Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 438

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 kwie 2007, 10:54

RóżA pisze:A Alexis nie jest przypadkiem 'zaklepany' przez Valencię
Jest :lol:

Co do Metzeldera to wierzę że jest zaklepany. Zdecydowaliśmy się sprowadzić gościa oprócz tego że może zostać drugim Woodgatem to na dodatek szanse że się sprawdzi w La Liga są odwrodnie proporcjonalne do jego wzzrostu :? Zajebiście

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 kwie 2007, 10:59

brylancik pisze:Zdecydowaliśmy się sprowadzić gościa oprócz tego że może zostać drugim Woodgatem to na dodatek szanse że się sprawdzi w La Liga są odwrodnie proporcjonalne do jego wzzrostu :? Zajebiście
E tam, nie przesadzaj :wink: Dla Waszej obrony i tak będzie poważnym wzmocnieniem, a w tym sezonie za dużo urazów nie miał :wink: Chociaż do Monachium bym go nie chciał :P
Poza tym, raczej nie strzela samobójów jak Woodgate :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 11:06

Michał M pisze: Dla Waszej obrony i tak będzie poważnym wzmocnieniem,

Nie kpij sobie z obrońców Realu :P

Troche to dziwne, bo jeszcze niedawno wspominał, ze wie juz napewno gdzie zagra w przyszłym sezonie, a i mial to szybko podać oficjalnie, teraz ma to sie stać dopiero po zakonczeniu sezonu w Bundeslidze. Przeciez i tak 90% jest niemal pewne, ze bedzie grał w Realu, a i ta wiadomość raczej nie uchroni Borussi przed ewentualnym spadkiem...
Ciekawe czy teraz zostanie Woody, przynajmniej powinien. Nawet dość ciekawie by to wygladało. Canna, Metzelder, Helguera i Woody na środku, a Ramosa na prawa, przynajmniej zdecydowanei lepiej niz obecnie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 kwie 2007, 11:13

Jarzinho pisze:Nie kpij sobie z obrońców Realu :P
Kpić? Ależ jakże bym śmiał :lol: Ja naprawdę uważam, że etatowy reprezentant Niemiec to poważne wzmocnienie :wink:
Jarzinho pisze:mial to szybko podać oficjalnie, teraz ma to sie stać dopiero po zakonczeniu sezonu w Bundeslidze.
Nie jestem do konca pewien czy będzie czekał aż do ostatniego gwizdka, niemniej jednak faktycznie miał sie określić już jakiś czas temu i nic. A może jeszcze rozważa przejście do Włoch - w końcu np. Juventus chce kupić wszystko co się rusza :P
Jarzinho pisze:Canna, Metzelder, Helguera i Woody
Nie jestem specjalista od Realu, ale nie wierzę w taki układ :wink: Sądzę, że powinni jeszcze poszukać sobie z 1-2 klasowych obrońców i dać sobie spokój i z Woodgatem i Cannavaro.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 kwie 2007, 11:47

vakabayashi pisze:tak naprawde to wg najlepiej byloby pozbyc sie przy okazji (...) Gutiego
Po zastanowieniu stwierdzam, że :spoko:

Jedyny problem w tym, że zaciąg z Castilli to mogłoby być trochę za mało i niezbędny byłby jakiś transfer na tą pozycję. Niestety jedyne nazwisko jakie przychodzi do głowy naszemu genialnemu zarządowi to Kaka :?

Gdyby sprowadzić Bodmera, Raula Garcię albo van der Vaarta (kolejność nie jest przypadkowa :P ) byłbym zadowolony ze sprzedaży Gutiego. W innym wypadku może to być nieco ryzykowne posunięcie. Ciekawych "mózgów" jest więcej, ale jeden warunek - żeby to nie był ktoś spoza Europy bo :evil:

Inna opcja to Robinho jako mediapunto i wtedy te transfery nie byłyby konieczne. To jednak mimo wszystko kot w worku...nie widomo jak by to wyglądało :roll:

Z Alexisem słyszałem, że ta informacja jakoby miał być już zaklepany przez Valencię nie do końca jest prawdziwa. Oczywiście porozumiał się już z klubem z Estadio Mestalla, ale niczego nie podpisał. Czeka na ewentualny ruch Realu (nie tylko w stosunku do jego osoby, ale prawdopodobnie także w kwestji trenera).

