Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 439

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 kwie 2007, 19:54

Akarin - Nie martw się. Wątpię aby Real wam go zabrał :P Jest nie tylko kontuzjogenny, ale także zwyczajnie za słaby na pierwszy skład. Sądzę że wyląduje w jakimś hiszpańskim lub włoskim...przeciętniaku :P

A przy pomyślnych wiatrach zostanie w Bayernie :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 kwie 2007, 19:57

RealFan pisze:A przy pomyślnych wiatrach zostanie w Bayernie
nein, danke :P
On nam już niepotrzebny, miał mnóstwo szans, co sezon nową i niemal co sezon długa kontuzja, w tym roku jakąś przerwę ma :P mógłbyć świetnym graczem, ale te kontuzje zniszczyły mu karierę :/

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 kwie 2007, 20:12

RealFan pisze:Akarin - Nie martw się. Wątpię aby Real wam go zabrał :P Jest nie tylko kontuzjogenny, ale także zwyczajnie za słaby na pierwszy skład. Sądzę że wyląduje w jakimś hiszpańskim lub włoskim...przeciętniaku :P

A przy pomyślnych wiatrach zostanie w Bayernie :lol:

Co ty gadasz, nie pamietasz tych niemieckich Bravo Sport w okresu jak przechodzil do Bayernu? Przeciez on idolem byl :o

A tak na powaznie, to watpie w ten transfer i to powaznie.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 05 kwie 2007, 20:22

Jarzinho pisze:
rkoeman pisze:guti:

"To prawda, że nie oglądasz ostatnich meczów reprezentacji?
Niektórzy ludzie postradali zmysły. Zawsze życzę Hiszpanii zwycięstwa, ale wiem że przy tym facecie (Aragones) nigdy więcej nie zagram w reprezentacji. To jest przykre, ponieważ moja pozycja jest okupowana przez takich piłkarzy jak Iniesta czy Xavi."

Jak widac chłopakowi nie tylko brakuje umiejetnosci, ale i rozumem nie grzeszy :( Co ma mowic zawodnik, ktory przez 10 lat rozegrał tyle dobrych spotkan co inni w dwa sezony :P Zawsze pozostaje poczucie humoru :lol: Przynajmniej wiem teraz dlaczego Capello postanowil go zatrzymać, obaj czesto fantazjuja i maja przeogromne marzenia. Po udzileniu wywiadu, niestety musial wrocic do rzeczywistości :cry:
Sóper śmieszna ta wypowiedź... Czyżbyś nie mógł znieść, że Guti w obu tegorocznych Gran Derby był lepszy zarówno od Xaviego, jak i Iniesty? Oczywiście nie neguję umiejętności środkowych pomocników Barcy, ale Gutiemu należy się powołanie. Chociażby za beznadziejnego Xabiego Alonso.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2007, 20:41

Jezzo Obrazek

Twoja wypowiedź jest zdecydowanie mniej śmieszna a na miano poważnej też nie zasługuje. Wygląda na to, że występy Gutiego w tegorocznych GD przejdą do historii i będę regularnie wypominane. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma? :roll:

Poważnie nie wiem jaki cel miało przypomnienie GD. Przecież gra Gutiego w tych spotkaniach nie ma żadnego wpływu na jego ewentualne powołanie do reprezentacji w miejsce Xaviego czy Iniesty a tylko o tej trójce (Xavi, Iniesta, Guti) była mowa w informacji podanej przez Kumana.

Z tym powołaniem Gutka w miejsce Xabiego też się nie zgadzam. Czyżby Gutek naumiał się grywać jako defensywny pomocnik?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 20:44

jezzo pisze:Sóper śmieszna ta wypowiedź... Czyżbyś nie mógł znieść, że Guti w obu tegorocznych Gran Derby był lepszy zarówno od Xaviego, jak i Iniesty? Oczywiście nie neguję umiejętności środkowych pomocników Barcy, ale Gutiemu należy się powołanie. Chociażby za beznadziejnego Xabiego Alonso.

