Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 46

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 mar 2007, 23:06

Powiedz mi czy ty sam nie umiesz sklecić zdania? Musisz wszystko kopiować? I to jeszcze z onetu :roll:
A żeby nie było OT to Hertha mają do wyboru zawodnika do wzięcia za darmo, doświadczonego i młodego, utalentowanego ale za niego trzeba zapłacić oczywiscie zdecyduje się na tego pierwszego. Jest nim mianowicie Alex, jesli się oni nie dogadają to wtedy istnieje szansa na grę Garguły w Berlinie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 kwie 2007, 17:21

Legia chce Gargułę nawet za milion euro

Przy Łazienkowskiej coraz intensywniej myślą o pozyskaniu Łukasza Garguły, rozgrywającego BOT GKS. Nie odstrasza ich cena – minimum milion euro.

Ważniejsze jest to, które miejsce uda się zająć obu klubom na zakończenie ligowych zmagań.

Legia chciała pozyskać Gargułę już zimą, najlepiej wspólnie z Radosławem Matusiakiem. Ten drugi ostatecznie odszedł do Palermo, ale działacze obu klubów obiecali sobie, że do sprawy wrócą po sezonie. W międzyczasie legioniści zatrudnili na stanowisku dyrektora sportowego Mirosława Trzeciaka, ale nie wpłynęło to na zmianę opinii o zawodniku. Trzeciak zresztą rozmawiał już z Gargułą i złożył mu propozycję gry w stołecznym klubie.

Zainteresowanie reprezentacyjnym pomocnikiem jest bardzo duże. – O szczegółach na razie nie chcę i nie mogęmówić. Jakie kluby wchodząw grę? Jest ich sporo. Ustaliliśmy z Łukaszem, iż z decyzjami wstrzymamy się do końca sezonu. Jak skończy się liga, wówczas zastanowimy się, co zrobić –stwierdził menedżer piłkarza Radosław Osuch.

Oni pewnie już wiedzą, tylko nie chcą trąbić przed końcem sezonu. Łukasz niech gra w Polsce, bo jest najlepszy w swoim fachu a Europa nie będzie raczej dobrym rozwiązaniem. Według mnie pomocnicy w Europie mają najciężej się przebić a szczególnie środkowy zespołu. Chyba wziął przykład z Matusiaka więc kasa mu nie powinna odbić, ale tak każdy mówił przed przejściem...dla pieniędzy :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 maja 2007, 0:37

Transferowa ofensywa Wyborczej!

Legia kupuje pół ligi
Wisła wzdycha do Garguły i tajemniczego Niemca
Korona też chce tajemniczego Niemca (brak pomysłów?) i Janasa (ewidentny brak pomysłów)

Ktoś wie jaka jest przyczyna takiego ruchu? Tak, jutro Wyborcza wydaje dodatek sportowy :P.

Nie skomentuję tego, dopóki kontrakty nie zostaną podpisane (czyli pewnie nigdy), chociaż nie będę płakał z powodu coraz bardziej prawdopodobnego samobója Korony :lol:.

Chociaż... aż żal, nie wyróżnić najlepszego kawałka.
W Legii [ Urban] takich pieniędzy nie dostanie, ale z Trzeciakiem, z którym znają się świetnie, doszedłby do porozumienia. Podobnie rzecz się ma z Henrykiem Kasperczakiem. Prowadzący obecnie kadrę Senegalu szkoleniowiec zarabiał w Wiśle Kraków w czasach świetności tego klubu 20 tys. euro. Do Legii przyszedłby chętnie i zgodziłby się na mniejsze zarobki (maksimum kilkanaście tysięcy euro). Pełniłby rolę tylko trenera pierwszego zespołu, a nie - jak kiedyś w Wiśle - także menedżera decydującego o transferach.
Myślenie życzeniowe, prawie jak u alkoholika. Chociaż może pan redaktor ma dostęp do głowy Kasperczaka, zupełnie jak bohater filmu "Być jak John Malkovich", do głowy Malkovicha. A Urban skoczy za Trzeciakiem w ogień. Któż to może wiedzieć :think:?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 maja 2007, 10:44

Z tej całej ofensywy transferowej Wyborczej, najbardziej podoba mi się perspektywa pozbycia się Surmy i Włodara. :mike:

Jeśli chodzi o Janasa w Koronie, to chyba nie pierwszy raz i nie pierwsza gazeta o tym pisze. Ale mogę się mylić :think:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 maja 2007, 11:23

Ja jestem ciekaw kto podpisze kontrakt z Pietrasiakiem z BOTu... bo jak narazie to jest najwiekszy kasek na rynku transferowym ... jeden z najlepszych obroncow ligi i do tego za darmo :roll: czego chciec wiecej 8)

Wogole moze sie duzo zmienic jeszcze na rynku transferowym bo poszla plota ze prokuratura i WD Pzpn bierze sie dalej do roboty i teraz na swieczniku Zaglebie, Cracovia i Korona ... a powiedzmy se szczerze ze o winie dwoch ostatnich jestem pewien i wystarczy tylko dowody znalezc :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 07 maja 2007, 12:22

piwus pisze:Nie skomentuję tego, dopóki kontrakty nie zostaną podpisane (czyli pewnie nigdy), chociaż nie będę płakał z powodu coraz bardziej prawdopodobnego samobója Korony
Ja skomentuje bo Jacek Bąk jest z Legią juz prawie ugadany a kontrak wcale nie zostanie podpisany nigdy tylko po sezonie. Ja przyjdzie Bak to Legia będzie miał najlepszą pare środkowych obrońców w lidze :mike:
Po przyjściu Bąka gra Augustyna w Legii jest mało prawdopodobne bo jak ma do wyboru ławe w Boltonie a w Legii to pewnie wybierze to pierwsze i wcale mu się nie dziwie. Mnie podobnie jak Zico najbardziej cieszy że odejdą takie kłody jak Surma i inni.

A Korona wcale nie popełni samobójstwa razem z cudem naszej mysli szkoleniwej leśniczym i miłośnikiem mocnych trunków Jansem(nawet u Majewskiego na TVN wystepuje) zdobędzie MP, PP, PL, LM, P.Uefa, Grand Prix F1, PŚ w skokach itp.

Co do Wisły to takich bzdur dawno nie czytałem. Graguły i tak nie kupią no i jeszcze ten Jacek Bednarz :lol2:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 maja 2007, 12:49

franz pisze:Jacek Bednarz

Tego pana można nazwac prawdziwym samobojstwem, zreszta poodobnie Mirka Trzeciaka w Legii, naprawde trudno mi zrozumiec postępowanie włscicieli, ktorzy chca lub podpisuja kontrakty z takimi ludzmi. Jeszcze jakoś włądze Legii mozna zarozumiec, bo niby Mirek czymś sie tam w tej Pampelunie zajmował.
Transfery niezłe, jednak mało realne. Choć jesli ktos potrafi wydawać gruba kase na zawodników z Rumunii, Chorwacjii czy Serbii to dlaczego nie maja zapłacic troche wiecej za Polaka, który o dwie klasy ich przebija.

Po sezonie pewnie ze Szczecina będą do wyciągniecia Kaźmierczak i Grzelak, ktorych raczej Boavista z powodu braku kasy nie wykupi, tylko na nich takze jest potrzebna niezła kasa.

Co do samych trenerów powrót Janasa jest pewny tylko jedyną zagadką bedzie, gdzie będzie pracował. Potrafi prowadzić ligowca, co już pokazał, fajnie by było gdyby wrócił Kasperczak, tylko raczej wątpliwe aby porzucił reprezentacje Senegalu, a przeciez ta będzie grała pewnie w nowym roku w PNA.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 07 maja 2007, 17:52

Garguła nie przejdzie ani do Wisły ani do Legii!!!!!!!!!!!!!!
CZy wy myslicie ze Palermo ktore moze go wykupic z BOT-u odpusci takiego piłkarza?????Napewno nie a napewno i sam Garguła wolal by grac w Serie A niz OE.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 maja 2007, 17:54

the hammers pisze:CZy wy myslicie ze Palermo ktore moze go wykupic z BOT-u odpusci takiego piłkarza?????Napewno nie a napewno i sam Garguła wolal by grac w Serie A niz OE.

Szczegolnie, ze pewnie jego włoski jest tak samo dobry jak MAtusiaka, a to jak sie okazało głowny czynnik, aby zasiadać choćby na ławce rezerwowych... :? Raczej Garguła nie będzie sie palił do Palermo, aby tam siedzieć na trybunach.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 07 maja 2007, 22:05

Jarzinho pisze:
the hammers pisze:CZy wy myslicie ze Palermo ktore moze go wykupic z BOT-u odpusci takiego piłkarza?????Napewno nie a napewno i sam Garguła wolal by grac w Serie A niz OE.

Szczegolnie, ze pewnie jego włoski jest tak samo dobry jak MAtusiaka, a to jak sie okazało głowny czynnik, aby zasiadać choćby na ławce rezerwowych... :? Raczej Garguła nie będzie sie palił do Palermo, aby tam siedzieć na trybunach.
Zgadzam się z Tobą. Radosław Matusiak miał być nową siłą napędową w ataku a narazie nie jest nawet na ławce rezerwowych. Nikt się nie oszukuje i wiadomo, że prezes GKS-u sprzedał go za 1.500.000 euro (?), bo wiedział, że drugi taki transfer się nie zdarzy a takie pieniądze z transferu dla GKS-u to kolosalna kwota. Łukasz Garguła ma pewnie dobry kontakt z Matusiakem i chyba dobrze wie jak wygląda jego sytuacja w klubie. Po drugie nikt by nie uwierzył, że polski zawodnik (z całym szacunkiem) miałby być rozgrywającym włoskiej drużyny, która mierzy w puchary. Garguła ma prosty przykład po Matusiaku i raczej takiego "błędu" nie popełni. Wolę go w Wiśle czy Legii jako pewnego niż w Palermo rezerwowego (kolejnego).

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 11 maja 2007, 14:07

Ostatnio pełno było plotek na temat przejścia Łukasza Fabianskiego do Arsenalu, choc klub i sam zawodnik temu zaprzeczali te plotki moga stać sie faktem.

Arsene Wenger potwierdza, że Łukasz Fabiański przejdzie do angielskiego klubu. Menedżer udzielił oficjalnej wypowiedzi dla telewizji Arsenal TV, w której powiedział, że wkrótce "Fabian" będzie bramkarzem Kanonierów. "Fabiański dołączy do nas w przyszłym sezonie. Jest zawodnikiem przyszłościowym, ma wszystkie potrzebne cechy by rywalizować w naszym klubie i być w przyszłości wielkim bramkarzem." Powiedział Wenger. A więc skoro potwierdza to Wenger pewnie w przyszłym sezonie zobaczymy Fabiańskiego w barwach Arsenalu to wielka szansa i mam nadzieje że Fabian ja wykorzysta, kto wie może za kilka lat będziemy ogladali mecze Manchester - Arsenal z Kuszczakiem i Fabiański w bramce.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 maja 2007, 23:45

Momi ze sezon jeszcze nie dobiegl konca a okno jeszcze zamkniete, mysle ze mozna juz rozpoczynac :lol:

Na rynku bedzie kilku ciekawych graczy 8)
Momi, iz Plock gra katastorfalnie to w ich szregach jest naprawde kilka dobrych graczy, przewyzszajacych sredniaka ligi, zreszta ile to juz pilkarzy w Plocku sie zatracilo i dawalo ciala a potem :whistle: osiagalo triumfy :arrow: tylko kilku - Wasyl, Sobol ale mozna wymieniac i wymieniac
Aktyualnie dobrze zapowiadaja sie Peszko i Kretkowski na ktorych napewno znajda sie chetni, z starszychgraczy ktorzy sa/byli uwazani za talenty - mamy tutaj Rachwala i Geworgiana, Seldacek

Ciekawe co bedzie z Ptacwem, czyli co zrobi Ptak z powracajacymi po roku gry w panterach - Grzelaku i Kazie - Boavista ich nie wykupi, moze ktos inny z polwyspu iberysjkiego :think: Ale jak pokazuje historia z Ptakiem ciezko sie dogadac :roll: - ich transfery do Wisly itp Jedno jest pewne do tanich nie beda nalezec :!:
Ptak posiada jeszcze innych graczy, o ktorych moga bic sie kluby - Grosicki, Celeban a moze nawet o staruszka Ediego :think:

do Groclinu ma wrocic Slusarski :o

Arka raczej nikogo nie wypusci i z impetem wroci, siwecic triumfy w OE :!:

W lecznej na Niznika nalezy zwrocic uwage :!:

Sezon ogorkowy zapowiada sie eskcytujaco :twisted: :twisted: :P

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 maja 2007, 0:54

A w Legii i Wiśle ma dojść do rewolucji kadrowej, chyba że będzie podobnie jak w Realu co sezon gdzie ma dojść do rewolucji, a ostatecznie wszyscy zostają bo przychodzi nowy trener i mówi, że każdy mu się przyda.
Ciekawe czy Ptak znowu do Pogoni ściągnie całą hordę Brazylijczyków.
O Grzleaka i Kaźmierczaka z pewnością bić się będą najbogatsze polskie kluby, ale zobaczymy co z tego ostatecznie wyniknie.
W Groclinie z pewnością z otwartymi rękoma przyjmą Ślusarskiego, a do Odry ma wrócić podobno Chmiest. No i o ile mnie pamięć nie myli, to kończy się wypożyczenie Kosowskiego?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 maja 2007, 10:39

Bobohawk pisze:No i o ile mnie pamięć nie myli, to kończy się wypożyczenie Kosowskiego?
dokladnie, po sezonie wraca do Krakowa i tam maja zadecydowac co dalej, nowy trener ma podobno okreslic jego przydatnosc do zepsolu, oczywiscie nasuwa sie inne pytanie - czy gwiazdor bedzie chcial grac w Polsce :think: - w sumie jezeli mysli jeszcze o reprezentacji to chyba najkrotsza droga :think: o ile nie jest juz spalony :think:

Ciekawe czy Kuzba znajdzie sobie ejszcze klub w OE czy pojdzie na zielona trawke

Chmiest nie przebil sie zbytnio w Portugalii, w przeciwienstwie do SLusara i wrocic do Odry skad pewnie zostanie wytransferowany - no chyba ze licza na cos wiecej po tych 7 wygranych z rzedu :think:

Bez Kontraktu jest Olisadebe - moze wroci do Polski :think: Tylko aktualnie nie widze dla niego klubu - moze wroci do zrodlka - jedzeli polonia bedzie wystepowac w OE :think:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 maja 2007, 12:11

Dodać trzeba, że także Jacek Bąk wróci do Ekstraklasy gdzie reprezentować będzie Legię. Zarobił co miał zarobić w Katarze i może spokojnie kończyć powoli karierę.
Kuźba najlepiej jakby zakończył już karierę, bo jego przejście do Górnika było całkowitym niewypałem podobnie zresztą jak Paszulewicz.
Również mnie zastanawia mnie przyszłość Olisadebe gdyż według mnie najlepszy dla niego byłby powrót do Polski. Owszem jest możliwość powrotu do Polonii W. bo sponsor pieniędzy ma sporo.
Kosowski zagranicą nie sprawdził się, miał swoje przebłyski ale nic więcej. Ale to wszystko zależy od tego kto w Wiśle zostanie trenerem.
Ciekawe czy Palermo skusi się na Gargułę, bo mają oni pierwszeństwo kupna. Jednak jeżeli miałby on skończyć podobnie jak Matusiak to nie byłoby to najlepsze posunięcie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”