Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 45

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 gru 2005, 18:35

Kahn, Jeremies, Scholl- im rowniez koncza sie kontrakty. Chcialbym aby cala stara gwardie(powyzej 31) wymienic mlodymi graczami.

Rensing za Olliego
Ottl za Jeremisa.
Dos Santos za Scholliego.

Dzialacze ostro wzieli sie do roboty...w przerwie zimowej kontrakt ma przedluzyc Lucio, dla mnie najgenialnieszy gracz w obronie na swiecie. Osobiscie nie zamienilbym go na zadnego innego obronce. Wolalbym aby z Bayernu odeszlo 10 Ballackow niz jeden Lucio.

Wkoncu oficjalne potwierdzenie przyjscia do klubu Dos Santosa, za 2mln euro, tylko nie wiem jak dlugi kontrakt. W Bayernie gra obecnie 4 graczy z poza Unii(Lucio, Ze, Ali i Guerrero) i jest to ilosc maxymalna...

Aby zrobic miejsce dla Dos Santosa bedzie musial odejsc ktorys z graczy. Po cichu licze ze bedzie to Karimi, w zamian za Polduego...oby :D

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 14 gru 2005, 20:12

P.S--- pisalem wczesniej o Klubowych Mś,o mozliwym finale Liverpool--Santos. To pomylka bo ma byc Sao Paulo!!! Za Kahna wolalbym innego golkipera niz Rensing.Co mysllicie o Hildebrandzie??Za to Ottl jest bardzo dobry choc mlody jeszcze,to przyszlosc Bayernu.Dos Santos podpisal na 3.5 roku(tak podaje "kicker").tez mam nadzieje,ze odejdzie Karimi bo jest za slaby na Bayern.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 gru 2005, 16:25

LUCIO W Bayernie do 2010 r. :D

Lucio 12mln
Ramos 27 mln

czy widzicie roznice :lol:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 gru 2005, 18:07

Gomez pisze:Po cichu licze ze bedzie to Karimi, w zamian za Polduego...oby
Te plotki, które codziennie wymyśla 'Bild' radziłbym schować między książki.
robo-bvb pisze:Za Kahna wolalbym innego golkipera niz Rensing.Co mysllicie o Hildebrandzie??
Otóż uwazam, iż Bayern absolutnie nie musi szukać innego bramkarza w miejsce Olivera Kahna. Rensing to znakomity jak na swój wiek bramkarz, który u boku Olivera wiele się uczy, a także zdobywa doświadczenie na arenie międzynarodowej. Kto widział mecz młodziezówek Niemcy-Czechy ten wie o czym teraz mówie.
Panuje jakiaś dziwna opinia, że do Bayernu powinien trafić Timo Hildebrand. Cóż, nie wiem co Wy w nim takiego widzicie, zapene zauroczył on Was znakomitym sezonem 2003/04. Wtedy bronił bardzo dobrze, ale tak małą liczbę straconych bramek zawdzięcza róznież świetnej postawie całego zespołu, a w szczególności defensywie. Notabene, wtedy szkoleniowcem VfB był właśnie Magath. Jednak po odejściu Felixa cały Stuttgart się posypał. Również wysokiej formy nie utrzymał Hildebrand, który teraz nie wyróżnia się niczym szczególnym.
Z bramkarzy w Bundeslidze od pewnego czasu bardzo podoba mi się postawa Dimo Wache, jednak on ma już swoje lata i raczej nie ma szans, aby przeszdł do Monachium. Gdyby był młodszy to może...

Wypada jeszcze skomentować nowy nabytek Bayernu - Julio Daniela Dos Santosa Rodrigueza. Ma 23 lata i 10 występów w reprezentacji Paragwaju. Sądze, iż 2 mln (a tyle za niego zapłacono) to nie jest zbyt wygórowana kwota i w razie gdyby się nie sprawdził można go nawet z zyskiem sprzedać. Mam nadzieje oczywiscie, ze się sprawdzi, ale wiadomo, że różnie to bywa...