Tak naprawde napisz raz i wyrażnie co zrobił takiego Guti, ze powalil reszte na kolana. Fakt był lepszy od Xaviego i Iniesty, szczegolnie bił ich na głowe w stratach. 2 asysty + jeszcze... co jeszcze. Wiem, ze to jak na dzisiaj poziom nieosiagalny dla zaowdnikow Realu, ale naprawde troche powagi. Jednak i tak sóper. :P

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 05 kwie 2007, 20:58

Mentor pisze: Z tym powołaniem Gutka w miejsce Xabiego też się nie zgadzam. Czyżby Gutek naumiał się grywać jako defensywny pomocnik?
Xabi nie podawał, ani nie odbierał. Lepszy Gutek niż tyczka w postaci Xabiego. Reszty nie skomentuję, oczywiście bardziej liczą się korespondencyjne pojedynki z leszczami, niż bezpośredni pojedynek. Gdybym był trenerem Hiszpanii, też był wystawił Xaviego i Iniestę, ale jako zmiennika dla nich widziałbym Gutiego.

Jarzinho: a ile asyst miał Xavi, a ile Iniesta w GD?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2007, 21:05

jezzo pisze:oczywiście bardziej liczą się korespondencyjne pojedynki z leszczami, niż bezpośredni pojedynek.
O so chosi?

Nie wygłupiaj się Jezzo. Przecież oczywiste jest, że kluczowa jest ogólna dyspozycja w przeciągu sezonu a nie pojedyncze spotkania. Pieprzenie o korespondencyjnych pojedynkach jest bez sensu. Na szczęście jestem przyzwyczajony do takiej frustrackiej postawy. Będziesz gloryfikował występ Gutka w GD do końca życia i o jeden dzień dłużej.
jako zmiennika dla nich widziałbym Gutiego
Jako zmiennik może by się nadawał, ale gdyby zastąpić w kadrze Xabiego właśnie Gutim to wtedy Aragones nie miałby zbyt wielu opcji na DM-ie. Tylko Albelda mógłby grywać. Zresztą przypominam, że poza Xavim i Iniestą jest jeszcze taki ktoś jak chociażby Fabregas.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 05 kwie 2007, 21:15

Cieszę się, że wiesz co będę robił do końca mojego życia. I to niby ja się ośmieszam, choć nie wiem co ja powiedziałem takiego złego? Że Guti zasługuje na powołanie do kadry? To samo zresztą tyczy się Artety, który jest pomijany przez Aragonesa.

Frustracką postawę prezentują ludzie, którzy nie potrafią zrozumieć, że Guti jest niezłym piłkarzem, co udowodnił dwukrotnie w meczach z Barcą i wyśmiewają jego grę, mimo, że parokrotnie ośmieszył niby sto razy lepszych środkowych Blaugrana. Z reguły jedyne na co stać takich osobników, to pisanie, że się "ośmieszasz" i krzyczenie, jaki to Guti maricon.

Ponadto powołania do kadry otrzymuje się za bieżącą dyspozycję, a nie za zasługi. Powołania były po GD. Guti był drugim najlepszym piłkarzem na boisku, po Messim. Tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2007, 21:29

jezzo pisze:I to niby ja się ośmieszam, choć nie wiem co ja powiedziałem takiego złego? Że Guti zasługuje na powołanie do kadry?
Tak. Właśnie to. Guti nie zasługuje na powołanie do kadry bo są piłkarze od niego lepsi a kadra nie może składać się z samych pomocników grających na dodatek na tej samej pozycji.
jezzo pisze:Guti jest niezłym piłkarzem, co udowodnił dwukrotnie w meczach z Barcą
Tu jest pies pogrzebany. Dwa mecze z Barceloną to jednak za mało. Bez względu na ich poziom trudności i prestiż.
jezzo pisze:Powołania były po GD. Guti był drugim najlepszym piłkarzem na boisku, po Messim. Tyle w tym temacie.
:zgon:
To, że powołania były po GD nie oznacza, że ten mecz miał mieć na nie kluczowy wpływ :lol: Aż nie mogę uwierzyć, że jesteś tak uparty i trzeba Ci takie banały tłumaczyć. Zresztą Aragones przypuszczalnie wie to co inni zainteresowani a mianowicie wie, że Gutiemu dobre mecze zdarzają się sporadycznie.

No i na koniec ->
jezzo pisze:Guti maricon
Tak dobrze? :roll:
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2007, 21:34 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 05 kwie 2007, 21:33

Co do sprawy Gutka to chyba nie dojdziemy do porozumienia, Ty uważasz, że Xavi musi grać, choć według mnie nie prezentuje się lepiej niż Gutek, a ja uważam, że zasługuje chociażby na powołanie. Xavi w dobrej dyspozycji też w tym sezonie pojawia się sporadycznie.

Aragones na tyle orientuje się w swoich zawodnikach, że Hiszpania będzie miała spore problemy z awansem do Euro.

