"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 45

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 03 maja 2008, 10:01

Milan wygrał 1:0 we Florecji i remis 1:1 w Mediolanie. To prawda, 2 porażki z Romą, porażka i remis z Juve, porażka z Interem.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 maja 2008, 10:14

Juz w niedziele kolejne derby Mediolanu czyli w skrocie najlepsze derby swiata bo Gran Derby to zadne derby tak samo Derby d'Italia to poprostu spotkania klasyki ,ale mecze pomiedzy Milanem a Interem to derby pełna Gębą .Tym razem kluby walcza o zupelnie inna stawke lecz i jeden i drugi majac na uwadze forme w tym sezonie napeno nieo mniejszą .

Stawke derbow dla Milanu i Interu oddaje tekst :
http://www.acmilan.pl/prasa/felietony/r ... urinho.php

Ostatnio Milan przebudził sie z letargu i zaczał zdecydowanie i w ładnym stylu wygrywac co na pewno spowodowane jest presja zajecia 4 miejsca .Natomiast Inter troche przystopował i Jego forma Nie jest juz tak ogromna choc wiadomo derby rzadza sie własnymi prawmi i z ta forma jest roznie przypomne sezon 2000/2001 gdzie Milan borykajacy sie z problemami rozbil Inter 6-0. Lecz Mniejsza z tym Te derby zadecyduja o byc albo nie byc Milanu w przyszlej edycji Lm czyli priorytecie dla tego klubu. Nie ma co przyplatywac statysyk bo i tak pewnie sie nie sprawdza .
Osobiscie mam nadzieje ze Milan przerwie serie 3 porazek derbowych jakims efektownym zwyciestwem .

A wiec Powodzenia Czarno - Niebiescy ale przykro mi po derbach bedziecie po tej gorszej Stronie Mediolanu :P

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 maja 2008, 11:15

Inter :pray:

Ta kolejka wiele wyjasni, jezeli nie wsyztsko, jezeli Milan nie wygra a Violka nawet straci pkt to mysle ze i tak zajmnie 4msc bo przed nimi perspektywa gry z "pozostalosciami Parmy" i mam nadzieje ze wtedy juz pewnym utrzymania Torino
Tak wiec trzymam kciuki za Inter :o :shock: - zycie bywa przewrotne :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2008, 13:15

myhalek_acm pisze:
A wiec Powodzenia Czarno - Niebiescy ale przykro mi po derbach bedziecie po tej gorszej Stronie Mediolanu Razz
Odważne słowa jak na kibica zespołu, który cały sezon dołuje. Tak to mogliśmy pisać parę lat temu, gdy pod względem piłkarskim mecze z Interem znaczyły niewiele więcej, co mecze z Parmą, Lazio czy Palermo. Teraz Inter jest jednak mocniejszy, my dużo słabsi i mecz będzie totalną zagadką.
Chciałbym być pewny tego, że zagramy bardzo dobrze, jak z Juventusem, ale kiedy przypomina mi się to, że sędzia też będzie na boisku, to wyniku pewien nie jestem - a nuż odprawi kabaret w jedną lub drugą stronę i będzie po zawodach.

Te derby to jedna wielka niewiadoma i żaden wynik mnie nie zaskoczy - właściwie tylko wysokiej porażki Milanu się nie spodziewam, każdy inny wynik jest możliwy.
czeher pisze:perspektywa gry z "pozostalosciami Parmy" i mam nadzieje ze wtedy juz pewnym utrzymania Torino
Oba mecze mogą się okazać nawet o wiele cięższe, niż Napoli i Udinese... Parma i Torino walczą o utrzymanie, Udinese i Napoli wtedy może już nie walczyć o nic... Ciekaw jestem i tak tylko tego, jak (i czy) się podniesiecie po Rangersach, bo zespół może różnie zareagować na taką porażkę. Przekonamy się niedługo. :wink:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 03 maja 2008, 17:41

Wilmore pisze:e derby to jedna wielka niewiadoma i żaden wynik mnie nie zaskoczy - właściwie tylko wysokiej porażki Milanu się nie spodziewam, każdy inny wynik jest możliwy.

