Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 45

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 gru 2006, 20:39

Loczek pisze:My tu o losowaniu, a Ty o spotkaniu z West Ham. Ja obstawiam na skromne zwycięstwo United. Po odejściu trenera młoty mogą być w lekkim dołku ( zresztą, w dołku są od poczatku sezonu Laughing ).
Skromny jestes :lol: Trener West ham w 3 dni nie narzuci swojego stylu. West ham przez jakis czas bedzie prezentowal to co prezentowal do tej pory, czyli wielkie nic.
ja zaskoczony nie bede jak MU jutro przejedzie WH jak walcem. Zapewne bedzie duzo walki i duzo bledow w obronie WH co sie im czesto zdarza. MU to z...
Loczek pisze:palcem w tyłku
wykorzysta. MU :arrow: Skazani na zwyciestwo :wink:

EDIT

666 post w temacie Diablow :shock:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 gru 2006, 8:32

guru pisze:wykorzysta. MU Arrow Skazani na zwyciestwo Wink

Tak czytam posty Twoje, moje, innych i dochodzę do wniosku, że za bardzo w piórka obrastamy. Manchester zdobywa punkty, gromi rywali, ale każda dobra passa ma swój koniec. Nie chcę, żebyśmy się stali takimi kretynami jak Murinho, który to poza czubkiem własnego przyrodzenia i kątem rękawa trykotu Chelsea nie widzi nic. Dlatego sceptycznie staram się podchodzić do każdego następnego spotkania Czerwonych Diabłów.

Mam pytanie do kogoś odpowiedzialnego za tą durną ankietę w temacie. Skoro nie umiecie zmienić jej na czas, może dacie mi jakoś możliwość zmieniania jej co mecz ? Bo wybaczcie, ale mecz z Chelsea był już dawno. :shock:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 22:13

guru pisze:Skromny jestes Trener West ham w 3 dni nie narzuci swojego stylu. West ham przez jakis czas bedzie prezentowal to co prezentowal do tej pory, czyli wielkie nic.
ja zaskoczony nie bede jak MU jutro przejedzie WH jak walcem. Zapewne bedzie duzo walki i duzo bledow w obronie WH co sie im czesto zdarza. MU to z...

Pewnie cie postawa WHU zaskoczyła. tylko teraz mile czy niemile :P
Napewno poprawa w grze Londynczykow była spowodowana wstrzasem jaki zawsze towarzyszy zmianie szkoleniowca.
MU chyba przed meczem załozył sobie, ze ten mecz wygra. Niewazne czy bramki padna w pierwszych minutach czy koncowych, ale sprawiali wrazenie, ze wpadna. WH zaskoczył ich, bo chyba nikt sie nie spodziewal,ze WH bedzie az tak walczyło. Po spotakniu mozna rzec, ze WH zasłuzył bo mial kapitalne dwie sytuacje, z czego wykorzystał ta druga. Juz wiem po co im był Larsson, dzisiaj napad nie błyszczał i tak naprwde nie bło kogo wporwadzic kto by ozywił grę(Ole i Park po kontuzjach). Roo zawiodł na całej lini, Ronaldo starał sie jednak tez kilka niepotrzbnych zagran. Naprawde ciekawy mecz szczegolnie w pierwszej połowie, druga przez pewien czas troche sie supokoli, jednak Teddy ponownie go ozywił, podanie miedzy nogami Vidicia :twisted: oj przypomniał sie. Wreszcie bramke strzelil Reo.
Jeszcze niedawno MU bł kandydatem, aby zakonczyc ten rok na pierwszym miejscu, teraz 2 punkty i mecz z Villa, ktora ostatnio sporo traci, wiec ten emcz bedzie dla nich takze wazny...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2006, 23:00

Loczek pisze:Idę o zakład, że ogromna rzesza kibiców, którzy w sercu noszą nie United a inny klub z palcem w tyłku, z zamkniętymi oczami, na ślepo, po omacku wskażą faworyta - United
o ile ten zakład :D dowód masz w temacie z typami bukmacherskimi, chyba z Cześkiem wymienialiśmy poglądy :wink:
Loczek pisze:Po odejściu trenera młoty mogą być w lekkim dołku
właśnie to jest fakt, który za nimi przemawia, a nie przeciwko nim. Często jest tak, że drużyny, które straciły trenera kolejny mecz grają zupełnie inaczej, z innym podejsciem, z inną mobilizacją.
Loczek pisze:Mam pytanie do kogoś odpowiedzialnego za tą durną ankietę w temacie. Skoro nie umiecie zmienić jej na czas
oho - bedzie pospolite ruszenie i wszyscy polecimy :o
cicho tutaj :P

edit:
juz cię nie powinna razić w oczy ta durna ankieta.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 18 gru 2006, 13:42

