Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 434

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2010, 12:12

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 12:21

Jeżeli będzie zdrowy to dla mnie jest to najważniejszy transfer tego okienka. Nawet ciężko mi sobie przypomniec kiedy ostatnio w Juventusie był zawodnik na środku pomocy, który potrafił z piłką zrobic więcej niż podac do najbliższego zawodnika. Oczywiście nie ma się co podpalac, bo równie dobrze Alberto może się spalic psychicznie i przez brak charakteru nie podoła w Turynie, ale przynajmniej dzięki wypożyczeniu nie ma ryzyka straty kasy. No i mam nadzieję, że to będzie jakiś sygnał dla Marchisio by spiąc poślady i pokazac umiejętności.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 18:02

Marotta się rozkręcił na koniec okienka, na 99%*

- Treze odchodzi do Hercules
- Di Natale przechodzi do Juventusu.

Trochę nie ta pozycja, ale i tak olbrzymi progres. Mam tylko nadzieję, że nie oznacza to transferu Diego do Wolfsburga, ale skoro Milos już przyszedł to nie mają nic co mogliby dac w zamian.

To jest chyba ta niespodzianka, o której mówił Marotta :lol:

* wg włoskich mediów

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 sie 2010, 18:38

Treze odchodzi do Hercules
że co ? myślałem że ma jeszcze większe ambicje , przykładowo w takim Liverpoolu gdzie nie ma dobrego zmiennika dla Torresa , albo do Valencii chociaż ,która na przesyt napastników też nie narzeka ... dziwna droga Treze

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 18:43

Kamień z serca. Bałem się, że Trezeguet naprawdę może przejść na Anfield. :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 sie 2010, 18:45

Javier Portillo, Nelson Valdez i teraz Trezeguet. Niezły atak będzie miał ten Hercules.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 sie 2010, 18:50

Nie chce mi sie wierzyc,ze Francuz zdecyduje sie na przejscie do beniaminka PD,chociaz z drugiej strony atak Treze-Valdez wygladalby nader interesujaco :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2010, 18:53

Treze pewnie preferuje Hercules bo tam dadzą mu dłuższą umowę.
A odnośnie Di Natale, to nie ma możliwości by Antonio trafił do JUVE w miejsce Davida. Transfer kapitana Udine moim zdaniem może oznaczać jedynie odejście Diego, za którego dziś Wolfsburg ponoć złożył kolejną ofertę.
Swoją drogą, jeśli sprzedamy Diego i Treze, a kupimy Di Natale, to logicznym ciągiem wydarzeń powinien być transfer kolejnego snajpera. Dzizas co za mętlik, na samym końcu okna transferowego :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2010, 20:59

A tam gadacie.

1) Nie wierzę w odejście Diego. Koleś, na którym opiera się cała nasza ofensywa w tym momencie nie może odejść. Del Neri widział chyba mecz z Milanem. Pierwsza połowa - zero zagrożenia, Abbiatti chyba spał na bramce. Druga, po wejściu Diego zupełnie inna, szybka, dobra piłka. To byłby strzał w stopę, Del Neri i Marotta są na to za inteligentni.

2) Nie widzę Di Natale w Juventusie. Wysuniętym napastnikiem on nie jest więc nie wierzę, że przychodzi w miejsce Davida. Typowym skrzydłowym też nie jest, problemu lewego skrzydła nie zbawi. Jedyną sensowną opcją jest gra cofniętego napastnika - ale tu jest Diego. Zakładając, że Ribas odejdzie to zostajemy na tej pozycji z 33 letnim Di Natale i 36 Del Piero. Niezbyt zachęcająco. Marotta stwierdził, że jeśli Antonio będzie na prezentacji Udinese to zostanie w klubie. Ma ktoś jakieś informacje?

3) Szkoda mi Davida. Jestem przekonany, że to kontuzje sprawiły, że żegna się z klubem w taki a nie inny sposób. Uwielbiam takich piłkarzy jak on, przyczajony, niewidoczny, czasami irytujący ale on jak nikt potrafił jednym dotknięciem piłki rozjebać system. Jak dla mnie mógłby zostać do zakończenia kontraktu. Może jestem zbyt sentymentalny, ale cóż. Został z nami w Serie B. A może po prostu się starzeję i wszyscy, którymi się w dzieciństwie jarałem odchodzą już z klubu bądź już odeszli? Boję się myśleć, co będzie, jak Alex karierę skończy...

4) Zebina. Mam nadzieję, że info się sprawdzi.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:06

Boromir pisze:. Marotta stwierdził, że jeśli Antonio będzie na prezentacji Udinese to zostanie w klubie. Ma ktoś jakieś informacje?
Guru z juventuz.com pisze, że na prezentacji powiedział, że nic nie wie o zainteresowaniu Juventusu i chce zakończyc karierę w Udinese. SKY w takim razie schodzi na psy, bo dotąd uważałem ich za względnie dobre źródło informacji. Jeśli odejdzie Treze to i tak byc może przyjdzie jakiś napastnik, bo Marotta o tym kiedyś już mówił.

