Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 434

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 31 mar 2007, 10:47

Mentor pisze:
Paweuu pisze:Kurde ile razy mam pisać, że chodzi mi tylko o więcej szacunku dla Raula?
W takim razie ja zadam inne pytanie. Może w końcu dojdziemy do ładu i zrozumiemy co boli użytkownika Paweuu :]

1. Czy uważasz, że kibice Realu nie szanują Raula?
2. Jeżeli tak to czym się Twoim zdaniem przejawia ten brak szacunku do Raula?
3. Jeżeli uważasz, że Raul jest niewystarczająco szanowany przez kibiców to napisz jak konkretnie powinni się zachowywać kibice, aby można było śmiało powiedzieć, że należycie szanują swojego kapitana.
1. jasno
2. Widziałem kiedyś pewien ranking sporządzony przez kibiców Realu. pytanie kto powinien zostać w drużynie. Raul znajdował się bliżej końca niż początku. Kibice chętnie wyciepli by go już z klubu. Krytykują go. Obwiniają go za główne nie powodzenia klubu. Spotkałem się nawet z wulgaryzmami kierowanymi pod jego adresem.
3. Dać mu szansę. Nie skreślać za niepowodzenia.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 31 mar 2007, 11:03

p.szerge pisze:Dlaczego Costacurta nie gra w pierwszym składzie? Szczerze powiem, że nie rozumiem tego pytania, jak to dlaczego ? Ponieważ są inni zawodnicy którzy powinni grać.
...no właśnie nie gra bo jest w słabej formie i dlatego część z nas nie chce w pierwszym składzie Raula.
Co do kolegii Paweuu to zarzucasz nam brak inteligencji. OK masz takie prawo, ale skoro z ciebie taki bystrzacha to może zauważysz jak jesteś postrzegany na forum (podpis). Tym bardziej, że nie są to wyłącznie fani Królewskich, ale i druzyn (mówiąc delikatnie wrogich) Atletico, Barcelony. No ale jak się nie wie co piszcy w klubie i wyrabia opinię na podstawie jednej ankiety, którą gdzieś tam dostrzegłeś .... to twoje opinie mnie nie dziwią.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 mar 2007, 11:17

Paweuu pisze:Widziałem kiedyś pewien ranking sporządzony przez kibiców Realu. pytanie kto powinien zostać w drużynie. Raul znajdował się bliżej końca niż początku.
najpierw wydawało mi sie ze Perez jest winny kryzysu nie ma Pereza

potem winny kryzysu był trener - nie ma Luxy,Lopeza Caro - dalej zle

galacticos - myślałem on są winni - nie ma Ronadlo nie ma Bechama, Zidana , Figo

jakoś wszystko, omijało Raula bo wiadomo kapitan, najbardziej utytuowany itp itd ale zobacz sobie jego mecz z Barcelona na GD i wiele
innych z tego sezonu

dodaj do tego ze Raul jak nie gra w pierwszej 11 to robi cichy bunt i bedziesz wiedziął dlaczego takie sa wyniki ankiety a nie inne

myślisz ze jakby Maldini próbował mieszać w drużynie ustawiać ja przeciw trenerowi, robić sztczne podziały na grupy zawodników - dalej grałby w Milanie :?: a kibice by go kochali :?:

Paweuu pisze:Krytykują go

zarabia kilka milionów euro za sezon - gra fatalnie przez 75% czasu
co mają kibice robić - ołtarzyk mu wystawić :?:

Paweuu pisze:Dać mu szansę. Nie skreślać za niepowodzenia.

słuchaj ależ on ma szanse od 4 sezonów u 4 róznych trenerów , ok że może nie gra na swojej pozycji ale ile ma tej szansy dostawąć do 35 żeby sobie nabić rekordów

Paweuu pisze:Nie skreślać za niepowodzenia.

oburzasz sie na kibiców Realu za postawe wzgledem Raula
to teraz pora zebyś krytykował Aragonesa za to ze nie powołuje hiszpańskiej legendy do kadry i nie wstawia go do każego meczu
zeby sobie pograł - bo to przecież legenda Realu i hiszpanii -wiec grać musi :!:

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 31 mar 2007, 11:23

Raul musi grać. I 10 mln euro za sezon pobierać. W końcu to Kapitan. Jego miłość do Realu jest mocniejsza, niż największy przypływ morza. I ma niesamowite zdolności motywacyjne.

Dla fanów raólitki polecam statystyke, co wygrały drużyny kiedy on był kapitanem. Podpowiem wam: nic nie wygrały.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 31 mar 2007, 11:27

jezzo pisze:Raul musi grać
Musze to są skrzydełka :P
Raul z pewnością gdyby grał na przyzwoitym poziomie to grałby regularnie w podstawowym skladzie Realu. Skoro nie gra to znaczy że jest w słabszej formie, co nie? :roll:
Ja widze że niektórzy zostali na roku 2000 :? Co z tego że Raul to legenda, jak gra piach= nie powinien grać. W piłke grają zawodnicy a nie nazwiska.
jezzo pisze:W końcu to Kapitan
Opaske kapitańską IMHO powinno oddać się Casillasowi :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 31 mar 2007, 11:29

jezzo o twojej bezgranicznej "braterskiej" miłości do Raula wszyscy wiedzą :D jedynie miłość czarnego do Gutiego ją przewyższa :P

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 31 mar 2007, 11:54

Mam takie pytanie. Dlaczego ciągle wmawiacie sobie, że ktoś powiedział, iż Raul ma grać w podstawowym składzie. Tak się nie okazuje szacunku zawodnikowi, który nie ma formy. Jak widzi ciągle jak ludzie chcą wylać go, nienawidzą go za to co zrobił to poco ma się starać.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 31 mar 2007, 11:58

assurbanipal pisze:
p.szerge pisze:Dlaczego Costacurta nie gra w pierwszym składzie? Szczerze powiem, że nie rozumiem tego pytania, jak to dlaczego ? Ponieważ są inni zawodnicy którzy powinni grać.
...no właśnie nie gra bo jest w słabej formie i dlatego część z nas nie chce w pierwszym składzie Raula.
Co do kolegii Paweuu to może zauważysz jak jesteś postrzegany na forum (podpis). Tym bardziej, że nie są to wyłącznie fani Królewskich, ale i druzyn (mówiąc delikatnie wrogich) Atletico, Barcelony. No ale jak się nie wie co piszcy w klubie i wyrabia opinię na podstawie jednej ankiety, którą gdzieś tam dostrzegłeś .... to twoje opinie mnie nie dziwią.
Ten podpis to efekt nietolerancji czyjegoś zdania, którym charakteryzuje się któryś z mało ambitnych oraz porywczych moderatów forum.

Ankietę tą ujrzałem w tygodniku "Piłka Nożna", która jest najbardziej renomowanym magazynem w Polsce. Czytałem wiele także artykułów na temat sytuacji Realu po czym postanowiłem napisać o tym na forum.

Co do Costacurty. Najlepszą obroną jest atak czyż nie? To jest zupełnie inny przypadek. Costacurta ma 41 lat. Często leczy kontuzje. ale jeżeli tylko może i jest okazja to gra. Nikt nigdy nie miał do niego pretensji. Więc myślę, że wszelakie porównania kibiców i działaczy Milanu do tych z Madrytu nie mają jakichkolwiek szans.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 31 mar 2007, 12:06

Nikt nigdy nie miał do niego pretensji. Więc myślę, że wszelakie porównania kibiców i działaczy Milanu do tych z Madrytu nie mają jakichkolwiek szans.
Tylko jest pewna różnica Paweu. Costacurta gra wyłącznie jak musi (kontuzje kartki), bo forma już nie ta. Ciekawe jakby kibice Milanu reagowali gdyby notorycznie zabierał miejsce komuś w lepszej formie od niego. Pierd.... tak dużo o szacunku, a nie potrafisz nam zdefiniować co przez niego rozumiesz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2442
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 mar 2007, 12:24

Paweuu pisze:Ten podpis to efekt nietolerancji czyjegoś zdania, którym charakteryzuje się któryś z mało ambitnych oraz porywczych moderatów forum.
Ten podpis w sposób wyjątkowo trafny określa to co wypisujesz.
Paweuu pisze:Ankietę tą ujrzałem w tygodniku "Piłka Nożna", która jest najbardziej renomowanym magazynem w Polsce. Czytałem wiele także artykułów na temat sytuacji Realu po czym postanowiłem napisać o tym na forum.
Rzeczywiście ciekawa ankieta. Na ilu zawodników się w niej głosowało? Na jednego? No co za przypadek, że są obecnie w Realu piłkarze bardziej potrzebni i więcej wnoszący do gry. Kibice kierują się tym, kto gra obecnie najlepiej, a nie tym kto grał najlepiej...kiedyś tam :P Ponadto pewnie nie tylko kibice Realu wzięli udział w tejże ankiecie. Rzeczywiście wiarygodna :roll:

