Tenis - Strona 45

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 sty 2008, 11:36

ja chcialem was zapytac o radwanska bo sam na tenisie sie zbytnio nie znam.
kumple ktorzy sie troche tym sportem jaraja mowili mi kiedys ze ona jak grala np. z szarapowa to dawala pilki tylko przez srodek boiska zadnej wiekszej fantazji itp. ja nie oceniam bo sie nie znam ale chcialem zaczerpnac wiedzy czy rzeczywiscie ona ma czesto szczescie czy mamy do czynienia z wielkim talentem, bo w koncu znowu pokonala swietna zawodniczka i wydaje mi sie ze to raczej nie przypadek

arturo_
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 11:39

Uffff :lol:
baziu pisze:Nie ma bata na Federera
zgadza się najgroźniejszym jego rywalem jest on sam i dzisiaj o mało co by się nie pokonał, oczywiście Serb grał chyba mecz życia, ale Roger sam zagrał tragicznie, grał pasywnie i asekurancko w gemach serwisowych Tipsara, dużo psuł, a na dodatek nie wykorzystał w trzecim secie dwóch piłek setowych. Można się pokusić o stwierdzenie, że nie był to do końca zasłużony awans, ale co tam trzeba grać dalej :wink: . Dobrze, że Szwajcar ma jedno zagranie, na którym może zawsze polegać - serwis w każdym momencie meczu funkcjonował znakomicie, gdyby nie on byłby wylot z turnieju :)

PS. Nigdy więcej takich meczów :D .
TS borys IFC pisze:zadnej wiekszej fantazji
akurat fantazji Agnieszce nie można odmówić, a kumple to chyba przez cały czas na Maryśke patrzyli :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2008, 12:46

TS borys IFC pisze:ja chcialem was zapytac o radwanska bo sam na tenisie sie zbytnio nie znam.
kumple ktorzy sie troche tym sportem jaraja mowili mi kiedys ze ona jak grala np. z szarapowa to dawala pilki tylko przez srodek boiska zadnej wiekszej fantazji itp. ja nie oceniam bo sie nie znam ale chcialem zaczerpnac wiedzy czy rzeczywiscie ona ma czesto szczescie czy mamy do czynienia z wielkim talentem, bo w koncu znowu pokonala swietna zawodniczka i wydaje mi sie ze to raczej nie przypadek
Jakimś znawcą nie jestem, ale Radwańską trochę razy widziałem. Nie wiem co Twoi kumple nazywają fantazją w grze, bo jeśli bombardowanie rywala i ganianie mocnymi piłkami z rogu do rogu a'la Sharapova to faktycznie Agnieszka tego nie prezentuje zbyt często. Ona ma jeden podstawowy atut - Jest zajebiście cierpliwa w grze, nieraz przeciąga wymianę spokojnym przebijaniem, nie podpala się, a przy tym od czasu do czasu potrafi zaskoczyć rywalkę. Dobrze gra przy siatce, nie boi się zagrać skrótu, dysponuje niezłą techniką uderzeń itd. Gra bardzo dojrzale, ma umiejętność wymuszenia błędu, nawet poprzez zwykłą podpuchę. Krótko mówiąc nie brakuje jej cwaniactwa, myśli na korcie. Jej gra nie jest bardzo efektowna, lecz na pewno efektywna, a nawet deprymująca dla przeciwniczki, bo gra taktycznie wykorzystując słabszą stronę tej po drugiej stronie siatki. Gdyby jeszcze była silniejsza fizycznie i odrobinę szybsza, co poprawiłoby grę w defensywie to na pewno już byłaby niemal tenisistką kompletną. No i jeszcze ten serwis - największy mankament Radwańskiej. Może nie popełnia podwójnych błędów, ale zwykle wielkiej krzywdy rywalce także nie robi. Tak czy inaczej to,że jest gdzie jest i pokonała w swojej krótkiej karierze, kogo pokonała nie może być kwestią szczęścia czy przypadku. Polka po postu jest dobra, a może być jeszcze lepsza.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 sty 2008, 13:15

TS borys IFC pisze:ja chcialem was zapytac o radwanska bo sam na tenisie sie zbytnio nie znam.
Zwłaszcza jak dzisiaj Radwańska 2 secie puściła slice'a pod siatkę z forehandu :lol:. Moja reakcja była następująca - :shock: , bo w takim meczu (to było przy stanie 40:15 dla Rosjanki tylko nie pamiętam kto serwował :P ) to nie tylko trzeba miec umiejętności ale i jaja :lol:. A co do tego serwisu to przez 3/4 meczu praktycznie nie funkcjonował, by w najważniejszym momencie spotkania przy serwisie na mecz Aga zaczęła pięknie serwowac po bokach. :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2008, 15:19

Roger miał dzisiaj naprawde ogromne szczęscie, podobnie jak Nadal w swoim pierwszym pojedynku. Jednak podobno szczescie sprzyja lepszym. Zabrakło napewno doświadczenia i zimnej krwi w kluczowych momentach. Co mnie martwi to, że po dzisiejszym pojedynku federer bedzie jeszcze bardziej skoncentrownay i zmobilizowany, czyli pewnei wygra AO.

