Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 435

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6686

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2010, 22:18

Wychodzi na to, że ze Szwecji dobry nabór jest. Ekdal się systematycznie rozwija, ten Garcia też chciał w dwa sezony przebić się do pierwszego składu. Nie miałbym nic przeciwko.
maciek_88 pisze:Dlatego z otwartymi ramionami powitałbym Di Natale. Bardzo mi przykro, ale naprawdę w tej chwili Del Piero pokazywał tylko stałe fragmenty gry. Nie możemy sobie pozwolic na ryzyko braku dobrego zmiennika dla Brazylijczyka w trakcie sezonu, aczkolwiek z drugiej strony przecież po coś ten Martinez i Lanzafame w kadrze są.
Zdaję sobie sprawę z problemu, ale nie wiem, czy Di Natale to zawodnik odpowiedni w tym momencie do takiej roli. Ale masz racje, tym będę się martwił, jeśli Włoch ostatecznie zawita w Turynie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2010, 22:24

jak mówicie o talentach to warto wspomnieć o Libertazzim. W zeszłym sezonie był chyba drugim po Immobile napastnikiem. Teraz zagrał strzelił 2 gole w meczu JUVE A z JUVE B (tyle, że grał w barwach tego dorosłego więc miał łatwiej) i drugie trafienie jest naprawdę bardzo ładne. Znajdźcie sobie bo naprawdę bardzo ładnie strzelił nożycami z powietrza.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2010, 13:30

Marotta zaskakuje. Jeśli dopnie transfer Capdevilli to będzie już faktycznie w stylu Moggiego. Byłaby to dobra opcja, niedroga i na przeczekanie do następnego sezonu. Lepszego lewego defensora już nie wyciągniemy, a wiadomo, że lepszy mistrz świata niż jakiś Manfred z Serie B.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2863

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 sie 2010, 16:25

Boromir pisze:Marotta zaskakuje. Jeśli dopnie transfer Capdevilli to będzie już faktycznie w stylu Moggiego. Byłaby to dobra opcja, niedroga i na przeczekanie do następnego sezonu. Lepszego lewego defensora już nie wyciągniemy, a wiadomo, że lepszy mistrz świata niż jakiś Manfred z Serie B.
hola hola, rok temu też kupowaliśmy jednego gracza(również mistrza świata) na lewą obronę na przeczekanie, ja nie wiem ale 32 i 33 letnie rupiecie mnie jakoś nie przekonują :/

a jeszcze co do taletnów co się dzieje z Fausto Rossim, którego gra rok temu w sparach bardzo mi się podobała??

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 sie 2010, 16:29

http://twitter.com/_FelipeMelo_

Jeśli ludki z juventuz.com tłumaczą dobrze to Melo w pewien sposób pożegnał na twitterze Diego. Do tego włoska prasa pisze, że Brazylijczyk i Treze nie zostaną powołani na czwartkowy mecz. Jeżeli Marotta sprzeda Diego to przed nienawiścią kibiców uratuje go WYŁĄCZNIE Scudetto. Nie czaję tej transakcji, bo przecież jeżeli Di Natale przejdzie za 7 mln a za Ribasa klub zarobi ok 17 mln to gdzie za 10 mln znajdzie za 1-2 lata klasowego cofniętego napastnika.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 25 sie 2010, 16:31

sci pisze: hola hola, rok temu też kupowaliśmy jednego gracza(również mistrza świata) na lewą obronę na przeczekanie, ja nie wiem ale 32 i 33 letnie rupiecie mnie jakoś nie przekonują :/
Różnica jest taka że Grosso MŚ zdobył trzy lata wcześniej i w Lyonie grał bardzo średnio. Capdevilla MŚ zdobył trochę ponad miesiąc temu, a więc musiał grać dobry sezon jeśli wywalczył pierwszy skład w ekipie MŚ. Zupełnie różne sytuacje ;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2863

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 sie 2010, 16:33

majer13 pisze:
sci pisze: hola hola, rok temu też kupowaliśmy jednego gracza(również mistrza świata) na lewą obronę na przeczekanie, ja nie wiem ale 32 i 33 letnie rupiecie mnie jakoś nie przekonują :/
Różnica jest taka że Grosso MŚ zdobył trzy lata wcześniej i w Lyonie grał bardzo średnio. Capdevilla MŚ zdobył trochę ponad miesiąc temu, a więc musiał grać dobry sezon jeśli wywalczył pierwszy skład w ekipie MŚ. Zupełnie różne sytuacje ;)
no ok :P ale mimo wszystko podobieństwa są znaczne :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2010, 16:36

maciek_88 pisze:http://twitter.com/_FelipeMelo_

Jeśli ludki z juventuz.com tłumaczą dobrze to Melo w pewien sposób pożegnał na twitterze Diego. Do tego włoska prasa pisze, że Brazylijczyk i Treze nie zostaną powołani na czwartkowy mecz. Jeżeli Marotta sprzeda Diego to przed nienawiścią kibiców uratuje go WYŁĄCZNIE Scudetto. Nie czaję tej transakcji, bo przecież jeżeli Di Natale przejdzie za 7 mln a za Ribasa klub zarobi ok 17 mln to gdzie za 10 mln znajdzie za 1-2 lata klasowego cofniętego napastnika.
ja już mam tego wszystkiego dość.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 sie 2010, 16:36

