Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 449

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 wrz 2010, 15:56

Ten faul na Sanchezie był chyba tuż przed polem karnym, nie w jego obrębie.

Wreszcie nie gramy kupy. Krasić biega i dośrodkowuje, nie tylko czupryną nawiązując do Nedveda, Quaglia ładnie strzela, skrzydła są, środek jest, nawet Grygera dziś bardzo przyzwoicie. Wreszcie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 wrz 2010, 15:58

10 pisze:Ten faul na Sanchezie był chyba tuż przed polem karnym, nie w jego obrębie.
Tak, teraz pokazali powtórkę we włoskiej telewizji - przed polem karnym.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 19 wrz 2010, 16:01

10 pisze:Ten faul na Sanchezie był chyba tuż przed polem karnym, nie w jego obrębie.
Racja ale nie zmienia to faktu ze wolny się należał. Żółta kartka dla Melo trochę na wyrost Inler (?) ładnie się wykręcił. Mimo takiego wyniku trzeba coś dołożyć bo nasi są do wszystkiego zdolni. Trzeba tez powiedzieć że muszą być zmiany w środku pola, 3 na 4 pomocników ma żółte na koncie.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 19 wrz 2010, 16:01

:shock: Bez żadnych złośliwości, ale jestem w szoku. Owszem, liczyłem na zwycięstwo, ale nie spodziewałem się, że do przerwy będziemy tak wysoko prowadzić, a przecież gdyby nie sędzia mogło być więcej. Praktycznie nie pozwoliliśmy na Udine na strzelenie gola, chociaż nie wiem czy Chiellini nie ściągnął tam Di Natale w polu karnym, nie powiem, bo również walczę z transmisją i milionami pikseli :lol: Zauważyliście jak nasi próbują grać na małej przestrzeni ? Całkiem fajnie im to wychodzi, gra nie jest wolna i ospała, praktycznie poza del Piero nikt nie holuje piłki. Pepe praktycznie nie widoczny, za bardzo eksploatujemy Krasicia, wypadałoby w drugiej połowie przenieść grę na drugie skrzydło. Jest ok, teraz bez cyrków...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 19 wrz 2010, 16:21

Z 2 bramki powinnismy jeszcze wcisnac w 1 polowie. Najpierw boczny pokazal spalonego z glebokej dupy, kiedy Alex wychodzil sam na sam po podaniu Claudio. Drugi raz glowny gwizdnal faul Quagiarelli, gdzie nie bylo nawet kontaktu z zawodnikiem gospodarzy, kiedy ten stal juz oko w oko z bramkarzem Udine.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 wrz 2010, 16:25

Juve gra ładnie i dobrze to nawet boty do tematu zerknęły.
Ogólnie fajny mecz, wprawdzie oglądam jednym okiem, drugim Liverpool, ale kilka fajnych akcji zrobiliście. Faktycznie gdyby nie sędzia to mogło i powinno być więcej. Szczególnie podobała mi się bramka Fabio no i chwile później znowu świetna akcja Krasicia chyba i poprzeczka po czyjejś tam główce. Dawno tak fajnego Juve nie widziałem, oby więcej takich meczów. Przed meczem zaskoczył mnie Grygera na lewej, De Ceglie jakaś kontuzja, czy po prostu trener już woli waszego Czecha od niego ? :hardkor:
Druga połowa już tak nie porywa, ale przy takim wyniku to wiadome.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 wrz 2010, 16:27

De Ceglie jest kontuzjowany. Główka Bonucciego była po crossie Del Piero, jeśli myślimy o tej samej akcji.

Melo rozegrał chyba pierwszy mecz w Juve bez żadnego głupstwa na koncie. Dobrze, że DN w porę go zdjął.
:D

Czyżby Alex szykował się na miejsce w sztabie szkoleniowym?
;)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 wrz 2010, 16:31

O tak tak, dośrodkowywał Alex - mój błąd.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 wrz 2010, 16:58

I pomyśleć, że po odejściu Diego wszyscy się bali czy będzie jeszcze jakiekolwiek życie w naszej ofensywie. Dziś 4 gole przy spokojnej grze, gdzie kolejnych okazji nie brakowało. Mnie te 10 goli w ostatnich 3 meczach całkowicie przekonało, że o potencjał w ofensywie obawiać się nie ma co. Zwycięstwo wreszcie przyszło i już wygląda na to, że wszystko jest na jak najlepszej drodze :]

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 wrz 2010, 17:03

Dobrze, że w lidze włoskiej nie ma żadnego klasowego lewego obrońcy w tej chwili, który by mógł spokojnie czyścic Krasica (ewentualnie Chivu). Facet jest niesamowity po prostu i bardzo dobrze, że 2 połowę pograł na stojąco. Pepe też dał dzisiaj radę choc oczywiście nie był tak spektakularny jak Serb. Poza wynikiem cieszy gra z tyłu oraz dyspozycja paru piłkarzy, do których były zastrzeżenia - Quagliarella, Marchisio, Grygera czy ewentualnie można podpiąc pod to Melo.

Super.

Azjatka
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Azjatka » 19 wrz 2010, 17:15

Budowa drużyny idzie lepiej, niż myślałam że pójdzie. Jeśli tym razem nikt tego nie spieprzy - w przyszłym roku myślę, że będziemy mogli walczyć o scudetto jak równy z równym. Del Neri który przy stanie 4 0 na wyjeździe wrzeszczy na swoich zawodników jest kimś, kto może daleko doprowadzić tą drużynę. Taki Juventus mogę oglądać chociaż jest jeszcze dużo roboty. Potencjał jest jednak ogromny.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 wrz 2010, 17:25

Azjatka pisze:Budowa drużyny idzie lepiej, niż myślałam że pójdzie.
Dla mnie to jest niesamowite jak szybko było widac różnicę w grze ofensywnej pomiędzy meczem z Bari a Sampdorią. Tam strata punktów nastąpiła tylko przez błędy obrony. Bardzo ważne jest to dzisiejsze zwycięstwo, bo krytyka w mediach była jednak większa niż zasługiwałaby na to gra. Oby progres był dalej widoczny, bo w najbliższym czasie meczy z City, Interem i Milanem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 wrz 2010, 17:52

Nareszcie można na spokojnie spędzić czas po meczu. Wszystko dzisiaj działało, ofensywa lepiej, pułapki ofsajdowe gorzej ale wszystko jednak dzisiaj trybiło. Jestem pod wrażeniem tego, jak szybko Delneri poukładał zespół, na tle ostatnich 3 meczów i tego co robimy w ataku to mecz z Bari wydaje się jakby z zeszłego sezonu, sprzed pół roku. Co prawda dzisiaj pokonaliśmy najsłabszą jak na razie ekipę, ale morale rosną i widać radość i zaciętość tych piłkarzy w grze. Mam nadzieję, że w czwartek z Palermo też pokażą podobną grę i wynik. Jak tak będziemy grać to spokojnie powinniśmy w LM w przyszłym sezonie wystąpić.

Nareszcie chciałoby się rzec :jupi:

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 19 wrz 2010, 18:41

Nie popadajcie w zbytni optymizm... Wygralismy a niektorzy juz mysla ze do konca bedziemy wymiatac.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 wrz 2010, 19:00

Zależy jak na to patrzeć, czy to już stała forma czy jeden z wyskoków tak jak zeszłoroczne 5-1 z Sampą.

Czekam na Amauriego, oby kontuzja mu nie zaszkodziła, bo przy takiej dyspozycji Krasića i Pepe, dobrej grze Quagliarelli to Ent znowu zacznie używać głowy. No i jest lepszy od Iaquiny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”