Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 445

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2007, 1:12

Patrzę na nas i widzę:

FC Barcelona - Real Mallorca
Villarreal - FC Barcelona
FC Barcelona - Levante UD
Real Sociedad - FC Barcelona
FC Barcelona - Real Betis Sewilla
Atletico Madryt - FC Barcelona
FC Barcelona - Getafe CF

I widok ten napawa mnie raczej optymizmem aniżeli strachem. Gotów byłby założyć, że nawet dwukrotna strata punktów (np: porażka z Atletico + jakiś remis) nie odbierze nam mistrzostwa. Oczywiście stawianie takich hipotez jest dość ryzykowne, ale jednak matematyki nie oszukamy a matematyka mówi nam, że Real, Sevilla, Valencia i Zaragoza będą tracić punkty bo grają między sobą. My na własnym stadionie gramy bardzo dobrze, Villarreal w tym sezonie jest słaby a Sociedad tragiczny. Jeżeli udałoby się wygrać najbliższe cztery spotkania to będziemy bardzo blisko mistrzostwa.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 kwie 2007, 10:49

1. mistrzostwo dla Realu zależy bardziej od gry Barcelony jak samego Realu - Barcelona bedzie grać tak jak z Zaragossa możliwe ze i Real bedzie świetował na Cibles

2. Sevilla i Valencia - będa wykończone grą w pucharach jak przyjadą na SB, to już widać w lidze po ich ostatnich wynikach - widać że np. Valencia po przejściu Chelsea da sobie spokój z walka w lidze.
Jak obydwa klubu awansują dalej w pucharach to lige sobie podarują, starając sie jedynie nie wypaść poza 4

3. cięższe mecze czekają Real z Zaragossa i Bilbao .Rok temu na La Romenda dostaliśmy raz 5:0, a Bilbao bedzie walczyć z nami do ostatniej kropli krwi o utrzymanie

4. Ossasuna - też nie dała z siebie wszystkiego wczoraj też sie puchar Uefa odbił na nich, co niezmienia faktu ze Real zagrał niezle
Bonso pisze:myślę, że nawet w 2) jest pewne.
też tak myśle, a umacnia mnie w tym postawa Valencii i Sevilli, wzrośnie też stawka meczu z Zaragossą - bo dla nich bedzie to zapewne mecz o lige mistrzów - myśle ze Real z Zaragossa przegra

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 kwie 2007, 11:09

Rozpier .... mnie pewność fanów blaugrany. Oczywiście na papierze wygląda to dla nich znakomicie, ale to czysta teoria. Barcelona nie gra w tym sezonie jak w 2 ubiegłych i różne wpadki mogą się przydarzyć. Tym bardziej, że na wyjazdach ich gra nie wygląda imponująco, a w końcówce sezonu druzyny zagrożone spadkiem mogą być bardziej niebezpieczne niż te z czołówki. Ot taki RSSS może byc u sieba bardziej niebezpieczny niż się wam wydaje. My natomiast gramy tradycyjną padachę, ale pkt traciliśmy u siebe z drużynami z dołu tabeli. Przeważnie te drużyny nastawiały się na kontry i tym nas załatwiały. Natomiast Sevilla i Valencia raczej będą na SB grały swoje, czyli na TAK, a to dla nas wymarzony scenariusz. Przypomnę, również jak końcem zeszłego roku zbliżął się analogiczne spotkania to były zapowiedzi ze strony fanów FCB, że teraz po najgorszych dla was meczach (my bylismy przed) wasza przewaga wzrośnie tradycyjnie do ponad 10 pkt. Rzeczywistość okazała sie jednak trochę inna i dzisiaj macie 2 pkt. przewagi. Nie wspomnę już kultowego tekstu blaugranistów:
Jeszcze tylko wpierd.... na CN i marzenia o jakimkolwiek sukcesie Realu prysną jak dmuchana bańka
Nie znaczy to, że w waszym stylu napinam się i jestem pewien sukcesu Realu, ale w piłce już rożne rzeczy się działy i raczej poczekajmy z gratulacjami do czasu, aż PD wygracie. Tym bardziej, że w tym sezonie już kilkukrotnie wasza pycha została ukarana :D
vakabayashi pisze:Przegraliśmy 5:0
Przegralismy w pucharze 6:1, ale przypomnę, że u nas potrafiliśmy wygrać po fantastycznym potkaniu 4:0 i było blisko 5 bramki, która dałaby nam awans :)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 kwie 2007, 11:22

assurbanipal pisze:Przegralismy w pucharze 6:1, ale przypomnę, że u nas potrafiliśmy wygrać po fantastycznym potkaniu 4:0 i było blisko 5 bramki, która dałaby nam awans
no tak mój błąd :oops:
assurbanipal pisze:2 ubiegłych i różne wpadki mogą się przydarzyć.
no i tu można upatrywać optymizmu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2007, 14:14