I oczywiście bardzo się ciesze z faktu, że nowe kontrakty z Bayernem podpisali Sebastian Deisler oraz Lucio :D

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 15 gru 2005, 18:56

Ja myslałem iż Lucio już przed Bastim Deislerem przedłużyl kontrakt.
Już przed wczoraj pisało na Sat. 1 na txt iż Lucio podpisze nową umowe :? Widać wiarygodne informacje posiadają!
Z ciekawszych rzeczy, które dzisiaj tam wyczytałem to ponoc blisko podpisania umowy jest Sagnol :?
Zobaczymy jak skończy sie ta sielanka
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 gru 2005, 19:14

kama_reda pisze:
Gomez pisze:Po cichu licze ze bedzie to Karimi, w zamian za Polduego...oby
Te plotki, które codziennie wymyśla 'Bild' radziłbym schować między książki.
ale jezeli ma grac Dos Santos to ktos z wymienionej przeze mnie 4 bedzie musial odejsc, albo zalatwic sobie odpowiedni paszport. Jest tez 2 opcja, Dos Santos dostanie obywatelstwo hiszpanii.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 15 gru 2005, 19:51

Kaka ACM---Sagnol powiedzial,ze szanse na pozostanie ocenia jak 80% do 20% ale tez przyznal ze jak bedzie rozmawial z Uli Hoenessem to sznase sie wyrownaja i ocenia je na 50% do 50%.Tak wiec jeszcze nie wie co zrobic.Dobrze by bylo jakby zostal. kama reda---piszesz ,ze zauroczyl nas Hildebrand jednym sezonem i troche mnie to stwierdzenie dziwi bo zaraz piszesz ,ze Rensing pokazal sie dobrze w meczu mlodziezowek i sam przytaczasz tylko 1 mecz.Jeden sezon to wiecej niz jeden mecz,tak??Przy obronie jaka dysponuje Bayern to T.H. tez puszczalby malo bramek jak Kahn.Natomiast Kahn przy obronie jaka ma VFB rownie duzo by wyciagal z siatki.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 15 gru 2005, 19:53

Gomez--- jak zrobic takie znaczenie tekstu jak u ciebie w ramce: kama reda napisal: i ta ramka pod spodem. dzieki

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 gru 2005, 0:15

robo-bvb pisze:ze zauroczyl nas Hildebrand jednym sezonem i troche mnie to stwierdzenie dziwi bo zaraz piszesz ,ze Rensing pokazal sie dobrze w meczu mlodziezowek i sam przytaczasz tylko 1 mecz
Troche źle mnie zrozumiałeś. Mecz młodziezówek podałem jako przykład, że Rensing zdobywa doświadczenie na arenie międzynarodowej, a w Bayernie u boku Kahna (czyli podpatrując mistrza) może jeszcze wiele się nauczyć. I sądze, że po odejściu Kahna to własnie ten bramkarz powinien być numerem 1. w Bayernie.

Rensing wystąpił już w kilkunastu meczach Bayernu i właściwie ani razu nie zawiódł, co więcej w kilku meczach zagrał na bardzo wysokim poziomie. Nadal w pamięci dokładnie mam koniec lutego 2004 roku, kiedy to Bayern podejmował Hamburger SV. Było to krótko po meczu 1/8 finału Ligi Mistrzów z Realem, kiedy to Kahn wpuścił, mówiąc krótko szmate, po strzale Roberto Carlosa. Bayern znajdował się wówczas w kryzysie, nadchodził mecz z HSV i Bayern po prostu musiał wygrać, chocby żeby dogonić późniejszego, jak się okazało mistrza - Werder.. Oliver Kahn wówczas usiadł na trybunach z powodu kontuzji (taka była oficjalna wersja, jednak nieoficjalna mówiła o tym, że Kahn musi odreagować po kilku wpadkach - tyczyło się to również wysokiej porażki reprezentacji Niemiec bodajże z Anglią, gdy Kahn wpuścił w 45 minutach 4 gole). W bramce musiał stanąć młody, niedoświadczony Michael. Wynik tamtego spotkania to 1:0 dla Bayernu, a Rensing po prostu wygrał Bayernowi ten mecz. Został oczywiscie wybrany zawodnikiem spotkania i takie tam jeszcze inne.

Piszę to, aby pokazać jak wielce utalentowanym bramkarzem jest Michael Rensing. Tych przykładów mógłbym przytoczyć wiele. I jeszcze raz powtórze, że moim zdaniem to właśnie on powienien zostać numerem 1. kiedy skończy się era Olivera Kahna w Bayernie. A nie żaden Hildebrand, czy też Weindenfeller.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 16 gru 2005, 16:30

kama reda--jak zrobiles to znaczenie mojego tekstu,ten wycinek?? ja probuje i nie moze mi wyjsc. dzieki. Mam nadzieje,ze Weindenfeller zostanie w BVB a nie pojdzie do Bayernu.Teraz wazne jest by rozlozyc Milan w LM.Mam nadzieje,ze przejada po makaroniarzach.Bo na Werder z Juve to nie ma co liczy chyba.Pozdro

