Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 443

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 31 sie 2010, 17:40

10 pisze:Nie mamy żadnego lewoskrzydłowego.
De Ceglie.
Nebula RN pisze:Tylko samo odmładzanie drużyny i sięganie po przeciętnych graczy może okazać się strzałem w stopę. Juventus ma obecnie zespół dosyć przeciętny, który raczej nie ma co liczyć na walkę o pierwszą Trójkę we Włoszech.
Jakie drużyny poza Milanem i Interem mają mocniejszy skład niż Juve?

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 31 sie 2010, 17:52

Roma - idę o zakład, że będzie wyżej do Juve na koniec sezonu. Napoli ma bardzo silny zespół piłkarsko i również może pokusić się o lepszą lokatę od Juve.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2010, 17:55

Roma akurat wygrywa z Juventusem kolektywem i trenerem, nie łączną klasą piłkarzy.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 31 sie 2010, 18:01

Nebula RN pisze:Roma
Chyba kpisz.
Nebula RN pisze:idę o zakład, że będzie wyżej do Juve na koniec sezonu. Napoli ma bardzo silny zespół piłkarsko i również może pokusić się o lepszą lokatę od Juve.
Nie uciekaj od odpowiedzi. Stwierdziłeś, że Juventus ma skład, i to przy dobrych wiatrach, na najwyżej 4 miejsce. Pokaż mi w Serie A zespół mocniejszy kadrowo od Juventusu oprócz Interu i Milanu, albo więcej nie pierdol głupot.

Mark11
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mark11 » 31 sie 2010, 18:07

Witam. Nazywam się Mark i jestem wizjonerem. Wypożyczenie Armanda Traore może wydawać się niektórym kibicom Juventusu całkiem niepozornym, innym bezcelowym, jednak jak wyczytałem z mojej kuli, zawodnik ten zdobędzie w roku 2011 Złotą Piłkę. Możecie się śmiać, możecie szydzić. Spotkamy się jednak za kilkanaście miesięcy i zobaczymy, co wtedy będziecie mieli do powiedzenia...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2010, 18:09

Witam. Nazywam się Mark i jestem wizjonerem. Wypożyczenie Armanda Traore może wydawać się niektórym kibicom Juventusu całkiem niepozornym, innym bezcelowym, jednak jak wyczytałem z mojej kuli, zawodnik ten zdobędzie w roku 2011 Złotą Piłkę. Możecie się śmiać, możecie szydzić. Spotkamy się jednak za kilkanaście miesięcy i zobaczymy, co wtedy będziecie mieli do powiedzenia...
Post roku!

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 sie 2010, 18:11

Tego to by nawet Chłopaczek nie wymyślił :hardkor:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 sie 2010, 19:28

dał do pieca. To dopalaczach Cie tak zgieło :?: Kosior czy Konkret :?: 8)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 sie 2010, 22:27

Koniec okienka, pora na wstępne podsumowania poczynań na rynku transferowym. Jak na Polaczka przystało, ogranicze się do narzekania.Kilka rzeczy jest dla mnie niezrozumiałych, pierwsza rzecz, Quag za Diego w końcówce okienka.Nie potrafie zorzumieć tego ruchu,a gadanie w stylu ze włoch lepiej pasuje do 442, dla mnie niewiele zanczy przy fakcie ze brazylijczyk jest zdecydowanie lepszym piłkarzem, który kreował nasza gre. Jak wyglądał Juventus w meczu z Bari? Tak jak gra Juventus ze spotkań przedsezonowych, gdy Diego nie grał. Trzeba teraz modlić sie za zdrowie Aquilaniego. Druga sprawa, która łączy sie z pierwsza. Lanza za Giovinco. Naprawde? :| Jeszcze w chwili gdy Diego był w składzie ok, bedzie grzał ławe, lepiej niech idzie i gra. Ale teraz? Bedziemy żałować tego ruchu. Trzecia rzecz. Co robił Marotta przez dwa miesiące, poważnie, bo nie mam pojęcia, Dzeko kupował? Mam wrażenie, że on dopiero przedwczoraj się zorientował, że można robić transfery do klubu, a my mamy 3 środkowych obranców. 3 godziny za zamkniecia,Kaładze chce 3,5 mln? co robic, co robic? bierzemy Rinaudo. No brawo [k****], jak mawiał klasyk. Napoli go na ławce nie chce, Juve go weźmie, w końcu to tylko czwarty obrońca. Teraz tylko trzeba uważac, zeby czasem nie musiał zagrać w pierwszym składzie.Kolejna sprawa, chyba najważniejsza. Co było naszym najsłabszym elementem w poprzednim sezonie? Boki obrony. Co bedzie naszym najsłabszym elementem w tym sezonie? Boki obrony. Można jeszcze na atak ponarzekać, w chwili obecnej zdrowych jest dwóch napastników, kiedy zdorwy bedze Iaquinta chyba nie wiadomo, biorąc pod uwage fakt, ze Quag nie moze grac w LE, bedzie ogień. Tyle frustracji ode mnie.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 sie 2010, 23:14

