widzieć wielkiego golkipera w składzie. Kalac jest świetny, ale bardziej go widzę jako zmiennika naprawdę wielkiej gwiazdy.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 27 maja 2008, 21:40

Co do bramkarzy był chyba jeszcze temat Ameli w Milanie jednak jego agent szybko rozwiał te informacje poprostu Amelia chce zagrac w Anglii lub Hiszpanii.

Temat obronców - macie samych 'starochów' przepraszam za to określenie jednak młodych utalentowanych sprzedajecie jeśli takim jest lub był Grimi. Gościem który kopał u was bodajże w Sienie i waszej Primaverze interesują się dwa Niemieckie klubu Bochum i Dortmund a cena jaka Milan ponoc chce znów śmieszna 3,5mln 'ojro'. Śledzilem w tym sezonie poczynania Milanu po cichu liczyłem że kupicie jakis klasowych grajków, młodzi będą wchodzic ale to co teraz widze woła o pomstę do nieba - Wy poprostu wszystkich sprzedajecie kupując tylko Flaminiego i to jeszcze za friko! Dziwne, dla mnie bardzo dziwne ale cóż.....

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2008, 21:51

BartekTS pisze:Co do bramkarzy był chyba jeszcze temat Ameli w Milanie jednak jego agent szybko rozwiał te informacje poprostu Amelia chce zagrac w Anglii lub Hiszpanii.
Be-ze-du-ra. Amelia chce grać w Anglii lub Hiszpanii w sytuacji, gdy żaden z klubów top-four we Włoszech się po niego nie zgłosi. Na razie Inter, Roma, Milan i Juve go nie chcą, a tylko te kluby wymienił, więc tam pójdzie. Będę w szoku, jeśli pozostanie w Livorno, bo to zbyt dobry piłkarz. Bardzo chętnie widziałbym go w Milanie, ale chyba działacze są ślepi na rynek włoski.
BartekTS pisze: Temat obronców - macie samych 'starochów' przepraszam za to określenie jednak młodych utalentowanych sprzedajecie jeśli takim jest lub był Grimi. Gościem który kopał u was bodajże w Sienie i waszej Primaverze interesują się dwa Niemieckie klubu Bochum i Dortmund a cena jaka Milan ponoc chce znów śmieszna 3,5mln 'ojro'.
Grimi sam powiedział, że chce zostać w Sportingu, zostanie prawdopodobnie sprzedany za podaną przez Ciebie cenę, Dortmund czy Bochum nie mają takich argumentów, jak Sporting.
I tak, jestem totalnym przeciwnikiem tego transferu, w przeciwieństwie do miażdżącej większości kibiców wypowiadających sięna jego temat oglądałem go w Portugalii w miarę możliwości, jakie dawał mi Polsat, i uważam, że to świetny piłkarz. Już teraz prezentuje taki poziom, że może rywalizować z Jankulovskim, nie wspominając o Favallim.
Ale działacze, jak zwykle, wiedzą lepiej. Po zeszłym sezonie zasłużył sobie na szansę, i coś czuję, że za parę lat będziemy chcieli go wykupić za paręnaście milionów, bo Leandro jest piłkarzem świetnym już teraz.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 27 maja 2008, 22:05

Dokładnie dlatego nie rozumiem postawy waszych działachy, według mnie głupota i tyle ale cóz...

Chciałem jeszcze zapytac co z Palloschim? Na przyszły sezon zostaje u Was czy jakies wypożyczonko sie szykuje? :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 maja 2008, 22:12

Wilmore pisze:A Dida nie pójdzie na free transfer, jeśli nie dostanie pełnego odszkodowania, całości pieniędzy obiecanych w umowie, bo niby po co?
W takim przypadku bedzie trzeba...
... go zabic.

Ta da dam.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 maja 2008, 22:15

Chlopaczek pisze:
Wilmore pisze:A Dida nie pójdzie na free transfer, jeśli nie dostanie pełnego odszkodowania, całości pieniędzy obiecanych w umowie, bo niby po co?
W takim przypadku bedzie trzeba...
... go zabic.
A macie zaplanowany jakiś mecz z Celtikiem w Szkocji :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2008, 22:33

BartekTS pisze:Chciałem jeszcze zapytac co z Palloschim? Na przyszły sezon zostaje u Was czy jakies wypożyczonko sie szykuje? Razz
Cały sezon na wypożyczeniu w Regginie. Najlepsza z możliwych decyzji w świetle transferu dwóch napastników - Paloschi się rozegra w słabej ekipie, gdzie też nie będzie grać stale, nauczy sporo, będzie grać na odpowiednim poziomie (Reggina chyba utrzymała się w Serie A?), a za rok wraca do Milanu i już będzie mógł wchodzić do zespołu za Pippo. :)
Chlopaczek pisze: W takim przypadku bedzie trzeba...
... go zabic.

Ta da dam.
Tak jest, opłaćmy Ali Agcę naszym obywatelstwem. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”