Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 443

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 11:03

i naprawde tak sie cieszysz? z kolesia ktory przez tyle lat we francji nie zrobil postepow ktore mu wrozono? :D

oj ja bym sie bal. nastepca zidana, wszyscy go chcieli, etc, etc, a on siedzial w OM i gral tak naprawde ostatnio wielkie nic

sam jestem ciekaw czy jego talent eksploduje ale mysle ze bedzie mial bradzo ciezko by sie zaaklimatyzowac w anglii. i nie twierdze tego z przekory a po wieloletniej obserwacji tego grajka

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 lip 2008, 11:07

fieldy to widze, ze jednak nie jestem odosobniony w opinii na temat Nasriego

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2008, 11:10

Myslę, że radośc fieldy'ego jest tu także podyktowana faktem, że po tym jak z Arsenalu piłkarze tylko odchodzą (Flamini, Hleb), względnie przebąkuje się o ich odejściu (Adebayor), Arsenal wreszcie dopiął istotny transfer :wink:

A jak będzie grał Nasri w Anglii? No cóz, przy transferach zawsze jest wielka niewiadoma. Nawet wielkie nazwiska nie zawsze sprawdzają się w nowym otoczeniu :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2008, 11:19

i naprawde tak sie cieszysz?
a co? płakać mam ?

Pisałem już jakiś czas temu, że nie liczę na nie wiadomo jakie wzmocnienie. Samir pewnie nie będzie od razu graczem podstawowego składu. Ale z czasem ? Wiadomo, że musi się zaaklimatyzować, no ale kto nie musi ?
rkoeman pisze:nastepca zidana
Tym się akurat nie podniecam. Co mnie obchodzi jak go okrzyknięto ? Wazne, jak będzie grał. Nie spodziewam się po nim jakiejś kosmicznej gry. Będzie grał dobrze, to będę zadowolony.

Awatar użytkownika
BartekCFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekCFC » 11 lip 2008, 11:20

Mnie dziwi taktyka Arsenalu. Chcą sprzedać wielkich piłkarzy a kupić talenty. Ok ale jeżeli sprzedają podstawowy skład to co niedoświadczeni piłkarze mają grać?? :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 11:28

nie napisalem tego ironicznie fieldy o nastepcy zidana. bo to moze podniecac tylko malolatow. po prostu nasri cos srednio sie rozwija ostatnimi czasy i jakos nie widze go w anglii. byc moze sie pomyle i za jakis czas napisze ze mnie zaskoczyl. mysle jednak ze arsenal potrzebuje lepszych pilkarzy do srodka pola na chwile obecna

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2008, 11:34

Do środka pola to my przede wszystkim potrzebujemy defensywnego gracza, niemniej transfer Samira mnie cieszy.
Cesc w minionym sezonie grał praktycznie cały czas. Oprócz ostatnich kilku spotkań [3 chyba] no i w środku sezonu miał krótką kontuzję. Pod koniec już padał na ryj. Przyda się więc ktoś, kto będzie w stanie wejść za niego i co ważniejsze nie osłabi drużyny. Bo raczej na pewno będzie się lepiej prezentował niż Denilson, czy Diaby. Tylko, czy Wenger będzie w stanie czasem dać odpocząć Fabregasowi :think:

Inna sprawa, jak go Wenger widzi. Tomas i Hleb przychodzili jako środkowi pomocnicy, a grali na skrzydłach. Choć Samir chyba też czasem na lewej stronie występował.

Cieszy mnie, ze w końcu udało się sfinalizować ten transfer [o którym już przed euro się mówiło, że jest prawie załatwiony]. Cieszy mnie, że pozyskaliśmy kogoś [po tych osłabieniach o których pisał Michał] no, ale nie spodziewam się nie wiadomo jakich fajerwerków. Myślę, ze zaaklimatyzuje się szybciej niż Hleb. W końcu to Francuz, więc będzie się czuł jak w domu :]

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 11:40

czy to prawda ze gilberto s. ma odejsc?

i co z denilsonem? gral, gral i nagle przestal. umarl czy cos?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2008, 11:41

fieldy pisze:Inna sprawa, jak go Wenger widzi. Tomas i Hleb przychodzili jako środkowi pomocnicy, a grali na skrzydłach. Choć Samir chyba też czasem na lewej stronie występował.
Sadzę, że raczej będzie go na skrzydła lokował. Raz, że w środku do rozgrywania macie przecież Fabregasa, a dwa, że po odejściu Hleba macie lukę na skrzydle (lewym czy prawym - chyba na obydwu grywał?). No chyba, że Wenger widzi Fabregasa w roli DM-a, a przed nim Nasriego :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 11:44

ludzie ludzie ludzie

to ze hleb na schematach przed meczem byl awizowany z boku boiska nie znaczy ze gral na skrzydle :x

przestancie powielac nieprawde. z hleba zaden skrzydlowy nigdy nie byl. gral z boku ale skrzydlowym nie byl.

tam samo nasri zadnym skrzydlowym nie jest i nawet jezeli bedzie wystawiany z boku pomocy to bedzie szukal gry srodkiem, gry z pierwszej pilki badz prostopadlego podania. a nie zejscia do linii i dosrodkowania :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2008, 11:56