Radziłbym Wam nie przejmować się aż tak bardzo moją pewnością co do mistrzostwa dla Barcelony. Przecież to mój problem. Nadmuchuję ten balon coraz bardziej i w przypadku ewentualnej porażki ból będzie olbrzymi. Moja sprawa. W każdym bądź razie swoich przewidywań nie opieram na podstawie wróżenia z fusów. Wiele można zarzucić grze Barcelony i to nie od wczoraj, ale jak do tej pory nie przegraliśmy żadnego spotkania u siebie a więc w tym miejscu można być optymistą. Villarreal w tym sezonie gra słabo i o nic już nie walczy. Nie spadną ani nie załapią się do pucharów. Są zdecydowanie do ogrania na El Madrigal. Real Sociedad rzeczywiście jest w trudnej sytuacji i zagrają na 110% jak będzie trzeba, ale oni z kolei są wyraźnie słabsi i szanse na to, że nagle zagrają na niebotycznym (dla siebie) poziomie jeśli są to niewielkie. Jak już wspomniałem Barcelona nie będzie musiała wygrywać wszystkich spotkań do końca. Nawet na to nie liczę. Po prostu nie wierzę w taką możliwość, aby Real, Valencia czy Sevilla wygrywały wszystko do końca.

Mistrzostwo dla Barcelony nie jest pewne, ja sobie mogę uważać je za bardzo prawdopodobne i tyle. Podobnie jak Wy możecie uważać, że Barcelona się całkiem pogubi w końcówce sezonu a Real odnajdzie i rzutem na taśmę zdobędzie majstra. Co kto lubi.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 kwie 2007, 17:08

Widac ze swiateczna nuda daje o sobie znak, koledzy wrozbici :)
Racjonalnie rzecz ujmujac Barcelona ma najwieksze szanse, tym bardziej ze z silnych druzyn ma tylko Atletico a tylko w meczach prestizowych Barca sobie nie radzi, z ogorami daje rade. Z drugiej jednak strony - ostatnie dwa mecze z Depor i Zaragoza wcale optymizmem az takim nie powinny napawac, bo rownie dobrze juz teraz Real mogl Barcelone dogonic w tabeli.
Real gra tak nieprzewidywalnie, ze typowanie swietowania po sezonie jest jeszcze bardziej zabawne. Mecz z Celta, ktory powinno sie przegrac z zenujaca gra a tydzien pozniej bardzo dobre spotkanie z silniejsza przeciez Osasuna. U siebie Real gra slabiej, ale z silnym rywalem daje sobie rade. Na wyjezdzie z kolei daje sobie rade z kelnerami, mimo ze gra od nich czesto slabiej. Zaiste niezbadane sa wyniki jakie Real Madryt moze osiagnac w ciagu najblizszych kolejek.
Ogolnie to fajnie, ze jest emocjonujaco.
Wasze zdrowie, trzymajcie kciuki zeby nie zaczelo padac ;)

Aha, jeszcze o wczorajszym meczu. Bardzo dobre spotkanie Emersona. Reszta tez dobrze, ale Brazylijczyka chcialem wyroznic, niech ma ;) Tyle, ze powinien bramke strzelic jeszcze, no ale asysta tez fajna byla. Do tego swietny w destrukcji. Ogolnie :spoko: Drugi dobry mecz w sezonie o ile mnie pamiec nie myli. Teraz powinny w najblizszych meczach byc trybuny, bo kolejny dobry mecz po 3 miesiacach.
Ruud znow nie strzelil z 2 metrow. Tak tak byl naciskany ble ble ble. Dzieki za takiego lisa pola karnego.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 09 kwie 2007, 20:45

Przez cały sezon jęczycie że "w tym sezonie Real nie ma szans" lub "jak Capello odejdzie to coś wygramy" itd. Teraz "mamy szanse na tytuł" ? po jednym meczu z Osasuna czy może po meczach z takimi drużynami jak Recre, Celta itd.... Real może i wygrać GD ale może tez przegrać z jakimś beniaminkiem albo zespołem spadkowym tak patrząc na wasz kalendarz nie nasuwają mi sie jakieś optymistyczne myśli. taka prawda że powalczycie o CL, Barca z mocnymi zespołami w tym sezonie jakoś rewelacyjnie nie gra ale drużyny z niższej półki rozwala z zamkniętymi oczami, Blaugranie z "lepszych" zostało jusz tylko Atletico a w pozostałych meczach niewidze nic innego jak "prawie" komplet
Mentor pisze:FC Barcelona - Real Mallorca
FC Barcelona - Getafe CF
no właśnie....
assurbanipal pisze:Rozpier .... mnie pewność fanów blaugrany.
to cie chyba do konća Roz..... bo Barca ma jusz z górki

Powodzenia Real może za rok :wink: :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 09 kwie 2007, 21:04

kon2r pisze:Przez cały sezon jęczycie że "w tym sezonie Real nie ma szans" lub "jak Capello odejdzie to coś wygramy" itd. Teraz "mamy szanse na tytuł" ? po jednym meczu z Osasuna czy może po meczach z takimi drużynami jak Recre, Celta itd....
Nie, wszyscy tak stwierdzili po tej kolejce. Wcale nie po wygranej Realu z Osasuną, tylko po przegranej Barcy, Valencii i remisie Sevilli. To dzięki Wam mistrzostwo stało się bardzo realne bo macie tylko jeden punkt przewagi. W przypadku takiej samej liczby punktów to my będziemy na czele :roll:

Może i macie najłatwiejszy kalendarz ale to nie znaczy że wygracie wszystkich meczów do końca sezonu. IMO cięższym meczem będzie ten RSSS niż z Atletico ale to się jeszcze okaże. Dzięki tej kolejce sprawa tytułu jest jeszcze otwarta tak że ja bym nic nie przesądzał. Jeśli jednak jakimś cudem udało by nam się zdobyć mistrza to szacuneczek że można grając tak strasznie do dupy osiągnąć jakiś tytuł. A jak mówiłem sprawa wcale jeszcze nie jest przesądzona.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2007, 21:19

brylancik pisze:Może i macie najłatwiejszy kalendarz ale to nie znaczy że wygracie wszystkich meczów do końca sezonu.
Pewnie nie wygramy o czym już wcześniej pisałem, ale żadna z ekip walczących o mistrzostwo nie wygra wszystkich spotkań i to nam daje pewien komfort.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 09 kwie 2007, 21:36

brylancik pisze:Może i macie najłatwiejszy kalendarz ale to nie znaczy że wygracie wszystkich meczów do końca sezonu
kon2r pisze:FC Barcelona - Real Mallorca
FC Barcelona - Getafe CF
Mallorca-Barca 1-4 Brak: Eto'o, Messi
Barca-Villareal 4-0 Brak: Eto'o, Messi
Levante-Barca 1-1 Brak: Eto'o, Messi, Ronnie
Barca-Sociedad 1-0 Brak: Eto'o, Messi
Betis-Barca 1-1 Brak: Eto'o, Messi
Barca-Atletico 1-1 Brak: Eto'o, Messi
Getafe-Barcelona 1-1 Brak: Eto'o, Messi
13pkt/21pkt
no jak widzisz jakoś szło nawet bez Eto'o i Messiego a przypomnę ci że ci dwaj panowie powrócili jeszcze przypomnę że gdy było całe Tridente Barca rzadko przegrywała
Racing Santander - Real Madryt
Athletic Bilbao - Real Madryt
Real Madryt - Sevilla FC
Real Madryt - Espanyol Barcelona
Recreativo Huelva - Real Madryt
Real Madryt - Deportivo La Coruna
Real Madryt - Racing 3-1
Real Madryt - Athletic 2-1
Sevilla - Real 2-1
Espanyol Barcelona - Real 0-1
Real Madryt - Recreativo Huelva 0-3
Real Madryt - Deportivo La Coruna 2-0
9pkt/21pkt
Edit: oczywiście Deportivo-Real 2-0 :roll:
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 16:23 przez kon2r, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 09 kwie 2007, 23:35

kon2r pisze:
Real Madryt - Racing 3-1
Real Madryt - Athletic 2-1
Sevilla - Real 2-1
Espanyol Barcelona - Real 0-1
Real Madryt - Recreativo Huelva 0-3
Real Madryt - Deportivo La Coruna 2-0
9pkt/21pkt
Matematyka po reformie szkolnictwa. 6x3 = 18 :) Takie zestawienia są totalnie bez sensu. Mecz meczowi nie równy. Co nie zmienia faktu, że Barca ma łatwiejszy terminarz i tylko jakaś totalna katastrofa w ich ekipie, lub ewentualnie cud w Madrycie mogą odebrać Blaugrana tytuł.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 10 kwie 2007, 17:36

Historia lubi płatac figle, a co dopiero ta pisana przez piłkę nożną... Real ma cały czas Realne szanse mistrza. Jeżeli udałoby się ziścić ten sen, byłby to tytuł wywalczony w najgorszym stylu od dziesięcioleci historii Primera Division.

Myślę, że w najgorszym wypadku Real zajmie 3 miejsce za Barcelona i Sevillą, a jako że jestem w średnim stopniu optymistą pokusze sie o niepewne stwierdzenie - Real będzie Mistrzem PD 06/07. 8)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 kwie 2007, 11:09

Widze, ze niewiele sie tu ostatnio dzieje :wink:
Juz dzis mecz z Racingiem Santander, czyli kolejny mecz o wszystko. Krolewscy wygrywaja od trzech spotkan i miejmy nadzieje, ze podtrzymaja dzisiaj te serie. Do Santander nie pojadą Roberto Carlos, Raúl Bravo, Miguel Torres oraz David Beckham. Absencja pierwszej trojki sprawia, ze jedynym lewym obronca zdolnym do gry w tym meczu jest Marcelo :wink: Jednak to, czy Brazylijczyk zagra nie jest w cale takie pewne. Prasa iformuje, ze Fabio rozwaza takze wariant z Ramosem na lewej obronie. IMO Wloch niepotrzebnie kombinuje i powinien wreszcie dac mlodzianowi prawdziwa szanse. Po kontuzji powraca takze Gago i ciekaw jestem, czy zagra od poczatku, czy jego miejsce zajmie Emerson, ktory dobrze wypadl z Osą. Jak bedzie, przekonamy sie wieczorem. Po 3 punkty panowie :!: :wink:
Aha... Od wtorku nikt tu nie zagladal, wiec wspomne tylko, ze Cristiano Ronaldo podpisal nowy kontrakt z MU. Koniec telenoweli :mike:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 kwie 2007, 12:09

Ciekawie może wyglądać nasza obrona z Racingiem. Wydaje mi się że Capello postawi na Salgado po prawej i Ramosa z lewej. Ja bym mimo wszystko dał szansę Marcelo który jak by nie było to został sprowadzony jako boczny obrońca a nie skrzydłowy a póki co na swojej nominalnej pozycji rozegrał z 15 minut. :roll: Dobrze że mecz transmituje C+ :)

Co do Cristiano to nie wiem czy się cieszyć że podpisał kontrakt z ManU. W sumie musimy ściągnąć w lecie jakiegoś cracka bo póki co nie ma kto pociągnąć zespołu. Cristiano jak najbardziej by się nadawał do tej roli, ale prawda jest taka że można było go po MŚ ściągnąć bez problemów za stosunkowo małą kasę. Calderon powoli się coraz bardziej ośmiesza - najpierw pieprzy że ściągnie Kakę, później że Ronaldo... Zamiast dużo gadać wziął by się w końcu do roboty. Ale w sumie skoro nie wyszło z Ronaldo to może teraz w większym stopniu zarząd skupi się na Alvesie :]

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 kwie 2007, 12:24

brylancik pisze:Ciekawie może wyglądać nasza obrona z Racingiem. Wydaje mi się że Capello postawi na Salgado po prawej i Ramosa z lewej
A ja mam wielka nadzieje, ze tak sie jednak nie stanie. Przypominam, ze juz raz gralismy tak w tym sezonie - w meczu z Depor (0-2). Ramos gral katastrofalnie, ciagle szukal prawej nogi. To nie jest jego pozycja. Marcelo jest lewym obronca i to on powinien grac. Nie ma co kombinowac.
brylancik pisze: Co do Cristiano to nie wiem czy się cieszyć że podpisał kontrakt z ManU. W sumie musimy ściągnąć w lecie jakiegoś cracka bo póki co nie ma kto pociągnąć zespołu. Cristiano jak najbardziej by się nadawał do tej roli, ale prawda jest taka że można było go po MŚ ściągnąć bez problemów za stosunkowo małą kasę
Faktem jest, ze Real mogl latem wykorzystac zawirowania na linii CR - Rooney - MU. Nie zrobil tego. Tymbardziej nie widze sensu, by placic teraz za niego wielka kase (a tak na pewno by bylo). Podpisal kontrakt i jest (miejmy nadzieje) po sprawie. I dobrze. To nie jest przeciez jedyny kandydat na nasze prawe skrzydlo :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”