AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 449

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 cze 2008, 14:24

Maciek (interista) pisze: Wygląda na to, że Matteo Ferrari nie trafi do Milanu Razz
Wczoraj jego agent był widziany na Via Durini.
A jakiś czas temu był na San Siro i podpisał wstępną umowę z Milanem, która miała przeistoczyć się od nowego sezonu w czteroletni kontrakt. :roll: Dopóki nie zobaczę kontraktu, to nie uwierzę, choć chciałbym, by Ferrari poszedł do Violi - wolę Simica. Tyle że nie można być pewnym, że przejęcie Ferrariego przez Violę oznacza pozostanie Chorwata. :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 cze 2008, 15:47

George Jung pisze:wytłumaczy mi ktoś po co Interowi napastnik ?
Ibra pewniak, Balotelli nadzieja mogąca grać skrzydłowego, Cruz joker, Adriano imperator z odzysku. W tej chwili ci zawodnicy wygladaja na pewniaków Jose, ale jesli potwierdza sie doniesienia o planowaniu wzmocnienia ataku np. Eto'o to dla pary Crespo, Suazo raczej zabraknie miejsca. Jesli sie potwierdza. Natomiast jesli się nie potwierdza to chyba odejdzie tylko David. Choć moim zdaniem nie zawiódł. Tyle, że rola przypadła mu niewdzięczna.

Dwa sezony temu nie było problemu ze skutecznoscia, ale już w ostatnim roku nie było az tak wesoło, szczegolnie w drugiej częsci sezonu gdy brakło Ibry, a Cruz stracił forme. Adriano gwarantem strzelania bramek jest żadnym. Być moze zarzad z Mou uznaja, że trzeba poprawy jakosciowej. Moze okazac sie, że lepsze wcale nie musi być wrogiem dobrego.

Ale sobie OT zrobiłe. Zabrakło tylko o Kosciele :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 cze 2008, 17:24

A Dide wywiezc na wozie z gnojem.
:lol:

Radziłbym narazie nie nastawiać się szczególnie na ten transfer bo to co można było wyczytać na kilku portalach internetowych że różnica ceny to tylko 3 mln funtów okazała sie znowu kaczką dzięnnikarską(nie wierzyłe zbytnio w taką informacje skoro kilka dni wcześniej Łysy mówił że już jesteśmy konkurencyjni).Dzisiał Muł udzielił kolejnej wypowiedzi co napawa dość sceptycznie mnie do przyszłych transferów:
"Jeśli chodzi o Adebayora, to wszystko zależy od Arsenalu. Jeżeli oni nie będą chcieli go puścić albo ich żądania będą zbyt wysokie, to sprawa jest naprawdę zamknięta. Agent Morabito ma rację: Adebayor albo nikt. Niestety tak wygląda sytuacja, ale rzeczy mogą ulec zmianie do września. Musimy także patrzeć na to, co się dzieje z innymi graczami takimi jak Drogba, Ronaldinho czy Eto'o, jako że może zostać wywołany efekt domina, kiedy jeden z nich zmieni klub".
Czyli w temacie napastnika nic się nie zmieniło jak Arsenal zdecyduje się go sprzedać na normalnych(czyli dość tanio) warunkach wtedy Milan będzie zainteresowany.
"Fani powinni być wdzięczni za to, czego dokonał Berlusconi dla tego klubu, jako że on tutaj zawsze miał swój wkład finansowy. Od lat 80' on tyle zrobił dla tej ekipy. Do tego wygraliśmy więcej trofeów niż jakakolwiek inna drużyna na świecie...".
Tak, tak wszyscy to wiemy: Jesteśmy najbardziej utytułowanym Klubie na świecie i w ciągu ostatnich lat byliśmy najlepsi na Globie.Tylko co z tego :?: Myślmy o przyszłości aby Milan był zawsze wielkim Milanem

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2008, 18:02

Wilmore pisze:Oglądałem go w parunastu meczach Arsenalu i nie wyglądał na technicznego inwalidę, jak na swój wzrost, to zarówno szybkość, jak i technikę strzału i użytkową ma bardzo dobrą. Wink

Zgadzam się z Wilmore. :o Ade to piłkarz który ma ponad 190 cm wzrostu. Jak na tak wysokiego piłkarza technikę ma naprawdę dobrą.

