Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 446

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 20 lip 2010, 22:14

Troche wiesci z naszego obozu

1) Balotelli jest juz od jakiegos tygodnia łączony z transferem do nas. Juz niektore gazety sugerowaly , ze uzgodnil z nami kontrakt :|

2) Dzisiaj odbyła się konferencja z Fergusonem. Mowił, ze ma wystarczający sklad i liczy na mlodziez( nie zaprzeczyl jakos wyraznie , ze nie bedzie transferu)

3) Jakies 2 godz temu goal.com podalo, że KJH wyladował na lotnisku w Manchesterze, a stad niedaleko samochodem w strone Boltonu :lol:

4) Darron Gibson opuscil zgrupowanie z powodow rodzinnych( smierc babci)

5) Nani podobno ma zagrac z Philadelphia

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 lip 2010, 0:59

Manchester United Starting XI: Tomasz Kuszczak; John O'Shea, Jonny Evans, Wes Brown, Fabio; Gabriel Obertan, Paul Sc...holes, Ryan Giggs, Tom Cleverley; Federico Macheda, Danny Welbeck

Philadelphia Union Starting XI: Brad Knighton; Jordan Harvey, Danny Califf, Cristian Arrieta, Michael Orozco Fiscal; Sebastien Le Toux, Fred, Stefani Miglioranzi, Eduardo Coudet (trialist); Alejandro Moreno, Danny Mwanga

Po pierwszej połowie jest remis 0-0 i wygląda to na dość wyrównane spotkanie, Kuszczak nie musiał za wiele razy interweniować, chociaż parę setek było po obu stronach. Le Toux strzelał tuż obok bramki, wcześniej jeszcze Welbeck miał okazje, strzał z ok. 20 metrów ale poszybował trochę obok bramki no i po podaniu w polu karnym z jakichś 10 metrów było bardzo blisko ale Knighton świetnie obronił. Osobiście ciesze się, że mogę obejrzeć Knightona bo Seitz póki co bronił we wszystkich meczach ligowych więc nie miałem okazji zobaczyć, kogo mamy na ławce, bo to jest młodzieżowy reprezentant USA ;)

Statystyki:
Strzały: United 4 Philadelphia 6
na bramkę 1-1

co ciekawe: faule 5 United 1 Philadelphia :lol:

W drugiej połowie za wiele się nie zmieniło, dużo zmian bardziej rezerwowi zawodnicy po stronie Filadelfii. W Manchesterze pojawił się Fletcher, Rafael i Berbatov (z tych znanych). Kilka szans po obu stronach, w 76. minucie prawą stroną przeszedł Welbeck, podanie do Obertana i ten posłał piłkę do bramki. Wynik 0-1 dla United ale tak naprawdę bardzo wyrównanie spotkanie i mogło w sumie być 4-4, bo skuteczność naprawdę kiepska po obu stronach a szanse były wyśmienite :P

Philadelphia - Manchester United
Strzały 16(5) - 11(3)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lip 2010, 9:14

Oglądałem jedynie do 65 minuty, ale co nieco mogę powiedzieć. Szansę na pokazanie się z pewnością wykorzystali Welbeck i Cleverley. Wraz ze Scholsem byli w moim mniemaniu najlepszymi zawodnikami w naszych szeregach. Frustrujacy byli za to Macheda i Obertan. Ten pierwszy niezbyt aktywny, ten drugi wprost przeciwnie, ale mający kłopot z ostatnim podaniem/wykończeniem.

Ogólnie występ in plus, szczególnie ze względu na Welbecka i Cleverley'a, którzy potwierdzaja, że mają duży potencjał.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 lip 2010, 0:56

O dziwo wytrzymałem do końca meczu, mimo ze prawie zasnąłem w połowie. Mam nieco inne odczucia niż red85.

Nasza gra była raczej słaba, Giggs i Scholes w środku nie funkcjonowali za dobrze i mieliśmy problem z odzyskaniem piłki.

Niestety nie podzielam zachwytu nad Cleverleyem, było trochę lepiej niż w pierwszym meczu, ale to według mnie ciągle za mało. Na podstawie tego co nie widziałem po prostu nie wyróżnia się niczym szczególnym. Wypożyczenie do drużyny z PL na pewno zrobiłoby mu dużo dobrego.
Obertan nie była tak słaby jak sugerujesz, kilka dobrych centr, świetne szybkość i zawsze groźny. Będą z niego ludzie.

Najlepszy na boisku Welbeck, myślę że lepiej jakby się ograł gdzieś w PL, ale nie miałbym nic przeciwko jego częstym występom w pierwszej drużynie. Przede wszystkim myśli na boisku, po za tym jest świetnie techniczny, szybki i dużo widzi na boisku. Wypada na tym tourne znacznie lepiej niz faworyzowany Macheda.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 25 lip 2010, 13:27

Rio Ferdinand może powrócić do gry na początku września. Alex Ferguson ujawnił, że za ok. sześć tygodni Ferdinand będzie gotów do gry.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 lip 2010, 9:16

Co za bramka Cleverley'a, co za debiut Hernandeza i co za tourne dla Welbecka 8)

Niemało pozytywów można wynieść z tej podróży do USA, ale chyba najbardziej zadowolonym można być z młodzieży. Przede wszystkim mowa o dwóch wcześniej wymienionych Anglikach (teraz pytanie, czy pójdą na wypożyczenie, czy nie. W moim mniemaniu nie powinniśmy ich tak łatwo oddawać, szczególnie nie po tym co pokazali), bo Gibson wygląda jakby wakacje spędził na jedzeniu hamburgerów i popijaniu browara ;)

PS Giggs jest nadal fantastyczny. Co za zawodnik :shock:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 lip 2010, 15:28

Co nieco już można powiedzieć, po sparingach, które się odbyły. Co prawda nie oglądałem żadnego na żywo, ale z wszystkich obszerne skróty.

Wygląda na to, że i nawet ja odpuszczam kwestię napastnika :P Nie jest nam on potrzebny. Może za szybko ulegam magii Chicarito :D ale napalam się na mocno na tego chłopaka. Przypomina mi młodego Owena :) Nie chcę nic prognozować, ale liczę, że ten chłopak zrobi furore i to już.
Bardzo dobrze również spisuję się Macheda. Wykańczanie akcji jak twierdzi sam Fergie najlepsze w zespole. Zresztą już to parę razy pokazał. On również zasłużył na szansę i częstszą grę.
Welbeck również zachwycił kilka kapitalnych zagrań i on zasłużył na szansę, ale tyle miejsca w zespole nie ma. Niech idzie na wypożyczenie się ogra i za rok z pewnością już się znajdzie w kadrze.

Wobec takiej młodzieży kupowanie napastnika byłoby marnotrawstwem, chłopaki zasłużyli na szansę :)

Clevarley również spisuje się bardzo dobrze. Pytanie do tych co widzieli sparingi? Zwykle grywał na skrzydle? bo tak wynikało mi z tego, jak analizowałem składy zmiany i kto zostawał na boisku? I ogólnie gdzie lepiej się chłopak czuje na skrzydle czy w środku?

I drugie pytanie jak oceniacie Dioufa po skrótach cieżko. Jakieś mam takie wrażenie, że chyba skończy jak drugi Manucho i niedługo zostanie gdzieś opchnięty. Czy może się mylę i zaprezentował coś ciekawego ? :P

Przechodząc do transferów.
Mówi się ostatnio sporo o Ozilu, gdyby on dołączył do zespołu to jak już pisałem byłoby kapitalnie. Szczególnie odnoszę się tutaj do taktyki 4-3-3- czy jak kto woli 4-5-1 on w niej odgrywał by kluczową rolę, zapewnił by odpowiedni balans między pomocą a atakiem.
Gdyby on przyszedł to do pełni szcześcia brakowałby tylko DM. Bo jesteśmy w tej chwili tylko z Fletcherem. Carrick też tam może zagrać, no ale to nie jest typowy przecinak. Oczywiście 3 lata temu zdobyliśmy Mistrza ze środkiem pomocy Scholes-Carrick, więc w PL dalibyśmy radę, ale w pojedynczych spotkaniach wagi cieżkiej na szczycie czy to ćwierćfinał czy półfinal czy finał LM, typowy DM jest niezwykle istotny w taktyce 4-3-3 i gdyby wypadł znowu Fletch jak np. w Rzymie to leżymy. Problem rozwiązałby Hargreaves, ale kto jeszcze wierzy, że coś z niego będzie? Bo ja już przestałem. Dlatego przydałoby się tutaj wzmocnienie, ale pytanie kim? Ogromnych sum wydawać nie ma sensu, bo mamy świetnego Fletchera, podobny problem jak w Barcie, gdzie szukają zmiennika dl Busquetesa. Może we Francjii poszukać jakiegoś młodego Murzyna?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 sie 2010, 21:07

Już chyba możecie z uśmiechem pokazać Berbatovowi ławkę rezerwowych :lol: Chicharito narazie gra nieźle, a i mundial zaliczył dobry. Początkowo traktowałem ten transfer z przymrużeniem oka, coś na głęboką rezerwę, teraz jednak zmieniam zdanie. Teraz tylko spytam kibiców Utd: kto będzie grał obok Rooneya w ataku?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 sie 2010, 22:13

Hernandez nie jest IMO rywalem Berbatova. Zresztą jeszcze musi dużo pokazać, żeby wygryźć Berbe ze składu...Więc przy 442(4231) grać będzie Rooney, a za jego plecami Berba.
Bardzo dobrze również spisuję się Macheda.
Jak dla mnie Kiko jest mocno przereklamowany. Strzelił bramki na tournee, ale gra wyglądała mocno przeciętnie.
Clevarley również spisuje się bardzo dobrze. Pytanie do tych co widzieli sparingi? Zwykle grywał na skrzydle? bo tak wynikało mi z tego, jak analizowałem składy zmiany i kto zostawał na boisku? I ogólnie gdzie lepiej się chłopak czuje na skrzydle czy w środku?
Raz zagrał w 442 ze Scholsem i grał bardzo dobrze. Nie zmienia to jednak faktu, że w środku grać może, ale raczej w 433.
Mówi się ostatnio sporo o Ozilu, gdyby on dołączył do zespołu to jak już pisałem byłoby kapitalnie. Szczególnie odnoszę się tutaj do taktyki 4-3-3- czy jak kto woli 4-5-1 on w niej odgrywał by kluczową rolę, zapewnił by odpowiedni balans między pomocą a atakiem.
A ja mam dalej wątpliwości. U nas nawet w 433 nie ma zawodnika odciążonego z zadań defensywnych, bo przecież gdyby tak było to by biegał tam Berbatov, a nie Park, Giggs, czy Anderson.

Co do DMa to się zgadzam. W gruncie rzeczy bardziej bym się ucieszył gdybyśmy sprowadzili jakiegoś DMa niż Ozila, chociaż fanem talentu Niemca jest od dawna.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 sie 2010, 17:46

Transferu pomocnika raczej nie bedzie, bynajmniej nie w tym oknie. Fergie dziś powiedział, że Cleverley zostaje w zespole i nie idzie na wypożyczenie, czyli on jest naszym transferem 8) Czy to dobra decyzja sezon pokaże.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 sie 2010, 18:46

Tak jak myslalem Wellbeck i Diouf ida na wypożyczenie.Zostajemy bez wzmocnien w środku pola i boże miej w opiece DF bo jak on wypadnie to leżymy.Carrick bez formy i połamany,Scholes i Giggs mają swoje lata,Anderson po pijaku i bez formy dodatkowo polamany,OH piłkarsko nie żyje a Gibson to drewno na podpałke.
Cleverley to duza niewiadoma....

Cieszy mnie Hernandez, facet będzie się nadawał do gry obok Berby czy Roo, ma wsztystko to co musi miec zawodnik do 4-5-1 a czego nie ma Berba(szybkosc,wyjscie na pozycje,bramki z niczego)

Sezon jest wielką niewiadomą, nie wyobrażam sobie naszego obrazu bez Vidica oraz Fletchera.Cos czuje ze na sukcesy znowu bedzie trzeba poczekac pare lat...myslalem ze po odejsciu Ronaldo Alex zobaczy co brakuje zesolowi i dokona zakupów.Brakowało i brakuje rozgrywajacego, solidnego skrzydlowego oraz przez ostatni sezon porzadnego DM bo nie myslalem ze Carrick Andi tak beda grali.

Ciesze sie ze zaczyna sie sezon, po fatalnych MS czas na normalna piłke

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2010, 19:06

MGiggs pisze:.Brakowało i brakuje rozgrywajacego, solidnego skrzydlowego
A Valencia, Nani ? Do tego są przecież Park, Obertan. Jak Francuz w sparingach wyglądał ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sie 2010, 19:42

Valencia to świetny zakup, a gorący przeciwnik tego transferu (MGiggs) pewnie dalej niezbyt go wysoko ceni. Cóż. W moim mniemaniu mamy najlepsze skrzydła w lidze, a zmiennicy również niczego sobie. Park to niezwykle solidna partia, zaś Cleverley zaskoczy niejednego. Oby tylko zdrowie mu dopisało. Obertan ma niewątpliwie nieprzeciętny talent, ale nieporadność z jaką próbuje go wykorzystać strasznie mnie irytuje.

Na typowego ofensywnego pomocnika się nie nastawiałem, bo nie lubię takiego typu w drugiej linii tj piłkarza, na którego muszą pracować inni. Dlatego marzył mi się ktoś na wzór Fellainiego albo Toure i ciągle mam nadzieję, że pomimo wszystko sprowadzimy kogoś o tej charakterystyce.

W każdym razie ciekawy sezon się zapowiada. Sezon prawdy dla wielu naszych grajków. Oby zdali egzamin i oby młodzież pokazała, że warto w nią inwestować :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 sie 2010, 20:10

Belg ktory w rozgrywaniu jest slabiutki,ma slabe podania, zle gra na 1 kontakt a jego domena jest walka fizyczna obior i gra głową jest to czego w MU poszukujemy, z Fletcher w srodku nas wychowanek prz nim wyglada wręcz na Inieste.Rownie dobre jak teksty o Tevezie,pchac drwala do srodka pola gdzie potrzeba kogos kreatywnego :rotfl:

Zaczną się płacze kiedy Nani zamiast grac w pilke będzie pakacował bo nie jest niemozliwe.Zostanie Park oraz Obertan ktory macha nogami szybciej od Ronaldo.Park jest pozyteczny ale to nie jest piłkarz jak Nani w dobrej formie a takiego potrzebujemy na skrzydlo.

Valencia to bardzo fajny zakup i gra bardzo regularnie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 sie 2010, 1:02

Ja wolę mieć mocną trójkę w środku, która potrafi zabiegać rywala, która potrafi go stłamsić fizycznie. Nie jestem orędownikiem gry z AM, który nie wie co to defensywa, bo nie wiem na dobrą sprawę czym takie 433 różni się od naszego 442 z Berbatovem i Rooneyem.

Zresztą podobnie krytycznie wypowiadałeś się o Valencii, a trafiliśmy idealnie. W moim mniemaniu nie potrzebujemy takiego zawodnika jak Ozil, a bardziej takiego jak Carrick i Fletcher. To jest jednego cofniętego rozgrywającego, który byłby batem dla Anglika i drugiego box to box MC, który byłby zmiennikiem dla Fletcha.
Zaczną się płacze kiedy Nani zamiast grac w pilke będzie pakacował bo nie jest niemozliwe
Obyśmy wtedy postawili na Cleverley'a, a od płączu będę daleki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”