Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 45

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 cze 2011, 19:49

Dzieki emdzej, wiedzialem ze moge na ciebie liczyc :mrgreen:

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 06 cze 2011, 19:51

Gdzieś czytałem dziś wypowiedź agenta Gervinho, że trafi on do Newcastle tak jak to zrobił wcześniej Cabaye...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 cze 2011, 20:03

Była opcja z Newcastle(podobno było nawet blisko transferu), ale widocznie Arsenal się włączył i trudno się dziwić, że Gervinho woli iść do lepszego klubu. Z drugiej strony czy jest lepszy od Theo? Nie wydaje mi się, a to przecież ta sama pozycja, nawet dość podobna charakterystyka.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 cze 2011, 20:05

Emdzej, jeszcze jedno pytanko. Nadawalby sie na srodek napadu tzn. w miejsce gdzie gra Robin i Chamakh? Bo ja myslaelm ze wlasnie na taka pozycje go sprowadzamy. :think:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 cze 2011, 20:07

Dzisiaj czytałem, że Liverpool oferował 12-13 mln. i Lille odrzuciło, podobno oczekują około 18 mln.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 cze 2011, 20:25

Sammyy pisze:Dzisiaj czytałem, że Liverpool oferował 12-13 mln. i Lille odrzuciło, podobno oczekują około 18 mln.
Ale rozumiem, że euro?

Nie chcę robić za eksperta od francuskiej ligi, bo nie jestem nim w najmniejszym choćby stopniu :P , ale akurat Gervinho kilka razy w akcji widziałem i zupełnie nie pasuje mi na środek napadu. Tzn. we wszystkich meczach, w których go oglądałem grał na prawym skrzydle/ataku tak jak napisał zresztą emdżej. Dlatego porównałem go do Theodora. To zupełnie inny typ piłkarza niż Chamakh.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 cze 2011, 20:36

Cris7 pisze:Ale rozumiem, że euro?
Oczywiście.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 cze 2011, 20:56

Najlepszy piłkarz Lille.
A Hazard :> Proste,ze Gervinho to skrzydlowy i to bardzo wysokiej klasy,ale czy wart 20 baniek euro ? W takim wypadku na 100% trafi do Anglii. Zaden normalny klub z Hiszpanii czy Wloch tyle za niego nie da.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 11 cze 2011, 18:32

Jest już kalendarz rozgrywek na nowy sezon. Na inaugurację wyjazd do Paryża.
http://www.lfp.fr/calendriers/2011_2012 ... 1_2012.pdf

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 cze 2011, 19:17

Cris7 pisze:Z drugiej strony czy jest lepszy od Theo? Nie wydaje mi się, a to przecież ta sama pozycja, nawet dość podobna charakterystyka.
Piłkarze w miarę podobni, ale z dwiema kluczowymi różnicami. Raz - Gervinho jest silniejszy fizycznie od Walcotta i
dwa - przyzwyczajony do roli lidera drużyny, ciągnącego wynik. Ma to miejsce zarówno w Lille jak i reprezentacji. Theo nie dość, że często kontuzjowany, to jeszcze co chwile wypowiada się o "najważniejszych graczach Arsenalu" jakby nie potrafił zrozumieć, że on też jest ważny. Nie chce po prostu brać na siebie odpowiedzialności. Widać to często podczas meczu, gdy po kilku dobrych zagraniach na początku, potrafi zgasnąć i schować się gdzieś na resztę spotkania. A to bardzo martwi. Dlatego imo Gervinho powinien być kluczowym zawodnikiem The Gunners i to od razu w podstawowej 11.

A co Hazarda, to jest to bdb zawodnik, ale właśnie piłkarzy o bardzo zbliżonej do niego charakterystyce (Arszawin, Vela czy nawet Nasri) jest u nas wystarczająco dużo. My potrzebujemy kogoś w stylu Naniego i Valencii. Wydaje mi się, że Belg jest jeszcze za słaby fizycznie na PL. No i do tego oczywiście jest o wiele droższy niż Iworczyk.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 cze 2011, 7:05

Aulas zapowiedział sprzedaż 4 zawodników ze względu na problemy finansowe klubu. Odszedł już Toulalan, Bastos to kwestia czasu, Kaellstrom podobno jest blisko Galatasaray i też dostał zielone światło. O 4 nic nie wiadomo, ale media sugerują że będzie to Cissokho który miał się już dogadać z City i niedługo ma przyjść oficjalna oferta w okolicach 20 mln. funtów.

Ciekawe jestem jak Lyon będzie wyglądał w przyszłym roku, kasy na transfery za bardzo nie ma, skład mimo wszystko nie tak dobry jak jeszcze jakiś czas temu, nowym trenerem został Remi Garde... coś czuję, że w przyszłym roku mistrzostwa raczej nie zdobędą, PSG i OM wyglądają na tę chwilę lepiej, dodatkowo Lille także powalczy mimo kilku odejść, Bordeaux też powinno się w końcu obudzić... znając L1 to jeszcze jakiś średniak zaskoczy i powalczy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 8:15

Dla mnie faworytem Ligue 1 w przyszlym sezonie bedzie PSG. Maja fure siana,mocarstwowe plany oraz juz teraz bardzo dobry sklad. Stawiam na to,ze po 17 latach tytul mistrzowski wroci na Parc des Princes,a korone krola strzelcow zgarnie ich nowy nabytek Kevin Gameiro :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 cze 2011, 14:23

Payet oficjalnie w Lille, więc pewnie odejście Gervinho do Arsenalu jest kwestią czasu

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 29 cze 2011, 14:38

Mógłby ktoś coś powiedzieć na temat Juliena Quercii. Lorient go wzięło i chciałbym zobaczyć na czym stoi. Sądząc po statystykach z Auxerre trudno mu będzie zastąpić Gameiro.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 cze 2011, 14:45

Shlubb pisze:Mógłby ktoś coś powiedzieć na temat Juliena Quercii. Lorient go wzięło i chciałbym zobaczyć na czym stoi. Sądząc po statystykach z Auxerre trudno mu będzie zastąpić Gameiro.
Czegoś lepszego się po Lorient spodziewałem, skoro dobrą kasą Was zasilili. Quercia bywał raczej rezerwowym Auxerre z tego co pamiętam. Naprawdę nie było lepszych kandydatów na rynku? Póki co ładnie Lorient rozebrali (Morel, Amalfitano, przedewszystkim Gameiro) i kolejny sezon może okazać się ciężki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”