Ponoć Ade jest na 80% w Milanie. Jak dostaniemy za niego 30 mln funtów to będzie bajka. Tylko wtedy trzeba sprowadzić kogoś naprawdę dobrego na jego miejsce.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 cze 2008, 18:24

Czyli w temacie napastnika nic się nie zmieniło jak Arsenal zdecyduje się go sprzedać na normalnych(czyli dość tanio) warunkach wtedy Milan będzie zainteresowany.
no wlasnie tylko Arsenal nam nie bedzie robil promocji tylko dlatego ze Berlusconi na starosc zmaknal portfel.maja szanse sciagnac Eto'o lub Ade i nie wierze zeby w przyslosci sie powtorzyla taka sytuacja ze dwaj tacy pilkarze sa do kupienia.Galliani po prostu nie moze zmarnowac takiej sytuacji.czesc kasy sie zwroci i dotego atak bedziemy miec zlozony z bardzo mlodych pilkarzy: Borriello(26) Pato(19) Ade/Eto(24/27) i dotego Inzaghi ktorego miejsce za seozn ma szanse zajac Paloschi(18)

Tak, tak wszyscy to wiemy: Jesteśmy najbardziej utytułowanym Klubie na świecie i w ciągu ostatnich lat byliśmy najlepsi na Globie.Tylko co z tego Question Myślmy o przyszłości aby Milan był zawsze wielkim Milanem
jeszcze lysa pala zapomniala dodac ze jestesmy aktualnymi supermistrzami europy klubowymi mistrzami swiata...przez skapstwo nie moze juz sie pochwalic ze jestesmy mistrzami europy :) niech sie wreszcie wezmie do roboty a nie zyje historia

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2008, 17:00

Temat Adebayora wydaje się zakończony:
Adebayor:
"Mam dobry kontrakt i mogę to zostać na wiele lat. Mam tutaj dobry zespół. Gram dla jednego z największych klubów świata i jestem z tego bardzo zadowolony. Oczywiście, że zostaję, mam trzy lata kontraktu, tak więc cokolwiek się wydarzy, muszę zostać. Zostaję w Arsenalu".
Powiedział to na konferencji, nie przez jakąś śmieszną gazete tylko otwarcie powiedział że zostaje.Więc dla mnie sprawa jest zamknięta.Szacunek dla niego że został w Arsenalu bo tam komu wyjdzie sezon chce uciekać z tego klubu co jest dla mnie nie zrozumiałe.
Natomiast jedną z wypowiedzi Gallianiego dla La gazzetty przetłumaczono na różne sposoby ale chyba te przetłumaczenie jest najbardziej zbliżone do prawdy:
Muł:
"Milan zrobi wszystko, by sięgnąć po innego napastnika. Lubimy obydwu, Adebayora i Ronaldinho. Ancelotti jest gotowy na przygotowanie Milanu z Ronaldinho w składzie. W międzyczasie odzyskaliśmy Boriello i oczekujemy od niego bardzo wiele. Nie zapominajmy o Inzaghim i Pato. Jeśli do nich dodamy Kakę i Seedorfa, nasz potencjał ofensywny będzie ogromny". Na koniec Galliani zapytany został, ile pieniędzy przeznaczyłby na transfer Dinho. "Na pewno nie 35 milionów euro. Cena musi zmaleć"
Cieszy mnie to że jednak chcą R10, wierze w niego bardzo.Carlo widać że jest też za tym transferem więc myśle że kluby sie dogadają.Chcą za Ronniego 35 baniek.Myśle że na 25-30 powinno się zakończyć.Szkoda że nie pozyskamy typowego napadziora ale rozumiem że w następnym sezonie jak przyjdzie R10 bedziemy grali 4-2-3-1 lub jak kto woli 4-3-3 w przodzie Trio brazylijskie R10, Ricky, Pato.
Poczekajmy jest nadzieja że jak nie Adebayor to jeszcze ktoś przyjdzie a myśle że większość jest na "tak" dla Brazylijczyka :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2008, 18:18

