Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 439

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2011, 13:29

petrdcm pisze:Natomiast mówienie że to kadra C, a już nie mówię o D, no to mocne nadużycie alfabetu.
Argentyna nawet rezerwami nie przyjechała. Przejrzyj sobie powołania z ostatniego roku i przekonasz się, że raczej łatwiej to nazwać eksperymentem, niż kadrą B. Oglądając ligę argentyńską znajdziesz tam więcej nazwisk aspirujących do gry w kadrze Argentyny, a tutaj miałeś taki zlepek tych, co może jeszcze błysną, więc jeden występ ich podbuduje. Naprawdę tłumaczenie, że to były rezerwy Albicelestes jest śmieszne. Niedługo zobaczysz kadrę Argentyny na Copa America i uwierz, że tam dopiero zobaczysz dwa pierwsze garnitury kadry.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 cze 2011, 13:34

Z tym Benzemą też grubo pojechałeś. :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 13:38

sbQ pisze:Peter Ty mój murzynie, rozśmieszasz mnie.
sbQ Ty mój murzynie, gdybyś miał łańcuch na szyi sprzedałbym cię jako oponę zimową :mrgreen:

Co ty masz z tymi rundami, napisałem "sezon" a nie "rundę" czy jakiś tydzień czy dwa gdzie sobie naklepał statystyki na piknikach z niższej półki co rzutowało na jego całą ocenę.
bartbuks pisze:Naprawdę tłumaczenie, że to były rezerwy Albicelestes jest śmieszne. Niedługo zobaczysz kadrę Argentyny na Copa America i uwierz, że tam dopiero zobaczysz dwa pierwsze garnitury kadry.
Gdyby te rzekomo eksperymentalne rezerwy uzupełnić 3ma, 4rema graczami będącymi filarem i pierwszej drużyny, to ciekawe jakbyś to wtedy interpretował. Do tego jeszcze żeby mogli równie często ze sobą pograć co pierwszy skład.

No ale tak jak wspomniałem, to obaliło pewien mit, nie ma tak, że takie drużyny mają 30 czy 40 graczy po całym świecie. Jest 10-15stu, a reszta żeby coś zagrać musiała by się wkomponować przede wszystkim grając troszkę częściej w jakimś konkretnym zestawieniu z innymi.

Tak, Benzema, świetnie sie spisał, szczególnie druga część sezonu gdy już o nic Real nie walczył bo dystans był taki że reszta byłą prowizorką, i do tego w jednej z najsłabszych historycznie rzecz biorąc lidze Hiszpańskiej którą zdominowały dwa zespoły do tego stopnia że indywidualni gracze bili kolejne rekordy.
E: gdzie ten wątek...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2011, 13:44

btw. Jak się nazywał ten młody murzyn który tak zwinnie mijał naszych zawodników w polu karnym ?
Bylo ich dwoch. Diaby i Remy :wink:

2 dobre kontry + 2 niezle strzaly z dystansu + kilka wrzutek do nikogo = postep. Futbolski - nazwanie Ciebie hurraoptymista to zbyt male slowo :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2011, 14:12

Futbolski to ten który twierdził, że Leszek Orłowski to wybitny ekspert. Tak więc pewnie teraz osłuchał wybitnych ekspertów Szpakowskiego i Trzeciak którzy bredzili o postępie i powtarza te pierdoły. Ja mam wrażenie, że gdyby Francja musiała ten mecz wygrać z 4-0 to by go tyle wygrała, ale może przesadzam? W każdym bądź razie jest mało przesłanek ku temu by twierdzić, że z Hiszpanią która by grała na maxa znowu byśmy nie dostali 6-0, ba rachunek prawodobieństwa jest taki, że prędzej byśmy dostali szóstke niż wyciągneli chociaż remis.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2011, 14:27

petrdcm pisze:Gdyby te rzekomo eksperymentalne rezerwy uzupełnić 3ma, 4rema graczami będącymi filarem i pierwszej drużyny, to ciekawe jakbyś to wtedy interpretował. Do tego jeszcze żeby mogli równie często ze sobą pograć co pierwszy skład.
Te Twoje rzekome uzupełnienie to gdybanie, więc nie widzę sensu roztrząsania wątku. Sprawdź sobie reprezentacyjne doświadczenie składu na Polskę, sprawdź szeroką kadrę na CA, sprawdź poprzednie powołania. Ci zawodnicy nie mają szans jechać na jakikolwiek turniej z Albicelestes. To taki obwoźny gang, który Bielsa zebrał, bo ktoś sobie wymyślił sparingi na koniec sezonu.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 14:39