Przegrał jeden z moich ulubieńcow - Fernandez, pozostał mi tylko MArcos i na całe szczęscie wygrał pierwszego seta z Hewittem

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 19 sty 2008, 15:54

Jarzinho pisze: Przegrał jeden z moich ulubieńcow - Fernandez, pozostał mi tylko MArcos i na całe szczęscie wygrał pierwszego seta z Hewittem

Chyba Gonzalez :D

Hewitt drugiego seta wygrał i na razie jest po jeden. Oby na wygranym tego meczu nie odbila sie zle pora jego rozgrywania. Grają dopiero trzeciego seta a w Australii jest 2 w nocy.

C'mon :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 sty 2008, 17:44

A tym czasem jeśli Marta Domachowska wygra z Na Li , to w 4 rundzie czeka na nią Venus Williams :)

C'Mon Marta :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2008, 19:52

Remik pisze:Chyba Gonzalez

:angry2: Fernando.

Odpadł i Marcos. Dzisiaj przypomniał o sobie uraz, szkoda, bo po pierwszym secie mogło być tylko dobrze. Zreszta i tak gra byla bardzo wyrównana. Zoaczymy jak bedzie wygladał Hewitt w kolejnym pojedynku z Djokoviciem. Novak narazie grał 9 setów, a Australijczyk 12 i jeszcze ten dzisiejszy pojedynek. Będzie mu strasznie cięzko.

Z tych co pozostali wg. mnie najlepiej wyglada Davydenko i mu bede teraz kibicował, jest najlepiej serwujacym z pozostałych, dośc łątwo odprawiał kolejnych rywali. teraz także ma Mikhaila. W nastepnej rundzie także nie bedzie mial zbyt mocnego rywala. Dzisiaj chyba najciekawszy pjedynek to Nalbandian z Ferrero. U pań oczywiscie Marta oraz kolejny Rosyjki pojedynek Dementieva- Sharapoca i na koniec Serena-Vaidisova.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 19 sty 2008, 20:41

maciek_88 pisze:Zwłaszcza jak dzisiaj Radwańska 2 secie puściła slice'a pod siatkę z forehandu Laughing. Moja reakcja była następująca - Shocked

Pamietam to. Swietne zagranie :D Dzisiaj jak i w meczu z SZarapowa na pewno rywalki troche pomagaly, ale to za malo, zeby pokonac takie zawodniczki jezeli samemu sie nie prezentuje okreslonego poziomu. A Aga dzisiaj mi sie bardzo podobala. Swietne skroty, uderzenia po ciasnych katach, passing shoty, stop volleye i malo brakowalo a po swietnej wymianie udaly sie jej lob po woleju a to wyzsza szkola jazdy ;) Jedynie do serwisu moznaby sie przyczepic, a szczegolnie do drugiego, ktory czasem ledwie dolatywal na druga strone :P Ale golnie to swietny mecz.
Teraz jest w szesnastce najlepszych tenisistek i najprawdopodobniej zagra etraz z Petrova rozstawiona z numerem 13. Jak dla mnie to faworytka bedzie Polka.
Jarzinho pisze:Z tych co pozostali wg. mnie najlepiej wyglada Davydenko i mu bede teraz kibicował

Temu sprzedawczykowi ? Ja go nienawidze, zreszta jak wszyscy.. no jak widac prawie wszyscy...

Dziwny mecz rozegrali dzisiaj Grosjean i Blake. Obydwaj grali jakby nie chcieli wygrac a w 4 secie Francuz dokonal rzeczy niebywalej gdy prowadzac w setach 2-1 i w gemach 4-1 po dwoch przelamaniach przegral 4 kolejne gemy i ostatecznie seta w tie breau i pozniej caly mecz. Blake'owi nie daje wielu szans w tym turneiju jednak...

Zaluje, ze nie moglem obejrzec arcyciekawie zapowiadajacego sie spotkania Baghdatis - Hewitt. Obydwoch bardzo lubie, ale jak sie okazalo dla eurosportu wazniejsze najpierw okazalo sie biathlon, potem skoki, a na koniec nawet snooker. A szkoda bo bylo 5 setow wiec emocji nie zabraklo w tym spotkaniu.

Moim osobistym ulubiencem jest wlasnie Hewitt i zawsze mu kibicuje choc nie zawsze jest w formie, ale tutaj kto wie czy nie sprawi jakiejs niespodzianki. 3 lata temu wszystkich rywali doprowadzal do szalu tymi swoimi c'mon ! :D Chcialbym aby i teraz tak bylo ale z Djokovicem ciezko bedzie...

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 20:51

LookAsh pisze:Chcialbym aby i teraz tak bylo ale z Djokovicem ciezko bedzie...
Obawiam się, że to niemożliwe, Kangur dziś rozegrał mordercze spotkanie (skończył po 4 nad ranem :o ), za to Djoko z łatwością przeszedł przez wszystkie mecze, a na dodatek wydaję się być w świetnej formie.