Grosso grał słabo w Lyonie i pożegnano go bez żalu, jeden ze słabszych ich transferów w ostatnich latach. Capdevilla jest solidny w obronie i ofensywie, od kilku lat nie schodzi poniżej pewnego poziomu, z Villarreal grał sporo w pucharach, z reprezentacją MS i ME w niedługim czasie. To na serio jest dobry zawodnik, przykładowo na chwilę obecną sporo lepszy od Aogo czy Tremoulinasa - dobra opcja na być może nawet 2 sezony bo kondycyjnie wygląda fajnie mimo wieku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2010, 16:38

Bardziej niż wiekiem Hiszpana martwiłbym się jego obywatelstwem i przeszłością graczy z Hiszpanii we Włoszech. To może być kolosalne rozczarowanie, większe nawet niż Grosso, a w najlepszym razie to będzie solidny i starzejący się już piłkarz. Dziwię się Waszemu zarządowi, że decyduje się na taki transfer (wiem, wiem, jeszcze nic nie podpisano), bo mieli sporo czasu, by znaleźć kogokolwiek na tę pozycję i wybierają opcję, która może dać niezłe korzyści i dużo większe straty. Aogo czy parę innych "mniejszych" nazwisk, które wcześniej się pojawiały, że już nie wspomnę o Kolarovie, były jednak zdecydowanie bardziej interesujące.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2010, 16:47

Nie pamiętam za bardzo, ale jakoś rok temu zmarła mu babcia, która go wychowała i której straty bardzo żałował. Nawet w meczu z Romą dedykował jej bramkę. Może błądzę, ale tak mi się jakoś skojarzyło. Bo ten wpis brzmi za bardzo dramatycznie jak na pożegnanie z kolegą którego zna rok.

Co do Capdevili, mam takie samo zdanie jak majer13. Grał w pierwszym składzie Hiszpanii, jest mistrzem świata, za parę mln nie znajdziemy lepszego lewego obrońcy do końca okienka chyba, że Tremoulinas nagle wypali. W Villarreal przez cały czas prezentował się dobrze, nie jest jak Fabio zawodnikiem jednego turnieju.
Wilmore pisze:a w najlepszym razie to będzie solidny i starzejący się już piłkarz
O takiego właśnie zawodnika chodzi. Fajerwerków się po nim nie spodziewam, ale żądam dobrej gry w defensywie i tyle. Ryzyko praktycznie zerowe, bo słabszy od DC czy Grosso nie będzie. A za lepszymi rozejrzymy się w przyszłym oknie, jak zagramy w LM. Bo jasne jest, że Kolarov jak i wielu innych zawodników do nas nie zawitało właśnie ze względu na brak LM.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2010, 16:56

Bo jasne jest, że Kolarov jak i wielu innych zawodników do nas nie zawitało właśnie ze względu na brak LM.
Obawiam się tego, że hiszpańskie nawyki zrobią swoje i Hiszpan będzie rozczarowaniem. Z perspektywy fana Milanu - obym się nie mylił.
Na miejscu Marotty wolałbym już postawić na tego Francuza lub Aogo.

Co do Waszego zarządu - nie zdziwię się, jeśli po odejściu Diego zaraz się dowiemy, że cichaczem załatwiono Wam kogoś z atakujących Sampdorii po wczorajszym meczu i dlatego tak przyspieszył ten transfer Diego, skoro nagle z Sampy chcą piłkarze uciekać.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 19:32

Dowiedziałem się właśnie, że po sezonie Juventus będzie mógł wykupić Aquilani'ego za... 13,1 mln funtów. To oficjalna informacja. Nie rozumiem jakim trzeba być idiotą, żeby zgodzić się na taką kwotę... Marotta kawał dobrej roboty odwala w Turnie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2010, 19:37

Daaaamian pisze:Dowiedziałem się właśnie, że po sezonie Juventus będzie mógł wykupić Aquilani'ego za... 13,1 mln funtów. To oficjalna informacja. Nie rozumiem jakim trzeba być idiotą, żeby zgodzić się na taką kwotę... Marotta kawał dobrej roboty odwala w Turnie.
taa właśnie Diego sprzedaje.

a te 13 mln funtów to 16 mln euro czyli tyle ile wcześniej media spekulowały.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 20:28

Wcześniej byłem przekonany, że chodzi o 16 milionów funtów. Wychodzi jednak na to, że zarząd Liverpoolu polubił Juventus i najpierw wykupił niechcianego w Turynie Poulsena, a później oddał na wypożyczenie Aquilani'ego, którego po sezonie będzie można wykupić po promocyjnej cenie. Jeżeli dojdzie do transferu definitywnego Alberto, to Liverpool będzie 7 milionów funtów w plecy.

Ale co tam... kto bogatemu zabroni. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”