Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 439

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lip 2009, 15:19

Ja juz sie tam przyzwyczailem do mysli o ze atak stworza Eto'o - Milito z Balotellim na doskoku, w odwodzie z Suazo i/lub Arnautovicem (ponoc jest porozumienie), Quaresma/Mancini do 4-3-3. Zadnego Cassano raczej nie bedzie, skonczylo by sie to z Milito na lawce i mniejsza ilosc minut dla Mario a tego nikt nie chce. Samu jest swietnym pilkarzem i tu nie ma watpliwosci ze nie ma zbyt wielu graczy tej klasy we Włoszech. Watpliwosci sa odnosnie jego charakteru i zarobków ktore sa troche duze, nawet patrzac przez pryzmat Ibrahimovica, ktory systematycznie i suwerennie zapracował na wyzsze pieniadze. Teraz cała para powinna pojsc w rozgrywajacego (niezaleznie czy przyjdzie Hleb) z prawdziwego zdarzenie bo mamy/bedziemy mieli dwóch napastników którzy zyja z podan. Klasycznego playmakera pewnie nie zdobedziemy ale pilkarze pokroju Sniejdera czy Hamsika sa do wyciagniecia i trzeba przeznaczyc te pieniadze z transakcji Ibry czy poswiecić jakiegos Suazo, Rivasa lub Amantino Manciniego niekoniecznie w wymianach, ale by zdobyc gotowke.

Transfer Lucio był nam potrzebny. Klasowy, doswiadczony obronca powinien zabezpieczyc nam kontuzjogenna linie obrony. Carvalho bylby lepszy ale nie mamy co narzekac bo Orialli z Branca bardzo szybko i sprawnie załatwili transfer z Bayernem.

Wystepy Vieiry nie oznaczaja niczego. Nie dziwi mnie natomiast że niewiele zespołów wykazuje zainteresowanie Francuzem.

Globalnie widze to tak:

Julio Cesar, Toldo, Orlandoni

Maicon, Santon, Cordoba, Materazzi, Samuel, Lucio, Chivu, Burdisso

Motta, Cambiasso, Hleb, Hamsik/Sneijder, Zanetti, Muntari, Stankovic, Quaresma/Mancini

Milito, Eto'o, Balotelli, Suazo/Arnautovic
+ plus gracze primavery

Julio Cesar; Maicon, Samuel, Lucio, Chivu (Santon); Zanetti, Cambiasso, Muntari (Motta); Hamsik/Sneijder; Eto'o, Milito (Balotelli)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lip 2009, 15:40

No dobra. Nie sledzilem dotychczasowych sparingow za bardzo i z tego co teraz widze to Mourinho daje szanse wszystkim lacznie z Obim czy Kirhinem. :)

Akurat Cassano niekoniecznie odbiera minuty Mario. Mysle, ze najciekawyszym rozwiazaniem byloby wowczas 4-3-3- wlasnie z Wlochami jako bocznymi napastnikami i Etoo na srodku, najbardziej ucierpialby przy tym wariancie Milito (zakladajac, ze przegra rywalizacje z Etoo). Drugi opcja to Cassano grajacy za Etoo i Milito, moze troche naciagane, ale w naszej sytuacji warto pomyslec nad takim rozwiazaniem. Transfer Cassano jest wciaz malo prawdopodobny, ale przedstawiciel Samdorii byl w tym tygodniu w siedzibie Interu, wiec kto wie co bylo tematem rozmow. Akurat Antek ma podobno niewysoka klauzule wiec nawet bardzo targowac sie nie trzeba.
Natomiast Suazo powinien odejsc. Na 4-3-3- sie nie nadaje. Na srodku ataku rywalizacja go przerasta (Etoo, Milito, Mario).

Generalnie wyglada to tak jakby Moratti prowadzil mercato na wlasna reke (Etoo), a Branca z Orialim na wlasna (Milito) no i takie efekty sa.

