Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 46

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 gru 2006, 16:02

Manumef pisze:Pojawiła się informacja jakoby Glazerowi przeznaczyli sporą sumkę na transfery w styczniu i w lecie.

Odkąd przejeli United mówia to samo :roll: wiec podchodzilbym do tych deklaracji sceptycznie... W styczniu nie spodziewam sie wielkich transferów bo są poprostu nie potrzebne...chyba :roll:
Manumef pisze:Kogoś pominąłem?
A Dong to co... :wink: Nasz azjatycka gwiazdeczka i wytwónia jenów tudziez funtów od stycznie bedzie grać na Old Trafford :roll: Zobaczymy czy jest dobry ja z nim wiąże spore nadzije...myśle że nie na wyrost 8)

Eagles nigdy mnie nie przkonywał i skonicz pewnie razem z Jonesem, Spectorem jak niedoszłe gwiazdy United :roll:

Z tych zawodników co wyminiłeś Evans ma najwieksze szanse na zaistnienie w United...ba jestem tego pewny że niedługo już bedziemy go ogladac na w defensywie Diabłow :twisted:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 22 gru 2006, 16:04

futbolowa pisze:Myślę, że transfer Larssona skutecznie zablokuje Rossiemu drogę do pierwszego składu United...
Wydaje mi się, że nie ma sensu trzymać chłopaka w zespole, bo tylko jest hamowany. Ponoć ma propozycje z Serie A - i to jest niegłupia opacja, bo szkoda, aby się marnował...
Sądzę, że młodemu Włochowi należy się jeszcze szansa. Watford, Sheffield czy Wigan - to byłby chyba dobry kierunek na wypożyczenie
futbolowa pisze:Ostatnich trzech to żadne tam pewniaki :P A niech zdarzy się jakaś kontuzja [Saha, Roo] i zostajemy na lodzie.
Akurat Ole pokazał sie z dobrej strony w meczach, w których występował według mnie. Dlatego uważam go za pewnego zmiennika. A, że juz ma swoje lata i kontuzje trapią... Mimo wszystko zmiennikiem jest odpowiednim. A Smith dochodzi do siebie po kontuzji. Powoli, bo powoli, ale myślę, że juz niedługo bedzie dostawał szanse od Fergiego.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2167
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 gru 2006, 21:11

Manumef pisze:Sądzę, że młodemu Włochowi należy się jeszcze szansa. Watford, Sheffield czy Wigan - to byłby chyba dobry kierunek na wypożyczenie
Szansa mu się jak najbardziej należy, ale raczej mało prawdopodobne, aby nagle miał ją dostać... Na pewno nie w ManU :(
Manumef pisze:Akurat Ole pokazał sie z dobrej strony w meczach, w których występował według mnie.
Tak, tak, tak :) Według mnie również, naturalnie... Ale nie jest to zawodnik na 90 minut. Niestety, potrzeba kogoś młodszego, kto będzie cały mecz grał na równym, dobrym poziomie. Póki co ani Ole, ani Smith, ani wspomiany Rossi tego nie gwarantują.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 23 gru 2006, 18:16

Kolejna wygrana ManUtd :!: Tym razem z Aston Villa 3-0. United grało świetną piłkę, widać, że bardzo szybko odbudowali się po przegranej z WHU. Ale jaka bramkę załadował Scholes :shock: Bramka miesiąca, jak nie najlepsza w 1 połowie sezonu w Premieship. Respekt dla tego pana :D Mimo, że nie strzela już tylu bramek co kilka sezonów wcześniej, ale jak już strzeli to fenomenalnie :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 gru 2006, 18:19

Aston Villa-Manchester United 0:3 8)

No i wszystko wraca do normy po wpadce z WHU...Pierwsz połowa mało ciekawa, bezbarwna bez sytuacji no moze spiecie pod bramka MU gdzie Sar złapał piłke praktycznie na lini. W drugie popis Ronaldo pierwsz gol po indywidualnej akcji druga po cudownej kontrze spod własnego pola karnego i Cris miał pustaka. Ozdoba meczu braka Rudego :shock: Cudo :D

Ogólnie mecz do pierwszej bramki wykonaniu United dosyć niemarawy. Saha dzisaj zagrał dno, Park tak jak zawwsze czyli wyraz jego twarzy odzwierciedla jego postawe na boisku :? Evra pozytywnie i niech Ferguson narazie nie prubuje nawet wstawiać Heinze. Roo po wejsiciu wniósl sporo ozywienia chciaż grał na prawej pomocy stwarzał zagrozenie.

Glory Glory

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2167
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 gru 2006, 18:23

Udało mi się obstawić dokładny wynik - 0:3 :) Bosko 8)

Bardzo, bardzo, BARDZO dobre spotkanie w wykonaniu naszych Diabłów. W pierwszej połowie może nie wybijaliśmy się na tle przeciwnika, ale w druga już była naszą dominacją.
Fenomenalnie zagrał dzisiaj Ronaldo, który w tym sezonie jest jednym z czołowych zawodników ManU. Bardzo dobrze zaprezentował się również Evra - dawno nie widziałam go w tak dobrej dyspozycji. Rio i Vidic - stały, wysoki poziom, co cieszy.
Rzeczywiście nieco słabiej spisał się Saha, ale to, czego nie zrobią napastnicy, robią inni :) Niewiele zrobili też dzisiaj Park, Ryan i Fletcher.

