Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 46

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 29 cze 2011, 14:54

Pawel875 pisze:Czegoś lepszego się po Lorient spodziewałem, skoro dobrą kasą Was zasilili. Quercia bywał raczej rezerwowym Auxerre. Naprawdę nie było lepszych kandydatów na rynku? Póki co ładnie Lorient rozebrali (Morel, Amalfitano, przedewszystkim Gameiro) i kolejny sezon może okazać się ciężki
Mnie to też trochę wkurza, bo nie po to rozwala się trzon drużyny( Amalfitano najwięcej asyst, Gameiro najlepszy strzelec, Morel kapitan) żeby potem brać za darmo ( za pieniądze przyszedł tylko Mathieu Coutadeur z Monaco)albo z wypożyczeń. Chociaż w poprzednim oknie transferowym z 12,5 mln euro za Kościelnego poszło na transfery 6 milionów i za te pieniądze przyszli zawodnicy którzy nie zawiedli ( Kone, Kitambala). Zobaczymy co się jeszcze wydarzy w tym oknie transferowym bo pieniadze są a z tym składem będzie trudno powtórzyć nawet 11 miejsce z zeszłego sezonu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 lip 2011, 10:50

U nas z transferami też bieda , ale zobaczymy co z tego będzie mam nadzieję , że Lyon wypchnie Edersona , Kallstroema i Bastosa

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 01 lip 2011, 17:51

Shlubb pisze:
Pawel875 pisze:Czegoś lepszego się po Lorient spodziewałem, skoro dobrą kasą Was zasilili. Quercia bywał raczej rezerwowym Auxerre. Naprawdę nie było lepszych kandydatów na rynku? Póki co ładnie Lorient rozebrali (Morel, Amalfitano, przedewszystkim Gameiro) i kolejny sezon może okazać się ciężki
Mnie to też trochę wkurza, bo nie po to rozwala się trzon drużyny( Amalfitano najwięcej asyst, Gameiro najlepszy strzelec, Morel kapitan) żeby potem brać za darmo ( za pieniądze przyszedł tylko Mathieu Coutadeur z Monaco)albo z wypożyczeń. Chociaż w poprzednim oknie transferowym z 12,5 mln euro za Kościelnego poszło na transfery 6 milionów i za te pieniądze przyszli zawodnicy którzy nie zawiedli ( Kone, Kitambala). Zobaczymy co się jeszcze wydarzy w tym oknie transferowym bo pieniadze są a z tym składem będzie trudno powtórzyć nawet 11 miejsce z zeszłego sezonu.
Jak sobie przypomnę jak ciężkie były negocjacje z Lorient na temat Kosa to aż dziw bierze że teraz lekką ręką puścili 3 podstawowych zawodników. I to żaden z nich nie poszedł za tak wysoka cenę jak Lolo :!: Dziwna sprawa, może papa Gourcuff ma coś w zanadrzu?

Awatar użytkownika
jakubu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubu » 01 lip 2011, 23:17

Co chwila we Francji rodzi się nowy / przyszły Zidane, ale jeszcze żadnemu z nich nie udalo sie zblizyc do tego, co ten gosc wyprawial na boisku. Ten piłkarz dla mnie jest i będzie największym geniuszem.
Pewnie zaraz znajdzie się wielu wyznawców świetnych pilkarzy jakimi niewatpliwie sa Messi i Ronaldo, ale ten gosciu mial cos wiecej:
http://sportprofile.pl/aktualnosci.php?nid=15
Po prostu kot :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 lip 2011, 19:50

Co możecie powiedzieć o M'Baye Niangu? Ponoć Liverpool ma zamiar zaoferować za tego 17-latka 10 mln funtów.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 25 lip 2011, 15:59

Paris Saint-Germain nadal się wzmacnia. Kontrakty w Paryżu podpisali Jérémy Menez i Blaise Matuidi, a blisko również jest środkowy obrońca Milan Bisevac.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 25 lip 2011, 16:06

PSG robi naprawdę fajną paczkę, jak dla mnie mogą powalczyć o tytuł, bo transfery naprawdę robione z głową.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 27 lip 2011, 18:28

Robią nawet bardzo fajną, całe szczęscie dla Leonardo, że nie gra drugi zespół z Paryża...ba..całe szczęscie dla wszystkich w PSG, bo pewnie tradycyjnie poległ by jego zespół z kretesem w derbach ale tak to myślę, że mogą w tym sezonie powalczyć o ligę mistrzów, a gdyby trafił się taki sezon jak poprzedni to nawet moga powalczyć o mistrza.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 27 lip 2011, 19:04

sbQ pisze: Oczywiście wiesz o czynnej roli Kombouaré?
Zależy co masz na myśli ?
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy ale chodzi Ci o to, że Leonardo jest tylko dyrektorem sportowym?

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 27 lip 2011, 19:19

To nie przeskadza temu, że mógłby przenieść to fatum na PSG.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 27 lip 2011, 22:41

Ale mieliśmy otwarcie z ogromnym przytupem! Co za Mecz!
Kosmos! Niesamowite. W meczu o Superpuchar 4:5 i taki mecz.

PS. To co zrobił przy bramce Haazard z Diawarą to aż mi się żal Diawary zrobiło.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 27 lip 2011, 23:06

Takie widowiska, aż się przyjemnie ogląda. A u nas superpuchar .. w lutym.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 27 lip 2011, 23:12

Ale tak sobie pomyślałem, że skoro u nas nie ma gdzie go rozegrać to może też powinniśmy rozegrać go gdzieś zagranicą, w jakimś egzotycznym państwie. :D
Oczywiście żartuje, bo jednak na nasz Superpuchar to by chyba nigdzie nie przyszło więcej jak parę tysięcy widzów i bynajmniej koszta organizacji by się nie zwróciły.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 lip 2011, 23:19

Super mecz. Wszystko w nim było. Emocje, zmiana wyniku, niesamowita końcówka. Mimo wszystko liczyłem na dogrywkę i ten ostatni karny mocno mnie wkurzył. Zwłaszcza, że sędzia chyba na siłę chciał być najważniejszym aktorem tego widowiska, bo faulu absolutnie nie było. Zwłaszcza, że żółtą kartkę dostał Pedretti, który przeciwnika nawet nie musnął. Szkoda takiego rozstrzygnięcia, bo dogrywka i ewentualne karne w tak fajnym meczu byłyby jego dobrym zwieńczeniem. A tak pozostaje lekki niedosyt. Mimo wszystko sędzia wypaczył ostateczne rozstrzygnięcie. Zresztą wyraz temu dał cały zespół Lille, który nie wyszedł w ogóle po odbiór medali. Mimo wszystko warto było dzisiaj obejrzeć spotkanie o Superpuchar Francji, bo jak już wspomnialem emocji było sporo, do tego dużo bramek i "polski" akcent :lol:(dwie asysty Obraniaka). Chyba muszę częściej oglądać ligę francuską.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 30 lip 2011, 14:03

PSG w tym sezonie będzie grało w europejskich pucharach ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”