Ogólna dyskusja o polityce - Strona 45

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 mar 2007, 16:22

Uchi_ pisze:wydaje mi się, że nawet na testach będą mieli pytanie : "Wymień powody napaści na niewinną III Rzeszę, przez zaborczą II RP"

Raczej watpie, przecietny Amerykanin w zwykłej szkole z takim pytaniem sie nie spotka, to moze spotkac Amerykanina z dobrej uczelini (a jesli z dobrej uczelni to pewnie bedzie prawidłowo sformułowane w koncu to podobno najlepsze uczelnie na swiecie ) takie pytania sa za trudne dla przecietnego mieszkanca U.S.A. jesli ogladales filmik "Głupi Amerykanie" który ktos ostanio pokazal w zwale to wiesz o co chodzi :lol: .

Uchi_ pisze:mógł Lech targnąć się bardziej na zachód.
Jakby to zrobił marny by był nasz los. Pewnie Niemcy by nas wyniszczyli, zniemczyli i uczynili niewolnikami taka prawda. Ten los spotkał np. zachodnich slowian połabskich mieszkajacych za Odra na ziemiach obecnie Niemieckich. Choc wiadomo Polacy twardy naród i pewnie latwo by sie nie dali :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 mar 2007, 16:49

Popieram Franz'a ze tak zwana "propaganda homoseksualna" to cos czego prawdopodobnie w ogole nie ma.Jest to wymysl prawicy ktora w dzialaniach homoseksualistow starajacych sie zwrocic uwage na oczywistosc ze istnieja na swiecie i sa normalnymi ludzmi z odmienna orientacja stara sie zrobic jakas grupe ktorej celem jest przeciagniecie calej populacji globu na homosksualizm co doprowadzi do unicestwienia homo sapiens.

Sorry ze przerwalem wam dyskusje na inny temat :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 mar 2007, 17:07

Chlopaczek pisze:Popieram Franz'a ze tak zwana "propaganda homoseksualna" to cos czego prawdopodobnie w ogole nie ma.Jest to wymysl prawicy ktora w dzialaniach homoseksualistow starajacych sie zwrocic uwage na oczywistosc ze istnieja na swiecie i sa normalnymi ludzmi z odmienna orientacja stara sie zrobic jakas grupe ktorej celem jest przeciagniecie calej populacji globu na homosksualizm co doprowadzi do unicestwienia homo sapiens.

:brawo: :)

Tylko ja wytłumaczyc to bellusowi zreszta to zadanie ponad moje sily chyba, i jeszcze posadzono by mnie o propagande homoseksualną bo twierdze ze propaganda homoseksualna nie istnieje :lol:

Do niektórych ludzi nie trafiaja racjonalne i rzeczowe argumety, jak to napisał czesiek: "jeszcze raz potwierdza to moja teze ze czlowiek majacy bardzo skrajnie poglady - niezaleznie czy prawicowe czy lewicowe jest debilem".

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 21 mar 2007, 18:39

To czym jest np ogólnik zwracający uwagę na nie stosowanie zwrotów mama i tata przez lekarzy pediatrów w Szkocji?

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... 73267,2943

Co to jest?

Chłopaczek liczyłem, że skoro już zabrałeś się za wypowiedz w tym temacie, to napiszesz coś na co będzie można odpowiedzięć. Niestety się zawiodłem.

Franz zastanów się nad tym co pisałem i przemyśl pare rzeczy. Np to, że wypada się przyznać do błedu, etc.

franz pisze:Raczej watpie, przecietny Amerykanin w zwykłej szkole z takim pytaniem sie nie spotka, to moze spotkac Amerykanina z dobrej uczelini (a jesli z dobrej uczelni to pewnie bedzie prawidłowo sformułowane w koncu to podobno najlepsze uczelnie na swiecie ) takie pytania sa za trudne dla przecietnego mieszkanca U.S.A. jesli ogladales filmik "Głupi Amerykanie" który ktos ostanio pokazal w zwale to wiesz o co chodzi

Film jest manipulacją. Jestem w stanie zrobić taki sam film w Polsce i zrobić z Polaków idiotów totalnych a przecież tacy mądrzy jesteśmy,, czyż nie? Kolejna sprawa, że zawsze przy tego typu stwierdzeniach co do idiotyzmu amerykanów przychodzi mi na myśl, że w takim razie kim my jesteśmy? Pozwoliliśmy, żeby światem rządzili ludzie o ilorazie inteligencji będącej raptem promilem naszych osiągnięć? Pod rozwagę.

franz pisze:Do niektórych ludzi nie trafiaja racjonalne i rzeczowe argumety, jak to napisał czesiek: "jeszcze raz potwierdza to moja teze ze czlowiek majacy bardzo skrajnie poglady - niezaleznie czy prawicowe czy lewicowe jest debilem".
No tak jak ktoś chce żeby mu się żyło skrajnie dobrze to jest idiotą. Teraz już będę wiedział.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 mar 2007, 18:54

Co to jest?
Na pewno przesad i głupota ludzka, ale moze tez nadmierna "poprawnosc polityczna". Na pewno nie propaganda homoseksualna bo nikt nie nakłania do zmiany orientacji na homo zreszta i tak propaganda homoseksualna nie istnieje a wiec o czym tu rozmawiac.

bellus pisze:Np to, że wypada się przyznać do błedu, etc.
Jak mozna przyznac ise do bledu skoro sie go nie popełniło?

bellus pisze:Film jest manipulacją. Jestem w stanie zrobić taki sam film w Polsce i zrobić z Polaków idiotów totalnych a przecież tacy mądrzy jesteśmy,, czyż nie? Kolejna sprawa, że zawsze przy tego typu stwierdzeniach co do idiotyzmu amerykanów przychodzi mi na myśl, że w takim razie kim my jesteśmy? Pozwoliliśmy, żeby światem rządzili ludzie o ilorazie inteligencji będącej raptem promilem naszych osiągnięć? Pod rozwagę.
Moze i jest manipulacja i ja tez jestem w stanie zrobic taki film w Polsce wystarczy odpowiednio oplacic "przpadkowo" pytane osoby. A co do pytania "tacy mądrzy jesteśmy czyż nie" to przecietny Polak wie wiecej o swiecie niz przecietny mieszkaniec USA. Swiatem nie rzadza typowi Amerykanie(debile) tylko ci którzy tymi typowymi Amerykanami wladaja i manipuluja a oni czerpia i czerpali rowniez z naszych osiagniec choc w bardzo malym stponiu.

bellus pisze:No tak jak ktoś chce żeby mu się żyło skrajnie dobrze to jest idiotą. Teraz już będę wiedział.

Jesli ktos w dazeniu do tego by zylo mu sie skrajnie postepuje wyjatkowo irracjonalnie i narzuca swoja wole innym to jest idiota, dobrze ze teraz juz bedziesz o tym wiedział.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 21 mar 2007, 19:19

Na pewno przesad i głupota ludzka, ale moze tez nadmierna "poprawnosc polityczna". Na pewno nie propaganda homoseksualna bo nikt nie nakłania do zmiany orientacji na homo zreszta i tak propaganda homoseksualna nie istnieje a wiec o czym tu rozmawiac.
No to może już do tego tematu na razie nie wracajmy bo jak widze moje argumenty jak perły przed wieprze.

franz pisze:Jak mozna przyznac ise do bledu skoro sie go nie popełniło?

Nie no tak twierdzenie, że PiS zabiera skrajny elektorat LPR wcale nie było błędne.
Moze i jest manipulacja i ja tez jestem w stanie zrobic taki film w Polsce wystarczy odpowiednio oplacic "przpadkowo" pytane osoby. A co do pytania "tacy mądrzy jesteśmy czyż nie" to przecietny Polak wie wiecej o swiecie niz przecietny mieszkaniec USA. Swiatem nie rzadza typowi Amerykanie(debile) tylko ci którzy tymi typowymi Amerykanami wladaja i manipuluja a oni czerpia i czerpali rowniez z naszych osiagniec choc w bardzo malym stponiu.

Na czym opierasz taki a nie inny osąd?
A drugie moje pytanie w tej kwestii: jaka jest stolica stanu Texas?
Jesli ktos w dazeniu do tego by zylo mu sie skrajnie postepuje wyjatkowo irracjonalnie i narzuca swoja wole innym to jest idiota, dobrze ze teraz juz bedziesz o tym wiedział.

Słowo irracjonalne jest wyjątkowo wdzięczne. Potrzeba kontekstu by stwierdzić, że coś jest irracjonalne - musi być coś racjonalne. Domyślam się, że wielkiego ataku na moją osobe nie będzię, jeśli założe, że to racjonalne zachowanie to takie jakie zasstosowało by większość społeczeństwa. Jak wiemy już Platon pisał, że społeczeństwo jest głupie. Przeciwieństwem głopoty jest inteligencja. Więc zachowanie irracjonalne to zachowanie inteligentne.
Co na to powiesz?

Kolejna kwestia to, to że tym sposobem doszliśmy do stwierdzenia, że każdy polityk u władzy jest idiotą.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 mar 2007, 19:28

Nad czym sie tutaj rozwodzic Bellus?
Jezeli homoseksualisci nie naklaniaja nikogo do zmiany swojej orientacji i "zasilenia ich szeregow" to o jakiej propagandzie mu tutaj mowimy?
Czy przejscie parady rownosci przez rynek moze kogos sklonic do bycia homoseksualista?Czy bronienie sie przed durnotami wypowiadanymi przez luzdzi skrajnie nietoleranycjnych ze ze srodowisko homoseksualnych wywodza sie pedofile przyczyni sie do tego ze heteroseksualista nagle zapragnie dzielic loze z osobnikiem tej samej plci?Czy znasz chociaz jedna osobe ktora pod wplywem tej "propagandy homoseksualnej" zaczela rozwazac czy tak naprawde ona moze jednak nie jest homo?Odpowiedz sobie na te proste pytania.
Propagande mamy w przypadku tak zwanych "wartosci chrzescijanskich" poniewaz jest mowa ze tylko one sa dobre jedyne i wlasciwe a wszystko inne jest zlem i wynaturzeniem.Srodowiska homoseksualne nie uciekaja sie do stwierdzen ze kto nie jest homoseksualista ten jest niezrownowazony chory albo nienormalny.
Oni zaznaczaja swoja obecnosc w spoleczenstwie.Swoja bytnosc.Maja do tego pelne prawo.Maja moje pelne popracie.
Nie daja sie zawinac pod dywan jak jakis nikomu niepotrzebny brud.

Forza homoseksualisci.Ja juz prawie poddalem sie tej propagandzie.Dziewczyny sa do kitu.Komu potrzebne piersi skoro mozna miec ciepla parowke i gladzic owlosiony tors?Uwazajcie na mnie na zlocie chlopaki.Hi hi hi.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 21 mar 2007, 19:58

Już przedstawiałem odmienne rozumienie słowa propaganda. W tej chwili jestem trochę zajęty i nie bedę się powtarzał. Wszystko jest w tym temacie, włącznie ze znaczeniem słowa propaganda.

Zaprzeczając istnieinu propagandy homoseksualnej (wg tego co przedstawiłem) zaprzeczasz logice, a Banachem chyba nikt z was nie jest.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 mar 2007, 20:00

Czyli propaganda mozna nazwac tylko nakłanianie kogoś do zmiany orientacji seksulanej? A co ze zmiana przepisów?
Chlopaczek pisze:Srodowiska homoseksualne nie uciekaja sie do stwierdzen ze kto nie jest homoseksualista ten jest niezrownowazony chory albo nienormalny.
Ale juz bez zadnych trudnosci przychodzi im wyzywanie osób nieprzychylnych ich pomysłom jak np. legalizowanie związków homeseksualnych.

A co chłopaczku zaczałes chodzic do kościoła, jakiś twój znajomy poczuł bozą iskre? Bo jesli nie,to według twojej retoryki. Takiej propagany po prostu nie ma.
Chlopaczek pisze:Czy znasz chociaz jedna osobe ktora pod wplywem tej "propagandy homoseksualnej" zaczela rozwazac czy tak naprawde ona moze jednak nie jest homo?Odpowiedz sobie na te proste pytania.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 mar 2007, 20:18

Hohoho mocny argument podales ze zaprzeczajac istnieniu propagandy homoseksualnej zaprzeczamy logice.Twojej logice z pewnoscia zaprzeczamy ale dlaczego roscisz sobie prawa ze Twoja logika jest jedyna i prawdziwa?Spoko takie wybiegi oraz uogolnianie to nasza narodowa przypadlosc.

