FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 439

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lip 2007, 18:27

Ja jestem przeciwny, gdyby jeszcze ktos z La Liga to mzoe, choc jestem przeciwnikiem wypozyczeń, a ten sezon zapowiada sie na ciezki, iwec warto meic naprawde szeroka kadre. Tutaj mowie o kluczowych spotkaniach EL. ME, PNA czy rozgrywkach klubowych. Tam wszedzie beda grali praktycznie wszyscy z podstawowego skladu, jedni wyjada na kilkanascie dni, inni znowu kontuzjowanie. Nie w tym seoznie i nei do Segunda.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lip 2007, 19:02

Ja bym go do pierwszej ligi nie wypożyczał z tego prostego względu, że jeszcze mu duuuużo brakuje, aby grać na takim poziomie. Sporo pracy przed nim. Na dzień dzisiejszy zostałby zjedzony dlatego jeżeli mamy go wypożyczać to raczej do niższej klasy czy to w Hiszpanii czy gdzie indziej.

Jeżeli pozostanie u nas to może dostanie szanse w Pucharze Króla i nic poza tym.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 23 lip 2007, 19:45

Z Bojanem sprawa jest obecnie dosyć skomplikowana. Wypożyczenie dla mnie nie wchodzi w grę ile piłkarzy Barcelony którzy zostali wypożyczeni już nie wróciło choć mieli spore umiejętności chociażby Sergio Garcia. W pierwszej drużynie same treningi przyniosą wzrost umiejętności Bojana bo treningi z takimi wirtuozami jak chociażby Henry i Ronaldinho czy Messi muszą przynieść efekt. Jednak co mnie jedynie martwi to brak ogrania. Nasza perełka zagra w kilku meczach pewnie Copa del Rey i może jak Eto'o będzie na PNA to wtedy na końcówki spotkań rozstrzygniętych na naszą korzyść będzie mógł wejść. Jednak nawet jak na prawie 17-latka może to być mało. Nie chodzi mi żeby grał co tydzień czy 2. Jednak treningi bez gry mogą pójść na marne. Dlatego bardzo żałuje że drugi zespół się nie utrzymał. Wtedy mógłby jeszcze jeden sezon grać w 2 drużynie i stopniowo zostać wprowadzany tak jak Messi...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lip 2007, 19:54

Tobik33 pisze:Wypożyczenie dla mnie nie wchodzi w grę ile piłkarzy Barcelony którzy zostali wypożyczeni już nie wróciło choć mieli spore umiejętności chociażby Sergio Garcia.
Nie wiem skąd u niektórych osób przeświadczenie, że sztab trenerski Barcelony to idioci, którzy nie poznają się na talencie Bojana. Nie pojmuję tego.
Sergio Garcia to żadne porównanie bo nigdy nie miał takiego statusu jak Bojan.
Tobik33 pisze:W pierwszej drużynie same treningi przyniosą wzrost umiejętności Bojana bo treningi z takimi wirtuozami jak chociażby Henry i Ronaldinho czy Messi muszą przynieść efekt.
Problem w tym, że umiejętności to jedno a predyspozycje fizyczne to drugie. Bojan to dzieciak, który nie nadaje się do gry z dorosłymi facetami. Tego mu nie da trening z pierwszym zespołem.

Skoro Barca B przestała funkcjonować to należy szukać innego rozwiązania spośród dostępnych. Najlepszym byłoby IMO wypożyczenie do jakieś drugoligowca. To by najbardziej przypominała przecież to z czym miałby do czynienia w Barcelonie B.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2007, 20:02

Niestety, ale Krkic to nie Messi, że fizycznie sobie poradzi. Messi nie wygląda na giganta, ale jest dość silny, Bojan na razie nie dałby sobie rady...to chucherko :P Może trenować z pierwszą drużyną albo ogrywać się nadal w niższej klasie rozgrywkowej. W Primera obrońcy są już lepsi, dostałby z bara i po Bojanie :lol: Nikt by się nie patrzył, że to dziecko. Najlepiej to go wysłać do polskiej okręgówki :lol:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 23 lip 2007, 20:05

