Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 447

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 lip 2008, 18:26

Pewnie duzo ci o nim nie powie bo rozegral az 1 oficjalny mecz w barwach Werderu ....

Z tym ze nie smialbym sie z tego raczej. Wenger jest znany z tego ze z gowna potrafi ulepic miod

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 30 lip 2008, 18:56

No tak, jest znany, ale nie przesadzajmy. Odszedł Flamini, Gilberto, Hleb. Jeśli to koniec transferów dla was, to średnio widze waszą pomoc, nawet mimo przyjścia Nasriego ;)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 lip 2008, 18:59

:roll:

W sumie od dłuższego czasu mówiło się o sprowadzeniu Portugalczyka, ale to chyba nie jest to wzmocnienie o którym wspominał Wenger. Nie widziałem gościa nigdy w akcji, ba nawet nie słyszałem o nim jakichś dobrych opinii, więc ciężko stwierdzić jak będzie wyglądał w Arsenalu.

BTW, jak się patrzy na wzmocnienia choćby Spurs i porówna z naszymi to ... chociaż poczekajmy na sezon - zobaczymy kto miał rację :wink:
boskigonzo pisze:Wenger jest znany z tego ze z gowna potrafi ulepic miod
Jakieś poważne wzmocnienie raz na kilka sezonów też by się przydało. Młodych talentów mamy już sporo na Emirates.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 30 lip 2008, 19:01

Jest kilka pozytywnych aspektów tego transferu. To, że nie grał dużo w Werderze nic nie znaczy, bo nasz Boss zna i takie przypadki. Chociażby Henry.

Bischoff jest młodym zawodnikiem, perspektywicznym, w dodatku nie zapłaciliśmy za niego ani pensa. Założę się, że jeśli pograłby z 10-12 spotkań, to prezentowałby się lepiej niż Eboue na prawej pomocy. Myślę, że będzie pełnił funkcję takiego Denilsona z przed sezonu. 21 lat, z pewnością się rozwinie.

Jeśli w ubiegłym sezonie mówiono na nas 'Kids', to co będzei w tym roku :?: :twisted:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 lip 2008, 19:04

Jeśli w ubiegłym sezonie mówiono na nas 'Kids', to co będzei w tym roku

kindergarten ... :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2008, 0:28

Co jest ? Nie mówcie, że nie oglądaliście.

Fajny mecz, dużo się działo, Jens musiał być nieźle wkurzony, że mu 19, 20 i 16 latek gole strzelili :lol: minę miał niewyraźną.

Ade zagrał tragicznie, ale niech mu będzie, że pierwszy mecz po wakacjach. Robin dużo lepiej, miał jedną okazje, gdzie wyszedł sam na sam i chciał lobować Jensa - jednak podał mu piłkę jak na treningu prosto w ręce, później dogrywał świetnie 2 razy do Theo. Najpierw podał z boku pola karnego wzdłuż - stu procentowa sytuacja, ale Jens obronił strzał Theo - jak za najlepszych czasów. Później Robin, jak nie on, zagrał kapitalną piłkę prostopadłą w stylu takiego Xaviego z Barcy 8) Theo jednak nie wykorzystał.
Pisałem przed meczem, że chciałbym zobaczyć jak Vela sobie poradzi z mocniejszym rywalem, poradził sobie znakomicie, gol i asysta. Bramka przednia, pod poprzeczkę, Jens mógł sie lepiej zachować. Asysta przy golu Nicklasa. Ten dziś mi imponował :) Wszedzie było go pełno, walczył o każdą piłkę, a bramka też znakomita.

Almunia raz dobrze obronił - nie miał wielu okazji do interwencji, bo grał tylko w pierwszej połowie. Na drugą wyszedł Fabian. Przy golu w sumie może mógł sie lepiej zachować, choć to raczej wina obrony, napastnik strzelał już z pola karnego, wiec Fabian raczej może być rozgrzeszony. W końcówce kapitalnie wybronił strzał piłkarza VFB, Ljuboja chyba uderzał. Był rzut rożny w 90 minucie, piłkę na 5 metrze dorwał Ljuboja i uderzył w kierunku bramki, troche skiksował, ale Fabian świetnie się rzucił i wybronił.

Clichy miał słabszy początek, ale to co robił w drugiej ... klękajcie narody. Kapitalna akcja przy bramce Veli [no i asysta - warto obejrzeć jak walczył tam Clichy] po chwili sam mógł strzelić gola, posłał piłkę na górną siatkę. Strasznie dużo rajdów lewą stroną, dużo dośrodkowań, etc. etc.

Wilshere wszedł na ostatnie 30 minut i wymiatał jak w meczu z tymi ogórkami sprzed 2 dni. Oj będą z niego ludzie. Póki co pokazuje więcej niż Ramsey. Dziś gol, przed 2 dniami - 2 gole i chyba 2 asysty. Do tego bardzo aktywny w tej grze, mały, zwinny, dobry technicznie. Będzie pociecha z niego :]

No i w końcu Samir zadebiutował, kilka ładnych zagrań, ale bez rewelacji. Jedno dobre uderzenie, choć niecelne - to już pokazał w tym elemencie zdecydowanie więcej niż Sasza.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2008, 8:07

fieldy pisze:Amaury Bischoff dołączył do Arsenalu.
Nie wiem jak Akarin, ale ja o nim usłyszałem po raz pierwszy przy...okazji transferu do Was :oops: :P
Ale sądząc, z wieku, pasuje do Arsenalu doskonale :)
Duch pisze:
Jeśli w ubiegłym sezonie mówiono na nas 'Kids', to co będzei w tym roku
kindergarten ... :P
:lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2008, 9:31

Ponoć Bischoff znajdzie wspólny jezyk z Robinem, Tomasem i lekarzami klubowymi :?
człowiek kontuzja, nie wiem po co Wenger go sprowadza - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Skoro o kontuzjach mowa, po wieeelu latach w klubie odszedł Gary Lewin, nasz lekarz. Ciekawe czy kontuzje miną :think:

Już w sobotę rusza Emirates Cup. Jakby kibice HSV, Realu, bądź Juve mieli składy swoich drużyn na turniej, to chętnie bym je zobaczył ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2008, 10:31

kto to jest ten mlody pilkarz co strzelil bramke na 3-1??spodobala mi sie jego gra...Ade slabiutko fajnie wygladalo jak sie wywalil w pierszej polowie gdy biegl po pilke ale to pierwszy mecz wiec nie ma sie co dziwic...komentator polsatu(nie wiem kto to) ale kilka razy powiedzial ze Flamini przeszedl do Juve...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2008, 11:09

Jack Wilshere, jeszcze niedawno 15 latek. Do tej pory jeden z lepszych graczy w sparingach.
fieldy pisze:Wilshere wszedł na ostatnie 30 minut i wymiatał jak w meczu z tymi ogórkami sprzed 2 dni. Oj będą z niego ludzie. Póki co pokazuje więcej niż Ramsey. Dziś gol, przed 2 dniami - 2 gole i chyba 2 asysty. Do tego bardzo aktywny w tej grze, mały, zwinny, dobry technicznie. Będzie pociecha z niego :]
może grać na lewym skrzydle, w środku i na prawym - na prawym, z tego co widzę najlepiej się czuje.
Jeszcze odnośnie wczorajszego meczu, bo nie dopisałem.Eboue na środku pomocy, razem z Denilsonem. Musze przyznać, ze na tle Stuttgartu nie wyglądało to najgorzej. Może podczas Emirates Cup Eboue znów zagra w środku, na pewno lepiej mu wychodzi zabezpieczanie tyłów, niż atak. Denilson w sparingach gra o niebo lepiej niż w całym poprzednim sezonie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 31 lip 2008, 11:27

Jest kilka pozytywnych aspektów tego transferu. To, że nie grał dużo w Werderze nic nie znaczy, bo nasz Boss zna i takie przypadki. Chociażby Henry.
Se porównanie znalazłeś, Henry był już wtedy mistrzem świata i grał dla Wengera w Monaco wiele meczów, Amaury rozegrał w 1 składzie Werderu bodajże całe 15 minut.
Ade zagrał tragicznie, ale niech mu będzie, że pierwszy mecz po wakacjach.
Ciekawe, jak szybko zauważy, że jest na najlepszej drodze do siedzenia na ławce i patrzenia na Bendtnera. A miała być Barca :P.
Ten dziś mi imponował Smile Wszedzie było go pełno, walczył o każdą piłkę, a bramka też znakomita.
Nicklas to dla mnie szok muszę przyznać, 1,5 roku temu nie wierzyłem w niego, potem miał mecze lesze i gorsze (wiadomo młody), ale ostatnimi czasy trzeba przyznać, że ma wsio żeby być Adebayorem3.0, jest tak samo silny i dobry w powietrzu, lepszy technicznie i myśli na boisku.
Clichy miał słabszy początek, ale to co robił w drugiej ... klękajcie narody. Kapitalna akcja przy bramce Veli [no i asysta - warto obejrzeć jak walczył tam Clichy] po chwili sam mógł strzelić gola, posłał piłkę na górną siatkę. Strasznie dużo rajdów lewą stroną, dużo dośrodkowań, etc. etc.

W ofensywie kapitalny, jeszcze niech tylko będzie troszkę lepiej w def. Btw co znaczy górną siatkę ? Na moje to było w długi róg :D.
Będzie pociecha z niego Krzywy
Tylko żeby nie oszaleć i dać mu czas, to dziecko jeszcze przecież.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 31 lip 2008, 11:43

macie moze linki do bramek,bo ogladalem I polowe a potem ogladalem wisle,bo malo sie dzialo no i sie przejechalem:p

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 31 lip 2008, 12:00

http://101greatgoals.magnify.net/item/CC5QRHS1314NGTCB

tu masz trochę dłuższą wersje 3 bramki, żebyś mógł lepiej zobaczyć co Clichy wyprawiał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2008, 12:27

Forn pisze:W ofensywie kapitalny, jeszcze niech tylko będzie troszkę lepiej w def. Btw co znaczy górną siatkę ? Na moje to było w długi róg
nazywaj jak chcesz :p piłka po jego [dośrodkowaniu/strzale ? ] wylądowała tuż za poprzeczką na ... górnej siatce :P
ogólnie to nic odkrywczego nie napisałeś. Jak ci się Eboue podobał ?
W obronie troche nieuważnie momentami graliśmy, te długie piłki VFB często dochodziły do adresata, nma wyspach tak wiele drużyn gra, nie zawsze Clichy wracał, Sagna troche mniej sie udzielał w ofensywie. Djourou miał na początku kilka dobrych interwencji, a później miał jakieś głupie straty. Mimo wszystko jednak nie drżałem jak dochodził do piłki :]

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 31 lip 2008, 12:37

Jak ci się Eboue podobał ?
Już słuchałem sapanie na niego wczoraj. Dla mnie nie było źle, lepiej na DMC niż na MR, on jest bardziej naturalnym obrońcą niż pomocnikiem (wiem, wiem znowu nic odkrywczego :P). Jednak, to wciąż nie to, wydaje mi się, że ma kłopoty z ustawianiem się i nie asekurował DC, przez co raz VFB miałoby sam na sam tylko bodajże Marica strasznie popsuł. Najbardziej to bym chciał Eboue poza Arsenalem, potem chciałbym go jako rezerwowego DR, potem jako DMC, a dopiero potem jako MR.

Swoją drogą, Denilson mi się wczoraj podobał momentami, on w poprzednim sezonie strasznie stanął w rozwoju.
Djourou miał na początku kilka dobrych interwencji, a później miał jakieś głupie straty. Mimo wszystko jednak nie drżałem jak dochodził do piłki Krzywy
No, wciąż stawiam Djourou wyżej niż Senderosa, ale Djourou ma w sobie coś takiego gamoniowatego (nie licząc brwi oczywiście), co sprawia że ja nie czuje się pewnie kiedy zawodnik którego on ma kryć ma piłkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”