Moim zdaniem nie rozumiesz definicji propagany ktora sam nam tutaj postanowiles przedstawic.Tam stoi jak byk ze jest to oddzialywanie majace na celu wyksztalcenie pozadanych zachowan.W przypadku propagandy homoseksualnej moga byc to chyba tylko zachowania homoseksualne prawda?Mozna tez napisac ze jest to wymuszanie zachowania tolerancyjnego.W takim razie przykladowo ja propaguje tolerancje a osoby przeciwne homoseksualistom nietolerancje.
Nie mylmy propagandy z wolnoscia wypowiedzi i prawem do manifestowania swojej odmiennosci.
Jezeli wychodze na miasto w koszulce Milanu nie oznacza to ze od razu chce namawiac innych zeby kibicowali Milanowi.Nie podbiegam tez do osob w koszulkach Interu wmawiajac im ze sa nienormalni i prawdopodobnie w przyszlosci beda pedofilami oraz maja sklonnosci do seksu ze swoja swinka morska a na koncu skoncza w piekle.
Berele Lewartow pisze:Czyli propaganda mozna nazwac tylko nakłanianie kogoś do zmiany orientacji seksulanej? A co ze zmiana przepisów?
Nie wiem czy zauwazyles ale te przepisy nie godza w innych obywateli.Jest to walka z marginalizacja homoseksualistwow i proba zapewnienia im rownych praw.Poniewaz sa to ludzie i na pewno nie ludzie nizszej kategorii.Czyz nie?
Berele Lewartow pisze:Ale juz bez zadnych trudnosci przychodzi im wyzywanie osób nieprzychylnych ich pomysłom jak np. legalizowanie związków homeseksualnych.
Doprawdy?Prosze przyklady bo z moich obserwacji wynika ze to nie homoseksualisci uciekaja sie do takich metod i nie rzucaja kamieniami w heteroseksualistow (naturalnie ze wsrod homoseskualistow sa osoby agresywne nie ma na to sily ale z pewnoscia nie jest to na taka skale jak wsrod ich przeciwnikow).Zaraz dojdziemy do konkluzji ze heteroseksualisci sa uciskani przez homoseksualistow.
Berele Lewartow pisze:A co chłopaczku zaczałes chodzic do kościoła, jakiś twój znajomy poczuł bozą iskre? Bo jesli nie,to według twojej retoryki. Takiej propagany po prostu nie ma.
Nie rozumiem sensu pierwszego zdania.Czyzbys chcial zaprzeczyc indoktrynacji ktora jest w Polsce powszechna?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 mar 2007, 20:46

Chlopaczek pisze:Nie wiem czy zauwazyles ale te przepisy nie godza w innych obywateli.Jest to walka z marginalizacja homoseksualistwow i proba zapewnienia im rownych praw.Poniewaz sa to ludzie i na pewno nie ludzie nizszej kategorii.Czyz nie?
Tak,ale gdy przepisy te prowadza do takich absuródw, jak juz nieraz podawane tu przykłady, to tez jest walka z marginalizacja homoseksualistów?
Chlopaczek pisze:Doprawdy?Prosze przyklady bo z moich obserwacji wynika ze to nie homoseksualisci uciekaja sie do takich metod i nie rzucaja kamieniami w heteroseksualistow (naturalnie ze wsrod homoseskualistow sa osoby agresywne nie ma na to sily ale z pewnoscia nie jest to na taka skale jak wsrod ich przeciwnikow).Zaraz dojdziemy do konkluzji ze heteroseksualisci sa uciskani przez homoseksualistow.
Przykłady? To zapewne główni przedstawiciele mniejszosci
homoseksualnych, chocby pan Biedron, którzy brak przychylnosci dla swoich pomysłow, porównuje do sytuacji z III Rzeszy.
Chlopaczek pisze:Nie rozumiem sensu pierwszego zdania.Czyzbys chcial zaprzeczyc indoktrynacji ktora jest w Polsce powszechna?
Wiesz, mnie do kościoła nikt za reke nie ciągnie. Jak chce ide, nie chce nie ide. Chce sie uczy religi to sie ucze, niechce sie uczyc, to sie nie ucze, jak chce ksiedza to domu wpuścic, to to robie, jak nie, to tego nie robie. C
Ale to do innego tematu,choc smiem podejrzewac, ze dla ciebie wiara = propaganda.

