FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 448

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 sie 2007, 14:28

A oni co? W króliczki się bawią? :lol:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sie 2007, 14:32

Jeden kłólik uciekł więc trzeba go zastąpić :)

Jak to dobrze jeden odszedł, jest dwóch nowych normalnie biznes and biznes :)

Jak by miał ktoś jeszcze jakieś wątpliwości:

Deco odchodzi do Madrytu :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 sie 2007, 15:05

rkoeman pisze:jak wielu laporta ma przeciwnikow pokazal zeszly rok gdy zaden z kontrkandydatow nie zebral niewiele ponad 1000 podpisow. mialem okazje byc wtedy pod camp nou - laporta chodzil i rozmawial z ludzmi a jego przeciwnicy stali w swoich namiotach i nikt nie chcial z nimi miecz do czynienia
Nie ważna jest ilość. Po prostu są ludzie, którzy są przeciwnikami Laporty. Nie tylko chuligani, których pokazałem :) ale także zwykli kibice(np.na VeB jest parę osób).
rkoeman pisze:ps - wiesz ze w barcelonie nienawidzi sie druzyny athletic bilbao? (tak na marginesie bo mi sie przypomnialo) i jest ona traktowana niewiele lepiej niz real czy espanyol?
Nie wiem czym jest to spowodowane. Być może tym, że Barcelonie "bliżej" jest do Sociedad, ale pewnie nam wszystko zaraz wyjaśnisz :) Barcelona przez kibiców Athletic też traktowana jest niewiele lepiej niż Real. To był chyba sezon 2004/2005. Mecz był na Camp Nou i kibice krzyczeli "Segunda, Segunda" do drużyny Athletic. Nie wiem dlaczego tak postąpili, ale od tego czasu stosunki na linii Barcelona-Athletic są bardzo napięte. Wcześniej kibice obydwu klubów mieli zgodę. Napisz nam o tym więcej rkoeman :)

P.S. Dawać Ezquerro :!: :!: :evil:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 01 sie 2007, 15:27

Bask pisze:P.S. Dawać Ezquerro
Dawać kaskę :!: Kredyt umarł, kryzys żyje, kto nie płaci ten... nie ma Ezquerro :twisted:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 sie 2007, 15:48

iceald pisze:Dawać kaskę Exclamation
I tak wam nie potrzebny więc możecie go udostępnić za darmo :P

Podobno West Ham chce kupić Gudiego. Cena około 10 mln. Wszystko fajnie, wszystko pięknie tylko według mnie 4 cracków plus 2 talenty to chyba jednak za mało na cały sezon. Jeśli Barcelona sprzedałaby Gudiego to albo Ezquerro musiałby zostać :roll: albo Blaugrana musiałaby kogoś jeszcze kupić.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sie 2007, 16:11

Barcelona sprzedać Eidura nie chce. Wszystko teraz zależy od Islandczyka czy będzie akceptował rolę rezerwowego czy nie. Przecież każdy wie i sam Islandczyk że w wielu meczach nie będzie występował jednak może liczyć na występny od czasu do czasu szczególnie jak Eto'o wyjedzie na PNA to wtedy Eidur będzie pierwszym rezerwowym napastnikiem.

Barcelona za dużo już udostępniła piłkarzy za darmo :) albo za taką cenę co śmieszy, więc milion euro mógłby zasilić nasze konto :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 sie 2007, 19:06

Nie ważna jest ilość. Po prostu są ludzie, którzy są przeciwnikami Laporty. Nie tylko chuligani, których pokazałem ale także zwykli kibice(np.na VeB jest parę osób).
nie sa to chuligani? to dlaczego wkleiles fotke boixosow? z szalikami tej grupy?

jako ze bylem rok temu pod camp nou podczas ostaniego dnia zbierania podpisow to wiem jak to wygladalo i jacy ludzie nie popierali joana. byli to glownie wydziergani i lysi kolesie z tluszczem na karku ktorzy nie mogli wejsc na mecz i zmuszeni byli ogladac spotkanie w barze. tak to wygladalo

powiedz mi co mnie interesuja jakies lebki z VeB majace swoje wizje? wiekszosc z nich nie jest socio, nie lozy na klub, lata w koszulkach z tajlandii i ma za zle laporcie ze oddal saviole.

zawsze znajda sie przeciwnicy i nikt nie ma 100% poparcia. jednak margines jaki stanowia przeciwnicy laporty jest tak maly ze jego glowny kandydat rok temu zwyczajnie sie osmieszyl

dlaczego barce nie lubi sie z bilbao? polecam historie spotkan miedzy tymi druzynami na poczatku lat 80, co sie stalo z maradona, jak zachowywali sie pilkarze athletic i jego kibice oraz co stal sie w pewnym supermarkcie w barclenie

a wiec cytujac kibicow z meczu z athletic z sezonu 2005/2006 - a segundaaaaaaaaaa oeeeeeeeeeeeeeeeeeee a segundaaaaaaaaaa oeeeeeeeee

w samej ankiecie nie widze nic zlego i jest wg mnie ciekawa

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 sie 2007, 19:34

rkoeman pisze:nie sa to chuligani?
Na zdjęciu są chuligani, co wyraźnie napisałem.
np. tutaj:
Bask pisze:Nie tylko chuligani, których pokazałem
rkoeman pisze:powiedz mi co mnie interesuja jakies lebki z VeB majace swoje wizje?
Ciebie tak jak i mnie mało interesują, ale ankieta jest dla wszystkich i oni też powinni mieć prawo własnego wyboru mimo, że może być on niesłuszny :)
Ludzi z VeB dałem tylko jako przykład po tym jak ludzie narzekali na wstawienie opcji numer 2 w ankiecie czyli rezygnacji Laporty ze stanowiska.
rkoeman pisze:co sie stalo z maradona, jak zachowywali sie pilkarze athletic i jego kibice
O tym wiem.
rkoeman pisze:raz co stal sie w pewnym supermarkcie w barclenie
O tym nie słyszałem. Napisz coś o tym więcej.
rkoeman pisze:a segundaaaaaaaaaa oeeeeeeeeeeeeeeeeeee a segundaaaaaaaaaa oeeeeeeeee
Gramy ze sobą w drugiej kolejce. Żebyś się nie zdziwił jak będzie remis :) Athletic nigdy nie spadnie :!: :!: :!:
:spoko: :jupi: :boruta: :whistle:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 sie 2007, 21:22

Bask pisze:O tym nie słyszałem. Napisz coś o tym więcej.
zamach bombowy Baskijskiego Ludu i Wolnosc w roku 1987, w ktorym zginelo 21 osob.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sie 2007, 21:58

Szczerze to sam o tym nie wiedziałem, nigdy nie interesowało mnie to. Może dla tego że 1987 roku jeszcze mnie na ziemi nie było ?? :) To że nie jesteśmy w dobry stosunkach z Baskami to wiedziałem, myślałem jednak że chodzi wyłącznie o aspekt sportowy a tu proszę.

No i Bojan nie leci do Azji :/ Władze Hiszpańskie powołały go do składu na MŚ do lat 17. Z jednej strony to dobrze bo będzie mógł znowu pokazać że jest wielkim talentem jednak takie tournee z pierwszym zespołem było by jeszcze lepsze. Ćwiczył by z pierwszym składem i ogrywał się z najlepszymi. Po części rozumiem Hiszpański związek bo każde mistrzostwa są cenne jednak jeżeli chcą mieć z niego jeszcze większą pociechę w dorosłej reprezentacji powinni mu to odpuścić :/ Pytanie który to już w tym roku turniej Bojana ??

Gdzieś wyczytałem pewnie to są tylko wymysły ludzi jednak jeżeli kariera Bojana będzie tak szybko się rozwijać to pod koniec 2008 roku powinien zadebiutować w pierwszej drużynie narodowej Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sie 2007, 22:04

Nie podoba mi się ta decyzja odnośnie Bojana. Te mistrzostwa nic mu nie dadzą. Więcej korzyści miałby z treningów w klubie. Ostatnio grał na wielu turniejach a jeżeli nawet ma brać udział w kolejnych to już raczej w wyższej kategorii wiekowej.

Było trochę zamieszania wokół ankiety, ale nie takiego zamieszania na jakie liczyliśmy (czyli odpowiedzi + uzasadnienia) a więc zgodnie z zapowiedzią za moment wstawię nową ankietę.

[EDIT]
Jakby kogoś interesowały końcowe wyniki to:

Co według ciebie powinno nastąpić jeśli sezon 2007/2008 będzie nieudany?

Zwolnienie Rijkaarda - 45% - 10 głosów
Rezygnacja z funkcji prezydenta klubu Laporty - 9% - 2 głosy
Sprzedaż jednej z gwiazd klubu (Ronaldinho lub Eto'o) - 9% - 2 głosy
Wszystko razem - 36% - 8 głosów

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sie 2007, 22:26

No widzę Mentor że wziąłeś się do roboty :) Przynajmniej ta ankieta nie razi w oczy jak poprzednia... Co do poprzedniej ankiety sporo osób zagłosowało tak jak ja czyli na opcję 4 tak trzymać Katalończycy :mike:

A co do ankiet może w przyszłości można by dać:

Kto według Ciebie powinien występować w ataku FC Barcelony i dać kilka wariantów też jestem ciekaw jakie wyniki by padły :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sie 2007, 22:28

Nie tyle Mentor co iceald :] Oddajmy cesarzowi co cesarskie :wink: On wymyślił ankietę całą a ja tylko wstawiłem.

Póki co rozprawmy się z tą a potem pomyślimy nad kolejną. Ta powinna uchować się co najmniej kilka dni.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 sie 2007, 22:33

Wywiad z Messim. Tekst o Savioli:
Jednocześnie życzę mu, aby w meczach przeciwko Barcelonie nie szło mu najlepiej
:lol: :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 sie 2007, 22:35

Widać niektórzy pfu! sporo ludu bo i Xavi i Laporta, teraz Messi (nie wiem kto jeszcze bo nie wszystkie wypowiedzi czytam) nie mogą przeboleć transferu kłólika. Biedne dzieci jak ich to boli, zawsze muszą skomentować :roll: :P

A co do ankiety postawiłem na opcję ostatnią bo...mi się spodobała taka perspektywa. Molibyśmy w końcu budować stadion narodowy :mike:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”