Gdyby Raul nie nazywał się Raul już dawno wyleciałby z klubu na zbity pysk. Nikt by się z nim nie certolił, podobnie jak miała miejsce sytuacja z Figo. Nie widzę zatem, gdzie tu ten brak szacunku? Pan Gonzalez Blanco dawno powinien siedzieć na ławce, ale wtedy
vakabayashi pisze:robi cichy bunt
:roll: Patrz okres, kiedy trenerem był Camacho. Tylko pewnie niewiele o tym wiesz Paweuu :P

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 31 mar 2007, 12:34

assurbanipal pisze: Pierd.... tak dużo o szacunku, a nie potrafisz nam zdefiniować co przez niego rozumiesz.
On to pisze, prawie każdy poście w tym temacie.
RealFan pisze:Patrz okres, kiedy trenerem był Camacho. Tylko pewnie niewiele o tym wiesz Paweuu
Czy wy na prawdę na tym forum uważacie, że jak ktoś jest fanem jednego klubu, to już się nie wie co się dzieje, bądź działo w innym zespole?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 mar 2007, 12:36

p.szerge pisze:Czy wy na prawdę na tym forum uważacie, że jak ktoś jest fanem jednego klubu, to już się nie wie co się dzieje, bądź działo w innym zespole?
Nie, ale w przypadku Pawełka jest to akurat bardzo prawdopodobne :|

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 31 mar 2007, 12:56

RealFan pisze:
p.szerge pisze:Czy wy na prawdę na tym forum uważacie, że jak ktoś jest fanem jednego klubu, to już się nie wie co się dzieje, bądź działo w innym zespole?
Nie, ale w przypadku Pawełka jest to akurat bardzo prawdopodobne :|
A czym kolega się kieruje mówiąc że w jego przypadku jest to prawdobodobne ?? Obserwuje tą dyskusje i jakoś nie zauważyłem niczego takiego...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 mar 2007, 13:03

Podziwiam Was, naprawde. Przybyl jeden Paweuu ze swojego swiata z teoriami w stylu "napisze cos zeby zaistniec", wzial po drodze adwokata w postaci p.szerge, a Wy z nimi debatujecie. Nalezy pokornie przyjac, ze kibice Realu Madryt sa smieszni bo nie szanuja Raula. Ja sie z tym pogodzilem, nie szanuje Raula i jestem smieszny. Jakie to proste.

Paweuu obawiam sie, ze tez jestes smieszny. Nawet bez braku szacunku dla Raula.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 mar 2007, 13:55

kyloloko pisze:A czym kolega się kieruje mówiąc że w jego przypadku jest to prawdobodobne ?? Obserwuje tą dyskusje i jakoś nie zauważyłem niczego takiego...
To widać na podstawie jego wypowiedzi. Widocznie słabo się przyglądasz. Ja osobiście się zastanawiam, czy on rozumie sam siebie bo pisze o tym całym szacunku itd. lecz nie potrafi napisać czym miałby się on przejawiać. Nikt przecież Raula nie wyzywa, wszyscy pamiętają co zrobił dla klubu i zawsze będzie kochany przez publikę na Bernabeu, ale nawet ta publika potrafi wyciągać wnioski z tego, co się działo w przeciągu ostatnich lat. Wiedzą w jaki sposób przyczynił się do dymisji Camacho, kiedy ten chciał wprowadzić regułę, że grają najlepiej dysponowani w danym momencie i chciał zabić gwiazdorstwo ustanawiając zasadę, że wszyscy są równi. Wiedzą, że dobre mecze zdarzają mu się coraz żadziej i zdają sobie coraz lepiej sprawę, że pokrzykiwanie na kolegów z zespołu to nie wszystko, aby mieć miejsce w wyjściowym składzie. Są oczywiście fanatycy tego piłkarza, tam w Hiszpanii, tu w Polsce i w wielu innych regionach świata. Ci ludzie nigdy nie powiedzieliby o nim złego słowa i chcieliby, aby grał wiecznie po 90', na dalszy plan odkładając obiektywną ocenę sytuacji. Pawełek choć nie jest kibicem Realu sprawia wrażenie osoby właśnie tego typu. Wysnuł teorię, że Raul stał się czarnym baranem i zarzuca wszystkim, że się do niego przyczepili. W istocie sytuacja jest inna. To nie jest czepialstwo, tylko wnioskowanie na podstawie faktów. To nie jest młody i błyskotliwy Raul, tylko zawodnik wydawałoby się w najlepszym wieku, jednak w rzeczywistości będący już na etapie wypalenia i potrzebujący nowego bodźca, wyzwania, które będzie na jego siły. A teraz ponowienie pytania do Pawełka. Czym ten szacunek do Raula miałby się przejawiać abyś nazwał go szacunkiem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”