mam rozumiec ze np 5-0 dla milanu to wynik realny?

z reszta sie zgadzam nie wiadomo jak to bedzie. inter ostatnio zaczal grac lepiej (choc i tak nie jest to jakis wybitny poziom, a na pewno nie to co prezentowalismy na poczatku sezonu) a przede wszystkim powrocily zwyciestwa ale i milan chyba zdal sobie sprawe ze z zimowego snu warto sie obudzic i pewnie odnosi kolejne zwyciestwa. poza tym na korzysc rossonerrich z pewnoscia przemawia motywacja bo oni po prostu musza ten mecz wygrac i tego sie wlasnie boje. ze nasi sie troche zesraja jak w pierwszch 15minutach milan zacznie szalenczo atakowac. kolejnym elementem ktory mnie martwi jest kondycja pilkarzy interu a wlasciwie jej brak. trzeba nastukac po prostu milanowi ze 3-4 ramki w pierwszych 45min a potem liczyc na julio i z wyplutymi plucami dowiezc 3pkt do konca :P. dzisiejszy mecz to takze pojedynek dwoch dosyc smiesznych kolesi na lawkach rezerwowych. ciekawi mnie co ancelotti i mancini przygotowali na jutro. interesujace jest rowniez to jak zaprezentuje sie jutro balotelli. jets w formie ale czy jego mozg w takim meczu bedzie odpowiednio pracowal? niezaleznie od wszystkiego FORZA INTER

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2008, 18:59

TS borys IFC pisze:
mam rozumiec ze np 5-0 dla milanu to wynik realny?
Prędzej, niż wysoka taki wynik dla Interu - to my mamy ostatnio dobrą dyspozycję, nie Inter, nie zdziwię się też, jeśli Moratti czy Mancini odpuszczą ten mecz, żeby awansował Milan do LM, albo choćby utrzymał szansę awansu, nie widzę powodu, dla którego mieliby się nie zlitować nad lokalnym rywalem, nie mają zbyt wiele fanatyzmu w sobie.
Poza tym Inter wie, że zdobędzie mistrzostwo tak czy owak w tym sezonie, Roma im już nie zagrozi, mogą zwyczajnie nie mieć motywacji - niewiele w Interze jest piłkarzy, jak Materazzi, którzy naprawdę będą chcieli pogrążyć Milan, bo to Milan. Wydaje mi się, że będą chcieli wygrać, bo to mecz ligowy, mam dziwne wrażenie, że dla Vieiry czy Cambiasso to będzie tylko kolejna kolejka Serie A - tym bardziej patrząc na dyspozycję Milanu.
Milan wreszcie nie jest tak osłabiony, jak Inter, w meczu z Juventusem graliśmy przeciwko dużo mocniejszej obronie, a potrafiliśmy sobie z nią radzić, teraz bez Cordoby i Samuela - bądźmy szczerzy - Inzaghi i Kaka będą mieli łatwiej.
I na koniec - derby rządzą się własnymi prawami, już zdarzały się porażki wysokie Interu, gdy wszystko zapowiadało Wasze zwycięstwo, zwycięstwa Milanu, gdy ten nie miał prawa wygrać. Może być różnie. Dlatego nie zaskoczy mnie Wasze zwycięstwo czy porażka, zaskoczy mnie tylko rozgromienie Milanu, który naprawdę ma o co walczyć.
TS borys IFC pisze:kolejnym elementem ktory mnie martwi jest kondycja pilkarzy interu a wlasciwie jej brak.
Milan akurat teraz wygląda coraz lepiej pod względem kondycyjnym - nie interesują mnie cotygodniowe poczynania Interu, więc ciężko mi powiedzieć, jak się prezentujecie pod koniec meczu, ale o jedno możecie być spokojni - Gattuso, Kaka czy Inzaghi ostatnio biegają od 1-90 minut, a nie - jak jeszcze nie tak dawno - od pierwszego gwizdka do drugiego podania.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 maja 2008, 19:11