gilardino11 pisze: Cieszy mnie to że jednak chcą R10, wierze w niego bardzo.
Rivaldo?
gilardino11 pisze:Carlo widać że jest też za tym transferem
Nie, o Carlo wiemy tylko tyle, że wie, jak go ustawić na boisku.
gilardino11 pisze:Myśle że na 25-30 powinno się zakończyć.
Patrząc na ostatnie sezony to o 10 za dużo. :roll:
gilardino11 pisze:Szkoda że nie pozyskamy typowego napadziora ale rozumiem że w następnym sezonie jak przyjdzie R10 bedziemy grali 4-2-3-1 lub jak kto woli 4-3-3 w przodzie Trio brazylijskie R10, Ricky, Pato.
Mamy Pippo, Boriello, moim zdaniem to wystarczy.
gilardino11 pisze:Poczekajmy jest nadzieja że jak nie Adebayor to jeszcze ktoś przyjdzie a myśle że większość jest na "tak" dla Brazylijczyka Wink
Mówi się, że Eto'o idzie za 25 milionów do Interu.
To ja się pytam, czemu za 26 nie może przejść do nas? Jest wart więcej, jest nam potrzebny, jest idealny do naszej taktyki, ale nie, R10 jest lepszy i bardziej nam się przyda. :roll:
Działaczom Milanu jednak czasem bliżej w profesjonaliźmie do Górnika MK Katowice, niż do światowej czołówki.
Ale cóż, ich cyrk, ich małpy, nasze nerwy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2008, 19:14

Rivaldo?
Kaka, Pato :?:
Nie, o Carlo wiemy tylko tyle, że wie, jak go ustawić na boisku.
Carlo mówił od zawsze że mu pasuje transfer Ronniego do Milanu i znajdzie dla niego miejsce w składzie
Patrząc na ostatnie sezony to o 10 za dużo. Rolling Eyes
Jak patrzeć tylko na ostatni sezon to oczywiste że nie jest wart dużych pieniędzy.Tylko wiadomo co sie działo w Barcelonie.Miał wiele problemów i chce sie teraz odrodzić...Uważam że 25-30 mln. euro to cena która wszystkich zadowoli bo to również produkt na którym można zarobić ogromne pieniądze, większe niż jego same utrzymanie
Mówi się, że Eto'o idzie za 25 milionów do Interu.
Żebyś sie czasem nie ździwił że przyjdzie za takie pieniądze.Druga sprawa to to że działacze Interu nie chcą wcale napastnika to prawdopodobnie kolejna "kaczka dzięnnikarska".

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2008, 19:24

gilardino11 pisze:Kaka, Pato Question
:lol:
Nie widzisz podobieństw w transferach Rivaldo i Ronaldinho?
gilardino11 pisze: Żebyś sie czasem nie ździwił że przyjdzie za takie pieniądze.
Kwota jest dla mnie nieprawdopodobnie mała, nie chce mi się wierzyć, że w Hiszpanii ktoś upadł na głowę.
A cholera wie, kogo chce Mourinho. Choć jeśli ma trzymać się jednego napastnika, to raczej nie ściągnie sobie do kompletu z Ibrą drugiego napastnika na najwyższym poziomie. Pytanie tylko, jak głupi musi być człowiek, jeśli na rynku za 25 milionów dostępny jest Eto'o, a on chce kupić za 30 milionów Ronaldinho na pozycję napastnika?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2008, 19:37

Nie widzisz podobieństw w transferach Rivaldo i Ronaldinho?
Tak, jeden i drugi był brazylijczykiem oraz obaj grali w Barcelonie.Jednak w moim odczuciu Rivaldo był wtedy nie potrzebny gdy w drużynie był Rui Costa i postanowiono ściągnąć pewnego chłopaka z Brazyli :wink: .Ronnie gdy przyjdzie bedzie jak dla mnie pewniakiem w składzie.Dostanie szanse gry którą nie do końca dostał Rivaldo.On wie że przychodząc ma sie odrodzić i znowu pokazać że nadal jest jednym z najlepszych.
jeśli na rynku za 25 milionów dostępny jest Eto'o,
Piszesz że jest to nieprawdopodobnie mała kwota więc trzymajmy się tego że jest to nie możliwe :wink:
a on chce kupić za 30 milionów Ronaldinho na pozycję napastnika?
Dokładnie na pozycje na której w tym sezonie grał Seedorf.Jeżeli mają określone pieniądze i wiadomo Adebayor zostaje, Drogba i Chelsea dogadali się i również zostaje w klubie a za Eto chcą (podobno) 50 mln euro to może warto dać 25 czy 30 baniek za R10 i dać mu szanse.Bo zakładając że Eto jest za drogi to kogo myślisz żeby Milan mógł sprowadzić :?: A w moim odczuciu Ronnie na pozycji Seedorfa to pozycja optymalna dla niego.Kaka z prawej w przodzie stawiamy na Pato który pokazał przez pół roku jak wielkie ma umiejętności.Jest w obwodzie Boriello i Inzaghi czy Seedorf jeżeli nie zostanie cofnięty troche do tyłu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2008, 19:55

od kiedy seedorf jest napastnikiem?

