Mercato Nerrazzurich! - Strona 46

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 sie 2006, 20:02

Martin Pellegrino pisze:eśli Pizarro miałby odejść do Romy to wyłącznie na zasadzie jakiejś wymiany,

No wlasnie tu pojawia sie problem bo jesli tylko taki bedzie warunek to Roma zrezygnuje z pewnoscia z transferu ... ale mimo wszytsko Pizzaro moze sie uprzec ze albo dostaje powazna sznase albo odchodzi :roll:
Martin Pellegrino pisze:e jest takim typowym skrzydłowym szukającym linii by dośrodkować, raczej takim skrzydłowym szukającym zejścia do środka lub rozegrania z kimś piłki na skrzydle... by zejść do środka

No a skoro Inter chce grac 4-4-2 i to z dwojka teoretycznie defensywnych pomocnikow w srokdu to sile ofensywna w lini pomocy musza stanowic skrzydlowi ... z prawej jest Figo ale z lewej nijak mi nie pasuje wlasnie Stankovic bo nie ten typ zawodnika ... juz bardziej pasuja tam Solari i Cesar ale ci zawodnicy kompletnie nie trzymaja poziomu i mecze dore przeplataja slaaaaabymi :? ... byc moze sprawe zalatwi Grosso ktory swoimi ofensywmi wejsciami bedzie gral ja skrzydlowy i wtedy zschodzenie do sroda Stankovia nie bedzie takie zle ... ale czy to nie bedzie za malo bo powiedzmy se szczerze ile takich rajdow moze zrobic Grosso w meczu zanim sie nie zajedzie :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 sie 2006, 9:20

goofii pisze: z lewej nijak mi nie pasuje wlasnie Stankovic bo nie ten typ zawodnika

A jaki ? właśnie Dejan pasuje na skrzydło bardziej niż w środku. Co prawda jest prawonożny, ale to mu nie przeszkadza grać po lewej stronie, więc problemu nie widze. Często asystuje, swoimi zejściami do środka strzela gole, wymienia się pozycjami z Figo. 0 problemu Serba z grą na skrzydle. Pozatym tak jak piszesz teraz jest Grosso i to będzie napewno większe wspomożenie niż Wome czy Favalli dla Stankovica.
Martin Pellegrino pisze:Nie jest takim typowym skrzydłowym szukającym linii by dośrodkować

?! Co Ty Martin ? jak nie z lewej to zamach i prawa noga idzie w ruch u Dejana ;) mnniej niż Figo, ale też sporo dośrodkowuje. Pozatym piszesz, że bardziej szuka gry w środku, ale to też może być plusem dla drużyny. W ten sposób robi miejsce dla Grosso, a w środku robi się przewaga z korzyścią dla nas.

Według dzisiejszego dziennika La Stampa działacze Nerazzurrich mają zamiar wykonać pewną ciekawą operację na rynku transferowym aby przekonać przedstawicieli Violi do sprzedaży ich snajpera. Ludzie odpowiedzialni za transfery w Interze wpadli na pomysł pozyskania Hernana Crespo z Chelsea Londyn, a następnie zaproponowanie go Fiorentinie w zamian za Toniego.

Ciekawe ? tylko czy Viola zechce pójść na taki układ bo kupić Crespo, a później go nie wymienić to byłby problem. Co do Toniego to podobno Arsenal włącza się do walki.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 sie 2006, 10:37

Sero pisze:Pozatym piszesz, że bardziej szuka gry w środku, ale to też może być plusem dla drużyny. W ten sposób robi miejsce dla Grosso, a w środku robi się przewaga z korzyścią dla nas.
Dokładnie. To, że nie szuka końcowej linii aby do niej dojść i wrzucić tylko szuka gry kombinacyjnej bynajmniej nie jest na minus dla Serba. Jak napisałem - stylem gry bardzo przypomina Nedveda - potrafi grać w środku, ale jego obecność na skrzydle przynosi więcej porzytku drużynie.

Sero pisze:Według dzisiejszego dziennika La Stampa działacze Nerazzurrich mają zamiar wykonać pewną ciekawą operację na rynku transferowym aby przekonać przedstawicieli Violi do sprzedaży ich snajpera. Ludzie odpowiedzialni za transfery w Interze wpadli na pomysł pozyskania Hernana Crespo z Chelsea Londyn, a następnie zaproponowanie go Fiorentinie w zamian za Toniego.
Ja już nie wiem czy warto tyle się męczyć z tym transferem. Sierpień się już zaczął, jeśli Luca miałby do nas trafić to nie będzie to na dniach tylko pod koniec okienka transferowego. Drużyna będzie już po okresie przygotowawczym, mniej więcej zgrana,a tu przychodzi nowy zawodnik... Jeśli te transfer miałby się roztrzygnąć w przeciągu tygodnia to OK, ale jeśli jak piszę miałby przejść np 30 sierpnia to długo będzie musiał się wpasowywać w drużynę.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 sie 2006, 11:18

Martin Pellegrino pisze:Jak napisałem - stylem gry bardzo przypomina Nedveda - potrafi grać w środku, ale jego obecność na skrzydle przynosi więcej porzytku drużynie.

