Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 435

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2010, 9:43

Bo u Was w ogóle wszyscy są kryształowi i zawsze zachowują się z dużą klasą. Nic tylko wielbić i pisać pieśni pochwalne!

Dopiero ktoś się tutaj żalił i wytykał nam, że nikt nas nie lubi. Teraz kolejny jegomość przychodzi żalić się na wypowiedzi Fergusona. Nie macie nic ciekawszego do roboty? :lol:
Tak jakby Szkot zawsze prawił mądre rzeczy - przecież nie dostał tytułu za mądrości jakie prawi :rotfl: W futbolu chyba nie ma takiej osoby, bo to przecież środowisko, gdzie raczej ludzi błyskotliwych za wielu nie ma. W każdym razie nie sadzę, żeby akurat teraz Fergie gadał głupoty. Pech? Zależy z jakiej strony patrzeć. Wymuszenie kartki? Oczywiście. To zapewne nie był błąd sędziego, ale arbiter wydawał się nie być chętny karać Rafaela, ale po interwencji Riberyego i spółki szybko zmienił zdanie. Mnie to zawsze denerwowało najbardziej - piłkarze są od tego, żeby grać, a nie wyrzucać rywali z boiska.

PS Nie wiem skąd wziąłeś te 90 min. Oglądnij raz jeszcze finał. Nie będę nic podpowiadał, ale jak już tak szczegółowo liczysz każdą minutę (ot owa 40-stka), to i w tym przypadku powinieneś być równie skrupulatny 8)

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 09 kwie 2010, 10:25

Nie macie nic ciekawszego do roboty? :lol:
Tez sie zastanawiam ... Pokonaliscie MU , zamiast sie cieszyc przychodzicie tu i sie frustrujecie . Czego oczekiwales od Fergiego ? Ze kleknie przed VG i go w dlon pocaluje ? Krytyka sedziow, wywieranie na nich presji , wojny psychologiczne z trenerami , wywieranie presji na wladze pilkarskie - taka praca . Juz widze jak w identycznej sytuacji trener bawarczykow na konferencji wychwala arbitra pod niebiosa .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 kwie 2010, 10:31

Ale jak Wenger coś powie głupiego, jak nie potrafi przegrać z klasą, to mu wytykacie. teraz wiecie jak to jest :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 kwie 2010, 10:35

red85 pisze:Teraz kolejny jegomość przychodzi żalić się na wypowiedzi Fergusona.
Żalić się? Ja się nie żalę, bo w dupie mam wypowiedzi tego bufonowatego Szkota, stwierdzam tylko fakt, że koleś kompletnie nie umie przegrywać. Co najlepsze, sam będąc przy okazji głównym autorem porażki... Ciekawe co by powiedział jakby mecz w 99 r. zakończył się wynikiem 1:0. Pewnie że przegrał, bo piłka po wolnym Baslera zmieniła kierunek odbijając się od któregoś z piłkarzy w murze :haha:

MUFC weaker, but more arrogant - takie hasło sobie ułóźcie :]

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 09 kwie 2010, 10:40

Akurat na naszym podworku to jest standard wiec nie mam nigdy zadnych pretensji . Wyjatkiem tylko Benitez - ten to ciagle placze , jak nie pech, to sedzia skrzywdzil , to na rywali z dolnej polki ciezko dobrac taktyke bo nie maja wypracowanego stylu , a to murawa hujowa etc
MUFC weaker, but more arrogant - takie hasło sobie ułóźcie :]
Ok , na twoje zyczenie :*

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2010, 10:45

fieldy pisze:Ale jak Wenger coś powie głupiego, jak nie potrafi przegrać z klasą, to mu wytykacie. teraz wiecie jak to jest :lol:
Ja nie wytykałem Wengerowi, że ma pretensję do sędziów. Wytykałem mu gadanie bzdur o kopaniu jego podopiecznych i rzekomym polowaniu na kości. I co gorsza, powtarzał to również na spokojnie na kolejnej konferencji prasowej.

Oczywiście, Ferguson i wielu innych trenerów w przeszłości mówiło jeszcze większe bzdury(chociaż w moim mniemaniu po środowym meczu nie gadał jak człowiek oderwany od rzeczywistości), ale co z tego? Jeden z poprzedników trochę sprawę nakreślił.