To tyle na dzis, ide spac.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 21 mar 2007, 21:16

Zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że ponownie mogę z Tobą podyskutować. Jakkolwiek niemal zawsze się nie zgadzamy to, bardzo Cię cenię i jest mi miło móc się "pojedynkować z Tobą".

Lets start the game.
Hohoho mocny argument podales ze zaprzeczajac istnieniu propagandy homoseksualnej zaprzeczamy logice.Twojej logice z pewnoscia zaprzeczamy ale dlaczego roscisz sobie prawa ze Twoja logika jest jedyna i prawdziwa?Spoko takie wybiegi oraz uogolnianie to nasza narodowa przypadlosc.
Jako logike rozumiem logikę formalną. Pomijam tutaj inne teorie o logice. Wybieram tę klasyczną, oparta na wnioskowaniu i dychotomicznym podejściu do zdań logicznych.

To, że nawzajem zarzucamy sobie brak logiki, świadczy o tym, że mamy - uznajemy inną definicję propagandy homoseksualnej.

Więc ponowię swój wywód:
Geje i lesbijki twierdzą, że w tym kraju nie widzi się ich problemów, uznaje się że ich nie ma. Tą opinie uznaję za pewnik do dalszej mojej wypowiedzi. Akcje zatem są prowadzone po to by, się pokazać. Jak się coś widzi to niczym ten niewierny który musiał palec w rany włożyć, przekonuje się społeczeństwo że coś takiego jak homoseksualizm istnieje. Więc przed demonstracją wg społeczeństwa homoseksualiści nie istnieli. W trakcie demonstracji pokazano, że istnieje. Społeczeństwo już wie, że homoseksualizm istnieje. Nastąpiła zmiana poglądów, więc marsz odniósł skutek. Nastąpiła zmiana poglądów w skutek zorganizowanej akcji - miała miejsce propaganda homoseksualizmu.
to ta wczesniej napisana do Farnza wypowiedz.

Mają miejsce akcje: różnego rodzaju marsze, akcje plakatowe, etc. Tutaj myśle się zgadzamy. Można spekulować co do ich celu, ja przyjm etwoja interpertację.
Chlopaczek pisze:bronienie sie przed durnotami wypowiadanymi przez luzdzi skrajnie nietoleranycjnych ze ze srodowisko homoseksualnych wywodza sie pedofile

Skoro się przed czymś bronią, nalezy przyjąć, że takie coś istnieje - w żadnym stopniu nie podejrzewam gejów czy lesbijek o niepoczytalność. Istnieje zatem przekonanie co do tego, że z tego środowiska wywodzą się pedofile (swoją drogą przekonanie słuszne). Marsz ma na celu obronę - zmianę opini ludzi. Czyli dochodzimy do tego, że następuje zmiana opini cz też nie. Jednak to ta zmiana była celem tych działań więc jest to propaganda.

Chlopaczek pisze:Moim zdaniem nie rozumiesz definicji propagany ktora sam nam tutaj postanowiles przedstawic.Tam stoi jak byk ze jest to oddzialywanie majace na celu wyksztalcenie pozadanych zachowan.W przypadku propagandy homoseksualnej moga byc to chyba tylko zachowania homoseksualne prawda?Mozna tez napisac ze jest to wymuszanie zachowania tolerancyjnego.W takim razie przykladowo ja propaguje tolerancje a osoby przeciwne homoseksualistom nietolerancje.

Z twojej wypowiedzi wnika, że propaganda sukcesu zachęca do sukcesu, propaganda polityczna zachęca do bycia politykiem. Chyba nie ja czegos nie rozumiem. Na swoje potrzeby spłycasz tą definicję. Zachowania to nie tylko jakiś bezpośrednie zachowanie związane z drugim słowem po slowie definicja.

Chlopaczek pisze:Doprawdy?Prosze przyklady bo z moich obserwacji wynika ze to nie homoseksualisci uciekaja sie do takich metod i nie rzucaja kamieniami w heteroseksualistow (naturalnie ze wsrod homoseskualistow sa osoby agresywne nie ma na to sily ale z pewnoscia nie jest to na taka skale jak wsrod ich przeciwnikow).Zaraz dojdziemy do konkluzji ze heteroseksualisci sa uciskani przez homoseksualistow.

Teraz trochę logiki połaczonej z matematyką:
Ilu jest homoseksualistów? Powiedzmy 5 %, więc hetero musi być 95% i nie chce być inaczej. Z tych 95% agresywnych względem homoseksualistów jest dość znikoma liczba. Powiedzmy, że w skali kraju 100 tysięcy (co uważam za liczbę przesadzoną) ludzi było by gotowych do przemocy. Względem gejów czy lesbijek.

36100000 - te 95 % hetero, 100 tysięcy przez 36 mln daje nam w przyblizeniu 3 promile. Mimo, że alkoholu we krwii to ilość conajmniej wysoka to w przypadku społeczeństwa dość znikoma. Więc nie przesadzaj z twierdzeniem, że heterosaksualiści są bardziej agresywni. TO chodzi o skalę zjawiska. Skoro homoseksualistów jest mniej to i tych agresywnych jest mniej. Logiczne....

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 mar 2007, 21:18

Berele Lewartow pisze: Tak,ale gdy przepisy te prowadza do takich absuródw, jak juz nieraz podawane tu przykłady, to tez jest walka z marginalizacja homoseksualistów?
Do jakich absurdow moze prowadzic prawo pozwalajace na zawieranie przez osoby homoseksualne malzenstw?Nad prawem do adopcji mozna podyskutowac jednak nigdzie nie widzialem badan potwierdzajacych ze jezeli dziecko jest wychowane na przyklad przez dwie matki to skonczy w wiezieniu albo bedzie w jakis sposob skrzywione.Gdyby takie badania byly to Giertych wymachiwalby nimi na prawo i lewo.
Berele Lewartow pisze:Przykłady? To zapewne główni przedstawiciele mniejszosci
homoseksualnych, chocby pan Biedron, którzy brak przychylnosci dla swoich pomysłow, porównuje do sytuacji z III Rzeszy.
Przekreciles niestety.Biedron powiedzial ze dzialania Giertycha przypominaja dzialania jakie mialy miejsce w III Rzeszy gdzie starano sie ograniczyc i wytepic homoseksualistow (oczywiscie w sposob bardziej drastyczny - chociaz podejrzewam ze gdyby czasy byly inne Giertych siagnalby rowniez po komory i bron w walce z "propaganda seksualna").
Wypowiedzi Biedronia to nic w porownaniu z wyzywaniem homosekualistow od dewiantow i pedofilii ( o czym wspomnialem) czy mowienie ze homoseksualizm jest jednym z objawow tak zwanej "cywilizacji smierci" (wiemy doskonale kto to powiedzial i jak czesto te slowa padaja w dyskusji nad prawami homoseksualistow).
Berele Lewartow pisze:Wiesz, mnie do kościoła nikt za reke nie ciągnie. Jak chce ide, nie chce nie ide. Chce sie uczy religi to sie ucze, niechce sie uczyc, to sie nie ucze, jak chce ksiedza to domu wpuścic, to to robie, jak nie, to tego nie robie. C
Ale to do innego tematu,choc smiem podejrzewac, ze dla ciebie wiara = propaganda.
Moze jestes za duzy zeby rodzice narzucali Ci swoja wole ale niestety wiele dzieci jest zmuszaonych do uczestnicstwa nie tylko we mszach ale rowniez w innych obrzedach katolickich nie wspominajac o przyjmowaniu chrztu.

Szkoda ze zapedziles sie w slepy zaulek.Starasz sie powyzszym udowodnic ze masz pelne prawo wyboru i stosujesz to jako kontrargument w dyskusji nad prawami homoseksualistow do wolnosci wyboru.
Twoje prawo wyboru nikomu nie szkodzi a jednoczesnie sprzeciwiasz sie przyznaniu homoseksualistom tych samych praw.
Jezeli dobrze zrozumialem chcesz tym rowniez podwazyc moje stwierdzenie ze w Polsce wystepuje propaganda wartosci chrzescijanskich.Powiedz to kobietom ktore LPR widzi jako zywe inkubatory starajac sie zaostrzyc prawo ktore i tak jest restrykcyjne i ma w dupie ich zdrowie oraz uczucia.

Jezeli kiedys dojdziemy do punktu w ktorym za odmowe odbycia stosunku seksualnego z osoba tej samej plci spotka nas ostracyzm w tv autorytetami w sprawach moralnych beda geje w szkolach bedzie nauczanie jak to fajnie byc homo (lekcje beda miec miejsce miedzy innymi zajeciami zeby utrudnic zycie osobom niezainteresowanym braniem w nich udzialu) urodziny Biedronia stana sie dniem wolnym od pracy a rzad bedzie finansowal parady rownosci to przyznam Ci racje.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 mar 2007, 21:29

bellus w sprawie propagandy homoseksualnej nie chce mi sie juz wypowiadac. Juz ustalilismy ze dla mnie owa propaganda to np. jawne wplywanie na zmiane orientacji z hetero na homo a to jest oczywiscie nie mozliwe, dlatego dla mnie termin propaganda homoseksualna nie ma racji bytu. Jesli dla ciebie jest to dazenie srodowisk gejowskich i lesbijskich do zmiany prawa na rzecz legalizacja związków, wiekszej tolerancji i zmniejszenia homofobii to ok mozesz to sobie nazywac propaganda homoseksualną choc w mojej opinii nie masz racji.

bellus pisze:Nie no tak twierdzenie, że PiS zabiera skrajny elektorat LPR wcale nie było błędne.
W tym wypadku zle odczytales mojego posta albo ja raczej zle sie wyrazilem(pewnie to drugie). Chodzilo mi oczywiscie o ogolny elektorat prawicowy itd. zreszta nie chce mi sie tego wszystkiego wyjasniac wzystko jest na poprzednich stronach tematu. Jednak specjalnie z mojej ogromnej sympatii do ciebie przyznaje sie do bledu.

bellus pisze:Na czym opierasz taki a nie inny osąd?
Chodzi ci o osad na temat przewagi wiedzy przecietnego Polaka nad przecietnym mieszkancem U.S.A.?

bellus pisze:A drugie moje pytanie w tej kwestii: jaka jest stolica stanu Texas?
Troche naiwne pytanie przeciez to mozna sprawdzic w wielu zrodlach (np magiczna stronka http://www.google.pl/) nie pokaze to poziomu mojej wiedzy o USA jesli o to ci chodziło.

PS: Stolica stanu Teksas to Austin.
bellus pisze: jeśli założe, że to racjonalne zachowanie to takie jakie zasstosowało by większość społeczeństwa.
Czyli wiekszosc spolecznstwa ma poglady skrajne? Nie sadze aby mial racje.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 mar 2007, 21:40

bellus pisze:
Skoro się przed czymś bronią, nalezy przyjąć, że takie coś istnieje - w żadnym stopniu nie podejrzewam gejów czy lesbijek o niepoczytalność.
Istnieje zatem przekonanie co do tego, że z tego środowiska wywodzą się pedofile (swoją drogą przekonanie słuszne).
Po tym co tutaj napisales w zasadzie powinienem zakonczyc z Toba dyskusje.
bellus pisze: Marsz ma na celu obronę - zmianę opini ludzi. Czyli dochodzimy do tego, że następuje zmiana opini cz też nie. Jednak to ta zmiana była celem tych działań więc jest to propaganda.
Skoro tak to wszystko mozna uznac za propagande w zasadzie.My tutaj nie dyskutujemy tylko siejemy propagande (kazdy swoja).
Powtarzam - moim zdaniem marsz to nie jest propaganda.Jest to proba zwrocenia uwagi ze pewien problem istnieje.To tak jakby ktos Ci pomachal - hej tutaj jestem.Moj przyklad z wyjsciem na miasto w koszulce Milanu idealnie tutaj pasuje.Ja nie propaguje Milanu.Ja pokazuje ze jestem kibicem Milanu.Manifestuje obecnosc kibicow Milanu.
Naprawde uwazasz ze te marsze ulotki i inne tego typu sprawy organizowane przez srodowiska homoseksualne maja na celu cos wiecej niz walke o swoje prawa w spoleczenstwie?Uwazasz ze maja na celu przeciagniecie jak najwiekszej ilosci heteroseksualistow na homoseksualizm.
Jezeli ktos nazywa mnie debilem to jestem zmuszony walczyc z takim stwierdzeniem bo brak reakcji dla wielu osob jest jak przyznanie racji osobie ktora rzuca takimi oskarzeniami.Widzisz chyba tutaj zwiazek z tym co robia homoseksualisci?

bellus pisze: Z twojej wypowiedzi wnika, że propaganda sukcesu zachęca do sukcesu, propaganda polityczna zachęca do bycia politykiem. Chyba nie ja czegos nie rozumiem. Na swoje potrzeby spłycasz tą definicję. Zachowania to nie tylko jakiś bezpośrednie zachowanie związane z drugim słowem po slowie definicja.
Niech bedzie ze ja ja splycam a Ty je przeinaczasz we wlasnym celu.Znowu propaganda?

edit: propaganda sukcesu czy propaganda polityczna to cos innego.Tam wystepuje cos takiego jak przekonywanie ludzi ze jezeli zrobia to co im sie radzi albo zaglosuja na takiego czy innego polityka to bedzie im lepiej.Homoseksualisci nie przekonuja heteroseksualistow ze bycie gejem jest cool i jezeli nimi sie stana to ich zycie stanie sie lepsze.
To nie jest mowienie "pojdz na kurs komputerowy dzieki temu znajdziesz lepsza prace" czy "zaglosuj na nas bedzie tanie panstwo".

bellus pisze: Teraz trochę logiki połaczonej z matematyką:
Ilu jest homoseksualistów? Powiedzmy 5 %, więc hetero musi być 95% i nie chce być inaczej. Z tych 95% agresywnych względem homoseksualistów jest dość znikoma liczba. Powiedzmy, że w skali kraju 100 tysięcy (co uważam za liczbę przesadzoną) ludzi było by gotowych do przemocy. Względem gejów czy lesbijek.

36100000 - te 95 % hetero, 100 tysięcy przez 36 mln daje nam w przyblizeniu 3 promile. Mimo, że alkoholu we krwii to ilość conajmniej wysoka to w przypadku społeczeństwa dość znikoma. Więc nie przesadzaj z twierdzeniem, że heterosaksualiści są bardziej agresywni. TO chodzi o skalę zjawiska. Skoro homoseksualistów jest mniej to i tych agresywnych jest mniej. Logiczne....

Jakos czytam to i czytam i nie moge dojsc co chciales udowodnic tym wyliczeniem.Chcialem przekazac ze homoseksualisci popelniaja mniej przestepstw bo jest ich zaledwie 100 tysiecy (przyjmijmy ta liczbe) i nie sa one tak widoczne?To dosc karkolomne stwierdzenie tym bardziej ze ta agresja wynika z nietolerancji niecheci do cudzej odmiennosci a to jest niestety domena heteroseksualistow co glownie warunkuje takie a nie inne wychowanie.Dlatego tez gdy czlowiek odkrywa w sobie sklonnosci homoseksualne to czesto bywa zagubiony wini za to sam siebie i sadzi ze jest to jakas kara.Takiego problemu nie maja bynajmniej osoby heteroseksualne i nie dlatego ze jedno jest w zgodzie z natura a drugie nie.Homoseksualizm nie jest choroba i nie jest sprzeczny z natura.U prawie 400 gatunkow zaobserwowano homoseksualizm.
Z pewnoscia doszly Cie sluchy o badaniach z ktorych jasno wynika ze skala przestepczosci jest mniejsza w krajach laickich niz w tak gleboko religijnych jak Polska.Ciekawe prawda?I jakze logiczne w kulturach propagaujacych tak zwane chrzescijanskie zasady moralne.Logika sobie a zycie sobie.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”