O innych stoperach na razie pisać nie będę bo to spekulacje :P Jak już wcześniej pisałem, nie mam nic przeciwko wolnemu transferowi Metzeldera.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 kwie 2007, 12:49

RealFan pisze:Ciekawych "mózgów" jest więcej, ale jeden warunek - żeby to nie był ktoś spoza Europy bo
Samir Nasri 8) Jak dla mnie kandydat numer jeden. W tym sezonie to on stanowi o sile ofensywnej Marsylii a nie jak można było podejrzewać przed że będą to Cisse czy Ribery. Może zdarza mu się czasem słabiej zagrać ale IMHO jest to materiał na naprawdę zajebistego rozgrywającego i... jest tylko rok starszy ode mnie :lol: Pozatym Marsylia, pochodzenie algierskie... nie przypomina Wam to czegoś. :P

Co do van der Vaarta to jest to średni pomysł. Chłopak większość swojej kariery przeleżał w szpitalach lub ewentualnie przesiedział na siłowni bo zdrówko go nie oszczędza i wszystkie znaki na niebie wskazują że będzie się tak działo aż do zakończenia kariery :roll: a szkoda bo potencjał ma naprawdę bardzo duży. Ale w sumie jak bym miał taką żonę jak on to też by mi się pewnie nie chciało chodzić na treningi :P
RealFan pisze:Z Alexisem słyszałem, że ta informacja jakoby miał być już zaklepany przez Valencię nie do końca jest prawdziwa.
Tak samo jak sprzedaż Maty czy kupno przez nas Metzeldera. :roll: Mi się wydaje że wszystko jest już załatwione.
RealFan pisze:Jak już wcześniej pisałem, nie mam nic przeciwko wolnemu transferowi Metzeldera.
Też bym nie miał jeśli nie miało by się to odbyć kosztem innych stoperów przymierzanych na tą pozycję (czyt. Alexis czy nawet wprowadzenie do pierwszego zespołu Sergio Sancheza).

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 kwie 2007, 13:17

RealFan pisze:Z Alexisem słyszałem
Z Alexisem jest tak że piłkarz zadecyduje gdzie pójdzie bo klauzula odejscia równa jest 8mln i jest wielu chętnych ja zapłaciś m.in Valencia

AS , zrobił dochodzenie :wink: i dowiedział sie ze zanim Alexis pójdzie do Valenci chce się ponoć wkręcić razem z Schusterem do Realu

także nic oficjalnego nie mamy odnośnie gdzie zagra Alexis

RealFan pisze:Bodmera, Raula Garcię albo van der Vaarta

ja bym się mimo wszystko upierał przy graczu z ligi hiszpańskiej, albo na hiszpanie grającym zagranicą Raul Garcia to dobra opcja ale ten sezon ma słaby - Mikael Artreta z Evertonu jako pomocnik to mój typ i przede
wszystkim skrzydłowi np. Quaresma
Michał M pisze:Cannavaro.
Canna bedzie grał jeszcze dobrze w hiszpanii trzeba mu dać czas, nie postępować tak jak z Samuelem
Jarzinho pisze:Woody na środku
nie ma opcji by Woodgate wrócił, on może chcieć ale klub nie chce
brylancik pisze:do pierwszego zespołu Sergio Sancheza
Espanyol wycenił go na 2mln euro więc Real chce go wykupić a ma do tego prawo, Michel jest nim zachywcony mówi ze robi ogromne postepy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 kwie 2007, 14:02

vakabayashi pisze:Canna bedzie grał jeszcze dobrze w hiszpanii trzeba mu dać czas, nie postępować tak jak z Samuelem
Tak sądzisz? Młodzieniaszkiem już nie jest, 34 wiosenki na karku już prawie ma. Myśle, że wraz z postępującym wiekiem będzie grał raczej jeszcze gorzej niż lepiej, a na pewno nie będzie zwrotniejszy ani szybszy. A szczyt (MŚ 2006?) ma już raczej za sobą. Już lepiej Wam zrobi ściągnięcie Metzeldera :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2007, 14:03

Na ile lat podpisał kontrakt Cannavaro? Coś mi się obiło o uszy, że jeszcze tylko przez jeden sezon będzie obowiązywała obecna umowa a jeśli tak to pewnie na tym zakończy się jego kariera w La Liga.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 05 kwie 2007, 14:05

Co do van der Vaarta to jest to średni pomysł.
Dlaczego? Ma zajeb.... małżonką, która w celach reklamowych mogłaby zastapić tego potwora od Beckhama przypominającego mongolskiego poganiacza stada koni :D

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 kwie 2007, 17:05

z innej beczki

guti:

"To prawda, że nie oglądasz ostatnich meczów reprezentacji?
Niektórzy ludzie postradali zmysły. Zawsze życzę Hiszpanii zwycięstwa, ale wiem że przy tym facecie (Aragones) nigdy więcej nie zagram w reprezentacji. To jest przykre, ponieważ moja pozycja jest okupowana przez takich piłkarzy jak Iniesta czy Xavi."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 17:24

rkoeman pisze:guti:

"To prawda, że nie oglądasz ostatnich meczów reprezentacji?
Niektórzy ludzie postradali zmysły. Zawsze życzę Hiszpanii zwycięstwa, ale wiem że przy tym facecie (Aragones) nigdy więcej nie zagram w reprezentacji. To jest przykre, ponieważ moja pozycja jest okupowana przez takich piłkarzy jak Iniesta czy Xavi."

Jak widac chłopakowi nie tylko brakuje umiejetnosci, ale i rozumem nie grzeszy :( Co ma mowic zawodnik, ktory przez 10 lat rozegrał tyle dobrych spotkan co inni w dwa sezony :P Zawsze pozostaje poczucie humoru :lol: Przynajmniej wiem teraz dlaczego Capello postanowil go zatrzymać, obaj czesto fantazjuja i maja przeogromne marzenia. Po udzileniu wywiadu, niestety musial wrocic do rzeczywistości :cry:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 05 kwie 2007, 17:34

Jarzinho pisze:Jak widac chłopakowi nie tylko brakuje umiejetnosci, ale i rozumem nie grzeszy Sad Co ma mowic zawodnik, ktory przez 10 lat rozegrał tyle dobrych spotkan co inni w dwa sezony Razz Zawsze pozostaje poczucie humoru Laughing Przynajmniej wiem teraz dlaczego Capello postanowil go zatrzymać, obaj czesto fantazjuja i maja przeogromne marzenia. Po udzileniu wywiadu, niestety musial wrocic do rzeczywistości Crying or Very sad
to prawda ze Guti nigdy nie byl jakmis super zawodnikiem niegdy jakos wiele sie o nim nieslyszalo ale w tym sezonie trzyma forme i jak dla mnie to rozgrywa sezon zycia jest jedenym z najlepszych inajrowniejszych graczy Realu :P ale w Hiszpani w 2 lini jest mocna konkurencja jedna z najlepszych na swiecie i niestety ale dla Gutiego nie ma tam miejsca

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 kwie 2007, 19:38

Guti może sobie gadać co chce. Jest sfrustrowany bo jest za słaby na drugą linię reprezentacji...jak widać musiał wyładować tą swoją złość :lol: Akurat osoba Aragonesa nie ma nic do rzeczy bo Guti i tak by nie grał w tej drużynie, kto by nie był trenerem :P

Tymczasem pojawiły się dziś dwie informacje o napastnikach:
:arrow: Roberto Soldado niemal na pewno pozostanie na przyszły sezon w Realu. Swoimi dobrymi występami w Osasunie przekonał zarząd co do własnych umiejętności :wink:
:arrow: Druga wiadomość jest już gorsza, ale raczej nie ma co się przejmować bo to mało prawdopodobne. Mianowicie Real miał wyrazić swoje wstępne zainteresowanie Roque Santa Cruzem :lol: Co jest jeszcze śmieszniejsze Peruwiańczyk chce opuścić Bayern ze względu na to, że ma zamiar grać w pierwszym składzie. Skoro tak, to kierunek Real dla niego odpada :P

Poza tym dziś kolejnego urazu nabawił się Reyes. Tym razem problemem jest jego bark, przez co występ Hiszpana z Osasuną stoi pod znakiem zapytania.

Pepe miał wyrazić chęć transferu na Santiago Bernabeu. Jest to Brazylijczyk, a nie jestem zwolennikiem kolejnych graczy tej narodowości w Realu. Zważywszy jednak na to, iż ma on 24 lata i posiada paszport UE, a w dodatku Królewscy chcą zamknąć transfer w kwocie 8 mln euro warto powalczyć o tego zawodnika :wink: Mourinho już jakiś czas temu chciał go sprowadzić do Chelsea, ale Romek Atomek przykręcił kurek z pieniędzmi :P
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2007, 19:51 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 kwie 2007, 19:50

RealFan pisze:Mianowicie Real miał wyrazić swoje wstępne zainteresowanie Roque Santa Cruzem
:o o masakra, bierzcie go. Wielki talen mówię wam :lol: tylko lekko kontuzjogenny :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”