Jezeli chodzo o Lucio to podbno zawazyly dobre relacje z dawnymi interistami z Bayernu. Sami zadzwonili do Morattiego w sprawie Brazlijczyk, gdy ten zdecydowal sie opuscic Bundeslige.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lip 2009, 15:57

Owszem wariant z Cassano i Mario na skrzydłach bylby bardzo ciekawy, ale ja nie widze 4-3-3 na dłusza mete. To moze byc niezły wariant na ogórków by dac troche opoczac innym lub gdy trzeba bedzie sie otworzyc i zagrac ofensywnie. Do tego dochodzi ograniczone zaufanie dla Quaresmy i Manciniego i w razie jakichs kontuzji nie ma zmienników. Poza tym bez Ibry z przodu w takiej trojce pomocników musi byc ktos bardziej kreatywny. Sneijder dałby rade grac w trojce, ale juz Hamsik niekoniecznie wiec tu musiałaby nastapic szybka decyzja sztabu gramy 4-3-3 a takiej nie bylo. Moratti moze prowadzic lekko rozbiezna polityke niz Branca z Oriallim, ale nie uwierze ze tak przy podejmowaniu tak kluczowych decyzji jak przyjscie Eto'o nie zostały one przedyskutowane z Mourinho. Przeciez Portugalczyk smialo moglby tym pieprznac jakby bez jego wiedzy i przyzwolenia wymieniono Ibre na Eto'o.

Jesli gramy 4-4-2 Suazo moze zostac jako czwarty napastnik, ale jak go sprzedadza i w zwiazku z tym uszczupla kadre nie bede zawiedziony. Mourinho twierdził, że dostanie swoja szanse, ale wiadomo jak nadarzy sie okazja to pewnie sam Honduranin bedzie chciał sie sprobowac w innym teamie tak jak rok temu, tylko teraz w gre wchodzi transfer definitywny.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lip 2009, 16:19

Rezerwowym na skrzydlo/boczny atak powinien byc Arnautovic. Uwazam, za Austriak podobnie jak Suazo na srodku ataku nie ma czego szukac, ale akurat on moze sie odnalezc przy 4-3-3. Zreszta jak juz zostanie pilkarzem Interu to musi miec jakas role w druzynie i jest to chyba jedyne rozwiazanie.
Bardziej ofensywna opcja na trojke w pomocy to moze byc Hleb.
Moim zadniem Mourinho przy samym odejsciu Ibry nie mial nic do powiedzenia. Natomiast Moratti pewnie sie go spytal czy chce w zamian Etoo czy szukac innych rozwiazan.

Rola jaka przypadlaby Suazo jako 4-temu srodkowemu napastnikowi jest tak znaczaca, ze lepiej dac szanse Destro.

E: Podobno nowa oferta Barcy 75mln + wypozycznie Hleba. Etoo nie moze dojsc do porozumienia. :shock: Prawda to :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2009, 16:33

Maciek (interista) pisze:E: Podobno nowa oferta Barcy 75mln + wypozycznie Hleba. Etoo nie moze dojsc do porozumienia. :shock: Prawda to :think:
chyba raczej nie. po pierwsze, trudno przypuszczać, by Barca dała taką kasę, po drugie - co oni zrobią, jak Eto'o z nikim nie dojdzie do porozumienia ? City już chyba odpadają, bo kolejny napastnik, w dodatku dużo lepszy niż ci których mają. A kto inny zapłaci mu tyle ile żąda ? A wtedy Eto'o zostanie i Barca będzie miała kłopot bogactwa w ataku, w dodatku każdy zarabiający grube mln.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 22 lip 2009, 16:59

Poza tym te KREDYTY :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2009, 19:07

Spoko majonez. Zapiszę się do sekty Caroline to może odstąpią mi coś z Boskiego Kredytu na Kakę. Postawię wszystko na Real w najbliższym meczu a wygraną przeleję na konto Laporty i będzie hajs na Ibrę :)

Wersja alternatywna: spodziewałem się problemów z Eto'o więc w szoku nie jestem. Myślę, że jednak wszystko skończy się dobrze i Samu wyląduje w Interze a Barcelona dopłaci tyle ile było mówione, czyli około 45-50 mln. Nie mam pojęcia co z Hlebem, ale ten jest czerstwy i niespecjalnie mnie interesuje jego dalsza przyszłość. Zostanie? OK tylko niech się nauczy choć trochę języka zamiast marudzić. Pójdzie na wypożyczenie? Też przeżyję.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lip 2009, 0:00

Ciekawe komu przypadna najbardziej prestizowe numery w klubie - 9, 10 i 8 :roll:

Etoo pewnie wezmie 9.
8 moze Mario :?:

Czekam juz na koniec tej szopki. Jutro trzeci dzien negocjacji z agentem Etoo.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lip 2009, 11:25

Vieira kontuzja :spoko:

W tym roku opuscilo/opusci nas 4 goleadorow - Cruz (75 goli), Adriano (74), Zlatan (66), Crespo (46). Jak wyliczy nawet malo sprawny matemamtyk razem zdobyli dla nas przeszlo 260 bramek :rydzyk: . W XXI wieku bije ich tylko na glowe nieozapomniany Bobo Vieri (123). Zaluje, pomimo fatalnego stylu w jakim sie rozstal z klubem, ze Christian nie doczekal sie scudetto bo zasluzyl na nie bardziej niz niejeden zawodnik z obecnej kadry.
Chrakterystyczny jest rowniz styl w jakim rozstali sie z klubem zawodnicy - od skanadalicznego Adriano, poprzez zawsze skromnych w swoich poczynaniach Argentynczykow, na spektakularnym odejsciu Ibry konczac.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lip 2009, 11:31

Mam nadzieję, że nowi napastnicy, z Mario na czele, pobiją ich dokonania. Szczególne nadzieję wiążę z młodziutkim Włochem, byle tylko nic mu do głowy nie strzelało. A Bobo to była klasa sama w sobie, szkoda że był trochę za bardzo łasy na pieniądze, ale był jednym z najlepszych napastników ostatniej dekady. Razem z Van Nisterlooyem nielubiani za bardzo, ale diabelnie skuteczni.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2009, 12:04

To prawda, że Balotelli powiedział że jak go Lippi nie powoła na MŚ to zagra dla Ghany?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lip 2009, 12:35

Ciesz sie ciesz. Teraz to juz napewno odejdzie.
Boromir pisze:To prawda, że Balotelli powiedział że jak go Lippi nie powoła na MŚ to zagra dla Ghany?
Gdzies sie ta wypowiedz pojawiła, ale skoro inne serwisy jej nie przejeły to chyba jest to plotka. Jakby to byla prawda to niesamowicie głupie, nie mozna wszystkiego wymuszac (nowego kontraktu, miejsca w składzie - skonczyło sie trybunami w sumie) majac 18 lat i poza talentem, kilkoma meczami, gówno nie osiagniecia. Mam nadzieje, ze to najwyżej idiotyzmy wypuszczane przez brata Mario. Inna sprawa że z forma z koncówki sezonu na chwile obecna Mario zjada Toniego, Gilardino i gdyby nie ME Juniorów to powinien swoja szanse dostac juz Pucharze Konfederacji.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lip 2009, 12:44

Oj Babel Babel chyba niespecjalnie mnie zrozumiales.
To oczywiste, ze teraz szanse na sprzedaz Francuza maleja blisko do zera.
Brawo za opieszalosc dla zarzadu w tej sprawie bo podobno kilku chetnych jednak bylo, a kolejna kontuzja byla tylko kwestia czasu w jego wypadku.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lip 2009, 13:06

No moze i tak. Nie jestem specjalista w odczytywaniu emotek. W kazdym badz razie kontuzja Vieiry wyglada na sabotaż :o

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2009, 1:00

Babel pisze:Ciesz sie ciesz. Teraz to juz napewno odejdzie.
Boromir pisze:To prawda, że Balotelli powiedział że jak go Lippi nie powoła na MŚ to zagra dla Ghany?
Gdzies sie ta wypowiedz pojawiła, ale skoro inne serwisy jej nie przejeły to chyba jest to plotka. Jakby to byla prawda to niesamowicie głupie, nie mozna wszystkiego wymuszac (nowego kontraktu, miejsca w składzie - skonczyło sie trybunami w sumie) majac 18 lat i poza talentem, kilkoma meczami, gówno nie osiagniecia. Mam nadzieje, ze to najwyżej idiotyzmy wypuszczane przez brata Mario. Inna sprawa że z forma z koncówki sezonu na chwile obecna Mario zjada Toniego, Gilardino i gdyby nie ME Juniorów to powinien swoja szanse dostac juz Pucharze Konfederacji.
W sumie też czytałem tę informację tylko na jednym serwisie (i na dodatek nie mogę sobie przypomnieć na którym, z tego powodu moje wątpliwości) więc pewnie plota. Choć tak przypominając sobie występki i charakterek Mario to w sumie nie zdziwiłbym się, gdyby tak postąpił. Ale na miejscu kibiców Interu zacząłbym się zastanawiać czy na styczniowe PNA nie będzie wam uciekać dwóch napadziorów...

BTW: Słychać coś w kontekście ewentualnych wzmocnień po stracie Ibry?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”