jak podobne mam zdanie jak kolega Bronisław Geremek. Do tego chciałem dodać że nawet niezłą pakę można by zmontować z odrzutów:
Chimenti
Zebina-Canna-Caceres-Criscito
Camor-Tiago-Poulsen-Gio
Diego
Treze

Okienko dosyć dziwne, nie wiem czy jestem zadowolony z zakupów, bo nie było spokoju. Wszystkie transfery do tak na hurra. Po co było targować 2 miechy 2 bańki za Krasicia, skoro kupujemy za 12 baniek Martineza(a on mi trochę przypomina Camora z początku jego kariery w Juve) i sprzedajemy jedynego piłkarza robiącego różnicę czyli Ribasa za darmo frajerom z Germanii, którzy napluli nam na twarze zaporową ceną za Bośniaka. Ano zobaczymy, sezon gorszy niż poprzedni nie będzie(mam nadzieję). Dobrze się stało że pozbyliśmy się kilku zawodników, jeszcze zimą kolejni powinni dojść, a właściwie odejść. Noo i liczę na transfery do klubu bo mamy ogromne dziury na niektórych pozycjach, ale znając nasze poczynania zimowe skończy się na kolejnym przecietniaku na pół roku i tyle.
I tyle ode mnie

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2010, 23:32

Po pierwsze...
Mark11 pisze:Witam. Nazywam się Mark i jestem wizjonerem. Wypożyczenie Armanda Traore może wydawać się niektórym kibicom Juventusu całkiem niepozornym, innym bezcelowym, jednak jak wyczytałem z mojej kuli, zawodnik ten zdobędzie w roku 2011 Złotą Piłkę. Możecie się śmiać, możecie szydzić. Spotkamy się jednak za kilkanaście miesięcy i zobaczymy, co wtedy będziecie mieli do powiedzenia...
... to kolego zgłoś się do mnie na priv, spadasz mi jak manna z nieba. Ale najpierw, wyjaśnij mi jakim cudem lewy obrońca z drużyny nie grającej w LM może zdobyć Złotą Piłkę 2011? Po drugie, skąd masz kulę i gdzie takie można dostać?

Po drugie: mercato.
Jestem pewien, że nie da się w tym momencie jednoznacznie ocenić tego okienka transferowego. To już jest całkiem inna ekipa od tej, którą znaliśmy przez kupę czasu. Pewien etap się zakończył wraz z odejściem Trezeguet, Camoranesiego, Cannavaro, Zebiny... Całkowicie przebudowana kadra sprawia, że na efekty czy ocenę pracy panów DN i GM trzeba będzie poczekać przynajmniej do listopada. Bo o ile były ruchy fajne takie jak Storari, Bonucci, Motta, nawet ten Martinez (chociaż za drogo) to o tyle sprzedaży Diego czy zostawienie w składzie Lanzafame na razie nie rozumiem. Łudzę się, że będziemy taką drugą Romą z zeszłego sezonu, też początek kiepski a potem długi, męczący marsz po Scudetto przegrane na własne życzenie. Bo o ile teraz w Juve indywidualności jest mało, to może Luigi stworzy kolektyw który będzie grał solidnie i pozwoli chociaż na awans do LM. Gra wśród najlepszych da nam w przyszłe mercato dużo większe perspektywy.

Po trzecie: cele na ten sezon ----> awans do LM, na nic więcej nie liczę. LE wydaje się, że odpuszczamy zresztą fazę grupową i tak powinniśmy przejść. Puchar Włoch nigdy nie był dla mnie ważnym trofeum.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 wrz 2010, 0:20

a jak ja oceniam Mercato? Pozytywnie. Gigantycznym zgrzytem jest dla mnie sprzedaż Diego, ale tak z pozostałych decyzji jestem zadowolony. Czeka nas sezon przejściowy i nie miałem odnośnie tego żadnych wątpliwości już w Maju. Na razie poukładano sporo spraw w klubie zaczynając od samej góry co mnie baaaardzo cieszy i daje mi wiarę w poprawę sytuacji (Secco takiej wiary nie dawał). Pozbyto się zawodników niepotrzebnych, obciążających budżet płacowy, odmłodzono skład, zbudowano szeroką kadrę, która w odróżnieniu od zeszłego sezonu przynajmniej pasuje do ustawienia. Owszem na paru pozycjach ewidentnie brakuje potencjału, ale ja widzę szansę na solidny dobrze poukładany kolektyw, potrafiący w pełni wykorzystać potencjał ludzki jaki drużyna posiada (a parę pozycji prezentuje się bardzo interesująco). Jak wielkie ma to znaczenie pokazały w zeszłym roku Sampa i Roma, które dzięki temu zajechały o 3-4 pozycje wyżej niż by się mogło wydawać i to tym a nie klasą zawodników te zespoły nad JUVE górowały. Tak, wiec w tym roku pracować na solidny kolektyw i poukładaną taktyką, a za rok oczekuje graczy z wielkim potencjałem!
No i cieszy mnie, że tak wielu zawodników wypożyczyliśmy. To bardzo ułatwia przyszłe okno transferowe, gdzie jeśli, któraś formacja rozczaruje wystarczy nie wykupywać zawodnika. Nie będziemy musieli bujać się z Pepe, Mottą, Traore, Aquilanim czy Quagliarellą przez 3 lata jeśli, któryś z nich okaże się klęską na miarę Tiago, Poulsena czy Almirona. To jeśli chodzi o ogólniki.

Jeśli mowa o konkretach to oczekiwałem przed mercato 3 ważnych ruchów:
1-zbudowania skrzydeł pomocy (moim zdaniem się raczej udało i absolutnie nie przyłączam się do tych, którzy już teraz uważają, że Martinez jest przepłacony)
2-Kupno partnera dla Chielliniego (tu jestem bardzo zadowolny, bo z Bonucciego będą ludzie)
3-zbudowanie boków obrony (tu jestem bardzo niezadowolony)

Kolejne mniej ważne to dla mnie:
-kreatywny środkowy pomocnik (tu jestem bardzo zadowolony)
-klasowy wysunięty napastnik (tu nie żałuje, bo nie było sensu wywalić całej kasy na Dzeko i nie było możliwości kupić Pazziniego z Sampy po zawinięciu Marotty i Del Neriego. Zresztą skoro Amauri gra lepiej cieszę się, że dostał szanse)
-rezerwowy środkowy obrońca (tu nie jestem zadowolony)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 wrz 2010, 0:35

Nie zgodze sie,ze wypozyczenia ułatwia następne okienko, wręcz przeciwnie. Po pierwsze z tego co się orienuje, Pepe, Motte i Quagliarelle musimy wykupić, niech mnie ktos poprawi jak wie ze na 100% jest inaczej, lecz nie sądze. Nikt by wtedy nie dawał 4,5 mln za samo wypozyczenie Quagliarelli. To już razem jest 20 mln, do tego dochodzi 16 za Aquilaniego, chyba wszyscy chca zeby do tego doszło, bo to by zanczyło, ze zagrał dobry sezon. Mamy 36 mln w plecy za samo utrzymanie tego co jest, plus jeszcze ewentualnie pieniadze na Traore.Ile? nie wiadomo, nie ma klauzuli wykupu. A i jeszcze Rinaudo, to dadtakowe ewentualne 5 mln. I co? Kupujemy Dzeko za 30 mln? Nie widze tego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 wrz 2010, 0:49

Po pierwsze z tego co się orienuje, Pepe, Motte i Quagliarelle musimy wykupić
nic nie słyszałem byśmy ich musieli wykupić (aczkolwiek biorąc pod uwagę ile daliśmy za Fabio jeśli ten całkowicie nie zawali pewnie go wykupimy).
Mamy 36 mln w plecy za samo utrzymanie tego co jest, plus jeszcze ewentualnie pieniadze na Traore.Ile? nie wiadomo, nie ma klauzuli wykupu. A i jeszcze Rinaudo, to dadtakowe ewentualne 5 mln. I co? Kupujemy Dzeko za 30 mln? Nie widze tego.
Bez inwestowania większej gotówki zarówno teraz jak i i za rok, nie da się zrobić rewolucji. Dla mnie lepiej tak, niż teraz wszystkich kupić, a za rok płakać, że kupiliśmy dziadów, których nikt nie chce i na których straciliśmy krocie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”