Jarzinho pisze:MU chyba przed meczem załozył sobie, ze ten mecz wygra. Niewazne czy bramki padna w pierwszych minutach czy koncowych, ale sprawiali wrazenie, ze wpadna.
Jak wyżej napisałem - obrastanie w piórka zostało zakończone. Teraz nas obcierają z piór jak kurę przed rosołem. I dobrze. Może ktoś trzeźwym okiem spojży na to, co się dzieje. Taka gloryfikacja zespołu nie jest dobra ani dla kibiców, ani dla zawodników.
Jeszcze niedawno MU bł kandydatem, aby zakonczyc ten rok na pierwszym miejscu, teraz 2 punkty i mecz z Villa, ktora ostatnio sporo traci, wiec ten emcz bedzie dla nich takze wazny...
Aston Villa jest na 9 miejscu w tabeli Premiership. Stracili już 18 bramek, a strzelili zaledwie 21, co rokuje źle dla zespołu z Birmingham.
Prawdopodobnie na spotkanie z Diabłami pomiędzy słupkami stanie Gabor Kiraly. O ile West Ham United to zespół kreatywny, o tyle Villa zawsze gra o środek tabeli i myślę, że jest do pokonania w 100%.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 gru 2006, 17:08

Niestety liczyłem, że United zwiększy przewagę nad Chelsea, jednak stało sie zupełnie odwrotnie. Chelsea miała szczęście w meczu z Evertonem, do tego sędzia nie podyktował ewidentnej '11' dla The Toffees po zagraniu ręką w polu karnym Bouhlarouza oraz faulu na Andym Johnsonie. Z kolei United także należał sie karny za zagranie Antona Ferdinanda w polu karnym. No cóż. Może tak musiało być. Przewaga nad Chelsea zmalała do dwóch punktów. Ale zawsze, Chelsea ogląda plecy i oby tak było przez okres Boxing day i conajmniej do czasu otwarcia okna transferowego. W grze United widać zmęczenie. Giggs od dwóch, trzech spotkąń gra słabiej, juznie tak błyskotliwie jak w we wrześniu i październiku. Rooney wczoraj zagrał beznadziejnie. Saha starał sie strzelić bramkę z dalszej odległości, ale niestety Green w bramce był pewny. Ronaldo aktywny, ale niestety brakowało wykończenia. Podsumowując - zabrakło skuteczności. No, ale kibice Arsenalu w końcu mają jakieś podstawy by cieszyć się ze zmniejszenia straty do MU :lol: 1 punkt, ale zawsze. Nie ma to jak się łudzić... :roll: Dla mnie sprawa jest jasna - w walce o mistrzostwo liczą się dwie drużyny - Man Utd i Chelsea. Pytanie tylko, która druzyna będzie bardziej konsekwentna. Może United ma mniejszą kadrę, jednak ambicji i ducha walki im nie brakuje. Może to jest ten klucz do sukcesu. Walka będzie zażarta. A Wenger na to: "bo trawa była zbyt mokra.." :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 gru 2006, 18:08

Czuję wśiekłość po ostatniej kolejce. Głupia porażka ManUtd i szczęśliwe zwycięstwo Chelsea. Najbardziej sprawiedliwe byłyby chyba remisy w obydwu spotkaniach, a ułożyło się fatalnie. Postawa defensywy United przy bramce Młotów nie wymaga komentarza. A myślałem, że takie błędy nie będą się już w tym sezonie zdarzać...a jednak. Zabrakło znów klarownych sytuacji, a te które były to raczej strzały z kilkunastu metrów bronione przez będącego w świetnej dyspozycji Greena. No trudno. Robi się coraz ciekawiej na szczycie. Walka będzie zacięta.

Glory Glory Man United!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2006, 19:01

Czuję wśiekłość po ostatniej kolejce. Głupia porażka ManUtd i szczęśliwe zwycięstwo Chelsea. Najbardziej sprawiedliwe byłyby chyba remisy w obydwu spotkaniach, a ułożyło się fatalnie.