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 16 gru 2005, 16:41

robo-bvb pisze:kama reda--jak zrobiles to znaczenie mojego tekstu,ten wycinek?? ja probuje i nie moze mi wyjsc. dzieki. Mam nadzieje,ze Weindenfeller zostanie w BVB a nie pojdzie do Bayernu.Teraz wazne jest by rozlozyc Milan w LM.Mam nadzieje,ze przejada po makaroniarzach.Bo na Werder z Juve to nie ma co liczy chyba.Pozdro
Obok każdego postu jest opcja CYTUJ ... wtedy cytujesz wypowiedz unsera, którego chcesz :wink:

PS: Nie nabijaj postów w taki sposób! ... Jest cos takiego ja PW :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 16 gru 2005, 16:59

R@f@ł pisze:
robo-bvb pisze:kama reda--jak zrobiles to znaczenie mojego tekstu,ten wycinek?? ja probuje i nie moze mi wyjsc. dzieki. Mam nadzieje,ze Weindenfeller zostanie w BVB a nie pojdzie do Bayernu.Teraz wazne jest by rozlozyc Milan w LM.Mam nadzieje,ze przejada po makaroniarzach.Bo na Werder z Juve to nie ma co liczy chyba.Pozdro
Obok każdego postu jest opcja CYTUJ ... wtedy cytujesz wypowiedz unsera, którego chcesz :wink:

PS: Nie nabijaj postów w taki sposób! ... Jest cos takiego ja PW :wink:

Pozdrawiam
:lol: :lol: :lol: :lol:

leze...a ty co zrobiles...nabiles towarzyszu...niezle gosc przestrzega goscia przed rzeczami ktore sam uskutecznia :lol: :lol: :lol:

ps.wiem...wiem....tez nabilem :twisted:

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 18 gru 2005, 20:23

Co do nabijania postow--SORKI. gratulacje dla Bayernu za zwyciestwo.mysle jednak,ze sprawiedliwy bylby remis(reka Owena H. na linii bramkowej i slupek po strzale Kringe) ale szczescie sprzyja lepszym i lepszy byl mistrz.mecz stal na wysokim poziomie-duze tempo,walka,strzaly i bramki. pozdro

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 19 gru 2005, 20:37

Koniec pierwszej rundy czas na podsumowania...

Bayern w tej rundzie pobił kilka rekordów, m.in. liczba pkt. w jednej rundzie, liczba zwycięstw... Moim zdaniem to zasługa trenera Felixa Magatha, to on umiał odpowiednio zmotywować piłkarzy przed meczami, idealnie układał taktyke do odpowiednich zespołów, idealnie godził, rywalizacje w lini pomocy i co najważniejsze trzymał dyscypline. Trzeba przyznać, że to odpowiedni trener dla Bayernu.

Najlepsi piłkarze w rundzie to Deisler, najlepszy okres w dotychczasowej karierze Deislera w Bayernie, to teraz od niego zaczyna sie ustawianie składu. Deisler strzelał, ważne bramki dla Bayernu m.in. mecz z Juventusem asystował regularnie przez całą runde ogólnie był motorem napędowym całego Bayernu.
Lucio-juz można sie przyzwyczaić do jego formy, niewiem czy popełnił jakiś bład w tej rundzie i to sie liczy najbardziej u obrońcy. Brawa...
Warto również pochwalić Pizarro. Szkoda, że dla niego runda sie już skończyła, z biegiem upływającego czasu coraz lepszy i coraz aktywniejszy, wspaniałe dwa miesiące ostatnie. Można żałować, że Roy nie dotrzymuje mu tępa. Duża niespodzianka, słaba a nawet bardzo słaba forma Holendra. Już zdarzałe mu sie słabsze okresy ale nigdy nie trwały tak długo. Roy w zeszłych sezonach, nie grał niekiedy dobrze w meczach ale zawsze coś ustrzelił, teraz brakuje mu tego ostatniego wykończenia.

Bayern gdy zostawał mistrzem na półmetku zostawał i ostatecznie na samym końcu. Są już w połowie drogi w walce o mistrza 6 pkt to dość dobra zaliczka. Przed nami cieżkie spotkanie z HSV w pucharze, które zakończy jakże dobrą i udaną runde.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 gru 2005, 0:38

Nowy nabytek Bayernu Monachium Julio dos Santos został wybrany Najlepszym Piłkarzem Paragwaju 2005 roku.

Wyprzedzil m.in. Santa Cruza i Valdesa(werder)widac Ulli wiedzial kogo zatrudnia :D , oby jego kariera dobrze sie rozwinela i zeby stal sie podstawowym graczem Bayernu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”