bo ronaldinho nim jest i na pozycji pomocnika gra dosc przecietnie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2008, 20:07

od kiedy seedorf jest napastnikiem?
Gdzieś to napisałem :?: Ale jak już pytasz to tak uważa Galliani bo mówi że w tym sezonie graliśmy 4-3-3 z Rickym, Seedorfem i Pippo z przodu.
bo ronaldinho nim jest i na pozycji pomocnika gra dosc przecietnie.
z tego co mi wiadomo w drużynie Barcelony grał jako skrzydłowy lewy napastnik i taką też funkcje ma pełnić w ekipie Rossonerich

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2008, 21:33

gilardino11 pisze: Tak, jeden i drugi był brazylijczykiem oraz obaj grali w Barcelonie.Jednak w moim odczuciu Rivaldo był wtedy nie potrzebny gdy w drużynie był Rui Costa i postanowiono ściągnąć pewnego chłopaka z Brazyli Wink
Fajnie, tyle że nikt by na Kakę już wtedy nie postawił, gdyby Rivaldo grał cokolwiek.
Tymczasem Rivaldo grał żenująco. O ile grał, bo rzadko wystawiano go do składu - bo był żenujący.
I dlatego Ronaldinho mi trochę wygląda na Rivaldo - odchodzi z Barcelony jako niepotrzebny, wypalony, szuka możliwości odbudowania się gdzie indziej, żąda wielkich zarobków.
No i obaj są Brazylijczykami, z tego, co mi wiadomo. :wink:
gilardino11 pisze:On wie że przychodząc ma sie odrodzić i znowu pokazać że nadal jest jednym z najlepszych.
To samo mówił Rivaldo.
gilardino11 pisze:Adebayor zostaje,
To akurat zagadka. Ade, jak typowa kobieta, zmienny jest.
gilardino11 pisze:Seedorf jeżeli nie zostanie cofnięty troche do tyłu.
Wątpię. Mamy bardzo mocno obsadzoną linię pomocy cofniętej - o ile nie będzie zmieniał Pirlo (a chciałbym, żeby w razie transferu Ronaldinho Seedorf zmieniał czy to Pirlo, czy to kogoś na OPŚ właśnie) to będzie atakującym.
rkoeman pisze:od kiedy seedorf jest napastnikiem?
Według Gallianiego jest szeroko pojętym atakującym, co w jego małej główce doprowadziło kiedyś do małego spięcia i nazwania Holendra i Kaki napastnikami.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2008, 23:19

To samo mówił Rivaldo.
Rivaldo odchodził z klubu jako wypalony i bez gry przez kilka miesięcy :?: Z tego co pamiętam to chyba nie.Miał być wielki okazał sie jednym z najgorszych transferów Rossonerich w erze Silvio.
To akurat zagadka. Ade, jak typowa kobieta, zmienny jest.
Albo chłopak lubi robić wokół siebie szum i nie ma szacunku do Arsenalu albo dziennikarze wypisują rzeczy których nie powiedział.Wydaje mi się że mimo wszystko Wenger zrobi wszystko że jak ma odejść to tylko nie do Mediolanu z wiadomych przyczyn :wink:
Wątpię. Mamy bardzo mocno obsadzoną linię pomocy cofniętej - o ile nie będzie zmieniał Pirlo (a chciałbym, żeby w razie transferu Ronaldinho Seedorf zmieniał czy to Pirlo, czy to kogoś na OPŚ właśnie) to będzie atakującym.
Oczywiście mamy z tyłu Ambro, Pirlo, Flaminiego i Gattuso na wielkim europejskim poziomie oraz Brochiego i Emersona więc wygląda to bardzo dobrze o ile wszyscy będą w formie wtedy Clarence będzie przewidywany w przodzie ale myśle że przy przyjściu R10 może usiąść na ławce co mnie cieszy pamiętając jego zaangażowanie na boisku :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 cze 2008, 4:09

z tego co mi wiadomo w drużynie Barcelony grał jako skrzydłowy lewy napastnik i taką też funkcje ma pełnić w ekipie Rossonerich

grywal tez jako srodkowy napastnik

w tym ze barcelona ryjka grala 4-3-3- z trzema napastnikami. zaden nie byl jakos specjalnie cofniety (choc oczywiscie po pilke cofali sie wszyscy) i wszyscy operowali na linii z obrona przeciwnika. dinho po prostu jest napastnikiem i zawsze nim byl

a seedorf napastnikiem nie jest o czym kazdy kibic milanu doskonale wie

ps - choc nie znalem wizji gallianiego o seedorfie w ataku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”