Oj nie wiem czy remis w pojedynku Everton - Chelsea byłby sprawiedliey. Chelsea miała spora przewage. Fakt straciła dwie bramki, ale to głownie przez ogromne błedy defensywy. Widac było u nich ogromne chec gry i walki mimo dwuktrotnego gonienia wyniku. Przy remisie takze tak było, a w przypadku MU niekoniecznie. Wlaka u nich zaczela sie gdy stracili bramke, wczesniej chcieli wygrac mecz na stojaco.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 gru 2006, 20:01

Wzmocnienia, wzmocnienia i jeszcze raz wzmocnienia. Mamy teraz pake jakiej dawno nie było.To jest fakt. Ale nie można walczyć tym samym wojskiem na wszystkich frontach. Piłkarze nie są maszynami, muszą odpocząć, jeśli chcemy walczyć w LM i Priemieship to konieczne jest sprowadzenie w zimie zawodników. Jest kasa przecież. Sir Alex musi zadziałać bo chyba nikt z fanów nie chce żeby czar o zdobyciu LM prysnął tak niespodziewanie jak to miało miejsce z WHU. Szkoda tych punków bo teraz musimy mieć się na baczności. Chelsea nie składa broni będzie iść po trupach po mistrza. Czerwone diabły muszą się za to obudzić ze snu i pokazać kto króluje w Anglii. Moim zdaniem i tak Chelsea miała fuksa wygrywająć swój mecz. Ale taka jest piłka i w sumie to nie ma co sie czepiać. Myśle,że jeśli będziemy robić swoje to utrzymamy lidera.Odprężenie w zespole nastąpiło za szybko,odpuściliśmy.Teraz po prostu trzeba wyciągnąć wnioski i zaczać odbudowywać passę zwycięstw.Ale podkreślam Jeśli w oknie zimowym nie wzmocnimy składu to kiepsko widze dalsze poczynania Manchestru.Forma w końcu siądzie i będziemy płakać nad rozlanym mlekiem.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 gru 2006, 14:50

Wedlug mnie powinnsmy kupic Hargrevsa bo Carrick to sie nie sprawdzil w ManUtd wydaje mi sie ze za szybko zrobili z niego gwiazdora....Napastnika mamy zalatwionego dzieki Hence a z obrona nie mamy problemow bo na lawce mamy takie potencjaly jak Evra czy Brown.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 gru 2006, 15:22

majer13 pisze:Napastnika mamy zalatwionego dzieki Hence
Taaa... Na trzy miesiące.
Bosko, poszalejemy :?

majer13 pisze:bo Carrick to sie nie sprawdzil w ManUtd
A moim zdaniem to nie jest zły zawodnik. Ba - podoba mi się jego zaangażowanie w grę. Fakt, na początku psioczyłam na niego, ale z czasem się chłopak rozegrał.
Wydaje mi się, że wszyscy po prostu zbyt wiele od niego oczekiwali i stąd te głosy zawodu...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 gru 2006, 15:28

futbolowa pisze:Taaa... Na trzy miesiące.
Bosko, poszalejemy

I narazie to powinno wystarczyć w tej chwili jest to najlepsze rozwiaznie 8)

A co do Carricka to jest to zawodnik któy nigdy nie bedzie pierwszoplanową postacią w zespole :roll: Cena zrobiła swoje i oczekiwanie są ogromne ale chyba Freguson jest z niego zadowolony kibce troche mniej ale jeżeli United zdobędzie mistrza (nie może być inaczej 8) ) to nie bedzie tematu :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 gru 2006, 15:46

Rossi pisze:I narazie to powinno wystarczyć w tej chwili jest to najlepsze rozwiaznie
No oczywiście... Ja się bardzo cieszę, że na te trzy miesiące będzie w ManU taki rewelacyjny zawodnik. Jednak - moim zdaniem - wcale nie załatwia to sprawy... Potrzeba nam porządnego napastnika na cały 'etat' :)
Rossi pisze:Cena zrobiła swoje i oczekiwanie są ogromne
To fakt.
Pozostaje jeszcze kwestia Keano. Wszyscy oczekiwali, że Carrick będzie jego następcą. Non-stop ich porównują... A moim zdaniem jest to głupie i niepotrzebnie wzmaga presję na zawodniku. Bo przecież... Roy jest niezastąpiony i ciężko będzie znaleźć zawodnika, podobnego do niego. Carrick musi walczyć z legendą, a w walce tej nie ma niestety szans...

