Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 cze 2010, 9:38
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 cze 2010, 9:50
Bocchetti też może grać na lewej i on szybciej tam zagra tam, w razie kontuzji Criscito/Maggio i Zambroty, niż Kielon. Bo wyganianie Giorgio ze środka to strzał w stopę, to zbyt ważny piłkarz dla tej formacji, a Bonucci jest bardzo utalentowany, ale ma za sobą jeden występ w kadrze.Boromir pisze: W obronie pewnie zagra Cannavaro zamiast Bonucciego, pewnie za Marchisio grał też będzie Gattuso. Faktem jest, że Zambrotta jest zmiennikiem zarówno dla Maggio, jak i Criscito. Trochę mało alternatyw nawet pomimo faktu, że Kielon może grać na lewej.
Umie, ale z tym "dobrze" to przesadziłeś. Na prawym skrzydle jakoś tam wygląda, na lewym prezentuje się słabo.(L)oczkerson pisze: W ataku Iaquinta a nie Borriello, bo Vicek umie dobrze grać na bokach ataku (i dla mnie to główny kandydat na prawej flance)
Są, bo wtedy Rino/Palombo zajmuje miejsce "Pyrlo", a Andrea gra wyżej. No problemo. To, że Lippi widzi w nim rozgrywającego, nie znaczy wcale paradoksalnie, że będzie grał w pierwszej jedenastceBoromir pisze:o to, się akurat nie boję. Skoro Lippi widzi Marchisio jako rozgrywającego i chce go ustawiać wyżej niż Pirlo i De Rossiego to Gattuso czy Palombo nie są dla niego konkurencją.pewnie za Marchisio grał też będzie Gattuso
I w miejsce kogo niby miałby pojechać: Gili czy Pazzy? Iaq jedzie jako prawoskrzydłowy, Boriello, który z Kamerunem dostał szansę w kadrze i wyglądał słabo, z prawej strony nie zagra.Babel pisze:Zaluje tez Lippi nie poznał sie na mozliwosciach Borriello, który mogłby wreszcie wystrzelic forma tak jak Milito.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 13:05
Bez przesady, chociażby mecz z Atalantą w listopadzie. Do czasu kontuzji Camor grał świetnie, potem już kupa.(L)oczkerson pisze:i tylko nie wiem, co w pomocy robią Gattuso czy Camo a nie CossuOwszem nie jest to spektakularna strata, ale facet miał bardzo udany sezon, a Camo i Gattuso nie zagrali choćby jednego dobrego meczu.
Generalnie chciałem pokazać, że trochę mało alternatyw na tych bokach obrony, bo tak naprawdę to tylko jeden Zambrotta na dwie pozycje. Ciężko będzie, żeby się obaj połamali w jednym czasie ale jeśli tak się stanie, Lippi będzie miał ból głowy. A wystarczyło wziąć Cassaniego kosztem Pepe i już by to dużo lepiej wyglądało. Zwłaszcza, że Zambro formą jakoś się nie wybija. A może jestem przewrażliwiony na punkcie boków obrony?10 pisze:Bocchetti też może grać na lewej i on szybciej tam zagra tam, w razie kontuzji Criscito/Maggio i Zambroty, niż Kielon. Bo wyganianie Giorgio ze środka to strzał w stopę, to zbyt ważny piłkarz dla tej formacji, a Bonucci jest bardzo utalentowany, ale ma za sobą jeden występ w kadrze.
Skoro Milito mógł zostać gwiazdą sezonu, nie wiem czemu Borriello miałoby się nie udać. To bardzo dobry zawodnik, a że Wy i Lippi się na nim nie poznajecie to już nie moja (Wilmor'a) winaBabel pisze:Zaluje tez Lippi nie poznał sie na mozliwosciach Borriello, który mogłby wreszcie wystrzelic forma tak jak Milito.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 cze 2010, 15:00
Też mnie nieco zdziwiła taka decyzja, ale, uwierz - mimo tego wywiadu Lippiego - Kielon powędróje na flankę w ostateczności.Boromir pisze: Generalnie chciałem pokazać, że trochę mało alternatyw na tych bokach obrony, bo tak naprawdę to tylko jeden Zambrotta na dwie pozycje.
