---> Rap <--- - Strona 45

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 15 paź 2006, 10:37

nie wiem czy slyszeliscie ale w p miala premiera nowa płyta Fisza...

http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl. ... 67fb30e5ab

po przesluchaniu moge powiedziec ze plyta w jego klimatach i widac bity Emade, ale w przeciwienstwie do POE wyszło dobrze :) mi tam sie podoba...

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 paź 2006, 11:20

Ma ktoś może cynk do ostatniej płyty DKA - "Stawiam Sobie Pomnik"? Lub do płyty Red & Spinache - "7 Rano" ? Bo tych jeszcze nie mam w kolekcji...

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 15 paź 2006, 12:55

wloski pisze:Ma ktoś może cynk do ostatniej płyty DKA - "Stawiam Sobie Pomnik"? Lub do płyty Red & Spinache - "7 Rano" ? Bo tych jeszcze nie mam w kolekcji...

sprawdz na www.peb.pl

Giełda --> Oferty Audio

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 16 paź 2006, 20:36

M@rkus pisze:
wloski pisze:Ma ktoś może cynk do ostatniej płyty DKA - "Stawiam Sobie Pomnik"? Lub do płyty Red & Spinache - "7 Rano" ? Bo tych jeszcze nie mam w kolekcji...

sprawdz na www.peb.pl

Giełda --> Oferty Audio
Moga teraz szczerze i mocno podziękować, bo DKA już mam na dysku, a R & S, będe ściagąc i mam link do albumów, szczerze to DKA z każdym albumem jest coraz lepszy :), dla mnie jak zawsze wysoki poziom.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 18 paź 2006, 16:19

polski hip hop is the best a OSTR rzadzi!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 paź 2006, 16:56

TS borys IFC pisze:polski hip hop is the best a OSTR rzadzi!!!!!!!!!!!
Ale sie wypowiedziałes, bardzo dogłebnie stresciłeś temat :lol:
Wedługo mnie polski hip hop wcale nie rzadzi, moze o tym swiadczyc spadajaca z roku na rok sprzedaz płyt , a i wiekszos raperów raczej nie czyni postepów(są oczywiscie wyjatk :P i). Mam nadzieje ze tej jesieni powrót Molesty i nowa płyta Peji, wniosą coś wartościowego do tego gatunku muzyki.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 paź 2006, 17:54

to ze sprzedaz plyt spada nie oznacza ze polski rap jest gorszy a jest wrecz odwrotnie

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 18 paź 2006, 17:57

Polski HipHop nie jest dużo lepszy,ale jest bardziej komercyjny,powiem szczerze że teraz nie kupuje już wcale płytek,wole zassać sobie nielegala dobrego niż to "gówno" co ma hologram.Underground teraz jest lepszy,niż kiedyś.

Czekam teraz tylko na Moleste/Ewenement

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 paź 2006, 18:28

Na dzień, 26 października, zapowiedziana jest premiera jednej z najbardziej oczekiwanych premier tego roku, płyta "Szacunek ludzi ulicy" autorstwa Peji i Decka. Według recenzji na hip hop.pl to moze byc najlepsza płyta 2006 roku. Juz niedługo sam ja sprawdze i zobaczymy czy jest narawde dobra.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 paź 2006, 19:35

tak franz, ale zwróc uwagę na to, że ten kolo co pisał tą recenzję dostał tę płytę od Peji kilka/kilkanaście dni przed premierą, chcąć nie chcąć musi mieć z nim dobre układy jeżeli Peja daje mu płyte i nie dyga, że ją wrzuci do sieci. Ja osobićie nie spodziewam się fajerwerków po SLU. JUż NOJA była przeciętną płytą, zresztą pożyjemy zobaczymy.

Oficjlana premiera "NIgdy nie mów nigdy" poniedziałek 23 października, jak dobrze pojdzie będę już ją miał w sobotę w oryginale. 6 lat czekałem na ten moment który, będzie na dniach. Królowie powracają :wink:

----------------------AVE EWENEMENT-------------------------

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 paź 2006, 19:53

kulekfcb pisze:tak franz, ale zwróc uwagę na to, że ten kolo co pisał tą recenzję dostał tę płytę od Peji kilka/kilkanaście dni przed premierą, chcąć nie chcąć musi mieć z nim dobre układy jeżeli Peja daje mu płyte i nie dyga, że ją wrzuci do sieci. Ja osobićie nie spodziewam się fajerwerków po SLU. JUż NOJA była przeciętną płytą, zresztą pożyjemy zobaczymy.

Oficjlana premiera "NIgdy nie mów nigdy" poniedziałek 23 października, jak dobrze pojdzie będę już ją miał w sobotę w oryginale. 6 lat czekałem na ten moment który, będzie na dniach. Królowie powracają

No z tym typkiem to masz racje, koles poprostu musiał dobra recenzje napisać (moze dostał takie zadanie od Peji zeby płyta sie sprzedawała lepiej :P ), płyta Peji moze byc dobra ale najlepsza płyta 2006 roku pewnie przypadnie chłopakom z Molesty w koncu po 6 latach przerwy powinni nagrac cos naprawde dobrego.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 paź 2006, 20:22

no mam nadzieje, że tytuł plyty roku 2006 przypadnie MOleściakom nie tylko za to, że wydali płytę, tylko za to jaką wydali płytę. Myślę, że to będzie bardziej miejska niż uliczna płyta, coś w stylu albumu Włodiego "W..." który mi sie bardoz podobał...

Tomi więc wytłumacz mi co to znaczy, żę hip-hop jest bardziej komercyjny. Bo dla mnie POlski Hip-hop nie schodzi poniżej określonego pułapu. Jest elita, na którą zawsze można liczyć, żę wydadzą dobre płyty i zawsze ich ludzie docenią, a że zdarzają się też takie egzemplarze jakie się zdarzają. Dlateog ludzie mówią, żę nasz hip-hop upada. Ale jak powiedział Pelson "jak chcecie zobaczyć jak upada hiphop- to przyjdzćie na nasz koncert" w 100% popieram!!

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 18 paź 2006, 22:02

W sumie masz racje,źle troche napisałem "hiphop komercyjny" w sensie że discopolo typu wiadomo jakiego.

Co do Molesty mi chyba każda płyta członków tego legendarnego squadu sie podobała,no najgorzej to chyba 3 częśc trylogii chyba z tego co pamiętam i sądze że ta płyta też będzie wypas,mam ku temu powody oglądając teledysk i mając promo tej płyty które Mi sie podoba

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 paź 2006, 22:50

Ale chodzi Ci o 3 płytę mOLesty, czy 3 Autentyk Vieniea i Pelego?? Bo jężeli mówisz o projekcie tych 2 wyżej wymienionych to moje zdanie jest takie, że nie zrobili tej EP-ki typowo z nastawieniem aby zakonczyc trylogie. ZObacz, wszystkie podłady to żywe instrumenty. WOkale też były bagrywane od nowa, z kosmetycznymi zmianami, plus chyba 4 czy 5 nowych kawałków. Więc w tą płytę również włożyli ogrom pracy. Najlepsza piosenka?? Nasza klasa :wink:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 18 paź 2006, 22:59

3 częśc Autentyku

A ja zaraz zabieram sie za Hardcorowe brzmienie i polecam 834 kolumny płoną

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”