I czemu wybierasz tylko kwestie które Ci się podobają do zacytowania, a czasami cytujesz pojedyńcze wyrazy , bez kontekstu? Czekam, aż odniesiesz się do sprawy tego, co będę robił przez resztę mojego życia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2007, 21:36

jezzo pisze:Czemu wybierasz tylko kwestie które Ci się podobają do zacytowania?
Może wybieram te związane z tematem?
jezzo pisze:Czekam, aż odniesiesz się do sprawy tego, co będę robił przez resztę mojego życia.
:lol:
Uwaga! Zgaduję!

Frustrował się :> :wink:

Nie każ mi już poruszać tematu Twoje przyszłości bo to straszny OT :oops:

EOT chyba.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 05 kwie 2007, 21:44

No to na przyszłość unikaj takich wyrażeń, które ktoś mógłby uznać za wycieczkę osobistą, w końcu jesteś modem i powinieneś świecić przykładem :)

Fakt, że ktoś ma inne zdanie od Ciebie nie znaczy od razu, że ten ktoś się ośmiesza i jest frustratem, a więc proszę nie odstawiaj chamówki.

Dodam, że Xabi zastąpił właśnie Xaviego w meczu z Danią, zagrał beznadziejnie, a Hiszpania nie potrafiła nic stworzyć już do końca spotkania. A więc zdanie twoje o ilości zawodników na daną pozycję nie jest do końca trafne. Dodam też, że trzeba mieć kogoś w obwodzie na wypadek kontuzji. I ile odbiorów miał Albelda w meczu z Danią? Śmiem twierdzić, że lepiej na jego pozycji spisałby się Xavi. Aragones nie musi uparcie trzymać się jednego schematu, bo zestawienie Xavi - Iniesta - Guti mogło przynieść zaskakująco ciekawe rezultaty. Myślę, że temat Gutka możemy zakończyć, za Aragonesa powołania nie dostanie. Inna sprawa, że pewnie Luis długo nie popracuje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2007, 21:52

jezzo pisze:No to na przyszłość unikaj takich wyrażeń, które ktoś mógłby uznać za wycieczkę osobistą, w końcu jesteś modem i powinieneś świecić przykładem
Wydaje mi się, że byłem raczej delikatny, ale niech Ci będzie.
jezzo pisze:Fakt, że ktoś ma inne zdanie od Ciebie nie znaczy od razu, że ten ktoś się ośmiesza i jest frustratem, a więc proszę nie odstawiaj chamówki.
Potrafię dyskutować z osobami o odmiennym zdaniu i nie wszystkim zarzucam ośmieszanie się czy frustrację więc nie generalizuj.

A teraz już tylko na temat ->
jezzo pisze:Dodam, że Xabi zastąpił właśnie Xaviego w meczu z Danią, a więc zdanie twoje nie jest do końca trafne.
No tak i Xabi zastąpił Xaviego właśnie dlatego, że Aragones bał się i chciał bardziej dbać o tyły aniżeli atakować (co zresztą było błędem). Przynajmniej ja tak to widzę.
jezzo pisze:I ile odbiorów miał Albelda w meczu z Danią? Śmiem twierdzić, że lepiej na jego pozycji spisałby się Xavi.
Wróżenie z fusów. Albelda może nie zagrał szczególnie dobrze, ale jako defensywny pomocnik jest po prostu lepszy od Xaviego. Creus nie nadaje się do tej roli.
Aragones nie musi uparcie trzymać się jednego schematu, bo zestawienie Xavi - Iniesta - Guti mogło przynieść zaskakująco ciekawe rezultaty.
Tutaj problem tkwi w tym, że rola selekcjonera przerasta Aragonesa. Z tym chyba zgadzają się wszyscy zainteresowani. Oby nie skończyło się to tragicznie. Im szybciej odejdzie tym lepiej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 22:08

Tak naprawde oczekiwałem poważnej odpowiedzi co zrobił Guti w GD... Ośmieszył i tyle na temat. Przecież to on miał 2 asysty, a Xavi i Iniesta łacznie :arrow: 0. Jak tacy zawodnicy moga grac w Reprezentacji skoro nie asystuja. Trudno oczekiwac, ze kazdy bedzie mial po asyscie po spotkaniu i strat tyle co Guti. Jednak to inna sprawa.

Nie ma dla Gutiego miejsca czy bedzie trenerem Aragones czy nie. Są zawodnicy sporo lepsi i prezentujacy forme przez wiecej spotkan niz 3-4 w przeciagu całego sezonu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”