Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 450

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2009, 1:04

Maciek (interista) pisze:Szwed herbu Interu nie pocalowal ani razu przez trzy lata tu spedzone, przynajmniej ja nie pamietam takiej sytuacji.
Tym bardziej dziwi mnie oburzenie niektórych. Mówił, że kocha Inter czy coś w ten deseń?
Maciek (interista) pisze:Tylko, ze z tym kibicowaniem (na swoj Zlatanowy sposob) Interowi to chyba prawda , Ibra jeszcze niedawno to potwierdzil, ze kiedys ogladajac mecz on i kilku jego przyjaciol wybralo sobie kluby . Kazdy wybral sobie inny, Zlatan wybral Inter. Jest nawet taki zdjecie pokoju mlodego Ibrahimovica z plakatami Ronaldo.
Wkleiłem kilka postów wyżej zdjęcie młodego Zlatana z szalikiem Barcelony. Czy to coś znaczy? Nic.

Przy okazji transferu Zambrotty były nawet jego fotki w koszulce Barcelony. Z dzieciństwa oczywiście.
Salas11 pisze:Najemników to można szukać w meksykańskich dzielnicach jak się chce kogoś pozbyć.
Gwoli ścisłości określenie 'najemnik' nie ma zabarwienia pejoratywnego a przynajmniej nie taki jest mój zamiar. Przykładem najemnika jest dla mnie chociażby Deco, którego zawsze darzyłem dużą sympatią i w sumie do tej pory tak jest. Po prostu nie każdy zawodnik musi kochać klub w którym aktualnie występuje. Deco przyszedł do Barcelony zdobywać trofea, spełnił zadanie i odszedł w poszukiwaniu nowych wyzwań. Nie ma w tym nic złego. W tej samej przegródce umieszczam Zlatana (aczkolwiek może się to oczywiście zmienić - zobaczymy jak się potoczy jego kariera w Barcelonie). Dla mnie to oczywiste, że przyszedł do Barcelony po to, aby jeszcze się rozwinąć (może tego dokonać mając do dyspozycji lepszych partnerów) oraz wygrać najcenniejsze klubowe trofeum - Ligę Mistrzów. Robi to dla siebie. Klub czerpie z tego korzyść niejako przy okazji. Na tym to polega.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 1:17

Mentor, po prostu cholernie nie podoba mi się termin "najemnik" wymyślony głównie przez wrogów zawodnika, którego tyczy się to określenie. Jest mnóstwo piłkarzy, którzy częściej i z większą premedytacją zmieniali klubowe barwy, nieżadko dla korzyści finansowych zostawiając piłkarski rozwój na dalszym planie, a mimo wszystko o nich się nie mówi.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 lip 2009, 1:18

Mentor pisze:Tym bardziej dziwi mnie oburzenie niektórych. Mówił, że kocha Inter czy coś w ten deseń?
Nie. On unikal takich deklaracji, wyjatek to te kibicowanie.
Zreszta od dluzszego czasu powtarzal, ze jest szczesliwy w Interze, ale niczego nie obiecuje (w kwestii pozostania w klubie).

W tym wzgledzie jego postawa bardziej mi odpowiada niz Kaki, ktory kilka dni przed transferem powiedzial kibicom Milanu, ze miliony znaja jego decyzje itp.

Zly bylem bo wygladalo troche na to, ze ten transfer to inicjatywa Morattiego. W tych okolicznosciach 46 mln + Etoo + Hleb (wypozyczenie) uznaje za dobra transakcje z naszej strony.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2009, 2:09

Zauważcie że jego rozwój cały czas idzie w górę. Ajax - Juventus (do calciopoli) - Inter - Barcelona. Progres jak w mordę strzelił
Nie rozumiem, piszesz: Juventus (do calicopoli) a potem wymieniasz Inter. Czyli że przejście z mistrza kraju, który broni tytuł do trzeciej drużyny tamtego sezonu nazywasz progresem? To tak jakby teraz miał przejść z Barcelony do Valencii, która mocna jest tylko z nazwy (bez urazy), tak jak jeszcze kilka lat temu Inter.
Zobaczcie że po waszej degradacji w klubie zostali Buffon, Camoranesi, Nedved, Del Piero czy Trezeguet. Piłkarze którzy już wiele osiądnęli i nie byli tak głodni sukcesów jak Zlatan.
4 z 5 piłkarzy których wymieniłeś grało w finale MŚ. Mimo to zostali w Serie B. Zlatan się wypiął i przeszedł do Interu mówiąc jak to im kibicował od dziecka i takie tam, Wy to podchwyciliście i jaraliście się nim jak nie wiem kim (w sumie nie dziwię się, podniósł poziom waszej drużyny bardzo), dlatego teraz nas (mowa o kibicach Juve) aż tak to śmieszy...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 3:00

Nie rozumiem, piszesz: Juventus (do calicopoli) a potem wymieniasz Inter. Czyli że przejście z mistrza kraju, który broni tytuł do trzeciej drużyny tamtego sezonu nazywasz progresem? To tak jakby teraz miał przejść z Barcelony do Valencii, która mocna jest tylko z nazwy (bez urazy), tak jak jeszcze kilka lat temu Inter.
Nie no z tym "bez urazy" to Ci wyszło. Mógłbym się o ten tekst z czystym sumieniem urazić, ale nie ma sensu. Wolę wymienić poglądy. ;) Otóż progresem było odejście ze zdegradowanego Juventusu, który wówczas nie miał szans na obronę tytułu (jak to napisałeś) z przyczyn oczywistych. To nazywam progresem, bo jeśli liczyć wasze anulowane dwa scudetta, Ibrahimovic zdobył w sumie 5 mistrzostw Włoch z rzędu, tyle że w dwóch różnych klubach i mimo degradacji Juve pozostał na topie i w ciągu trzech lat jego wartość niebagatelnie wzrosła. To nazywam progresem
4 z 5 piłkarzy których wymieniłeś grało w finale MŚ. Mimo to zostali w Serie B. Zlatan się wypiął i przeszedł do Interu mówiąc jak to im kibicował od dziecka i takie tam, Wy to podchwyciliście i jaraliście się nim jak nie wiem kim (w sumie nie dziwię się, podniósł poziom waszej drużyny bardzo), dlatego teraz nas (mowa o kibicach Juve) aż tak to śmieszy...
Zostali ci zawodnicy, którzy grali w Juventusie od jakiegoś już czasu i byli z tym klubem związani. Grają zresztą do dziś. Odeszli ci, dla których sezon spędzony w Serie B był zbyt kosztowny, a ich staż w Starej Damie krótki. Cannavaro, Vieira czy właśnie Ibrahimovic. I to oni zostali nazwani najemnikami. Przez kogo? Oczywiście przez oburzonych fanów Juventusu. Tylko dlatego że nie chcieli mieć straconego sezonu w karierze? Zlatan niewątpliwie podniósł poziom gry Interu. Wybił go na szczyt i teraz nasza w tym głowa aby na tym szczycie pozostać, nawet bez niego. Wtedy na dobre skończą się te ironiczne uśmiechy. Jeśli Inter zdobędzie scudetto bez niego w nadchodzącym sezonie, będzie ono dla mnie cenniejsze niż dwa poprzednie. Udowodni wielu osobom że Inter to nie tylko Zlatan.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2009, 8:28

Mentor pisze:Wkleiłem kilka postów wyżej zdjęcie młodego Zlatana z szalikiem Barcelony. Czy to coś znaczy? Nic.
równie dobrze mogłeś wrzucić zdjęcie admina w koszulce i z szalikiem Juve :lol:

Ale to nie temat na to ... Hleb zanim trafił do Barcy ponoć na lodach był widziany z kimś z Interu, jeśli mnie pamięć nie myli. W końcu tam trafił, ciekaw jestem jaka pozycja mu przypadnie na boisku. Mógłby operować za Eto'o, czy Milito [chyba obaj na raz nie będą grali ? ] Nie znam Milito dobrze, ale to chyba również nie jest napastnik, który sam wypracowuje bramki ?
W Barcie mu się nie udało, choć teoretycznie powinno mu być łatwiej w Hiszpanii, niż we Włoszech, bo drybling jest jednym z jego atutów.
Ja to widzę tak - znów mu się nie uda przebić do pierwszego składu. Wróci po roku do Barcy, która go od razu sprzeda do Niemiec, bądź Anglii - Sunderland jakiś, czy Spurs może :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 9:00

Że niby Hleb? Szczerze mówiąc nie wiem po co on w Interze. Bez sensu. Roczne wypożyczenie, a jak się sprawdzi to Barcelona od razu zgarnie go spowrotem. A ponoć ma być naszym rozgrywającym, co już w ogóle mija się z celem, bo uda mu się sezon, wróci na Camp Nou a Inter znów będzie musiał szukać kogoś na to miejsce. Kozia dupa. :/ Moratti powinien szarpnąć się raz jeszcze i rzucić groszem na kogoś, kto będzie zawodnikiem Interu i wokół niego możnaby budować zespół. Przecież letnie mercato wyszło na plus z kasą dzięki sprzedaży Zlatana i Maxwella.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 lip 2009, 9:43

fieldy pisze:Ale to nie temat na to ... Hleb zanim trafił do Barcy ponoć na lodach był widziany z kimś z Interu, jeśli mnie pamięć nie myli. W końcu tam trafił
Mancini go chcial. Gdyby rok temu nie doszlo zmiany trenera pewnie zostalby wowczas naszym zawodnikiem.
fieldy pisze: ciekaw jestem jaka pozycja mu przypadnie na boisku.
Czeka na niego miejsce w pierwszym skladzie przy 4-3-1-2, jest w najlepszej sytuacji z nowo przybylych zawodnikow poniewaz nie ma rywala na swojej pozycji. Przy 4-3-3 moze byc ciezej (to zalezy jak wypadnie Arnautovic, czy dojdzie do transferu Cassano).
fieldy pisze: Mógłby operować za Eto'o, czy Milito [chyba obaj na raz nie będą grali ? ] Nie znam Milito dobrze, ale to chyba również nie jest napastnik, który sam wypracowuje bramki ?
Po ostatnim sparingu trudno sobie wyobrazic Diego na lawce. Jednak ani Etoo ani Milito to nie jest typ Huntelaara - statycznego napastnika czekajacego tylko na pilke (kwestie umiejetnosci przemilcze) - mysle, ze SCI bedzie swietnych testem, jezeli nie beda mogli grac razem trzeba bedzie poszukac nowych rozwiazan.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2009, 10:16

Trzeba jednak pamiętać, że Hleb nie jest piłkarzem, który od razu świetnie wprowadza się do drużyny, jak choćby - pierwszy przykład z brzegu - Arshavin :] W Arsenalu długo się aklimatyzował, musiał nabrać masy, bo nie wytrzymywał fizycznie. W Barcelonie chyba w ogóle się nie zaaklimatyzował, czy jak kto woli - nie przestawił na ich styl. Teraz znów inna liga, inna drużyna, inny styl ...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 lip 2009, 10:19

Salas11 pisze:Prawda czasu, prawda ekranu.
Co racja to racja. Szacun dla pana cytującego Bareję.
Maciek (interista) pisze: W tym wzgledzie jego postawa bardziej mi odpowiada niz Kaki, ktory kilka dni przed transferem powiedzial kibicom Milanu, ze miliony znaja jego decyzje itp.
Tak powiedział? Świetny tekst.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 lip 2009, 10:28

I tak nic nie pobije Ronaldo . Barca-Inter-Real-Milan mozna dodac Cruzeiro- Flamengo iscie wybuchowa mieszanka :D
Po ostatnim sparingu trudno sobie wyobrazic Diego na lawce.
Gdyby nie Kalac,Militto wypadl by bardzo slabo ,mysle ze ktos taki jak Mournhio to zauwaza.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 10:31

myhalek_acm pisze:I tak nic nie pobije Ronaldo . Barca-Inter-Real-Milan mozna dodac Cruzeiro- Flamengo iscie wybuchowa mieszanka :D
Prawda? :D A jednak nikt mu tego za złe nie ma. Choć sytuacja miałaby się zgoła inaczej jakbyśmy pozmieniali nieco kolejność. ;)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 lip 2009, 10:42

Jeszcze sie do jednego odniose
Zlatan się wypiął i przeszedł do Interu mówiąc jak to im kibicował od dziecka i takie tam, Wy to podchwyciliście i jaraliście się nim jak nie wiem kim (w sumie nie dziwię się, podniósł poziom waszej drużyny bardzo), dlatego teraz nas (mowa o kibicach Juve) aż tak to śmieszy...
Bzdura. Zlatan nigdy nie byl jakos uczuciowo zwiazany z klubem, kibicami i nikt tego nie ukrywal. Porownaj odejscie Szweda do Kaki, przeciez z punktu sportowego Ibra znaczyl dla nas ostatnio wiecej a jednak zero jakichkolwiek protestow. Odejscie Zlatan dotknelo nas tylko ze wzgledu na jego umiejetnosci. Od dluzszego juz czasu bylo wiadomo, ze nie bedzie gral do konca kariery w Interze. dlatego z dwojki Maicon - Ibra wolalem zeby odszedl Szwed (rowniez z innych wzgledow, ale mniejsza o to).

Apropo Ronaldo http://www.sportmediaset.it/calcio/arti ... 5358.shtml

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2009, 10:49

My tu gadu gadu a tu godziny dziela nas od potwierdzenia transferów Hleba i Arnautovica i zamkniecia mercato. Pozbyc sie Vieiry (moze sie uda), Rivasa i Obinny (ponoc dogadany z Portsmouth), Kerlona (pewnie czeka go wypozyczenie) i Mourinho bedzie mial to co oczekuje - 24-osobowa wyrownana kadre. Jak Branca z Orialim pozbeda sie Vieiry to bedzie słaba piatka, na razie mocne cztery. Wiadomo bylo wieksze oczkiwania odnosnie rozgrywajka ale jest Hleb i trzeba dac mu szanse i pamietac o korzystnych warunkach - jak sie nie sprawdzi to mamy Stankovica :rotfl: . Wg transfermarkt jestesmy 25 baniek do przodu a pieniadze za transfery Vieiry, Rivasa i Obinny powinny zrównowazyć 10-12 baniek za Arnautovica, czyli dziura budżetowa za poprzedni sezon załatana a i Piekny (Quaresma) z Grubym (Mancinim) moze jeszcze cos pokaza. Fakt jest taki, że decyzja odnosnie sprzedaży Ibrahimovica była poza ich gestia, wiec naprawde naleza im sie wielkie brawa za sprawne działanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 11:00

Niby fajnie, bramkę, obronę i atak mamy super obsadzoną, ale na pomoc muszę pokręcić nosem. Jedynie Cambiasso jest pewniakiem. Hleb może wypalić, ale jakoś tego nie widzę. Zanetti ratuje nas uniwersalnością (chyba jeszcze tylko na ataku nie grał) Bardzo liczę na niewypały z zeszłego sezonu - Manciniego i Quaresmę. Gdyby złapali formę, będzie jazda figurowa po skrzydłach. Zobaczymy jak się nasza czarna perełka Balotelli rozwija. W sparingach trochę ociężale, ale to wkońcu tylko sparingi. Arnautovic? Czekam z niecierpliwością na zaklepanie transferu, bo może trafimy jak kulą w płot i... nowy Zlatan zastąpi starego? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”