Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 45

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 lip 2006, 14:21

Jeżeli Włosi zdobędą mistrzostwo świata w piłce nożnej, możliwa jest amnestia dla klubów zamieszanych w skandal korupcyjny w Serie A. Taką możliwość zarysował minister sprawiedliwości Clemente Mastella w wywiadzie dla "Corriere della Sera".
:shock:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1352529,wiadomosc.html

Ciekawe podejscie wobec prawa :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lip 2006, 14:32

Amnestia bylaby skandalem jeszcze wiekszym niz cala ta afera.To by bylo spluniecie w twarz uczciwosci i sprawiedliwosci.Wycieraniem za pomoca wywalczonego przez reprezentacje pucharu i medali gowna ktore pokrylo Calcio.

Wierze w slowa minister sportu sprzed kilku dni ze nie moze byc mowy o zadnej amnestii.

Wstyd ze "minister sprawiedliwosci" (cudzyslow konieczny) wyjezdza z takim pomysle.Ze wspomina o nim publicznie.To juz zakrawa na skandal.

Tak przy okazji to stracilem resztki szacunku dla Capello.Mam nadzieje ze jego noga nigdy nie postanie w Milanello.Ze nigdy nawet nie przeczytam doniesien prasy jakoby byl laczone ze stanowiskiem trenera Milanu.Jakimkolwiek innym stanowiskiem w klubie tez.
Nie jest tego wart.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2006, 14:36

assurbanipal pisze:http://mundial.onet.pl/0,1247843,1352529,wiadomosc.html

Ciekawe podejscie wobec prawa
Na szczęście wiadomość ta znalazła się na super "wiarygodnym" portalu ;)

Amnestia? Nie ma szans. Wciąż uważam, że jeśli Włosi chcą organizować EURO 2012 to liga musi być czysta. FIFA zapewne będzie bacznie obserwować to co się dzieje na Półwyspie Apenińskim i taka amnestia może nie tylko zablokować szanse na EURO, ale może się także nie obejść od sankcji dla włoskiego futbolu - nie myślę tu o ewentualnym odebraniu mistrzostwa świata (jeśli wygrają w niedzielę), ale raczej o niedopuszczeniu przysługującej Italii liczby klubów w Europejskich Pucharach (np. zamiast 4 w LM będzie 1). Tyle ode mnie.

PS. Nie chciałbym aby spadł Milan bo wtedy z kim będziemy walczyć o Scudetto?

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 lip 2006, 15:16

Tak przy okazji to stracilem resztki szacunku dla Capello.Mam nadzieje ze jego noga nigdy nie postanie w Milanello.Ze nigdy nawet nie przeczytam doniesien prasy jakoby byl laczone ze stanowiskiem trenera Milanu.Jakimkolwiek innym stanowiskiem w klubie tez.
Nie jest tego wart.
Przesadzasz troche. Capello jaki jest, taki jest, ale szacunek mu się należy.
Z każdym klubem z którym pracował zdobywał trofea, nie ważne że po kilku latach pracy powiedział kibicom i zarzadowi: "pocałujcie mnie w dupe, odchodze". Widocznie nie czuje sympatii do żadnego klubu i zalezy mu na "przyjemnosci trenerskiej", albo pieniądzach. Trener nie musi przecież kochać klubu w którym pracuje, ważne aby wygrywał i taki Capello właśnie jest.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lip 2006, 15:25

Marq pisze:
Nie jest tego wart.
Przesadzasz troche. Capello jaki jest, taki jest, ale szacunek mu się należy.
Z każdym klubem z którym pracował zdobywał trofea, nie ważne że po kilku latach pracy powiedział kibicom i zarzadowi: "pocałujcie mnie w dupe, odchodze". Widocznie nie czuje sympatii do żadnego klubu i zalezy mu na "przyjemnosci trenerskiej", albo pieniądzach. Trener nie musi przecież kochać klubu w którym pracuje, ważne aby wygrywał i taki Capello właśnie jest.
Nie jako trenera.Bo to trener wybitny.Ale jako czlowieka.Tak sie nie robi.Ucieka zawsze pierwszy.Jak szczur.Najpierw z Romy teraz z Turynu.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 07 lip 2006, 15:49

Nie ucieka tylko pieniazki go ciagna,jeszcze Emerson,jego pupilek jest kropka w kropke z nim podobny jesli chodzi o sprawy materialne -.-

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 lip 2006, 15:59

Może Zebina też pójdzie do Realu :lol: I Cicinho podzieli los Montelli, Tachinardiego czy Del Piero...