Jak dla mnie Anglik wniósł wiele do gry United i rządzi w środku pola :P
Nie wiem czego wszyscy oczekiwali... Że sam będzie wygrywał mecze?
Gdyby kosztowal mniej, pewnie wszyscy byliby wielce zadowoleni... A więc lepiej nie patrzmy na zawodników przez pryzmat pieniędzy. Patrzmy na umiejętności, zaangażowanie w grę i to, co robią na boisku :)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 22 gru 2006, 15:48

majer13 pisze:Wedlug mnie powinnsmy kupic Hargrevsa bo Carrick to sie nie sprawdzil w ManUtd wydaje mi sie ze za szybko zrobili z niego gwiazdora....Napastnika mamy zalatwionego dzieki Hence a z obrona nie mamy problemow bo na lawce mamy takie potencjaly jak Evra czy Brown.
NIe ulega wątpliwości, że ktos taki jak Hargreaves, czyli dużo biegający środkowy pomocnik z inklinacjami defensywno-ofensywnymi przydałby się bardzo w Man United.
Natomiast nie przypominam sobie by ktoś robił gwiazdora z Carricka :roll: A czy Michael się sprawdził? IMO tak, choć myślę, że jest w stanie dawać z siebie więcej. Tak to już jest z tymi pomocnikami odpowiedzialnymi bardziej za defensywę, że wykonują masę roboty, a tak naprawdę nie widać ich zbyt dużo podczas meczu. Carrick co prawda gra trochę flegmatycznie, często przetrzymuje piłkę, zagrywa na dwa metry do tyłu, czy w bok, jednak jego wkład w grę United jest nieoceniony. Można spojrzeć np. na link, który dałem wcześniej z analizą gry Anglika, gdzie dokładnie widać jak świetnie Carrick robi miejsce do gry innym zawodnikom.

Pojawiła się informacja jakoby Glazerowi przeznaczyli sporą sumkę na transfery w styczniu i w lecie. Co prawda trudno powiedzieć ile w tym prawdy, ale jeśli to prawda, byłoby wspaniale. Możnaby pomyśleć o zakupach środkowego pomocnika i skrzydłowego podczas zimowego okienka transferowego oraz prawego obrońcę jako alternatywe dla Gary'ego i napastnika. Na tej pierwszej pozycji chętnie zobaczyłbym wspomnianego już OH, Bodmera, bądź Makouna. Skrzydłowy - tu nasuwa mi się jedno nazwisko - Pedersen. Prawy obrońca? Hmm... Micah Richards zdecydowanie! A napastnik to Darren Bent.

Kończy się okres wypożyczeń niektórym zawodnikom. Wraca Eagles, Simpson, Evans, Campbell, Bardsley... Kogoś pominąłem? Eagles grał ogony w NEC i tak jak się spodziewałem pozostanie tylko talentem. Zostanie prawdopodobnie sprzedany. O Campbella stara się Charleroi, Evans chce Keano widzieć w Sunderlandzie na wypożyczeniu, Simpson zapewne również zostanie wypożyczony na okres 6 miesięcy, a Bardsley wróci na Old Trafford i bedzie podpatrywał starszych kolegów. Aaa i Rossi! Co znim będzie?! :roll:

EDIT:
futbolowa pisze:
Rossi pisze:I narazie to powinno wystarczyć w tej chwili jest to najlepsze rozwiaznie
No oczywiście... Ja się bardzo cieszę, że na te trzy miesiące będzie w ManU taki rewelacyjny zawodnik. Jednak - moim zdaniem - wcale nie załatwia to sprawy... Potrzeba nam porządnego napastnika na cały 'etat' :)
Ja myślę, że do końca sezonu spokojnie dotrwamy. Jest Saha, Rooney, Solskjaer, Smith i Rossi. Będzie Henka na trzy miechy, a później juz do końca tych pięciu wymienionych przeze mnie zawodników powinno sobie spokojnie poradzić. Transfer Henki -> strzał w '10'! :]
A Bent przyjidze w lecie :wink:

EDIT2:
Znalazłem link z tą analizą gry Carricka. Oceńcie sami: :]
Ostatnio zmieniony 22 gru 2006, 15:57 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 gru 2006, 15:56

Manumef pisze:Aaa i Rossi! Co znim będzie?!
Myślę, że transfer Larssona skutecznie zablokuje Rossiemu drogę do pierwszego składu United...
Wydaje mi się, że nie ma sensu trzymać chłopaka w zespole, bo tylko jest hamowany. Ponoć ma propozycje z Serie A - i to jest niegłupia opacja, bo szkoda, aby się marnował...
Manumef pisze:często przetrzymuje piłkę
I dobrze. Nareszcie gramy piłką :P
Ja myślę, że do końca sezonu spokojnie dotrwamy. Jest Saha, Rooney, Solskjaer, Smith i Rossi.
Ostatnich trzech to żadne tam pewniaki :P A niech zdarzy się jakaś kontuzja [Saha, Roo] i zostajemy na lodzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”