Mentor pisze:Nie wiem skąd u niektórych osób przeświadczenie, że sztab trenerski Barcelony to idioci
Masz na myśli mnie ?? jeżeli tak to źle uważasz. Tacy piłkarze jak Xavi, Puyol, Messi czy też Valdes przez idiotów nie mogli być wprowadzani !!
Mentor pisze:którzy nie poznają się na talencie Bojana.
Królewscy się poznali już w następnym tygodniu zabierają go do Madrytu. Nasz sztab szkoleniowy [*]
Mentor pisze:Sergio Garcia to żadne porównanie bo nigdy nie miał takiego statusu jak Bojan.
Może i tak, ale też wielu z nim wiązało spore nadzieje jednak poszedł na wypożyczenie i co ?? Nie ma go już na Camp Nou
Mentor pisze:Bojan to dzieciak, który nie nadaje się do gry z dorosłymi facetami.
:arrow:
Mentor pisze:Najlepszym byłoby IMO wypożyczenie do jakieś drugoligowca.
W drugiej lidze grają młodziki ??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2007, 20:07

Tobik33 pisze:W drugiej lidze grają młodziki ??
Nie w tym rzecz. On już musi się ogrywać z dorosłymi, ale nie na najwyższym poziomie bo tam nie podoła. Obrońcy są lepsi, przygotowanie fizyczne inne. O to głównie chodzi.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 23 lip 2007, 20:17

Wiem doskonale o tym. Jednak chcę pokazać Mentorowi że każdy się myli...
myśl jest dobra jednak przekazanie jej na papier to już coś trudniejszego.

Heh ciekawi mnie kto pierwszy Z HREMu będzie się buntował kiedy będzie musiał usiąść na ławce np. w meczu z Realem czy meczu CL...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 lip 2007, 21:18

sergio garcia dostal szanse w barcelonie i jej nie wykorzystal. okazal sie zwyczajnie zbyt slaby

Obrazek

krkic juz w porownaniu z dinho wypada zle jezeli chodzi o mase miesniowa

a co dopiero gdy porownamy go np z puyolem?

Obrazek

albo np abidalem?

Obrazek

bojan to jeszcze dziecko. bardzo zdolne ale dziecko. do bycia doroslym pilkarzem brakuje mu bardzo duzo. treningow, wytrzymalosci, masy, etc, etc

kazde zbyt szybkie wprowadzenie go do druzyny takiej jak barcelona mogloby spowodowac urazy przez ktore zakonczy kariere
Heh ciekawi mnie kto pierwszy Z HREMu będzie się buntował kiedy będzie musiał usiąść na ławce np. w meczu z Realem czy meczu CL...
mnie ciekawi kiedy bedzie okazja by odetchnac ze mamy henry'ego i moze on grac za kogos a dinho nie musi zmagac sie pol sezonu z kontuzja kostki, eto'o wracac zbyt wczesnie po powaznym urazie a messi doznawac przeciazeniowych urazow

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 23 lip 2007, 21:45

Ja też jestem za wypożyczeniem Bojana. Wcześniej mówiło się o zainteresowaniu Nastic teraz Celta. Dodatkowo osoba Stoichkov'a, który dbałby o młodego piłkarza tak jak potrzeba. Bojan jest za słaby fizycznie na grę w Primera. Segunda powinna być odpowiednim miejscem dla młodego Hiszpana.
Zgadzam się z rkoeman, że Krkic to jeszcze dziecko, które musi jeszcze wiele trenować(przede wszystkim aspekty fizyczne) by móc grać w miarę często w pierwszej drużynie. Jeśli zostanie to będzie występował bardzo mało - Puchar Hiszpanii, Puchar Katalonii oraz czasami jakieś końcówki spotkań.

Dos Santos to inna bajka. Można powiedzieć, że Giovanni jest już gotowy do gry w pierwszym składzie i powinien być powoli wprowadzany (tak jak Messi).

Dos Santos zdobył brązową piłkę za grę na mundialu do lat 20 :brawo:

Tymczasem pojawił się ciekawy news:
Bojan Krkic został powołany do reprezentacji Hiszpanii U-17 na Mistrzostwa Świata do lat 17, które od 13. sierpnia do 9. września rozgrywane będą na boiskach Korei. Hiszpańska Federacja Piłkarska zdecydowała, że młody napastnik Barçy musi stawić się 2. sierpnia w Las Rozas gdzie młodzi Hiszpanie przygotowywać będą się do turnieju. Oznacza to, że Bojan nie poleci z zespołem Barcelony na azjatyckie tournee.