Mimo wszystko jak pisalem teoretycznie jak Inter bedzie gral na 2 DM w srodku to na skrzydle musi byc ultraofensywny skrzydlowy 8) ... poslugujac sie nomenklatura FMa to potrzeba tam AML a STankovic to jedynie MLC :roll: ... skrzydlowy musi miec ekstra gaz i odejscie z pilka :arrow: Dejan az taki szybki nie jest ... skrzydlowy musi miec drybling :arrow: Dejan nie ma jakiegos rewelacyjnego ... co by nie mowic ale Nedved byl mimo wszytsko bardziej ofenswyny ... a wedlug mnie Interowi potrzeba tam takiego zawodnika typu Reyes Joachin czy nawet Mancini z Romy :twisted:

Sero pisze:Ciekawe ? tylko czy Viola zechce pójść na taki układ bo kupić Crespo

A czy przypadkiem Crespo nie jest sprowadzony na zasadzie wypozyczenia z opcja pierwokupu :roll: ... bo jesli tak to wymiana na Toniego kategorycznie odpada i w ten sposob mercato dla Interu sie konczy :roll: :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 13:25

Ufficiale, Crespo è dell'Inter

http://www.calciomercato.com

Chyba tyle w temacie ? Gratuluje transferu - spełnia sie jego marzenie o powrocie na półwysep Apeniński. To powoduje ze teraz Milan ma "mniej rywali na rynku" :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 sie 2006, 13:33

Kadra skompletowana. Ktoś z napastników chyba odejdzie z klubu. Tylko kto?

Trzeba życzyć Crespo powodzenia w Interze. Tylko ciekawe, czy nie ma to nic wspólnego z wymiana na Toniego. Chyba jednak nie, bo na oficjalnej stronie juz zdjęcia Crespo w nowej koszulce Interu. Wiele mozna mu zarzucic, ale na pewno nie to, że nie potafi strzelać bramek. Szczególnie na boiskach Serie A.

Zaza czekamy teraz na wiadomość: Oficjalne: Ibrahimovic w Milanie :P.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 13:47

Powiem Ci szczerze Babel że troche mnie zaskoczyli Crespo - bo to kolejny "stranieri" - a przy tak podpisanej umowe z aneksem nie ma mowy by oddali go Violi za Luce :roll: I to powoduje ze naprawde mnie zaskoczyli. Sądziłem ze Inter celuje w Toniego - Milan w Ibre a Crespo bedzie tylko alternatywa w razie nie powodzenia - wychodzi na to ze Viola twardo stała przy swoim.

Nie trzeba pisać wiele o El Polaco - ma dar strzelanie bramek na Włoskiej ziemi :P to snajper który umnie znaleśc droge do bramki. Wypozycznie do Milanu było dla niego jak "tlen do życia" teraz bedzie mógł dłużej oddychac :wink:

Babel pisze:Zaza czekamy teraz na wiadomość: Oficjalne: Ibrahimovic w Milanie

No ciekawe ile poczekamy na tego rodzaju info :roll: - choć mimo plotek o wojnie, derbach itd naprawde trudno przypuszczać ze Milan czy Inter podbijali by cene za Toniego i Ibre - jak by na złośc sobie - teraz wiele się wyjaśniło ale wciąż jest wiele zagadek. A Inter chyba już "zamkną rynek"

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 07 sie 2006, 13:54

Jak widać nie tylko Milan, ale i Inter ma dobre stosunki z Romkiem i jego Chelsea. Pamiętam jak parę sezonów temu Chelsea wypożyczyła Interowi bodajże Verona i to chyba sama płacąc mu pensję w czasie tego wypożyczenia :shock: Teraz Crespo, o którego starało się wiele klubów i mówiło się nawet o cenie oscylującej wokól 10 mln euro, a tu wypożyczenie (pewnie znowu niezbyt kosztowne) z opcją pierwokupu za rok za jedyne 4 bańki. Gratuluję 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sie 2006, 14:03

