Może nie aż tak, ale też liczyliśmy na coś więcej niż wyłapanie 3 sztuk od Austryjaków. Mimo wszystko.Kuba199292 pisze: ↑21 cze 2024, 20:09Jeżeli podchodziliśmy do tego euro z nastawieniem, że awansujemy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 21 cze 2024, 20:12
Może nie aż tak, ale też liczyliśmy na coś więcej niż wyłapanie 3 sztuk od Austryjaków. Mimo wszystko.Kuba199292 pisze: ↑21 cze 2024, 20:09Jeżeli podchodziliśmy do tego euro z nastawieniem, że awansujemy
Arro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 21 cze 2024, 20:12
Mało kiedy się z Tobą zgadzam , ale tutaj popieram w 100 %Bernabeu pisze: ↑21 cze 2024, 20:10Tak jak pisaliśmy z kolegą @Sergekpo meczu z Holandią: nam granie z tymi topowymi rywalami po prostu pasuje, można się cofnąć, zero presji, zagrasz 15 minut fajnie i cię chwalą. Jak trzeba z taką Austrią pograć na równych warunkach to ciężary. Z Francją pewnie zagramy całkiem fajny meczyk.
Nie wiem jak Wy, u mnie zero jakichkolwiek emocji: ani nie zagrali powyżej, ani poniżej potencjału, Austria grała dużo lepiej przez ostatni rok-dwa od nas, średnia skilla per pozycja pewnie większa, trener nieporównywalny, wyrównana, solidna, dobrze ustawiona i wybiegana ekipa. Ciężko nawet jechać po kimś, nie jest wina piłkarzy, że większość naszej pierwszej jedenastki to tartak albo materiał do tartaku, sami się nie wyszkolili. U nas za gwiazdę zaczął robić przeciętniak z Romy, którego nawet sobie nie wyszkoliliśmy, no bądźmy poważni, w ataku duet Buksa-Piątek, żaden zespół aspirujący do miana semi-poważnego nie gra takim duetem. W środku pomocy ziutek z MLS i ligi bułgarskiej, w obronie duet Dawidowicz-Bednarek. Jakbyśmy nie byli Polakami to po kontuzji Lewandowskiego nikt z nas nie traktowałby naszej kadry na poważnie.
Zwykle był jakiś wkurw, bo tu bez formy, tu Krychowiak lub Szczęsny odwalili, tam ktoś zrobił trenerem Smudę - a teraz w sumie nic, poleciało według najbardziej prawdopodobnego scenariusza. Jedyne co jest kurewsko smutne, to fakt, że ten poziom piłki się podnosi, przepływ talentów, więcej kasy i byle Norwegia ma teraz kozak graczy, a my mając tyle mieszkańców w rozwiniętym kraju nie potrafimy niczego zbudować i Euro 2016 pod względem potencjału ludzkiego to nasze złote pokolenie, a nie standard. Ale to już nie jest wina Piotrowskiego i Dawidowicza.
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 cze 2024, 20:13
No oczywiście, to tylko sparingi, w których zespół ma przetestować to, co trenują.Delpiero14 pisze: ↑21 cze 2024, 20:10sorry, ale sparingi to są tak miarodajne jak sondaże przedwyborcze. Ale fajnie że fajnie grają w meczach które nikogo nie interesują.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 21 cze 2024, 20:17
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 21 cze 2024, 20:19
Przecież od Albanii jesteśmy słabsi już od eliminacji - przecież w tamtym meczu na wyjeździe zostaliśmy zdeklasowani. Gdyby Albania trafiła do innej grupy mogłaby awansować, i tak mają 1 pts z Chorwacją.
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 cze 2024, 20:20
To wszystko niestety widać. Holandia to był klasyczny przykład, kiedy średniak oddał trochę więcej niż wszyscy się spodziewali i zaczęło się. Do tego doszedł świniak Koeman, ładny garnitur, kilka pozytywnych wywiadów po meczy i pyk, grzejemy. W porównaniu do 711 myślę, że jakiś progres jest, bo były próby ataku, strzelili Holandii pierwsi, pognębili VVD itd. itp., a w Katarze to często i tego nie było. No ale CM z grupy wyszedł, więc jak to w futbolu bywa, sytuacja nie jest jednoznaczna hehe.
Sergek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 cze 2024, 20:22
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 cze 2024, 20:22
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 cze 2024, 20:25
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 21 cze 2024, 20:26
Nie chcę teraz strzelać , ale chyba sporo przechodziło przez Salzburg którzy grali w podstawoym składzieSergek pisze: ↑21 cze 2024, 20:22Jeszcze jedna uwaga. Nie wiem ilu zawodników z dziś przeszło przez system napoju energetycznego pod koszulką Salzburga, ale strzelałbym, że na pewno kilku. I przez to mogą mieć do czynienia z trochę inną piłką, już u siebie w kraju. No a u nas żadnego takiego klubu-mitu założycielskiego reprezentacji to nie ma.
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 cze 2024, 20:32
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 21 cze 2024, 20:36
Zawsze jest rozczarowanie, skoro już awansowali na turniej, to raczej po to aby coś na nim wywalczyć. Ta porażka boli bardziej niż jakby przegrali baraż z Walią i nie pojechali na Euro.Kuba199292 pisze: ↑21 cze 2024, 20:09Jeżeli podchodziliśmy do tego euro z nastawieniem, że awansujemy z grupy czy coś to rozumiem Wasze rozczarowanie.
Ja podchodziłem bez żadnych oczekiwań więc nie czuje dużego rozczarowania .
Ale rozumiem Wasze rozczarowanie czy wkur....
Tak czy owak widać różnicę pomiędzy Probierzem czy innymi trenerami.
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 21 cze 2024, 20:38
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 21 cze 2024, 20:40
A ja jak prawie zawsze jestem optymistą. i wierzę, że istnieje życie po Lewandowskim. Tylko naprawdę trzeba zacząć od podstaw i wreszcie wprowadzić jakiś narodowy program szkolenia młodzieży. Aż dziwię się że żadna z partii politycznych nie spróbuje wykorzystać tej opcji, wszak to taki nośny temat?
Jest jeszcze Matty Cash.
No właśnie, przecież ten wynik był oczekiwany, nie było pompowania balonika. Chcieliśmy walki i nasi się starali i przynajmniej w pierwszym meczu to jeszcze jako tako wyglądało.
Ja mam podobnie, już w ogóle nie przeżywam tego meczu, tylko po wyrównaniu serducho z lekka drgnęło, że może jednak się coś uda?Kuba199292 pisze: ↑21 cze 2024, 20:09Ja podchodziłem bez żadnych oczekiwań więc nie czuje dużego rozczarowania .
Ta Austria połknie Niderlandy.
Ojoj, zabolało.
yedraz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio