Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 444

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 14:44

napisales na skrzydle - czyli miejscu gdzie tradycyjnie poruszaja sie skrzydlowi. nie pisales o boku pomocy :P

btw - diego pojedzie na IO a klub musi go puscic.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 lip 2008, 15:19

Duch pisze:Z tym, że będzie bardzo ciężko znaleźć klasowego i w miarę taniego defa., a na tej pozycji nie ma miejsca na eksperymenty.
Idealny bylby Senna, ktory 2 lata temu mial do nas trafic , cena nie byla zaporowa. Troszke szkoda , no ale nie narzekamy. Z drugiej strony Senny wam nie zycze bo bylo by ciezko :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 lip 2008, 15:53

rkoeman, co masz na mysli piszac ze Nasri sie nie rozwija w ostatnim czasie? Sorry, ale przez kilka miesiecy mial problemy zdrowotne, potem wrocil i Marsylia zaczela duzo lepiej grac. Wiem, bo czesto ich ogladam.

IMO zajebisty transfer. Jest szybki, ma dobry drybling i przeglad pola.

Co do odejscia Hleba... Szkoda, ale jakos za nim nnie tesknie. :] nigdy go nie darzylem jakas specjalna sympatia. Tak samo Adebayora, jeszcze kiedys nawet o nim pisalem na forum Arsenalu ze w przyszlosci nam pokaze rogi. No i sie nie mylilem, tylko nie spodziewalem sie ze tak szybko. Fuera

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2008, 17:09

"I can play in the centre or on the wing. During my career, I have played behind one or two strikers or on the left, or the right hand side."

No to już wiemy gdzie Samir będzie grał :lol:

Ogólnie to Nasri opowiadał takie różne pierdoły, które każdy na jego miejscu mówi, że Wenger to wspaniały trener, że druzyna gra ładny ofensywny futbol, że chce się szybko wpasować, etc.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 lip 2008, 14:03

Im dalej w las ... znaczy się okno transferowe tym więcej doniesień na temat kolejnych piłkarzy, którzy mają trafić na Emirates. I tak żeby było ciekawie to agent Arshavina przyznał, że jego klient bardzo by chciał przejść do Arsenalu, Gilberto jest coraz bliżej Aten, a Wenger zamierza złożyć ofertę za Barry'ego i dorzucić jeszcze do tego kogoś z dwójki Hoyte/Eboue :P

Zobaczymy co to z tego wyniknie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2008, 14:08

heh to byłby transfer roku, jakby Wenger pozyskał Barry'ego i oddał Eboue lub Hoyte'a za niego :lol: Tylko, że wypożyczyliśmy już Gilberta i znów nie miałby kto grać na prawej obronie, wiec Eboue mógłby zostać jako rezerwowy obrońca.

Arshavina bym widział u nas, ale ... czy jest sens ? po dobrym sezonie będzie znów opowiadał, że pragnie grać w Barcelonie.

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 14 lip 2008, 23:49

Arshavina bym widział u nas, ale ... czy jest sens ? po dobrym sezonie będzie znów opowiadał, że pragnie grać w Barcelonie.
Panie, sam wiesz że my skazujemy się na Cesca (co nie jest złe, bo to geniusz) i dobrze wiesz jak na tym wyjdziemy. Rozmawiałem dzisiaj z Lokerem i mu napisałem, że bez Cesca to my w konstrukcji leżymy na całęj linii (ależ odkrycie ;-) ), zwłaszcza że Tomas i Robin się łamią codziennie, do tego odszedł Hleb i został Cesc z Nasrim, który talent ma wielki, ale mimo wszystko jest nie wiadomą.

Czyli teraz jakakolwiek kontuzja Cesca i jesteśmy głęboko w...środku tabeli. Po odejściu Henry'ego miał być zespół, a nie wiadomo kiedy zostaliśmy z głową, sercem i poniekąd płucami zespołu w jednej osobie.

Arszawin to kreatywna bestia, na prawą pomoc jak znalazł (tzn. naszą prawą pomoc ;-) ) on+ Cesc + Nasri + 50% Rosicky'ego i Robina, to naprawdę niezły zasób ofensywnych kreatywnych graczy + dorastający Walcott. Wygadałoby to naprawdę fajnie.

Cóż, pora się obudzić. Papa Wenger nam go nie kupi, trzeba się męczyć z Eboue na AMR.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2008, 8:58

A tam, Cesc jest młody, będzie zdrowy. Nie wymyślajmy sobie problemów.

Martin O'Neill przyznał, że Wenger pytał o Barry'ego [by Setanta]
A jak już wiadomo, ze pytał to można sie zacząć łudzić :lol: Ciekawe czy sam piłkarz chciałby do nas przyjść, póki co wydawało się, że Liverpool go pozyska. Ale może Benitez będzie skąpił kasy ...
Gdyby się go tak udało pozyskać ... i gdyby prawdą było, że w drugą stronę pójdzie Eboue, bądź Hoyte <marzyciel> czego chcieć więcej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2008, 1:00

Flamini odszedł do Milanu, Hleb do Barcy, pewnie jutro oficjalnie potwierdzą, albo pojutrze.
Gilberto odchodzi do Panathinaikosu. Jens odszedł. Nie wiadomo co z Ade. Do Milanu już nie pójdzie, bo mają Ronniego. Nie wiem co z Barcą, czy ciągle go chcą.

Słabo to wygląda póki co, bo do klubu dopiero Nasri i Vela przyszli. No i Ramsey, ale on raczej wzmocnieniem składu nie będzie.

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 16 lip 2008, 1:04

Mimo wszystko można jeszcze Vele pod transfer podciągnąć. Wydaje się, że Wenger liczy bardzo na to że ktoś z kwartetu Djourou, Song, Diaby, Denilson powtórzy drogę Flaminiego (albo że kilku z nich) i z miejsca staną się ważnymi częściami podstawowej 11.

Z Wengerm główny problemem jest to, że Bóg jeden wie co on kombinuje. Czy Song będzie obrońcom czy pomocnikiem ? To samo Djourou ? Walcott i Vela będą grać na skrzydłach, czy na ataku ? A kogo ma zamiar kupić to już naprawdę wróżenie z fusów.

Jedyne co możemy robić to czekać, ale do tego jako kibice Arsenalu przywykliśmy już jakiś czas temu. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2008, 16:15

Vela właśnie - udało mi się edytować jeszcze tamten post :P

Na moje oko to Song jest jak najbardziej w stanie powtórzyć wyczyn Flamsa. Tylko musi grać w pomocy, a nie na stoperze. Djourou coś tam mówił, ze chciałby grać w pomocy, ale to był chyba tylko 1 wywiad i nie było to przedmiotem jakichś dyskusji wielkich. Chyba nawet Wenger o tym nie wspomniał nigdy.

edit:

niedługo [sobota :jupi:] gramy pierwszy sparing. Jak zwykle na pierwszy ogień idzie Barnet.
Znamy już kadrę która na mecz pojedzie.
Co ciekawe są Vela i Ramsey, którzy początkowo mieli grac dopiero od meczu z Juve [Emirates Cup]

Manuel ALMUNIA (GK)
Nacer BARAZITE
Nicklas BENDTNER
Gael CLICHY
DENILSON
James DUNNE
Rui FONTE
Gavin HOYTE

Justin HOYTE
Henri LANSBURY
Vito MANNONE (GK)
Havard NORDTVEIT
Abu OGOGO
Aaron RAMSEY

Mark RANDALL
Paul RODGERS
Bacary SAGNA
Jay SIMPSON
Rene STEER
Wojciech SZCZESNY (GK)

Armand TRAORE
Carlos VELA
Theo WALCOTT
Jack WILSHERE

głównie mam nadzieje zobaczyć w akcji piłkarzy, których wyboldowałem

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 16 lip 2008, 17:18

a wiadomo gdzie transmitowany bedzie ten mecz ??

w necie powinni pokazywać // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2008, 16:35

ładnie tracimy graczy jeden po drugim.
Wczoraj Hleb, dziś Gilberto http://www.arsenal.com/article.asp?this ... athinaikos

Flamini i Jens już poszli, a nowe nabytki - jakby obliczyć średnią to sama młodzież.

Ciekawe czy Wenger ma zamiar kogoś sprowadzić i czy ktoś jeszcze odejdzie [Ade może]
Po Flaminim zarzekał sie, że nikt wiecej nie odejdzie :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 lip 2008, 19:27

Jak długo broniłem polityki Wengera tak teraz powoli zaczyma tracić do niego cierpliwość. Nie kwestionuje tego, że jest wielki trenerem i pewnie jeszcze lepszym odrywcą młodych telentów ale ... no właśnie idealnym przykładem niech będzie obecne okno transferowe. Jesteśmy w połowie lipca a my straciliśmy już czterech wartościowych, wręcz kluczowych dla nas piłkarzy, a zanosi się na, to że jeszcze jeden dołączy do tego grona. Wzamian dostaliśmy jedynie młodego Francuza, bo Ramsey'a nie liczę ... troszkę mało, a o kolejnych wzmocnieniach nic nie słychać :roll:

Jak dla mnie gdyby przyszedł Barry i powiedzmy Huntelaar (o ile Ade odejdzie) to byłoby optymalne rozwiązanie. Szczególnie chciałby u nas zobaczyć Anglika. Tani pewnie by nie był, ale za to wzmocnienie klasowe. Na więcej nie liczę.

Ostatnio coś czytałem, że Alonso miałby do nas zawita. Raz, że bym go nie chciał, a dwa że pewnia plota jakich mało.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 17 lip 2008, 20:22

Ja tam Hlebowi życzę wygodnej ławki w Barcelonie ;) Jak dla mnie nie wygryzie on ze składu 2 Mistrzów Europy+Messiego i Yaya. Ale to jego sprawa. Powiem tylko, że obraził on AFC całując herb Barcy. No coż...

Jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Huntelaara lub jakiegokolwiek klasowego zawodnika. Wenger robi to samo co wcześniej ;/ Już kiedyś o tym pisałem. Guiza sprzątnięty, Falcao też nie przyjdzie, E2 już całkiem się w głowie poprzestawiało więc zostaje nam Jan. Tylko nie wiadomo co siedzi w głowie Francuza. Teraz to już na gwałt potrzebujemy 3 solidnych zawodników. Jak to jest, że Atletico czy Valencia potrafi zatrzymać swoich czołowych zawodników a my nie :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”