Trochę szkoda, ze transakcja nie wyszła (oczywiście jeżeli nie wiązała się z odejściem Diego), bo mimo wszystko pozyskac króla strzelców ligi za 5 mln euro, zarabiającego ok 1,5 mln euro na sezon, który mógłby byc znakomitym wsparciem ataku na jakieś 2 lata nie byłoby złym ruchem. Za dużo osób patrzy tu na wiek a i tak mamy w tej chwili jedną z młodszych jedenastek w lidze - średnia wieku ok 25.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2010, 21:15

maciek_88 pisze:Guru z juventuz.com pisze, że na prezentacji powiedział, że nic nie wie o zainteresowaniu Juventusu i chce zakończyc karierę w Udinese. SKY w takim razie schodzi na psy, bo dotąd uważałem ich za względnie dobre źródło informacji. Jeśli odejdzie Treze to i tak byc może przyjdzie jakiś napastnik, bo Marotta o tym kiedyś już mówił.
Czyli zostaje po staremu, chyba, że facet jest niepoważny i jutro podpisze kontrakt z Juventusem. Szczerze - nie zdziwiłbym się.
maciek_88 pisze:Za dużo osób patrzy tu na wiek a i tak mamy w tej chwili jedną z młodszych jedenastek w lidze - średnia wieku ok 25.
Średnia całego zespołu jest ok - ale średnia ataku już nie bardzo. Alex - 35, Amauri - 30, Treze - 32, Vicek - 30 i Diego - 25.
Tutaj starych pryków już nie potrzebujemy. Trzeba robić odmładzanie. Di Natale to opcja na jeden, góra dwa sezony.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:57

Aż mnie ciekawi czy to nie jest jakaś zasłona dymna z tym Di Natale, bo Moggi też lubił wpuszczac media w las. Pamiętacie "transfer" np Nondy? Też już wszystko było "oficjalnie" dogadane - Evra na łamach prasy gratulował nowego klubu koledze z drużyny a tu się okazało, że w ostatniej chwili Lucek z niego zrezygnował a ten skończył w Romie. Za Secco czegoś takiego nie było, bo to jednak wyższa szkoła jazdy, ale naprawdę jeżeli Treze ma odejśc to byc może pojawi się ciekawe nazwisko do ataku a może (co wolałbym bardziej) jakiś spektakularny zakup do obrony. Pozostaje czekac.

Jedno słowo o Primaverze - wiadomo, że odeszło wiele ciekawych nazwisk (które i tak pewnie nic nie będą znaczyc w dorosłej piłce), ale warto przyjrzec się nowym. Poza Bonipertim i tym środkowym pomocnikiem, który niby w wieku 15 lat trenował już z Primaverą (nie pamiętam jak się nazywa) warto zwrócic uwagę na gracza o nazwisku Garcia. Już wcześniej coś tam o nim czytałem, a dzisiaj nic nie dał pograc Del Piero - może coś z niego będzie, jak nie wejdzie do 1 kadry, to przynajmniej na jakieś waciki starczy dla jakiegoś potencjalnego zakupu z jego sprzedaży.

Acha - wg mediów agent Di Natale jest w trakcie podróży do Turynu. Kibiców czekają naprawdę pełne wrażeń dni.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2010, 22:05

Zacznijmy od tego, że zatrzymanie Alexa w jego obecnej formie nie jest trudne. Ale nawet jeśli, to młodemu pewnie morale wzrosły co jest ważne. Garcia to nie jest ten łepek co go ostatnio ściągnęliśmy ze Szwecji?

Di Natale podobno miałby dostawać 2 mln przez 3 lata. Wątpię, aby Marotta zgodził się na coś takiego mając świeże przecież przygody z Camorem czy Zebiną.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2010, 22:09

który niby w wieku 15 lat trenował już z Primaverą (nie pamiętam jak się nazywa)
chodzi ci o Schiavone? To ten którego kiedy JUVE ściągał w wieku 14 lat media nazywały nowym Pirlo
Garcia to nie jest ten łepek co go ostatnio ściągnęliśmy ze Szwecji?
to ten.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 22:09

Boromir pisze:Zacznijmy od tego, że zatrzymanie Alexa w jego obecnej formie nie jest trudne. Ale nawet jeśli, to młodemu pewnie morale wzrosły co jest ważne. Garcia to nie jest ten łepek co go ostatnio ściągnęliśmy ze Szwecji?
Jeśli dobrze kojarzę to tak. Dlatego z otwartymi ramionami powitałbym Di Natale. Bardzo mi przykro, ale naprawdę w tej chwili Del Piero pokazywał tylko stałe fragmenty gry. Nie możemy sobie pozwolic na ryzyko braku dobrego zmiennika dla Brazylijczyka w trakcie sezonu, aczkolwiek z drugiej strony przecież po coś ten Martinez i Lanzafame w kadrze są.

Nic, czekamy na zdjęcia agenta Di Natale z Turynu. Zobaczymy czy będą tak wiarygodne jak te Hiddinka :lol:
(L)oczkerson pisze:
który niby w wieku 15 lat trenował już z Primaverą (nie pamiętam jak się nazywa)
chodzi ci o Schiavone? To ten którego kiedy JUVE ściągał w wieku 14 lat media nazywały nowym Pirlo
:ok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”