Lippi powiedział, że wypróbuje Marchisio jako rozgrywającego w towarzyskich. To tak naprawdę nawet nie znaczy, że na mistrzostwach będzie grał w pierwszej "11".Boromir pisze: Z drugiej strony tak się zastanawiam, skoro Marchisio ma być rozgrywającym, to po co w składzie Pirlo?
Babel, to była ironia?Boromir pisze:Skoro Milito mógł zostać gwiazdą sezonu, nie wiem czemu Borriello miałoby się nie udać. To bardzo dobry zawodnik, a że Wy i Lippi się na nim nie poznajecie to już nie moja (Wilmor'a) winaBabel pisze:Zaluje tez Lippi nie poznał sie na mozliwosciach Borriello, który mogłby wreszcie wystrzelic forma tak jak Milito.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 15:15
Wiem, że nie będzie grał na lewej. Ale teoretycznie mógłby tam grać.10 pisze:Też mnie nieco zdziwiła taka decyzja, ale, uwierz - mimo tego wywiadu Lippiego - Kielon powędróje na flankę w ostateczności.
Babel ma na drugie imię ironia. Ale w tym momencie akurat popieram ironię Babela.10 pisze:Babel, to była ironia?
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 cze 2010, 17:55
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 18:32
O Zambrottę się jeszcze tak nie boję (coś mam takie przeczucie że zaskoczy ten ostatni raz) co o "boskiego" Rino. Gdy jeszcze był w formie i wyrabiał kondycyjnie, skupiał się na tym co wychodziło mu najlepiej, czyli przeszkadzaniu rywalowi w rozegraniu akcji, bo środkowy pomocnik z niego żaden a i w odbiorze nie był nigdy jakiś rewelacyjny. Słowem - boiskowy przeszkadzacz z kiepskim IQ. Teraz jego waleczność nie poparta... niczymWilmore pisze:Zambrotta z Gattuso, jeśli będą grać, to będą najsłabszymi ogniwami kadry. Gdzie Ambrosini?Antonini?
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 cze 2010, 19:39
Sprowadzenie, całej pracy w defensywie, oraz charyzmatycznego charakteru do "przeszkadzacza" budzi uznanie.Rino. Gdy jeszcze był w formie i wyrabiał kondycyjnie, skupiał się na tym co wychodziło mu najlepiej, czyli przeszkadzaniu rywalowi w rozegraniu akcji, bo środkowy pomocnik z niego żaden a i w odbiorze nie był nigdy jakiś rewelacyjny. Słowem - boiskowy przeszkadzacz z kiepskim IQ.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 19:53
Yep, nie dywaguję bo jestem świadom że Gattuso w oczach wielu osób znajduje uznanie. W moich niestety (albo i stety) nie znajdzie go nigdy, bo zwyczajnie jego kunszt otwiera mi nóż w kieszeni. Rzecz gustu. Dodam jeszcze w ramach ciekawostki że mam kumpla - zagorzałego Milanistę, który na słowo Gattuso łapie za baseballa.(L)oczkerson pisze:Sprowadzenie, całej pracy w defensywie, oraz charyzmatycznego charakteru do "przeszkadzacza" budzi uznanie.
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 03 cze 2010, 9:44
Totnik_ASR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 cze 2010, 10:09
Może i Boriello miał niezły sezon, ale Pazzini i Gilardino mieli lepszy. A Iaq jedzie trochę po znajomości, ale w przeciwieństwie do Marco może grać na skrzydle.Totnik_ASR pisze: Mnie tylko dziwi ze nie jedzie Boriello ktory mial calkiem sensowny sezon, a taki Iaquinta to co tam robi ?
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2010, 22:47
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2010, 23:09
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2010, 23:16
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2010, 23:30
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin