FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 444

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lip 2007, 21:59

barcelona jak wiekszosc klubow w europie jest ubezpieczona od wygranej. jezeli wygra jakies trofeum to premia wyplacana jest przez odpowiednia firme. wiadomo ze im lepiej gramy i mamy lepsza druzyne tym sklada wyzsza ale jednak wychodzi duzo taniej w ten sposob

barcelona nie powstala po to by ktos trzepal na niej kase. a jedynie po to by utrzymac wszystkie sekcje i druzyny. wiec skoro ma zysk rzedu 10 baniek rocznie to wszyscy sa zadowoleni

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 lip 2007, 14:52

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=20317

Wiecej niz reklama czy to tak jak z Unicefem - za darmo? :>
Teraz czekamy na Boixos Nois Nike :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 14:58

Nie za darmo to tak jak umowa Królewskich z Bet and Win czyli oni dają nam pieniądze a my ich reklamujemy proste nie ?? :)

pożyczy mi ktoś taką kasę ??

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lip 2007, 15:05

Krzysztof Jarzyna pisze:http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=20317

Wiecej niz reklama czy to tak jak z Unicefem - za darmo? :>
Teraz czekamy na Boixos Nois Nike :D
no i? boli cie ze mamy tak dynamiczny wzrost przychodow mimo braku reklam na koszulkach? :shock:

siemens zamieszany w roboty przymusowe, benq ktory zbankrutowal i teraz buki daja wam tyle kasy a przychody nie rosna :shock:

ale nie dziwi skoro w klubie pracuje taka osoba jak pedja czy prezydent mowi na swojego pilkarze edmundo...

a tak powaznie - srednio podoba mi sie lyzwa nike na trybunach ale jako ze lubie te firme to przezyje.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 lip 2007, 15:10

Typowa odpowiedz kibica Barcelony.
Tobikutrzydziescitrzy - czy potrafisz myslec o Barcelonie nie myslac jednoczesnie o Realu? Pytanie retoryczne, nie odpowiadaj.

Albo odpowiedz - co ma Real do zadanego przeze mnie pytania?
Real jest przeciez marketingowym klubem, a Barcelona wicej niz klubem. To dlaczego rozsprzedaja stadion? :o

rkoeman - boli mnie to.
Podoba mi sie filozofia Barcelony - barwy sa swiete, wiec nie reklamujemy na koszulkach. Ale stadion to juz co innego, na jednej stronie walniemy reklame Nike a na drugiej podpasek.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 15:17

Nie wiesz co ma Real do Barcelony ??
Przecież oba kluby bez siebie żyć nie mogą nie mówili Ci ??

Oba kluby potrzebują pieniędzy i reklamy więc nic w tym dziwnego, jeden klub woli się reklamować na koszulkach gdzie trudno tego nie zauważyć, a drugi na stadionie gdzie mało kto zwraca na to uwagę :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lip 2007, 15:17

tak na powaznie tez mam podobne zdanie o lyzwie

zdziwilem sie :D

ale co ja moge. moge zaczac zbierac podpisy wsrod socios pod petycja :D

cos za cos niestety. z dwojga zlego wole unicef na koszulce i lyzwe na trybunie. niz odwrotnie. i tak nie bedzie jej widac na meczac

za to dziwi mnie juz ironizowanie na temat barw :] strasznie duzo ludzi w polsce ironizuje na ten temat. ironizuje do czasu pierwszej wizyty w barcelonie i katalonii. wtedy zaczyna sie pierwsze zdziwienie. a moze to jednak prawda? moze to jednak 'cos wiecej niz klub'? moze wyglupilem sie gloszac teorie o ktorych nie mam pojecia? moze ten klub faktycznie rozni sie od innych?

przemysl to. powaznie. nie jestes debilem wiec taka napinka akurat jest bezensowna. pojedz na wycieczke do barcelony. poznaj miasto i ludzi nie ma sily bys nie zmienil podejcia do spraw koszulek barcy i samego klubu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2007, 16:12

Ale się porobiło :( Już nie jesteśmy meskeunklubem bo mamy Nike na trybunie :( Jak powszechnie wiadomo we wszystkich meskeunklubach takie praktyki są zabronione.
Krzysztof Jarzyna pisze:Ale stadion to juz co innego, na jednej stronie walniemy reklame Nike a na drugiej podpasek.
Właśnie tak zrobimy. I tak nie wiadomo czy niedługo nie zostanie zniszczony. Franco przecież podobno wiecznie żywy i jak raz zniszczył to może i drugi raz tak zrobić.
Krzysztof Jarzyna pisze:Podoba mi sie filozofia Barcelony - barwy sa swiete, wiec nie reklamujemy na koszulkach.
Mi też się to podoba i to bardzo :]

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 28 lip 2007, 16:59

na czym meczyk ogladacie ? ;/ TV ants mi nie idzie a od sopcasta mnie glowa boli wiec cos zapodajcie prosze :wink:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 lip 2007, 17:04

kon2r pisze:na czym meczyk ogladacie ? ;/ TV ants mi nie idzie a od sopcasta mnie glowa boli wiec cos zapodajcie prosze
Na rojadirecta pojawiło się coś takiego:
The match seems to be not available in this moment. Good chance later on 9939, this channel might become online for the seconf half. TV3 most likely is not going to be available
więc na razie chyba kupa :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2007, 17:19

Barka TV (przynajmniej ta do której linki krążą w necie) pokazuje golf a na TV3 leci jakaś gangsterska telenowela.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 17:57

No i pierwsza połowa zakończona :)

Na wyróżnienie zasługuje przede wszystkim strzelec 2 goli wiadomo miał kilka ładnych dryblingów a ta akcja z Eto'o przedniej urody gdyby jeszcze Sammi to trafił :D

Dobrze gra ponownie Zambrotta jednak nie wiem czy to on nie przypilnował przy dośrodkowaniu zgrywającego piłkę w 5 metr zawodnika. Nieźle Iniesta na początku myślałem że gra Deco jednak po kilkunastu minutach się dopiero zorientowałem że to 8 gra czyli nasza Blada twarz. Toure też całkiem dobrze miał kilka przechwytów można być zadowolonym z naszej gry.

Widzieliście ten wolej Olegera ? :D

No to w drugiej wchodzi Henryk i niech zostanie Eto'o i R10 chociażby na 15 minut drugiej połówki :) :D

EDIT

No i skończyło się na 3-1 :) Piękna akcja Bojan-Henry-Giovanni
Bojan najlepszy w drugiej połowie wszędzie go było pełno miał kilka szans na strzelenie bramki, kilka razy ładnie wyłożył ją choćby Henrykowi. Koniec pobytu w Szkocji teraz trzeba wracać do Barcelony i nadal szlifować formę.
Obrazek
Obrazek

Crosas numer 4 = Guardiola numer 4 :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2007, 23:12

Heh ja też przy okazji meczu z Dundee zauważyłem właśnie, że Crosas przypomina Guardiolę nie tylko jeśli chodzi o rolę na boisku :wink:

Dzisiejszego meczu jeszcze nie obejrzałem. Trzeba będzie zassać torrenta, ale kilka fragmentów już widziałem no i te fragmenty w połączneniu z opiniami tych, którzy oglądali pozwalają mi zaryzykować stwierdzenie, że było dobrze :] O meczu konkretniej wypowiem się dopiero po jego obejrzeniu. Chciałbym tylko podać jeden link do jednej akcji i to nawet nie do jednej z bramek:

http://kaczucha.neostrada.pl/pytoneyro/ ... /toure.avi

Takiego Toure chcę oglądać. Nie tylko odbiór. Nie tylko spokój w wyprowadzeniu piłki, ale i doskonałe podanie.

Toure \o/

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 lip 2007, 9:57

Ja dopiero dzisiaj obejrzałem mecz przeciwko Dundee w całości :P O meczu wszystko było chyba już powiedziane. Wypowiem się o nowych nabytkach oraz o Bojanie i Gio.

Toure - Bardzo mnie zaskoczył swoją postawą. Oczywiście na plus :P Bardzo dobre warunki fizyczne plus dobra technika. Do tego waleczność. Widać, że chciał się pokazać z jak najlepszej strony. Zaliczył też kilka ładnych zagrań do partnerów. Jedyny minus to jego dwa czy trzy brzydkie faule. Żółta kartka się należała :P Do tego te odbiory :) miodzio :lol:

Abidal - W obronie nie do przejścia. Siła, szybkość, gra głową oraz technika na bardzo wysokim poziomie. Zaliczył kilka odbiorów. W ofensywie było już gorzej, ale też dobrze. Debiut w drużynie Barcelony nie gorszy od Toure :P

Henry - Przyzwoicie. Nie zagrał może wielkiego spotkania, ale zaliczył kilka bardzo dobrych podań. Ładnie pokazywał się partnerom na pozycje. Potrzeba czasu, żeby doszedł do pełni formy po kontuzji. Pierwsze trafienie w barwach Barcelony :spoko:

Krkic - Patrząc na wiek młodego Hiszpania można powiedzieć, że zagrał na prawdę nieźle jednak patrząc normalnie nie jest już tak różowo :P Widać było u niego braki nie tylko fizyczne, ale także w umiejętnościach. Kilka razy "błysnął" i tyle :) Musi jeszcze dużo pracować

Gio - Dobry występ młodego Meksykanina. Miał kilka strat piłki, ale też kilka ciekawych zagrań. Według mnie jest już gotowy do gry w pierwszym zespole. Powinien powoli dostawać szansę gry w La liga itd. Gra bardziej dojrzale od Bojana. Musi się jeszcze ograć i miejmy nadzieje będzie kolejnym Messim :P

O meczu z Hearts wypowiem się jak będzie mi dane go obejrzeć :D

Ezekiel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ezekiel » 29 lip 2007, 10:33

No i 3-1 dla Barcy! Ronaldinho strzelił 2 gole, a jeszcze gola zdobył Gio dos S. W Szkocji zaliczyliśmy 2 zwycięstwa, bardziej się cieszę tym zwycięstwem z Hearts.

Z Dundee najlepiej zagrał wg mnie Toure. Świetnie zagrał. Oby tak w LM i La Liga!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”