Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 434

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 16 lip 2009, 9:06

Co do transferu Maxwella jestem lekko zaskoczony..myślałem, że niegdysiejsze zainteresowanie Barcy przeminęło. Wszyscy zastanawiamy się kto go może ze składu zastąpić, a na goal.com podano, że interesujemy się partnerem klubowym Ronaldo - Andre Santosem. Wywarł pozytywne wrażenie w czasie pucharu konfederacji. Tylko co z tym uszczuplaniem kadry... oczywiście gracz Corinthians może być tylko wymysłem mediów ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 lip 2009, 11:58

Sport Bild informuje jakoby Lucio miał przejść od nas do Was :shock: Coś komuś wiadomo na ten temat? Zdaje się, że szukaliście ew. środkowego obrońcę :?:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2009, 12:08

Zdaje się, że szukaliście ew. środkowego obrońcę :?:
Owszem Inter stara się o środkowego obrońcę, do niedawna to miał być Carvalho, ale do porozumienia nie doszło. Ze strony Inter Lucio to bardzo prawdopodobny transfer.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 lip 2009, 12:11

(L)oczkerson pisze:Owszem Inter stara się o środkowego obrońcę, do niedawna to miał być Carvalho, ale do porozumienia nie doszło. Ze strony Inter Lucio to bardzo prawdopodobny transfer.
Potwierdzone przez naszą stronę, więc transfer doszedł do skutku:
http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... 0c5d515ab7

Szybko poszło :shock:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lip 2009, 12:28

Jeśli to prawda to dla mnie jest to spore zaskoczenie. Owszem staraliśmy się o środkowego obrońcę ale więcej pisało się o Carvalho. Myślę, że w takim razie obrona na początku sezonu będzie wyglądała następująco:
Maicon-Samuel-Lucio-Chivu

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2009, 12:50

dobry transfer. Lucio to świetny zawodnik, zawsze bardzo podobał mi się jego styl gry. Defensywa Interu wygląda naprawdę świetnie. No boki krótkie, ale to niewielki problem. W zasadzie Inter wykonał świetne tranfery na każdej z pozycji, które trzeba było wzmocnić z wyjątkiem...
tej najważniejszej czyli ofensywnej pomocy. Zobaczymy co tu Inter wymyśli, ale mimo wszystko JUVE i Inter uciekają Milanowi w tym Mercato z prędkością swiatła :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2009, 14:37

(L)oczkerson pisze:W zasadzie Inter wykonał świetne tranfery na każdej z pozycji, które trzeba było wzmocnić z wyjątkiem...
tej najważniejszej czyli ofensywnej pomocy. Zobaczymy co tu Inter wymyśli,
Właśnie przeczytałem, że Inter ma wypożyczyć Hleba na 1 sezon z Barcy. Chyba lepiej sprowadzić Elano :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 lip 2009, 14:42

(L)oczkerson pisze:dobry transfer. Lucio to świetny zawodnik, zawsze bardzo podobał mi się jego styl gry. Defensywa Interu wygląda naprawdę świetnie. No boki krótkie, ale to niewielki problem. W zasadzie Inter wykonał świetne tranfery na każdej z pozycji, które trzeba było wzmocnić z wyjątkiem...
tej najważniejszej czyli ofensywnej pomocy. Zobaczymy co tu Inter wymyśli, ale mimo wszystko JUVE i Inter uciekają Milanowi w tym Mercato z prędkością swiatła :!:
Transfer Lucio bardzo mi się podoba :) Większość serwisów już o tym pisze, nawet onet, a jak oni coś napiszą to musi być prawda :P

Co do tego nieszczęsnego ofensywmego pomocnika to najświeższa wieść głosi, że będzie nim on Alexander Hleb, który ma przejść do nas na roczne wypożyczenie. Zapewne nie bez znaczenia przy wypozyczeniu Hleba był/będzie transfer Maxwella do Dumy Katalonii.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 16:14

Martin Pellegrino pisze:Zapewne nie bez znaczenia przy wypozyczeniu Hleba był/będzie transfer Maxwella do Dumy Katalonii.
Zapewne nie bez znaczenia będzie również przyszły transfer Ibry :smile2: :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lip 2009, 16:46

Hleb ? po ostatnich transferach skrzydłowych mocno bym się zastanawiał nad sensem zatrudnienia Białorusina. Potrzeba kogoś kreatywnego do środka, a taki Sneijder nie byłby głupim pomysłem.

Najpierw jednak pozbądźmy sie balastu. Rivas, Vieira czy Mancini. Szczególnie dwaj ostatni przycinają zbyt wiele na zarobkach ...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 lip 2009, 16:55

Z Lucio ciekawa sprawa - Bayern podal na oficjalnej, Inter z kolei studzi zapedy i zapewnia, ze nic nie jest sfinalizowane. Tym niemniej wydaje mi sie, ze transfer dojdzie do skutku. Osobiscie preferowalbym Carvalhio, ale Lucio rowniez powinien powalczyc o wyjsciowa jedenastke. Na srodek zostaja ponadto Samuel, Chivu, Materazzi i Cordoba. Burdisso i Rivas na sprzedaz.
Hleb to nieciekawy pomysl i na dodatek zaden z niego rozgrywajacy. Skoro upadl temat Carvalhio to i Deco jest malo realny. Ciekawe jakie pomysly ma zarzad w tej kwestii.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2009, 7:58

Maciek (interista) pisze:Z Lucio ciekawa sprawa - Bayern podal na oficjalnej, Inter z kolei studzi zapedy i zapewnia, ze nic nie jest sfinalizowane. Tym niemniej wydaje mi sie, ze transfer dojdzie do skutku.
Inter pewnie czeka na wyniki badań lekarskich, na które Lucio miał wczoraj jechać z Monachium. Tym niemniej bądźcie pewni transferu, Bayern podaje takie informacje jak już jest wszystko na tip-top. Nigdzie nie ma jedynie potwierdzonej kwoty transferu, najbardziej prawdopodobna suma to 8 mln euro.

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 17 lip 2009, 9:11

Chyba mimo zapewnień wielu przez wielu (:P) Ibra przechodzi do Barcy za 40 mln euro + Eto'o i wypożyczenie Hleba na rok..
Nie wiem, czy chleba i igrzysk nam trzeba.. nie wiadomo czy wierzyć prasie...ale ta jest podobno zgodna(hiszpańska ;))...
Kasa mogła by pójść na Hamsika, czy Snejidera...ale martwić powinna zamiana napastników: kreatywnego na wykańczającego akcje..a takiego już mamy - Milto.
Reasumując - oby to była plota..

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 lip 2009, 9:58

Ze Zlatanem plota.

Lucio juz w Mediolanie.

Nowe koszulki:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 lip 2009, 10:08

Maciek (interista) pisze:Ze Zlatanem plota.
Niebyłbym tego taki pewien .... wszystko wskazuje na to, ze do takiego transferu jednak dojdzie ... kluby sie podobno porozumialy w kwestii finansowych, calosc trzyma sie kupy, bo dwa dni temu Barca oglosila ze chce wykopac Eto :roll: , a wlasnie Eto ma byc czescia zaplaty za Zlatana :roll: , czuje ze ten transfer dojdzie do skutku.

Dla Interu to spora strata, no, ale Eto tez przeciez slaby nie jest, gwarantuje to 15-20 bramek, w Serie A moze nie byc mu tak łatwo jak w Primiera Division :wink: , bo to troche inne style, no i Barca tez gra bardziej ofensywnie...

ciekawa kwestia to te zapowiadane 13 mln za sezon dla Eto :shock: :shock: gruba przesada ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”