Obrazek

Muszę przyznać, że Crespo jest jednym z moich ulubionych piłkarzy i to już od czasów Lazio więc jestem zadowolony z tego transferu. Jednocześnie jestem trochę zaskoczony, że to El Polaco trafił do Interu a nie Toni czy Ibra. Ciekawe czy to koniec mercato dla Interu czy planowana jest dalsza walka o Toniego i w przypadku powodzenia oddanie Recoby do Torino lub Cruza … gdzieś. No ciekawe jak Crespo będzie się spisywał … jeśli dobrze pamiętam to on w tym sezonie w Interze więcej goli strzelił w Lidze Mistrzów niż w Serie A.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 14:27

:shock: Już zdjęcie zmontowali ? i ten znaczek scudetto :lol: Nie moge :lol: Naprawde Inter sprawia tymi wypowiedzami o mistrzostwie i takimi fotkami że jest coraz wiekszy śmiech :roll: Trzeba by wrócić do tematu Calciopoli - i pana prokuratora - anie mam ochoty ale chyba mogli by troche sie powstrzymać bo aż żal mi fanów Interu :? Na jedny z forum fajny avarat ma fan odnoście scudetto ... [potem Wam pokaże :wink: ]

A co do tematu to warto sprawdzić statystyki Crespo w serie A :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sie 2006, 14:32

O czym Ty rozmawiasz ? Co zmontowali ? To co mieli mu do zdjęcia oderwać tarczę aby Zazy oczy nie bolały ? :shock: Zauważ, że jest to foto z oficjalnej strony więc tam raczej nic nie „montują” poza tym widać to po kołnierzyku.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 sie 2006, 16:18

No cóż ... Crespo wraca :roll:
Sam nie wiem co narazie myśleć o tym transferze, ale powiem tyle, że jeszcze wczoraj z czwórki Hernan, Ibra, Treze, Toni Argentyńczyk wydawał mi się najsłabszą z możliwości. Dziś zawitał po raz trzeci na San Siro i drugi raz na Czarno-niebieską stronę. Być może Toni, albo któryś z Juventinich jeszcze dojdzie tylko, że wówczas Oba Oba pójdzie w odstawke i jego agent już zapowiedział, że ma nowych pracodawców dla Martinsa w razie czego. O tyle dobrze z tym transferem, że za free :]

Oby mu się wiodło i strzelił kilkanaście bramek :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2006, 22:32

Troche mnie zaskoczyła dzisiejsza informacja o transferze Hernana. Głośno sie mówiło, ze blisko jest Toni codziennie praktycznie jeden news o nim, innym razem głosno o Ibrze, a tu nagle powrót Crespo. Zobaczymy czy powrót bedzie lepszy niż pierwsza wizyta Crespo w Interze. Szkoda jednak, ze to kolejny Argentyńczyk...ale jak Chelsea daje to trzeba brac.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 08 sie 2006, 9:01

Gratuleuje pozyskania Hernana.Ale zachował się nieelagncko w stosunku do kibiców nie wiem czy to zauwazyliscie.

Kilka dnio temu mowił ze bardzo chce do Milanu a teraz cieszy sie ze jest w Interze :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 sie 2006, 12:23

myhalek_acm pisze:Kilka dnio temu mowił ze bardzo chce do Milanu a teraz cieszy sie ze jest w Interze

:roll:

Raczej napewno wzmocni nas jeszcze jeden napastnik.
Trezeguet - mówi się, że Juve zaoferowało mu nowy kontrakt i być może zgodzi się go podpisać. Pozatym i tak miał być tylko alternatywą Toniego i Ibry.

Toni - wrócił do Florencji i razem z nią przygotowuje się do nowego sezonu. Ale dziś ma dojśc do spotkania Luka-Della Valle w sprawie przyszłości. Piłkarz chce odejść, ale władze nie zamierzają się go pozbywać, a skoro chcą zatrzymać Luke i mieć z niego pożytek to chyba muszą coś w tym kierunku zrobić i np. dać podwyżke mistrzowi świata. Do tej opcji jednak jakoś się nie kwapią.

Ibrahimovic - codziennie pisze się o spotkaniach działaczy Interu\Milanu z władzami Juve, ale ciągle nie ma jasności. SD żąda gigantycznych (jak na zawodnika 2-ligowego w dodatku z beznadziejnym ostatnim sezonem) 40 mln euro. Takiej kwoty napewno nie da żaden z klubów, ale coś mi się zdaje, że do 30 może zejść. Nasza ostatnia kwota opiewała na 25 mln ...

Skoro więc ktoś przyjdzie to także ktoś będzie musiał opuścić Inter. Martins ma kilka ofert, ale póki co czeka na rozwój wypadków, Recobą i Cruzem interesuje się Torino, które jest pewne pozyskania jednego z nich. Pozatym Julio ma sporo innych propozycji z Włoch oraz podobno z Feynoordu gdzie w razie odejścia Kuyta mialby go zastąpić.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”