Jutro praktycznie same interesujące spotkania, mam nadzieję, że awansują Gasquet, Youzhny, Nalbandian i jeszcze, że Mathieu nawiąże walkę z Nadalem tak jak podzcas RG 06, gdzie na mączce mordowali się przez prawie pięć godzin. Jest to możliwe, bo Francuz posiada ogromnie możliwości tylko nie jest najmocniejszy psychicznie i często nie wytrzymuje wielu pojedynków, jeśli będzie dobrze nastawiony do walki to mam nadzieję napsuję choć trochę krwi Rafie. Szkoda tylko, że te mecze nakładają się na siebie z pojedynkami turnieju pań i nie wszystkie bedzie można zobaczyć w TV :? .

No i jeszcze o zwycięstwie Agi, Polka udowodniła, że jest w stanie już dość regularnie pokonywać czołowe zawodniczki, do tego posiada ogromnie umiejętności (to o czym pisaliście wyżej) tak więc chyba już czas na jakiś poważny sukces :) . Jednak nie należy już umieszczać Agi w połfinale czy w finale, podobnie było w US OPEN, wielka faworytka pokonana w III rundzie, potem wydawało się, że łatwo przejdzie IV, a tu przyszła porażka. Oczywiście mam nadzieję, że teraz bedzie inaczej bo Polka na pewno ma więcej sił i doświadczenia, ale jednak wolę być ostrożny co do jej szans :wink: .
Jarzinho pisze:Co mnie martwi to, że po dzisiejszym pojedynku federer bedzie jeszcze bardziej skoncentrownay i zmobilizowany
i zmęczony też :P , nie ma co taki maraton pozostanie w nogach i może odbić się, w którymś z decydujących spotkań (oby nie)

PS. Dla Denki właściwie niczego nie udowodniono, ale rzeczywiście momentami jego wyglądała tak, że można śmiało przypuszczać, że się podkładał i miał coś wspólnego z całą tą aferą.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 19 sty 2008, 21:24

arturo_ pisze:i jeszcze, że Mathieu nawiąże walkę z Nadalem

Nadal nie jest w formie. Widzialem fragmenty meczu z Simonem i mimo wygranej do zera, nie zrobil szczegolnego wrazenia, a prawieby przegral 1 seta. Mathieu dobrze wspominam z paru zeszlorocznych spotkan wiec mysle, ze wynik meczu jest otwarty.
arturo_ pisze:PS. Dla Denki właściwie niczego nie udowodniono, ale rzeczywiście momentami jego wyglądała tak, że można śmiało przypuszczać, że się podkładał i miał coś wspólnego z całą tą aferą.

Nawet jezeli nie udowodniono to i tak oczywiste jest, ze podkladal sie. Jak to mozliwe, zeby grajac z jakims gorszej klasy zawodnikami prowadzac 1-0 w setach i z przelamaniem w drugim,tylu obstawialo porazke Rosjanina i stawiajac gruba kase na to. Oczywiscie te mecze Davydenko przegrywall. Ja nie wierze w takie zbieg okolicznosci...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2008, 22:22

arturo_ pisze: Jednak nie należy już umieszczać Agi w połfinale czy w finale, podobnie było w US OPEN, wielka faworytka pokonana w III rundzie, potem wydawało się, że łatwo przejdzie IV, a tu przyszła porażka.
W tym US Open Radwańska popełniła poważny błąd z punktu widzenia kondycji. Nie była nastawiona na singla. Grała jeszcze w deblu i o zgrozo w mikście :? To musiało się odbić na jej wytrzymałości. Nie wiem jak jest teraz, ale chyba nie gra gry podwójnej?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2008, 22:25

Grała z Krajicek w deblu, ale "na szczęscie" już odpadła.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 19 sty 2008, 22:28

RealFan pisze:Nie wiem jak jest teraz, ale chyba nie gra gry podwójnej?

Grala ale odpadla w parze z Krajicek. Nie sadze jednak, zey to mialo az takie znaczenie. To normalne, ze zawodniczki graja tez w grach podwojnych. A nie zapomnijmy, ze nie odpadla tam z jakas byle kelnerka, a z Amanda Peer - jakby nie bylo czolowa tenisistka swiata, ktora byla faworytka tamtego spotkania.

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 22:37

fieldy pisze:ale "na szczęscie" już odpadła.
dokładnie o tym samym pomyślałem :lol: , kto wie jakby grała po np. trzech meczach w turnieju deblowym
LookAsh pisze:To normalne, ze zawodniczki graja tez w grach podwojnych.
tyle, że Agnieszka jest jeszcze bardzo młoda i nie ma tyle sił co bardziej doświadczone zawodniczki, więc jeśli liczy na dobry wystep w singlu powinna jednak jak na razie ograniczać liczbę pojedynków :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”