FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 441

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2007, 1:07

Za to hiper-optymistą musi być każdy kto sądzi, że w wyjściowym ustawieniu Barcelonie będzie grało czterech cracków.

A Henry nie przyszedł tutaj dyktować warunki. Na pewno wiedział w co się pakuje i na pewno nikt mu nie zagwarantował, że będzie zawodnikiem od którego Rijkaard rozpocznie ustalanie składu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 lip 2007, 7:36

RealFan pisze:
rkoeman pisze:prosze zatem o porownanie galaktycznych pereza d obecnej barcelony. punkty wspolne. a ja podam roznice
:arrow:
RealFan pisze:Ja wiem, że ta drużyna trochę różni się od Galcticos. Inna obrona i takie tam.
Pocałuj mnie w nos :P Chyba, że to było do cru, ale on zagląda na tyle rzadko, że nie liczyłbym specjalnie na odpowiedź z jego strony.

No może mnie zaskoczy :o
to bylo i do cru i do ciebie. i nie chodzi tylko o obrone i takie tam

po prostu opisz jak wygladal real pereza w poszczegolnych sezonach i co sie z nim stalo :P a ja napisze czym rozni sie do od obecnej barcy. moze kilka osob sie czegos dowie i zacznie myslec? zamiast powtarzac w kolko to samo?

ps - polecam pierwszy wywiad z henrym dla kolegi ktory powatpiewa w pozycje titego w druzynie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 lip 2007, 11:04

Naprawdę nie mam ochoty dyskutować na ten temat i koniec.

Jak wyglądał Real Pereza wiedzą wszyscy i nie trzeba tu nic pisać. Jak masz ochotę to możesz sobie napisać te różnice. Wszystko mi jedno :P

Edit:

Ale jak chcesz wkleję Ci parę różnic autorstwa kogoś z fioletowej, nawet na Twojej stronie to wkleili.

robinho1612 napisał:

"te druzyny różną się pod wieloma względami. Zidane - geniusz,
figo - magik, beckham - gwiazdor, ronaldo - (za najlepszych lat)
goleador. a barca - ronaldinho - napewno nie geniusz, napewno
magik ale rozkapryszony, henry - jak obecnie ronaldo - wypalony a
do tego zmiana ligi, eto - chorągiewka i buntownik. Uważam że w
barcelonie będzie inny problem niz w realu. u nas zle grali bo
skonczyla sie motywacja. w barsie beda klotnie i szukanie
winnego... "

:roftl3: :smile2: :spoko:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 lip 2007, 18:44

Ryjek w wywiadzie potwierdził, że podstawową taktyką w przyszłym sezonie będzie 4-3-3, lecz może ona ulec rożnym modyfikacjom w razie potrzeby :wink: Cały wywiad tutaj

Deco po raz kolejny powiedział, że nigdzie nie odchodzi :)

Co ciekawe Szamotulski został wypożyczony do Dundee United czyli jutrzejszego rywala Blaugrany :) Jest duża możliwość, że polak zagra w bramce szkockiego zespołu. Będzie miał "debiut marzenie" :P albo i nie :twisted:

[EDIT]

Dinho:
„To dobrze, gdy twoją osobą interesują się inne zespoły. Pochlebia mi to, że nie tylko Barcelona jest zainteresowana moimi usługami. Mimo tego ja chcę grać dla „Dumy Katalonii”. Nie myślę o niczym innym niż grze w tym klubie i wiążę z tym miejscem swoją przyszłość”

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2007, 20:06

Rijkaard dokładnie taki jakiego znamy. Wywiad mógłby być nie podpisany a i tak z łatwością rozpoznałoby się styl wypowiedzi Mistera. Odpowiedzi jak zwykle bardzo wyważone. Mi najbardziej podobała się ta:
Wątpliwości pojawiają się wówczas, gdy wyobrazi się sobie sytuację, gdy któraś z gwiazd będzie zmuszona usiąść na ławce rezerwowych …

Bardzo mi przykro, że masz takie wątpliwości. Ja ich nie mam. (śmiech)
:lol: :ok:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 25 lip 2007, 23:14

Dawno tutaj nie było ankiety :wink:

może jakiś mod mógłby zrobić ankiete o transferach Barcy, a dokłądniej, Który z nich będzie największym wzmocnieniem (takie tendencyjne ale zawsze). Wiecie już jakie będą odpowiedzi :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2007, 0:13

Bez sensu. I tak wiadomo, że Toure bo w poprzednim sezonie najbardziej brakowało nam właśnie defensywnego pomocnika :P

Nie mniej jednak można jakąś ankietę zapodać. Zaproponujcie coś lepszego to się wstawi.