Michał M pisze:po odejściu Hleba macie lukę na skrzydle (lewym czy prawym - chyba na obydwu grywał?)
grał głównie na prawym, na lewym Tomas, ale gdy ten był kontuzjowany, to grał Theo czasem, a czasem Hleb. Teraz będzie jeszcze Vala, który w Osasunie grał na lewym skrzydle własnie, choć jego Wenger widzi w ataku.

rkoeman pisze:przestancie powielac nieprawde. z hleba zaden skrzydlowy nigdy nie byl. gral z boku ale skrzydlowym nie byl.
a czy ja gdzieś napisałem inaczej ? Oczywiste jest, ze nie jest skrzydłowym. Grał na boku pomocy z przymusu.
rkoeman pisze:i co z denilsonem? gral, gral i nagle przestal. umarl czy cos?
2 lata temu ładnie się rozwijał, rozbudził nadzieje, by w ostatnim sezonie gdzies sie zatrzymać :? jak grał to grał piach, podobnie jak Gilberto, który podobno jest bliski odejscia. W obecnej sytuacji nie byłoby to wskazane. Ale co zrobić ...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 12:20

nie ty :D wiele osob tak uparcie twierdzi i upiera sie ze hleb bedziie gral w barcelonie na lewej stronie ataku

do tego kibic bayernu napisal:
po odejściu Hleba macie lukę na skrzydle (lewym czy prawym - chyba na obydwu grywał?)
wiec prostuje :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2008, 12:37

tylko, że on dobrze napisał. U nas Hleb grał na boku pomocy, więc jak odchodzi to jest luka :]
Hleb grał na każdej pozycji w pomocy, oprócz defensywnego pomocnika, jest uniwersalny, choć akurat najlepiej się czuja na środku pomocy. Ty wiesz o tym, ale może ktoś przeczyta i się dowie :P

Trochę szkoda, że Sasza odchodzi, bo teraz już Eboue nie ma rywala do walki na prawej pomocy :? Chciałbym, aby Theo tam grał, podczas gdy Vela mógłby grać na lewym skrzydle, na zmianę z połamanym Tomasem. Już wiadomo, że Tomas nie będzie do dyspozycji od początku sezonu, wiec kto wie - może Vela, lub Nasri będą od razu mogli się wykazać. I tak jak piszesz, Nasri wystawiany na boku będzie schodził do środka, ale to nie przeszkadza, bo Tomas i Hleb tak grali, więc nic sie tu w stylu nie zmieni.

Jeszcze taka mała informacja, Kerrea Gilbert został wypozyczony do Leicester City. Chłopak młody, długo już w Arsenalu, póki co jest ciągle wypożyczany, ciekawe co z niego wyrośnie. Do tej pory nie błyszczał. Taka gorsza wersja Hoyte'a :P no, ale Justin jest kilka lat starszy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lip 2008, 14:20

fieldy pisze:Samir w Arsenalu
Fajnie. Jakoś już pogodził się z tym transferem, ale oficjalne wiadomość zawsze cieszy bardziej. Oczywiście nie zamierzam jakoś skakać z radości czy oblewać przyjście Samira, ale uważam że dobrze wkomponuje się w zespół i będziemy mieć z niego wiele radości.

Pozostaje więc pozycja defensywnego pomocnika, bo coś czuje, że za kilka dni będziemy czytać info o przejściu Gilberto do Panathinaikosu. Z tym, że będzie bardzo ciężko znaleźć klasowego i w miarę taniego defa., a na tej pozycji nie ma miejsca na eksperymenty.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2008, 14:35

rkoeman pisze:wiele osob tak uparcie twierdzi i upiera sie ze hleb bedziie gral w barcelonie na lewej stronie ataku
Tego z kolei ja nie twierdziłem.
rkoeman pisze:do tego kibic bayernu napisal:
po odejściu Hleba macie lukę na skrzydle (lewym czy prawym - chyba na obydwu grywał?)
wiec prostuje :P
No ale co prostujesz? OK, mogłem napisac "na boku pomocy", bo widze że z tym byś się czuł lepiej :] A to, że akurat Hleb nie jest typem zawodnika grającego na skrzydle/boku pomocy, to wiem pewnie dłużej niż Ty - choćby z uwagi na klub, w którym grał przed przejściem do Arsenalu :P Co nie zmienia faktu, że tacy gracze czesto z konieczności na tymże boku (skrzydle :> ) są wystawiani - tak jak u nas np. Schweinsteiger czy Hamit Altintop.

EDIT:
rkoeman pisze:napisales na skrzydle - czyli miejscu gdzie tradycyjnie poruszaja sie skrzydlowi. nie pisales o boku pomocy :P
Dobra, już dałbys spokój :P
rkoeman pisze:btw - diego pojedzie na IO a klub musi go puscic.
Widziałem newsa. Tyle, że np. z niemieckiego newsa ("Kicker") wcale nie wynika, że na bank Werder się zgodził, tylko że Diego i jego ojciec będą rozmawiać na ten temat z działaczami no i oczywiście naciskać na wyjazd.
Podaję linka (niestety, po niemiecku):
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... el/380674/
Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 14:49 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”