Oprócz wyprawy do Chin i Japonii, Krkic prawdopodobnie nie wystąpi także w towarzyskim meczu z Bayernem, w meczu o Puchar Gampera i opuści także dwie pierwsze kolejki nowego sezonu

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 23 lip 2007, 22:09

Ale przecież nawet wypożyczenie do jakiejś drużyny z Segunda nie poprawi od razu warunków fizycznych Bojana, a to o nie chyba się najbardziej w tej chwili rozchodzi. Nie trafia do mnie argument że Bojana trzeba wypożyczyć bo nie nadaje się do dorosłej piłki - Segunda to też, bądź co bądź, dorosła piłka. Poziom niższy, ale nawet jeśli Bojan byłby tam, dzięki swoim umiejętnościom i talentowi, "ciągnięty z bara" dwa razy rzadziej niż w PD - to to i tak za dużo. Tego, że ten chłopak to chuchro nie przeskoczy się z miejsca.

Jak dla mnie, to dobrze się stało że podjęto decyzję o pozostawieniu Krkica na ten sezon w Barcelonie i dołączeniu go do pierwszej drużyny. Dużo nie pogra, ale przez ten rok treningów będzie mógł przede wszystkim nadrobić braki siłowe, kondycyjne i popracować nad całą resztą. A dodatkowo będzie trenować z takimi piłkarzami od których będzie mógł się nauczyć wielu rzeczy - a tego żaden klub Segundy nie zapewni. Niech potrenuje ten rok z pierwszą drużyną, pogra jakieś ogony w mało ważnych meczach i jakieś turnieje młodzieżówek, jeśli będą. I dopiero potem go wypożyczyć, na następny sezon - jak już dorobi się trochę masy i siły.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lip 2007, 22:19

Tobik33 pisze:Tacy piłkarze jak Xavi, Puyol, Messi czy też Valdes przez idiotów nie mogli być wprowadzani !!
Właśnie. Dlatego te same osoby zadbają o Bojana i nie zrobią tego czeko oczekują niektórzy fani tzn. nie rzucą go od razu na pożarcie.
Tobik33 pisze:Może i tak, ale też wielu z nim wiązało spore nadzieje jednak poszedł na wypożyczenie i co ?? Nie ma go już na Camp Nou
Dzięki wielkie, że przypomniałeś mi przykład tego zawodnika. Możesz mi przypomnieć jeszcze kilka innych bo było ich sporo. Warto jednak zwrócić uwagę na to, że żaden nie ma na nazwisko Krkic i żaden nie jest rekordzistą pod względem strzelonych bramek we wszystkich drużynach Barcelony.
Tobik33 pisze:W drugiej lidze grają młodziki ??
Nie. W drugiej lidze grają słabsi piłkarze. Słabsi pod wszystkimi względami od których Krkic nie będzie tak bardzo odstawał jakby to było w przypadku najwyższego szczebla. A wśród tych piłkarzy drugoligowych jest też sporo młodzików, którzy z reguły przechodzą ten etap (druga liga) zanim trafią do pierwszej.
Tobik33 pisze:Jednak chcę pokazać Mentorowi że każdy się myli...
Zgadzam się z tym w 100%, ale nie skupiajmy się na banałach. Ewentualnie możemy lekko zmodyfikować kwestię 'mylenia się' w ten sposób, że wskażesz mi w którym momencie się pomyliłem.
Pewnie chodzi o to, że nie rozpisałem wszystkiego hiper-dokładnie. Nie spodziewałem się jednak, że trzeba tłumaczyć różnice między pierwszą ligą a drugą.

Tak w ogóle to mógłbyś nam przedstawić swoją propozycję odnośnie Bojana. Co Twoim zdaniem należy zrobić i dlaczego jest to najlepsze wyjście.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 23 lip 2007, 22:56

Niewiem cóż można zrobić nie jestem trenerem i nie siedzę obecnie w Barcelonie i niewidzę ich w czasie treningów. Jedynie co mogę powiedzieć że wolałbym aby go nie wypożyczano, więcej nauczy się tutaj w Barcelonie (ale to tylko moje zdanie). Czytałem gdzieś że będzie na treningach pierwszej drużyny i będzie od czasu do czasu grywał w drugim zespole, ale nie pamiętam gdzie to przeczytałem...