Pitu pitu. Każdy wynika jest możliwym, a zazwyczaj jeśli tak jest przed meczem to może skończyć się remisem. Inter wygrał ostatnie 3 derby, ale jasne jest, że wiecznie nie będzie wygrywał i w końcu zremisuje albo przegra. A przegrać może bo wygrać nie musi w przeciwieństwie do rywala. Jednak na litość ze strony Manciniego i spółki bym na waszym miejscu nie liczył. Zresztą chyba nie wypada. :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 maja 2008, 19:25

Wilmore pisze:rędzej, niż wysoka taki wynik dla Interu - to my mamy ostatnio dobrą dyspozycję, nie Inter, nie zdziwię się też, jeśli Moratti czy Mancini odpuszczą ten mecz, żeby awansował Milan do LM, albo choćby utrzymał szansę awansu, nie widzę powodu, dla którego mieliby się nie zlitować nad lokalnym rywalem, nie mają zbyt wiele fanatyzmu w sobie
Szczerze? Nie widze piękniejszej okazji do swietowania Scudetto niż po wygranych derbach. Swietna sprawa.

O nasz forme fizyczna jestem spokojny. Pierwsze primo: To są derby, bedzie wieksze zaangażowanie. Nie wyobrażam sobie żeby ludzie o takim charakterze i umiejetnosciach jak Cuchu, Vieira, Il Capitano, Materazzi, Maicon, czy znienawidzony i winny wszystkiego Stankovic przeszli obok meczu.
Drugie primo ultimo: Nawet jesli przyjmiemy, ze Inter był w słabszej formie fizycznej istnieje cos takiego jak cykl treningowy i smiało można zakładać, że Mancio razem z treneram od przygotowania przycisneli troche z fizyka gdyż z Torino i Cagliari można wygrac bez świeżości. Natomiast świeżość powinna przyjść na Milan i na Coppa Italia. W końcu tego trofeum tez nie odpuścimy.

Ja licze na wygrana, przewiduje remis, potknie się także Roma w Genui i szykuje się piękne popołudnie w Mediolanie. Czarnoniebieskie :P.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2008, 20:27

Babel pisze: Szczerze? Nie widze piękniejszej okazji do swietowania Scudetto niż po wygranych derbach. Swietna sprawa.
Tobie się nie dziwię. O podejście Matrixa czy Zanettiego też jestem spokojny. A reszta? Tacy typowi najemnicy? Jak choćby Vieira, czy Cambiasso? Oni już mogą tak nie podchodzić do tego meczu.
Babel pisze: Drugie primo ultimo: Nawet jesli przyjmiemy, ze Inter był w słabszej formie fizycznej istnieje cos takiego jak cykl treningowy i smiało można zakładać, że Mancio razem z treneram od przygotowania przycisneli troche z fizyka gdyż z Torino i Cagliari można wygrac bez świeżości. Natomiast świeżość powinna przyjść na Milan i na Coppa Italia. W końcu tego trofeum tez nie odpuścimy.
To samo można powiedzieć o Milanie - my też wyraźnie przygotowujemy się z meczu na mecz, bo zimowe przygotowania przespaliśmy twardym snem niedźwiedzia. I - patrząc na ostatnie wyczyny piłkarzy (i nie mówię tu o wynikach) na boisku - jestem spokojny o przygotowanie fizyczne piłkarzy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 maja 2008, 20:44

Wilmore pisze: Tobie się nie dziwię. O podejście Matrixa czy Zanettiego też jestem spokojny. A reszta? Tacy typowi najemnicy? Jak choćby Vieira, czy Cambiasso? Oni już mogą tak nie podchodzić do tego meczu.
Nie neguje, ze w Interze sa najemnicy ale Cuchu, Burdisso, Cruz, Stankovic nimi nie sa. Znaczy, może kiedyś odejda z Interu, ale identyfikuja się z klubem, kibicami, Morattim. Wielokrotnie to podkreślali. A o Maicona, Chivu, Julio Cesara, Vieire jestem spokojny gdyz to raczej wyrózniajacy się zawodnicy i im akurat z sportowego punktu widzenia nie wypada "dac dupy" w derbach. Francuz poza tym długi czas pauzował przez kontuzje i zalezy mu na grze, aby być w wysokiej formie na Euro. Juz w ostatnim czasie dość mocno ja sygnalizował. Wydaje mi się, że jutro bedzie czołowa postacia Interu. Widowiska?
Wilmore pisze:To samo można powiedzieć o Milanie
Alez prosze Cię bardzo. Ja tylko prostuje kibiców, którzy duze nadzieje pokładaja w tym, że Inter nie wytrzyma fizycznie spotkania. Wytrzyma.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 maja 2008, 22:23

Wilmore pisze:Tacy typowi najemnicy? Jak choćby Vieira, czy Cambiasso? Oni już mogą tak nie podchodzić do tego meczu.
wybacz ale :lol: Cambiasso najemnikiem?? chyba se żarty robisz. jak narazie to Esteban pracuje na miano legendy. nie mówie ze juz jest ale jak jeszcze pare lat pogra na takim poziomie to spokojnie bedzie mozna go tak nazwac bo nawe jak obecnie nie ma formy to gra na jako takim poziomie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2008, 22:51

Chuchu pisze:nawe jak obecnie nie ma formy to gra na jako takim poziomie
Widzisz różnicę między dobrym przez parę lat piłkarzem w składzie, a legendą klubową? :wink:

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 maja 2008, 22:56

Wilmore pisze:
Chuchu pisze:nawe jak obecnie nie ma formy to gra na jako takim poziomie
Widzisz różnicę między dobrym przez parę lat piłkarzem w składzie, a legendą klubową? :wink:
ale mi generalnie chpodzi o to ze nawet jak ma kryzys formy to nie schodzi ponizej poziomu przyzwoitości. ale jeszcze nie tak dawno byl w formie to naprawde super grał. az chcialo sie go oglądac

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 maja 2008, 14:09

No i mamy składy oficialne:

MILAN: Kalac; Bonera, Nesta, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Kakà, Seedorf; Inzaghi.
INTER: Julio Cesar; Maicon, Rivas, Materazzi, Chivu; Vieira, J. Zanetti, Cambiasso; Maniche; Cruz, Crespo.
| |
Czyli gramy w 10 bo Carlo wystawia wielkiego "miszcza" jakim jest Favalli.Szkoda liczyłem że może zagra Jankulovski albo że Bonera będzie grał na lewej a na prawej obronie zagra Oddo.Dziwi mnie brak Pato jestem ciekaw jak Inter strzeli szybko bramke to kto rozrusza ich obrone...Pippo :?: :roll:
Forza Inzaghi :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 maja 2008, 14:21

gilardino11 pisze:Favalli
[*] Inter właśnie dostał co najmniej jedną bramkę do przodu. Wystawienie Favalliego to nie tyle gra w 10, co dla rywali gra w 12 (w przypadku Interu - w 13). Nie spodziewałem się, żę Jankulovski dojdzie prędko do świetnej formy, ale on nawet grając na 50% jest wiele lepszy od Favalliego. Może Carlo liczy, że Giuseppe będzie chciał się odegrać na byłych pracodawcach? :lol:
gilardino11 pisze:Dziwi mnie brak Pato
A mnie nie - Pato wejdzie na drugą połowę, albo jako zmiennik Pippo (gdy trzeba będzie bronić wyniku), albo jako jego partner w ataku (za np. Ambro, gdy trzeba będzie coś strzelić). Mam dziwne przeczucie, że Brazylijczyk jest w wielkiej formie i jest niesamowicie głodny gry - wszystko mu wychodziło, dużo grał, nagle usiadł na ławce, gra jakiś staruszek, będzie chciał coś udowodnić. Ancelotti pewnie tak samo to widzi i rzuci wygłodniałego wilka na podmęczony Inter.
Ciekaw jestem dyspozycji Kaki i Inzaghiego - od nich będzie dziś zależało najwięcej...
A Oddo niech się przyspawa do ławki, nastał czas Bonery - przynajmniej do końca sezonu. Oby dziś Daniele nie powtórzył błędu z meczu ze Starą Damą...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”