sbQ pisze:
petrdcm pisze:
Co ty masz z tymi rundami, napisałem "sezon" a nie "rundę" czy jakiś tydzień czy dwa gdzie sobie naklepał statystyki na piknikach z niższej półki co rzutowało na jego całą ocenę.
Czyli Bayer, Schalke, BVB to pikniki z niższej półki? :lol: Nie mam więcej pytań.
Tu masz statystyki, co prawda one nie grają, ale zawsze to jakiś wgląd, dla kogoś kto nie oglądał systematycznie
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... ibery.html
:arrow: Bayer 2 rundę miał taką że wielu go jechało w pewnym momencie, zresztą i sam przez to był sam sobie winien że nie dogonił BVB
:arrow: Akurat na Schalke miał też jedną z najgorszych swoich not (4,5) mimo że samo Schalke przecież grało piknikowo w tym sezonie. W drugim meczu sobie nabił note (2,5, gdyby był z PL i tak dostałby punkt słabiej) z Shalke które już o nic i tak nie walczyło :lol:
:arrow: Poza tym, mówię o tym gdzie sobie nabił punktów (czyli Hoffenheim, St.Pauli czy Hamburger - spadkowicz i średniaki tabeli :lol: ), a nie epizodycznie przypadkiem coś mu się udało
bartbuks pisze:Te Twoje rzekome uzupełnienie to gdybanie, więc nie widzę sensu roztrząsania wątku. Sprawdź sobie reprezentacyjne doświadczenie składu na Polskę, sprawdź szeroką kadrę na CA, sprawdź poprzednie powołania. Ci zawodnicy nie mają szans jechać na jakikolwiek turniej z Albicelestes. To taki obwoźny gang, który Bielsa zebrał, bo ktoś sobie wymyślił sparingi na koniec sezonu.
:arrow: Potwierdzasz tylko moje tezy. Przecież wiem że szans nie mają, co nie znaczy że nie mogliby skutecznie zastąpić w określonych okolicznościach (szerzej opisałem to wyżej). Więc twój koment tu nic nie zmienia.
:arrow: To tak jak u nas, ktoś sobie wymyślił granie meczów o nic tyle że przez długo więcej niż koniec sezonu :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 14:53

sbQ pisze:Czepiasz się mnie o słówka typu "runda", a sam tego używasz w kontekście Bayeru, wicemistrza Niemiec,
Błąd, kto czytał ten wie, użyłem dopiero gdy Ty ten wątek wtrąciłeś do dyskusji. Meritum był sezon jednego gracza a Ty spełzłeś na rundę gracza i sezon całego zespołu :lol:
sbQ pisze:Tak, część grała piknikowo, a druga część to po prostu pikniki.
sbQ pisze:Prawda jest taka, że i tak czego bym nie podał, nie napisał, to i tak Ty byś się do błędu nie przyznał i wszyscy już o tym wiedzą :)
Prawda jest taka, że sam przyznałeś mi rację w pierwszym zdaniu, a w drugim chcesz żebym się do rzekomego błędu przyznał :haha:
bartbuks pisze:Te Twoje rzekome uzupełnienie to gdybanie, więc nie widzę sensu roztrząsania wątku.
Gdybanie nie inne niż to jak wypadnie nasza kadra
1) za rok
2) w innym składzie
3) z innymi rywalami
4) oceniając na podstawie meczów o nic

Jak nie widzisz sensu roztrząsania wątku to po co się udzielasz w tym wątku.
:haha:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2011, 13:46

A propos naszej niedawnej rozmowy o wyzszosci futbolu slowackiego/slowenskiego nad polskim.

Ogladam sobie mecz Lokomotivu. Na srodku obrony gra Sloweniec Ilic,na lewej Slowak Durica,w Zenicie pyka nasz sasiad Hubocan,a szef srodka pola repry Smudy nie poradzil sobie nawet w dosyc przecietnym obecnie Rubinie... :?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 cze 2011, 18:12

UEFA Country Ranking 2011
24 Poland 15.916
25 Slovakia 14.499
38 Slovenia 6.124

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2011, 18:53

Ciekawe, gdzie znalazłaby się Polska, gdyby o sile naszych drużyn w meczach liczonych do rankingu UEFA stanowili Polacy (tak jak o sile ekip słoweńskich i słowackich stanowią gracze z tych krajów), a nie Łotysze, Estończycy, Bośniacy, Kolumbijczycy i tak dalej...
Ktoś już tu się kiedyś ośmieszył po wielokroć dowodząc, że Polska nie jest słabsza od Słowenii i Słowacji, widzę, że ta bajka zyskuje zwolenników.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 cze 2011, 19:08

Wilmore pisze:Ciekawe, gdzie znalazłaby się Polska, gdyby o sile naszych drużyn w meczach liczonych do rankingu UEFA stanowili Polacy (tak jak o sile ekip słoweńskich i słowackich stanowią gracze z tych krajów), a nie Łotysze, Estończycy, Bośniacy, Kolumbijczycy i tak dalej...
Idąc tym torem ciekawe czy fr. zdobyła by kiedykolwiek MŚ gdyby nie potomkowie imigrantów. Bo do 98r. mieli bilans w tej imprezie jak PL, czyli 2x III miejsce :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2011, 19:11

Chyba znów czegoś nie zrozumiałeś.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 cze 2011, 19:14

Wilmore pisze:Chyba znów czegoś nie zrozumiałeś.
Masz racje, zdaje ci się.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2011, 19:31

Petr,ale z tym rankingiem odniosles sie do mojego posta ? Nie chodzilo mi o kluby tylko reprezentacje :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”