Doskonale wiem o co Ci wcześniej chodziło jednak pamiętaj każdy potrafi popełnić błąd ale przyznać się do niego jest cholernie ciężko...

Dobra koniec już tematu nie poruszać go :)

Ciekawi mnie także sprawa Drenthe jak dla mnie jest on kompletnie niepotrzebny. Dopiero za rok będziemy kogoś potrzebować w miejsce Sylwka ale nie teraz. Dla mnie już nie muszą nikogo kupować i tak już zrobili bardzo dobre transfery. Teraz tylko pozbyć się kilku piłkarzy i ruszać do pracy...

EDIT
Mentor pisze:Bojan to dzieciak, który nie nadaje się do gry z dorosłymi facetami.
:arrow:
Mentor pisze:Najlepszym byłoby IMO wypożyczenie do jakieś drugoligowca.
Czyli wychodzi na to że dorosłych facetów nie ma w drugiej lidze...

To jest tzw. niepoprawne formułowanie tekstu. Ja wiem o co chodzi jednak jak już się czepiać to na całego :) Naprawdę kończmy już to dyskusję bo to temat o Barcelonie a nie gadu gadu...
Ostatnio zmieniony 23 lip 2007, 23:09 przez Tobik33, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lip 2007, 23:03

Tobik33 pisze:Niewiem cóż można zrobić nie jestem trenerem i nie siedzę obecnie w Barcelonie i niewidzę ich w czasie treningów.
Żaden z nas nie jest trenerem, ale to jeszcze nie powód, aby wstrzymywać się z opiniami. Przecież między innymi temu służy forum, aby dzielić się swoimi pomysłami. Krytykować jest łatwo, ale zaproponować coś od siebie już trudniej. I to jest właśnie różnica między konstruktywną krytyką a krytykanctwem.
Tobik33 pisze:Jedynie co mogę powiedzieć że wolałbym aby go nie wypożyczano, więcej nauczy się tutaj w Barcelonie.
Na treningach na pewno sporo zyska, ale on pewnie sporo czasu będzie spędzał na treningu siłowym a takie przecież są podobne wszędzie tak więc nawet gdyby go wypożyczyć do przykładowej Celty to tam trochę by się poprawił. Jemu po prostu potrzeba czasu. U nas oczywiście ma ten plus, że może się uczyć od wielkich zawodników, ale minus jest taki, że nie powącha pewnie murawy.
Tobik33 pisze:Czytałem gdzieś że będzie na treningach pierwszej drużyny i będzie od czasu do czasu grywał w drugim zespole, ale nie pamiętam gdzie to przeczytałem...
To prawda. Mówił o tym bodajże Guardiola :think: Bojan będzie trenował z pierwszym zespołem a grał niżej chyba, że Mister go powoła.
Tobik33 pisze:Doskonale wiem o co Ci wcześniej chodziło jednak pamiętaj każdy potrafi popełnić błąd ale przyznać się do niego jest cholernie ciężko...
Wskaż mi błąd to się do niego przyznam jeżeli o to Ci chodzi.

Odnośnie Drenthe to również uważam, że obecnie jest niepotrzebny. Za rok może mógłby przyjść w miejsce Sylvinho jeżeli nie będzie lepszych opcji a skoro tak się pali do gry u nas to rok może sobie jeszcze poczekać.

Qter
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 23 lip 2007, 23:18

Tyle tylko, że Drenthe za rok może być już zawodnikiem Realu. Jak dla mnie nie głupio byłoby kupić go i pozostawić w Feyenoordzie na wypożyczeniu przez ten rok, ale to będzie dobre rozwiązanie pod warunkiem, że za ten rok Holender będzie już wystarczająco dobry, aby zastąpić w razie czego Abidala.

Bojan trenujący z pierwszą drużyną, a grający z drugą to według mnie dobre rozwiązanie, lepsze niż wypożyczenie, chociaż to drugie też nie jest złą opcją.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”