Awatar użytkownika
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasialdo » 26 lip 2007, 1:58

Może jak będzie wyglądał atak ?
Adekwatnie do obrony Realu :~)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 26 lip 2007, 8:33

Mentor pisze:Nie mniej jednak można jakąś ankietę zapodać. Zaproponujcie coś lepszego to się wstawi.
proponuje cos co powinno byc juz dawniej:
"który transfer Barcy w letnim okienku uwarzasz za najlepszy"
czy takie tam :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lip 2007, 13:13

Mam dla Was smerfastyczną wiadomość, jeśli posiadacie niemiecką telewizję, a właściwie tylko ARD to 15 sierpnia, w środę macie obowiązek go włączyć, bo właśnie najlepszy klub świata na swojej stronie podał, że mecz pożegnalny Scholla będzie można zobaczyć na ARD. Start godzina 17:40. Mecz zaczyna sie o 18:00.
Poza tym jeśli chcecie pooglądać Ribery'ego, Luce, Miro Klose itd. w europejskich pucharach to włącznie SAT 1., co prawda tylko mecze na AA będą transmitowane, ale zawsze coś.

http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... f4a70a3fc9

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 26 lip 2007, 14:45

Mentor pisze:Nie mniej jednak można jakąś ankietę zapodać. Zaproponujcie coś lepszego to się wstawi.
No i mnie natchnęło:

Propozycja I:

Kod: Zaznacz cały

Jaką pozycję Barcelona powinna jeszcze wzmocnić?
  1. Bramkarz
  2. Środek obrony
  3. Lewa obrona
  4. Prawa obrona
  5. Defensywny pomocnik
  6. Rozgrywający
  7. Boczny napastnik
  8. Środkowy napastnik
Propozycja II:

Jak powinien wyglądać środek obrony do powrotu Puyola?
  1. Milito - Marquez
  2. Milito - Thuram
  3. Milito - Oleguer
  4. Marquez - Thuram
  5. Marquez - Oleguer
  6. Thuram - Oleguer
Propozycja III:

Kto będzie najlepszym strzelcem Barcelony w nadchodzącym sezonie?
  1. Eto'o
  2. Henry
  3. Ronaldinho
  4. Messi
  5. Gudjohnsen
  6. Dos Santos
  7. Maxi Lopez
  8. Oleguer

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2007, 14:48

Za moment wstawię ankietę numer II :] Za jakiś czas można zmienić na jedną z pozostałych propozycji :P Dobrze by było gdyby w miarę możliwości wraz z oddaniem głosu pojawiał się odpowiedni komentarz (uzasadnienie) w postaci posta w tym temacie :]

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 26 lip 2007, 14:57

"Moja" ankieta, to i ja poczułem się upoważnionym do oddania pierwszego głosu :P Mój typ to para Milito - Marquez na środku obrony. Czemu Milito się tu znalazł, chyba nie trzeba tłumaczyć - jeśli się ściąga tak utalentowanego obrońcę za takie pieniądze to na pewno nie po to, aby siedział na ławce. Rafa natomiast miał kiepski poprzedni sezon, ale moim zdaniem gdy jest w formie to jeden z najlepszych obrońców świata (defensywnych pomocników z reszta też). A w to, że do formy w tym sezonie wróci - po prostu bardzo mocno wierzę :wink:
Z pozostałej dwójki Thuram powinien być jak na razie (tzn. dopóki nie wyzdrowieje Puyol) pierwszym rezerwowym na środek obrony, wiek już jednak robi swoje i czasami popełnia głupie błędy, ale to wciąż świetny zawodnik i w tym sezonie na pewno się przyda. A czemu Ulka ma być tym ostatnim i w ogóle "zapchajdziurą" - chyba nie muszę tłumaczyć nikomu :?: :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2007, 15:03

Zagłosowałem tak samo jak iceald i to w sumie z podobnych (żeby nie powiedzieć tych samych) powodów. Milito to absolutna czołówka jeśli chodzi o środkowych obrońców w La Liga. Marquez również jest świetnym zawodnikiem i nawet nieudany poprzedni sezon w jego wykonaniu nie zmieni mojego zdania o nim. Zresztą na Copa America pokazywał już dobrą dyspozycję i wierzę, że w zbliżającym się sezonie będziemy oglądać takiego Kaisera jak dwa lata temu kiedy to był podporą naszej defensywy w wyniku czego wygraliśmy Ligę Mistrzów :]
Poza tym taka dwójka obrońców pasuje do siebie. Jeden niższy, bardziej dynamiczny, agresywniejszy. Drugi wyższy, świetnie grający w powietrzu, potrafią również wyprowadzić piłkę. IMO świetna para.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 26 lip 2007, 15:38

Ja zagłosowałem na środek Milito-Thuram. Na początku zastanawiałem się miedzy tą propozycją, a odpowiedzią jaką wybrali moi poprzednicy :P Ostatecznie do mojego wyboru skłoniło mnie to ,iż pomyślałem sobie że Yaya nie od razu będzie grał na DM'ie i myślę że na początku będzie tam grał Marquez a środek obrony tworzyć będą zawodnicy wybrani prze ze mnie :P Dopiero po jakimś czasie Toure wejdzie na 'swoją' pozycję i ewentualnie wtedy można by na środku grać dwójką Milito- Marquez.
Copa America nie widziałem więc nie wiem w jakiej formie obecnie znjduje się Marquez :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”