Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 sty 2008, 11:36
TS borys IFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 11:39
zgadza się najgroźniejszym jego rywalem jest on sam i dzisiaj o mało co by się nie pokonał, oczywiście Serb grał chyba mecz życia, ale Roger sam zagrał tragicznie, grał pasywnie i asekurancko w gemach serwisowych Tipsara, dużo psuł, a na dodatek nie wykorzystał w trzecim secie dwóch piłek setowych. Można się pokusić o stwierdzenie, że nie był to do końca zasłużony awans, ale co tam trzeba grać dalejbaziu pisze:Nie ma bata na Federera
akurat fantazji Agnieszce nie można odmówić, a kumple to chyba przez cały czas na Maryśke patrzyliTS borys IFC pisze:zadnej wiekszej fantazji
arturo_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2008, 12:46
Jakimś znawcą nie jestem, ale Radwańską trochę razy widziałem. Nie wiem co Twoi kumple nazywają fantazją w grze, bo jeśli bombardowanie rywala i ganianie mocnymi piłkami z rogu do rogu a'la Sharapova to faktycznie Agnieszka tego nie prezentuje zbyt często. Ona ma jeden podstawowy atut - Jest zajebiście cierpliwa w grze, nieraz przeciąga wymianę spokojnym przebijaniem, nie podpala się, a przy tym od czasu do czasu potrafi zaskoczyć rywalkę. Dobrze gra przy siatce, nie boi się zagrać skrótu, dysponuje niezłą techniką uderzeń itd. Gra bardzo dojrzale, ma umiejętność wymuszenia błędu, nawet poprzez zwykłą podpuchę. Krótko mówiąc nie brakuje jej cwaniactwa, myśli na korcie. Jej gra nie jest bardzo efektowna, lecz na pewno efektywna, a nawet deprymująca dla przeciwniczki, bo gra taktycznie wykorzystując słabszą stronę tej po drugiej stronie siatki. Gdyby jeszcze była silniejsza fizycznie i odrobinę szybsza, co poprawiłoby grę w defensywie to na pewno już byłaby niemal tenisistką kompletną. No i jeszcze ten serwis - największy mankament Radwańskiej. Może nie popełnia podwójnych błędów, ale zwykle wielkiej krzywdy rywalce także nie robi. Tak czy inaczej to,że jest gdzie jest i pokonała w swojej krótkiej karierze, kogo pokonała nie może być kwestią szczęścia czy przypadku. Polka po postu jest dobra, a może być jeszcze lepsza.TS borys IFC pisze:ja chcialem was zapytac o radwanska bo sam na tenisie sie zbytnio nie znam.
kumple ktorzy sie troche tym sportem jaraja mowili mi kiedys ze ona jak grala np. z szarapowa to dawala pilki tylko przez srodek boiska zadnej wiekszej fantazji itp. ja nie oceniam bo sie nie znam ale chcialem zaczerpnac wiedzy czy rzeczywiscie ona ma czesto szczescie czy mamy do czynienia z wielkim talentem, bo w koncu znowu pokonala swietna zawodniczka i wydaje mi sie ze to raczej nie przypadek
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 sty 2008, 13:15
Zwłaszcza jak dzisiaj Radwańska 2 secie puściła slice'a pod siatkę z forehanduTS borys IFC pisze:ja chcialem was zapytac o radwanska bo sam na tenisie sie zbytnio nie znam.
kumple ktorzy sie troche tym sportem jaraja mowili mi kiedys ze ona jak grala np. z szarapowa to dawala pilki tylko przez srodek boiska zadnej wiekszej fantazji itp. ja nie oceniam bo sie nie znam ale chcialem zaczerpnac wiedzy czy rzeczywiscie ona ma czesto szczescie czy mamy do czynienia z wielkim talentem, bo w koncu znowu pokonala swietna zawodniczka i wydaje mi sie ze to raczej nie przypadek
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2008, 15:19
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 19 sty 2008, 15:54
Jarzinho pisze: Przegrał jeden z moich ulubieńcow - Fernandez, pozostał mi tylko MArcos i na całe szczęscie wygrał pierwszego seta z Hewittem
Remik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 sty 2008, 17:44
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2008, 19:52
Remik pisze:Chyba Gonzalez
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 19 sty 2008, 20:41
maciek_88 pisze:Zwłaszcza jak dzisiaj Radwańska 2 secie puściła slice'a pod siatkę z forehandu Laughing. Moja reakcja była następująca - Shocked
Jarzinho pisze:Z tych co pozostali wg. mnie najlepiej wyglada Davydenko i mu bede teraz kibicował
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 20:51
Obawiam się, że to niemożliwe, Kangur dziś rozegrał mordercze spotkanie (skończył po 4 nad ranemLookAsh pisze:Chcialbym aby i teraz tak bylo ale z Djokovicem ciezko bedzie...
i zmęczony teżJarzinho pisze:Co mnie martwi to, że po dzisiejszym pojedynku federer bedzie jeszcze bardziej skoncentrownay i zmobilizowany
arturo_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 19 sty 2008, 21:24
arturo_ pisze:i jeszcze, że Mathieu nawiąże walkę z Nadalem
arturo_ pisze:PS. Dla Denki właściwie niczego nie udowodniono, ale rzeczywiście momentami jego wyglądała tak, że można śmiało przypuszczać, że się podkładał i miał coś wspólnego z całą tą aferą.
LookAsh

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2008, 22:22
W tym US Open Radwańska popełniła poważny błąd z punktu widzenia kondycji. Nie była nastawiona na singla. Grała jeszcze w deblu i o zgrozo w mikściearturo_ pisze: Jednak nie należy już umieszczać Agi w połfinale czy w finale, podobnie było w US OPEN, wielka faworytka pokonana w III rundzie, potem wydawało się, że łatwo przejdzie IV, a tu przyszła porażka.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2008, 22:25
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 19 sty 2008, 22:28
RealFan pisze:Nie wiem jak jest teraz, ale chyba nie gra gry podwójnej?
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 22:37
dokładnie o tym samym pomyślałemfieldy pisze:ale "na szczęscie" już odpadła.
tyle, że Agnieszka jest jeszcze bardzo młoda i nie ma tyle sił co bardziej doświadczone zawodniczki, więc jeśli liczy na dobry wystep w singlu powinna jednak jak na razie ograniczać liczbę pojedynkówLookAsh pisze:To normalne, ze zawodniczki graja tez w grach podwojnych.
arturo_
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio