Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 449

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2008, 1:27

Forn pisze:Źle będzie jak to się skończy na 8 golach w tym sezonie i puszczeniu go za 10 mln gdziekolwiek w przyszłym sezonie.
Raczej tak kiepsko nie będzie, chyba nie zapomniał jak sie gra w piłkę. W minionym sezonie robił róznice gdy sie pojawiał na boisku ... nie powinno być źle. 30 goli może nie powtórzy, ważne aby grał swoje, kto wie - może znów sie troche rozwinie. A ma co poprawiać.
Jest najczęsciej łapanym na spalonych zawodnikiem w lidze, maruje mnóstwo setek. To wszystko może poprawić. Wątpię, aby poprawił "myślenie na boisku" :D ale te wcześniejsze mankamenty może wyeliminować.

Bądźmy dobrej myśli :lol:

Forn
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 02 sie 2008, 2:57

est najczęsciej łapanym na spalonych zawodnikiem w lidze
To jest tragedia, on się zachowuje jakby nie do końca zdawał sobie sprawę co to jest spalony. Do tego beznadziejnie podaje.
maruje mnóstwo setek.
Imho nie więcej niż inni napastnicy.
Wątpię, aby poprawił "myślenie na boisku"
No i tutaj to go Bendtner zjada, połyka, wydala.

Jestem lekko sceptyczny, bo wydaje mi się, że Adebayor ma już w głowie mentalność "jestem miszcz" (nawet czytając dzisiejszy wywiad "and I know all the fans, they always love me, so there is no reason why not loving me anymore, because I’m still here." no przemistrz, kochajmy go bo łaskawie został.) Pod koniec było widać, że miał pretensje do całego świata, o to że mu coś nie wychodzi, było parę komicznych chwil w których miał pretensje do partnerów o to, że sam zepsuł. Do tego Adebayor z pierwszego sezonu to walczący w defensywie, zdeterminowany napastnik, Adebayor z końcówki sezonu (już po tej świetnej serii bodajze 8 meczów pod rząd z golem, albo 10 nie pamiętam), to gwiazdorek stojący i machający rękami, wtedy było mu najbliżej do Henrego, szkoda że do Henrego z 06/07.

Chciałbym w niego wierzyć, ale dla mnie mentalnie to 15 latek z Afryki z olbrzymią ilością pieniędzy i sodówki w głowie. Obym się mylił.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 sie 2008, 9:19

Forn pisze:Chciałbym w niego wierzyć, ale dla mnie mentalnie to 15 latek z Afryki z olbrzymią ilością pieniędzy i sodówki w głowie. Obym się mylił.

NIe mylisz sie. Niby dlaczego dopiero teraz chce zostac w klubie? Bo nie ma zadnych powaznych ofert. Barca go nie chce, Milan tez nie. Nie mowiac o reszcie znanych klubow. Wiec, zeby nie zostac na lodzie. Powie sobie teraz, ze poprostu chcial nowy kontrakt. Dostanie troche wiecej kasy, no i np jak za rok bedzie go ktos chcial, to bedzie odstawial te same fochy.

Kluby powinny sprzedawac zawodnikow jezeli Ci nie chca grac.

Taki Henry czy Vieira, odeszli w podobny sposob. W jednym roku ktos chcial ich za naprawde ciezka kase, a po roku i tak odchodzili za srednie pieniadze.

Tak samo pewnie bedzie z Ade. Na C. Ronaldo tez nie bedzie juz takich ofert jak w tym roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2008, 10:18

Imho nie więcej niż inni napastnicy.
Co nie znaczy, że mało. W tym momencie inni napastnicy mnie mało obchodzą. Mówie co jest do poprawienia i ... tutaj musisz sie zgodzić - mógłby poprawić skuteczność.
Z tymi podaniami też prawda, albo za mocno poda, albo za słabo, albo w ogóle gra samolubie - choć za to akurat go ganić nie można, bo przecież swoje strzelił.
Lakier pisze:Na C. Ronaldo tez nie bedzie juz takich ofert jak w tym roku.
pewnie nie, cięzko będzie mu powtórzyć podobny sezon. W dodatku klub musiałby też sporo wygrać, bo jak z klubem sporo zdobędzie, to zawsze cenę jeszcze troche podniesie.

Lakier pisze:No i tutaj to go Bendtner zjada, połyka, wydala.
Nicklas póki co ma świetne [znakomite ?] sparingi, choć podobnie miał Theo przed rokiem i też sie zbyt mocno podniecałem tym faktem. Wenger nie dawał mu tyle okazji do gry co pewnie kibice by chcieli. Teraz, jak Robin nie będzie połamany, to Wenger raczej nie będzie zmieniał dwójki Ade - Robin zbyt często. Nicklas w dalszym ciągu musi pracować nad koncentracją na boisku, za często w głupi sposób traci piłkę, nie chodzi mi o to, ze podaje do rywala - po prostu czasami nie potrafi piłki opanować. Nie jest to raczej wina techniki, bo znowu w innych sytuacjach, piłkę kontroluje kapitalnie.

Zobaczymy co Nicklas pokaże na tle rywali z najwyższej półki. Na szczęscie nie musimy długo czekać. Mecze dziś i jutro :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 sie 2008, 11:31

"Mogę to powiedzieć. Podpiszę umowę. Czuję się tutaj bardzo dobrze i teraz moje serce należy do Arsenalu"
za veb

fajnie ze u was zostaje, ciekawe tylko czy tak jak Henry za rok odejdzie.
Z mojego punktu widzenia to dobrze bo wole dalej Etoo w Barcelonie i silniejszy nacisk na Silve.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2008, 11:57

dla nas też lepiej, bo po pierwsze Ade strzelać potrafi, a po drugie - jak za rok bedzie chciał odejść, to Nicklas już powinien być wystarczająco mocny, aby grać regularnie.

Tak to sobie wykombinowałem :lol:

smietana
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 02 sie 2008, 12:16

jeżeli Arsenal nie wygra nic w przyszłym sezonie to nie tylko Adebayor odejdzie z klubu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2008, 12:24

A jak wygra to nikt nie odejdzie ? Co roku ktoś odchodzi, co roku ktoś przychodzi.
jeśli się sugerujesz "słowami" Cesca, który podobno miał powiedzieć, ze odejdzie do Realu, jak nic nie wygramy, to sie nie sugeruj :D bo Cesc na drugi dzień zaprzeczył :]

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 sie 2008, 12:38

Przygotowani na dzisiejsza porazke w Emirates Cup? :P Swoja droga, skoro niektorzy kibice Arsenalu kwestionowali latwosc zwyciestwa Juventusu w dwumeczu z Artmedia, jednoczesnie podkreslajac, ze wygrana z Twente to tylko formalnosc, to z nami nie powinniscie miec rowniez wiekszych problemow. ;) Chociaz imo to stek bzdur, a twente juz duzo grozniejszym rywalem od Slowakow. I jezeli juz ktorys z zespolow mialby miec jakies problemy, to sadze, iz szybciej bylby to Arsenal ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2008, 12:53

Nie wydaje mi się, aby Juve, czy Arsenal miały problem z awansem do LM. Rywale nie są zbyt wymagający. Artmedia jakiś czas temu wyeliminowała Celtic, ale wtedy jeszcze Boruc nie grał - zagrał Boruc w rewanżu i dostali 4:0 :P [bez Boruca chyba 0:5 była, czy jakoś tak]
Twente też nie powinno nam sprawić kłopotu. Nie ta liga. Myśle, ze nasze rezerwy spokojnie dałyby rade. Będę poważnie zaskoczony jak nie awansujemy :lol:

Co do Emirates Cup .. pytałem kilka dni temu, ale nikt mi nie odpisał, wiec ponowie pytanie.
Ktoś wie w jakich składach zagrają przyjezdni ?
Arsenal powinien grać możliwie najmocniejszą kadrą, w końcu do tej pory grali rezerwowi, a już kilka sparingów za nami. Cesc powinien już grać.

P.S. Gallas będzie kapitanem w nowym sezonie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 sie 2008, 13:11

Ktos w topicu Realu wkleil prawdopodobny sklad: Dudek, Salgado, Heinze, Javi Garcia, Torres, Diarra, Guti, Sneijder, Robben, Raul i Ruud. Z Juventusu pojechali wlasciwie wszyscy najmocniejsi za wyjatkiem kontuzjowanych graczy i tych, ktorzy wybieraja sie na olimpiade. Oficjalnych skladow jeszce nigdzie nie widzialem, ale Ranieri przebakiwal cos, ze w obu meczach wystawi 2 rozne jedenastki :) Na was chyba ta mocneijesza, chociaz kto tam to wie ;) HSV to chyba was nie interesuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2008, 13:49

Jack Wilshere został włączony do kadry pierwszego zespołu na najbliższy sezon. Dostał numer po Gilberto [19].

Myślę, że na pewno będzie występował w Pucharze Ligi, w meczach Pucharu Anglii też pewnie dostanie szanse i kto wie ... może jakieś ogony w lidze zaliczy.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 sie 2008, 15:29

fieldy pisze:Dostał numer po Gilberto [19].

Widac ze troszke nie w temacie jestem - Gilberto juz odszedl czy nadal czekacie na kupcow ? :|

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 04 sie 2008, 15:35

odszedł...do Panathinaikosu

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 sie 2008, 12:39

boskigonzo pisze:
fieldy pisze:Dostał numer po Gilberto [19].

Widac ze troszke nie w temacie jestem - Gilberto juz odszedl czy nadal czekacie na kupcow ? :|
Tak jak kolega wyżej napisał...

Szkoda Gilberto... w tym sezonie naprawde by się przydał, a żadnego DM'a nie widać na celowniku Arsene'a... Co do Wilshere'a świetna sprawa, że został włączony do pierwszego składu no i numer brazylijczyka nosić będzie przynajmniej znakomity zawodnik...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”