MUFC not arrogant JUST BETTER

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 kwie 2010, 12:28

Jak podaję Sky Sports , Manchester jedzie do Blackburn bez Rooneya z powodu jego kontuzji. Myślę że to są konsekwencję wystawiania go w meczu przeciwko Bayernowi gdy nie był w pełni zdrowy. Ciekawe czy będzie ready już na MC.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 kwie 2010, 12:36

KajoFC pisze:Myślę że to są konsekwencję wystawiania go w meczu przeciwko Bayernowi gdy nie był w pełni zdrowy. Ciekawe czy będzie ready już na MC.
No dobra, ale chyba latwiej grac bez Rooneya w meczu z Blackburn niż z takim Bayernem, gdzie walczy się o półfinał. Zobaczymy na jak długo wyleciał. IMO na następny mecz juz bedzie gotowy.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 09 kwie 2010, 13:03

Obrazek

Red85 widzę, że forma godna Kaczyńskiego :
"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne. "

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2010, 13:36

Kto i do czego miałby mnie przekonać, bo nie nadążam ?

PS Za co tak kochasz Glazera ? :lol:

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 09 kwie 2010, 13:48

Za to, że jest bardzo przystojnym Żydem? :boruta:

Obrazek

Całkiem inteligentny z Ciebie facet, zapewne łapiesz ów manifest w mym podpisie.(zalecam nie bezpośrednią interpretację)

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 09 kwie 2010, 14:03

ak podaję Sky Sports , Manchester jedzie do Blackburn bez Rooneya z powodu jego kontuzji. Myślę że to są konsekwencję wystawiania go w meczu przeciwko Bayernowi gdy nie był w pełni zdrowy. Ciekawe czy będzie ready już na MC.
SAF juz po meczu zapowiedzial ze Roo z Blackburn nie wystapi. Na MC bedzie gotow.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2010, 15:14

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-m ... omosc.html

Nie chcę tutaj znosić żadnej dyskusji nie wiem na ile dobrze jest to przetłumaczone itd. Jednak już ostatnio w temacie dwumeczu Barcy z Arsenalem pisałem o tym co jest zawarte w newsie powyżej. Taka prawda, potęga Premiership budowana jest na długach bądź pieniądzach obcokrajowców bawiących się piłką bądź starających się na niej zarobić.

Co do MU, bo o nich nie pisałem, choć uważałem ich za faworytów, absolutnych faworytów do finału to napiszę jedno- po Juventusie myślałem, że większych frajerów w tej edycji europejskich pucharów się nie doczekam. Jak zawsze ktoś musiał mnie zdenerwować. Pzdr. i jeśli ktoś chce mnie obrażać niech to robi z jakimiś argumentami.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2010, 16:06

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 092413.ece

angielskie tłumaczenie.

http://sport.rtl.de/fussball/fussball_9 ... tid=273077

niemieckie dosłowne.
Uli zawsze był zły, że inni mają pozadłużane drużyny w pizdu a w Niemczech solidność i po prostu rozważna polityka panuje no i władze licencji by nie przyznały zadłużonej mocno drużynie. I dlatego zawsze podkreślał, że Bayern nie ma długów, wszystko sam finansuje. Nawet wg praw, kiedy spłacimy raty za stadion do końca (za kilka lat) to AA będzie należało do nas.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 kwie 2010, 16:39

Nie ogarniam po co ta dyskusja i bronienie Fergusona w tej sytuacji? Odpadliśmy w bardzo bolesny sposób, sam nie jestem w stanie powiedzieć jak wiele przekleństw wypowiedziałem po ostatnim gwizdku. Szkot był rozgoryczony, co zrozumiałe i plótł co mu ślina na jezyk przyniosła, kogoś musiał obwinić i znalazł sobie piłkarzy Bayernu + sędziego. Oczywiście to nonsens bo czy wymuszali czy nie Rafael zachował się kretyńsko a faul zasługiwał na kartkę, gdyby sędzia jej nie pokazał musielibyśmy teraz słuchać jak to sędzia nam pomógł. Kartka się należała? Należała. Sfrajerzyliśmy? Sfrajerzyliśmy i pretensje możemy mieć tylko do siebie. Szkot w porównaniu z niektórymi innymi trenerami i tak stosunkowo rzadko pieprzy takie bzdury jak po meczu z Bayernem. Ja to zrzucam na wielkie rozgoryczenie jakie musiało mu towarzyszyć po meczu. Co nie zmienia faktu, że zamiast szukać winy u innych powinien zafundować niezła suszarę Carrickowi i Rafaelowi.

Sprawa długów przecież mierzi nas, kibiców MU jeszcze bardziej niż innych, stąd ta zakrojona na dużą skalę akcja anty-Glazer ze strony kibiców Manchesteru więc nie wiem w kogo chce uderzyć Uli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”