Wreszcie skumaliście :lol: //maestro ;)

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 07 lip 2006, 16:46

Coraz bardziej wkurza mnie te pseudo proces, bo to normalnym procesem tego nazwac nie mozna. To co spotkało nasz Milan to jest sytuacja identyczna jak w lekturze szkolnej F. Kafki. Tam główny bohater tez jest oskarzony nie wiadomo o co z jakeigo powodu. I wogule ta cała amnestia przeciez to kpiny w stylu "dac małpom prawa człowieka". Widać ze odkad zmienił się rząd na gorszy wszystkie idzie sie walic. Zamiast cholera wykry wszysatkie machloje moggiego to "czerwoni" prokuratorzy wiecej czasu poswiecaja na dowaleniu Berlusconiemu, wedłe starej zasady " uderz tam gdzize boli najbardziej". Ja sie dziwie Silvio ze nie zrobił tam jakiejs rozpizduchy. Cholera teksty Juventusu s tylu zgadzamy sie na Serie B jesli inni tez poleca, przeciez to jest plucie w twarz prawu i sprawiedliwosci ! Co tu jest do udowodnienia , wszystko jest jasne moggi i jego ludzie do pierdla, Juventus do II ligi, Najlepsze jest to ze nie maja zadnych dowodów przeciw Milanowi. Żal mi tez Lazio i Violi bo one tez moga czuc sie ofiarami. Dobrze powiedział jakis gostek w tym artykule o amnestii ze to jest parodia ten caly proces..........

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 lip 2006, 17:01

peyter pisze: Cholera teksty Juventusu s tylu zgadzamy sie na Serie B jesli inni tez poleca, przeciez to jest plucie w twarz prawu i sprawiedliwosci ! Co tu jest do udowodnienia , wszystko jest jasne moggi i jego ludzie do pierdla, Juventus do II ligi,
Pokaż mi gdzie Juventus zgodził się na Serie B, tylko jeżeli inni też polecą. Eh... :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 lip 2006, 17:06

Dobrze że to wiadomość z onetu chociaż słyszałem to już gdzieś wcześniej. Jak dla mnie sprawa bardzo śmieszna, jak mistrzostwo świata może wpływać na afere w Calcio. Wyroki muszą być sprawiedliwe i adekwatne do popełnionych czynów, mam nadzieje że sąd sportowy nie będzie brał pod uwage niczego innego jak tylko fakty.

Peyter dobrze mówi, Juve do II ligi :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 lip 2006, 17:16

maciek_88 pisze:Pokaż mi gdzie Juventus zgodził się na Serie B, tylko jeżeli inni też polecą
Nie śledzisz na bieżaco tego wątku i nie wiesz o czym Peyter mówi.
Twoja strata.
Chciałoby się powiedzieć ...
maciek_88 pisze:Eh...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 lip 2006, 17:27

Rzeczywiście, przeczytałem jeszcze raz oświadczenie klubu i stwierdzam, że macie rację. Jak ja to wtedy czytałem... :oops: :roll:

http://www.pilka.pl/?state=sa&m=7&y=200 ... show=56703

Jeszcze raz - mea culpa :oops:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 17:28

assurbanipal pisze:
Jeżeli Włosi zdobędą mistrzostwo świata w piłce nożnej, możliwa jest amnestia dla klubów zamieszanych w skandal korupcyjny w Serie A. Taką możliwość zarysował minister sprawiedliwości Clemente Mastella w wywiadzie dla "Corriere della Sera".
:shock:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1352529,wiadomosc.html

Ciekawe podejscie wobec prawa :)
Większej bzdury nawet Lepper i PiS chyba nie wymyślą :wink: To może nich Włosi zaczną okradać banki lub zabijać bo przecież jak będą MŚ to wszystko im wybaczą, przecież mistrzów i idoli milionów ludzi do więzienia nie wsadzą :olaboga:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 17:51

To juz bylo gdzies przerabiane...sek w tym ze prokuratura chyba i FIGC wysmialo ta propozycje...wiec o taki obrot sprawy jaki jest w tym cytacie prosze sie nie martwic...;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lip 2006, 20:22

Lukaz pisze:Większej bzdury nawet Lepper i PiS chyba nie wymyślą
a jednak:
Martin Pellegrino pisze:PS. Nie chciałbym aby spadł Milan bo wtedy z kim będziemy walczyć o Scudetto?
napisał Internista
:lol: o scudetto będzie walczyć Chievo i Sampdoria, może Palermo, Inter będzie 3 :twisted:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”