---> Rap <--- - Strona 46

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 paź 2006, 23:37

Tomi napisales ze polski hh nie jste lepszy a moze jakies argumenty za tym przemawiajace?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 paź 2006, 18:14

Tomi pisze:3 częśc Autentyku

A ja zaraz zabieram sie za Hardcorowe brzmienie i polecam 834 kolumny płoną

Wg mnie te HArdkorowe Brzmienie to porażka, niezła jest tylko piosenka z TDF'em, który jedną zwrotką rozwalił im całą płytę. Troche lipa, że wychodzą takie płyty gdzie gość jest lepszy niż gospodarze na albumach.

Chciałbym wrócić do tego, żę POlski Rap jest coraz słabszy. Przytocze jeden przykład. Chociażby Juras z WSP. Płytka wpsólnicy średnio mi się podobała. Juras z tej ekipy był najlepszy hcocswoim stylem nie powalał. A teraz? Płyta "wysokie Loty" z Wigorem to kawał dobrego rapu. Juras ma dobre rymy, idzie do przodu rozwija się jako raper. Takich przykładów można wymienieć jeszcze sporo.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2006, 19:42

kulekfcb pisze:Wg mnie te HArdkorowe Brzmienie to porażka, niezła jest tylko piosenka z TDF'em, który jedną zwrotką rozwalił im całą płytę. Troche lipa, że wychodzą takie płyty gdzie gość jest lepszy niż gospodarze na albumach.
Zgadzam sie, kumpel powiedzial ze warto przesluchac ich kawalki ale po sciagniencu szybko okazalo sie ze nie sa godni wiekszej uwgi :( Faktycznie ten numer z Tede jest najlepszy a on sam wypada duzo lepiej od Hardkorowego Brzmienie to jest chyba kawałek"Tu się wychowałem".

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2006, 20:16

HB :think: U mnie albumik tej ekipy w winampie dosc czesto gosci. Powiem, ze da sie tego sluchac, niektore walki sa ok, najlepsze sa ... featuringi :P A dokladnie to Moj Styl i Przyszedl Czas. Oczywiscie numer z TDF wymiata :smoke:

Aaaaa, bym zapomnial, featuring z Jamalem jest debest 8)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 paź 2006, 20:22

JAmal ogólnie bardzo fajna ekipa, szczególnie Miodu który nagrywa fajne woklae. PRzsypomne, że pojawią się również na nowej Moleście, któa już na dniach będzie gościć w naszych odtwarzaczach :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2006, 20:26

kulekfcb pisze:JAmal ogólnie bardzo fajna ekipa, szczególnie Miodu który nagrywa fajne woklae. PRzsypomne, że pojawią się również na nowej Moleście, któa już na dniach będzie gościć w naszych odtwarzaczach :wink:
To fajnie, ze sie ziomki z Jamala i Molesty skumali i nagraja cos razem :)
W wakacje bylem na ich wspolnym koncercie i dali rade [tzn. festiwal byl maly, i wystepowali po sobie] :smoke:

:think: Moze ja jestem jakis malo wymagajacy, skoro mnie sie album HB podoba, a Wam nie. :P

Po co zyc ? Po to, zeby tylko byc ?
Po co zyc ? Po to, zeby tylko byc ?
Od czego tu zaczne ? Jestes soba - to jest wazne !
Zyjesz - to zyj naprawde !

:mike:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 paź 2006, 20:31

cloner pisze:Moze ja jestem jakis malo wymagajacy, skoro mnie sie album HB podoba
Nie jest to zły album. Szczególnie spodobał mi się utwór pod tytułem "Czego Ci brak" z Pezetem. Czekam, czekam i albumu Borixona dalej nie ma. Ma ktoś informacje kiedy przybliżona data premiery ?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 paź 2006, 21:32

cloner t o jest po prostu rzecz gustu ;)

Marco, pierwotnie Borygo miał wyjść 1 września, potem przsunęłi premierkę na październik i jak do tej pory nigdzie jej nie ma, pewnie promocja im zawaliła, tak mi sie wydaje albo dystrybucja. Zresztą to wytówrnia Camey'a, który głownie zarabia na dzwonkach polifonicznych a nie na płytach :roll: Tak samo Fu miał wydać swoją czwartą i ostatnią solówkę "krew i Dusza" która miała się ukazać pod koniec września i też nic nie słychać o tej płycie :?

O ile nic sie nie zmieniło jutro wychodzi płyta Pezet/Ajron, może być ciekawie, 26 października płyta SLU, w poniedziałek Molesta :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2006, 21:48

Na Brx to czekam i to bardzo. mam nadzieje tylko ze nie bedzie dissow a tylko na zacieram rece dzieciek bedzie riposta na hempow

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 paź 2006, 22:23

JA bardziej czekam na Fusznika niż Borixona. Chcoć jak czytałem z nim wywiad to redaktor mówił że fajna ta jego nowa płyta, no zobaczymy, myslę że niedlugo powinna byc dostepna

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2006, 22:36

cloner pisze:niektore walki sa ok, najlepsze sa ... featuringi A dokladnie to Moj Styl i Przyszedl Czas. Oczywiscie numer z TDF wymiata

Aaaaa, bym zapomnial, featuring z Jamalem jest debest

Dla mnie ten album jest słaby własnie dlatego ze znacznie lepiej wypadaja na nim goscie niz Hardkorowe Brzmienie a to oni powinni byc debest na własnym albumnie, ale jak to napisałkulekfcbto kwestia gustu.
kulekfcb pisze:pierwotnie Borygo miał wyjść 1 września, potem przsunęłi premierkę na październik i jak do tej pory nigdzie jej nie ma, pewnie promocja im zawaliła, tak mi sie wydaje albo dystrybucja. Zresztą to wytówrnia Camey'a, który głownie zarabia na dzwonkach polifonicznych a nie na płytach
Gdzies czytałem ze album ma pojawic sie pod koniec listopada i chyba były juz jakies promiksy w necie ale nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 20 paź 2006, 7:52

Co do płyty FUto mój kumpel robił na tą płytke bity i pogadam z nim,kiedy solówka FUsznika wychodzi,a HB mi sie podobało,bardzo fajna nuta

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 20 paź 2006, 12:49

jaką ten Twój kumpel ma ksywke?

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 20 paź 2006, 15:17

WRB vel Wróblo

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 23 paź 2006, 16:06

NO panowie ja już mam MOleste :wink: Radzę wam lecieć do sklepu, kozacki materiał, przynajmniej dla mnie, wiernego fana Ewenementów. Goście na płycie nie zawodzą. Bity są różne, choc płyta jest spójna. Tematy są zróżnicowane, napewno każdy znajdzie coś dla siebie. Nie zawiodłem się ani troszkę. Oczywiście można nagraćlepszą płytę, no ale... :wink: POlecam, nie powinniście być zawiedzeni. MOi faworycie?? hmmmm "Wiem, że można sie zmusić do smu", "Mam to przed oczami", "Świat da się lubić" "Perfekt". Pisze to po pierwszym przesłuchaniu, wiec może to ulec zmianie :wink:

Aha i zeby nei było mam Oryginał ;)

"tutaj jest Polska, ja myślę inaczej, setny raz już to tłumaczę"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”