FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 443

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 27 lip 2007, 11:09

Hmm..mam takei zdanie jak wy, Yaya chyba najlepszy w Barcelonie w cały spotkaniu, mimo iż grał do 65 minuty. Dobrze zagrał też Oleguer, kilka perfekcyjnych odbiorów, ale mimo tego nie odkupił się jeszcze, bo to głównie przez jego wspaniały błąd z Espanyolem nie mamy Mistrzostwa Hiszpanii. Dobrze również zagrał Zambrotta, jak zawsze dużo grał w ofensywie, w defensywie też bez większych błędów.

Do tych gorszych jeszcze dodałbym Sylvinho. Nie grał tak słabo jak Santi, ale odstawał poziomem, od chociażby Oleguera czy Thurama.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 27 lip 2007, 11:10

rkoeman pisze:tak. tylko ze jak sie zacznie sezon to ja dalej bede mial mecze na zywo a ty nie :P mowa oczywiscie o barca tv
myślisz ?? w ostatnim sezonie oglądałem prawie każdy mecz Barcelony :) jak nie leciał na Barca TV to na Taquilla. Ja tam się nie martwię póki co :D

Jak już wcześniej napisałem Abidal zagrał bardzo dobrze i Silvinho będzie miał mało okazji do gry. Jak był Gio to jeszcze mógł walczyć a teraz z Abidalem będzie miał 2 razy trudniej :)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 27 lip 2007, 11:40

myślisz ?? w ostatnim sezonie oglądałem prawie każdy mecz Barcelony Smile jak nie leciał na Barca TV to na Taquilla. Ja tam się nie martwię póki co Very Happy
Panowie po pierwsze to Barca Tv wszystkich meczow live nie pokazywała (czesto w tym samym czasie leciał mecz .... sprzed roku :) ) .... no i nie wiadomo jak dlugo bedzie swiecic D+ :) Natomiast przekazy dla Al Jazirry Sport z Eutelsata 10 E raczej dalej beda w starym Viacess :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 27 lip 2007, 11:55

robi11 pisze:Wy wszyscy :idzze: :pogrzeb: :boruta:
MILAN :king:
Daje gwarancję że Ty pierwszy stąd wylecisz :lol:

Póki co świeci i jakoś Hiszpański pakiet D+ nie potrafi wyjść z tych kłopotów. czytałem że dopiero w następnym roku mają wprowadzić nowy system ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Na Barca TV nie lecą wszystkie mecze ale na Taquillach tak ligowe chociażby. Liga mistrzów też choćby powtórka ale zawsze coś :) :lol:
Ostatnio zmieniony 27 lip 2007, 11:57 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2007, 11:56

robi11 pisze:Wy wszyscy :idzze: :pogrzeb: :boruta:
MILAN :king:
Dziwne. Deszcz nie pada, a pokemonami zakwitło i obrodziło. Ki diabeł :?: :warrior:

A tak w ogóle, to czy na parę Thuram - Ula głosowali kibice Realu, czy naprawdę są tacy co spodziewają się takiego środka obrony :?: :shock:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lip 2007, 12:02

iceald pisze: Ki diabeł
Diabeł jest w barwach rossonero :lol:

Pewnie niedługo go zbanują. Szkoda, że ostatnio prawie każdy nowy jest mało wart :(

Nie wiem, kto głosował na tą parę. Może ktoś miał fatamorganę, że reszta obrońców też się połamie jak Puyol :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2007, 14:02

Odnośnie braku skuteczności to poniekąd tłumaczę to sobie dużym rozluźnieniem i generalnie 'lajtowym' podejściem do meczu. W tych niewykorzystanych sytuacjach widać było, że piłka kopana jest na dużym luzie stąd też mogło zabraknąć siły, precyzji czy koncentracji. Gdyby piłkarzom zależało na wyniku to pewnie skończyłoby się wyżej niż 1:0, ale to bez znaczenia.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 27 lip 2007, 14:36

Masz racje Mentor no ale niektóre sytuacje jakie mieli to aż żal nie wykorzystać nawet z amatorami podwórkowego zespołu antykoncepcyjnego :) Widać było że nie grają na 100% bo po co by mieli ?? zagrali nieźle wygrali , wracają do formy i o to chodzi. Ja nigdy nie brałem wyników meczy towarzyskich pod uwagę nawet gdybyśmy przegrali bo Dundee zdobyło prawidłową bramkę jednak sędzia sobie coś ubzdurał i nie zaliczył jej. Fajnie że wygraliśmy i wszystkie nowe nabytki wypadły pozytywnie czekam na jutrzejszy mecz.

A wiecie czemu Eto'o poleciał do Barcelony ?? Ja wiem Galliani mi powiedział.
W poniedziałek Sammi leci do Mediolanu podpisać kontakt nie wiadomo jeszcze z kim czy z Interem czy Milanem. Jutro ma się wszystko wyjaśnić :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 lip 2007, 14:39

A wiecie czemu Eto'o poleciał do Barcelony ??
Dziś rano Eto'o uczestniczył w odczytaniu orzeczenia jednego z Barcelońskich sądów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lip 2007, 17:40

Ogladałem mzoe godzinke, pozniej nie mogłem. Powiem, ze całkiem całkiem to wygladało. Yaya zagrał dobrze w destrukcji, było widać, ze jest tym czego w środku Barcy brakowało. Jednak mial kilka spoznionych wslizgow, kotre w lidze moga sie skonczyc dwoma zółtkami a to było w pierwszych 45 minutach.

Henry świetnie sie wprowadził, Santi zagrał słabo, jednak z kazda minuta było naprawde lepiej. No i brakowało skutecznosci min. dzieki Szamo.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2007, 20:15

Ciekawy news pokazał się na sport.pl - oczywiście, przetłumaczony z MD:
Hiszpański klub piłkarski Barcelona podał w piątek, że w sezonie 2006-2007 miał dochód 290,1 miliona euro, mimo że nie udało mu się zdobyć żadnego ważnego trofeum sportowego.
Kataloński klub poinformował, że jego dochody wzrosły o 31 mln euro w stosunku do roku poprzedniego, co dało czysty zysk w wysokości 6,8 miliona euro.

"Ekonomicznie klub jest stabilny, bez względu na to, czy zespół wygrywa, czy nie. Nie każda firma lub klub może powiedzieć to samo" - powiedział wiceprezydent klubu Ferran Soriano podczas konferencji prasowej.

Finansowy wzrost został osiągnięty, dodał prezes, poprzez lepsze wykorzystanie klubowych urządzeń, zwiększenie dochodów z umów sponsorskich, z meczów towarzyskich, tournee, dochodów z reklam prezentowanych we własnej stacji telewizyjnej oraz ze sprzedaży praw do transmisji meczów międzynarodowych Barcelony, sprecyzował wiceprezes.

Płace piłkarzy "Barki" osiągnęły 51 procent ogólnych dochodów klubu. Są one niższe od rekomendowanych 55 procent na pensje w zakładach przemysłowych.

Długi bankowe Barcelony zostały zredukowane z 68,5 miliona euro do 39,8 mln euro, mimo zakupu tak drogich piłkarzy jak francuski napastnik Thierry Henry (24 mln euro), jego rodak, lewy obrońca Eric Abidal (15 mln) i pomocnik z Wybrzeża Kości Słoniowej Yaya Toure (9 mln).

Przychody budżetowe na następny sezon zaplanowano na rekordową sumę 315 milionów euro.
Cóż można powiedzieć :?: Chyba tylko: Ładnie :twisted: :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2007, 20:50

Odnośnie tych spóźnionych wejść Toure to z pierwszej połowy pamiętam tylko jedno kiedy to rzeczywiście za ostro zaatakował przeciwnika. Wykonał wślizg obunóż i to wyprostowanymi nogami. Zagranie byłoby ewidentnie na kartkę, ale przeciwnik zdążył uciec :lol:

W kwestii finansów klubu. Jestem pełen podziwu dla zarządu, który wykonuje (praktycznie już wykonał) herkulesową pracę sprzątając stajnie Augiasza bo tak można było nazwać Barcelonę po odejściu Gasparta :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lip 2007, 20:59

A co to ta Barka :?: i jeszcze tam graja jacys pilkarze. :shock:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 27 lip 2007, 21:00

Jak to kiedyś wyczytałem że Barcelona więcej zarobi kiedy piłkarze nie będą zdobyć pucharów :) Wtedy niedostaną obiecanych premii i klub wyjdzie na tym lepiej niż np. wygrywając jakiś puchar. Widać właśnie że to różni nasz zespół od wielu drużyn Laporta stawia na sukcesy a kwestia finansowa jest ważna ale mniej już nie dam przykładu prezesa która inaczej patrzył na to, każdy wie o kogo chodzi :)

315 mln w następnym sezonie robi wrażenie :) widać że Chinole i Brytyjczycy szczycą się transferem Henryka :P Kwestia 2-3 lat i Barcelona znów będzie na czysto :)
Jarzinho pisze:A co to ta Barka :?: i jeszcze tam graja jacys pilkarze. :shock:
Masz tutaj coś o tym :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2007, 21:25

Te premie to gwarantowały raczej kontrakty ery Gasparta. Teraz oczywiście piłkarze też dostają premie w przypadku sukcesów, ale na pewno nie wygląda to w ten sposób, że wygrywając trofea zespół traci finansowo :roll:

PS: Na nich! Na Barke! :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”