Bramki cudowne - było na co popatrzeć :) Dużo emocji i dużo dobrej gry. Nie było tak źle, jak się niektórzy spodziewali ;)

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 23 gru 2006, 19:44

futbolowa pisze:Niewiele zrobili też dzisiaj Park, Ryan i Fletcher.

Fletcher swoje zrobił ;) Co prawda potrafi grać zdecydowanie lepiej, ale nie mówmy, że w dzisiejszym meczu niewiele zrobił. W porównaniu do Parka i Giggsa zagrał lepiej. Park jak widać, po kontuzji jest daleki od swojej wysokiej formy. Giggs - dziś chyba najsłabszy mecz w sezonie, ale każdemu się zdarza. Na pewno w kolejnym spotkaniu pokaże swoją klase :D
Podobał mi się Evra, który próbował "trickować" :D niczym Ronaldo. I nawet dobrze mu to szło.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 gru 2006, 20:54

Dobre 45 minut wystarczyło do odniesienia zwycięstwa.Pierwsza połowa nie była słaba, ale w moim odczuciu beznadziejna. Dawno nie widziałem tylu bezmyślnych i niedokładnych podań,głupich strat. Moi przedmówcy zdążyli stwierdzić, że Ronaldo zagrał fantastycznie. Ale w pierwszej części gry moim zdaniem był słaby. Po raz kolejny dobre spotkanie rozegrał Evra który już na równych prawach walczy o miejsce z Heinze. Podoba mi się, że Fergie korzysta z obydwu obrónców.
Zdecydowanie ożywiło się na boisku, gdy pojawił się drugi napastnik. W pierwszej połowie właśnie brak Wayne'a można było odczuć. Spotkanie niezłe, ale nie nadzwyczajne. Plan wykonany, są 3 punkty. No i bym zapomniał - brawa dla Paula za tę bramkę. Stadiony świata :shock:

Glory Glory Man United

P.S Czyżby znowu ktoś w końcówce uratował zwycięstwo? :o [/i]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 24 gru 2006, 15:36

A Mourinho swoje...Własnie sie doczytałem że jego zdaniem ma biedny skład i Manchester ma szczęscie, że wygrywa mecze. Natomiast Chelsea nie daje rady ze względu na słabą ławke rezerwowych.Nieźle se wymyslił.Tylko nie zapominajmy że obiecał na świeta kibicom niebieskich 1 miejsce w tabeli;] jest drugie :wink: (Dobrze mu Sir Alex przygadał) :D
Czerwone diabły mają sie z czego cieszyć:D kończymy rok z liderem i oby tak dalej!! Czuje to w kościach że liga będzie nasza.A wczorajszy mecz; nic dodać nic ująć-MIODZIO 8)

MarcinChelsea
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinChelsea » 24 gru 2006, 17:47

Jeszcze 2006 rok się nie skończył i została jedna kolejka ażeby zostać liderem w tym roku. Manchester podejmuje Wigan zaś Reading Chelsea więc wszystko moze się wydarzyć. Mimo to za bardzo nie wierze ze MUFC przegra przed własną publicznością bo to co wyrabiali podczas meczu w Birmingham jest godne podziwu. Fajnie chociaż że strata wynosi już tylko 2 pkt a nie 8 więc jeszcze wszystko może się zdarzyć niekoniecznie przed rozpoczęciem nowego 2007 roku
A wy nie przejmujcie się wypowiedziami Mourinha bo to już u niego niestety normalne. Dopóki Chelsea będzie wiceliderem spodziewajcie się co raz to nowych kontrowersyjnych komentarzy :wink:. Szkoda tylko że wyżywa się często na innych zespołach Premiership zamiast komentując zawodników CFC... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 gru 2006, 21:00

Bez niespodzianki.
Skład dość eksperymentalny po części z konieczności. Pierwsza połowa raczej nudna, kilka sytuacji miał Rooney(bardzo aktywny w przekroju całego spotkania). Druga połowa rozpoczęła się od wejścia na boisko Ronaldo...i co?od razu bramka Portugalczyka 8) Później faul na Parku i z karnego Ronaldo 8) Wynik przypieczętował jeszcze Ole i było po meczu!
Pewne zwycięstwo powiększyło przewagę nad Chelsea do 5 punktów. Takie święta to ja rozumiem :D

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 30 gru 2006, 18:06

Kolejny mecz wygrany :D Man Utd 3-2 Reading ;)

Kolejne 2 bramki Cristiano :!: 6 goli w 3 meczach ? To jest dopiero coś. Ronaldo wyrasta na bohatera Old Trafford. Jak widać wszelkie gwizdy i bluzgi po MŚ nie zaszkodziły mu, a wręcz pomogły :D Cristiano - tak trzymać :!:

Mikael Silvestre - co on jeszcze robi w Manchesterze ? Od wielu lat uważam go za najgorszego obrońce w United. Moje słowa potwierdzą zapewne ostatnie 2 mecze. Z Wigan - faul i karny, słaba gra. Z Reading - koszmarny błąd przy 2 golu, gra też nie najlepsza.

Bete
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bete » 30 gru 2006, 18:20

co prawda nie przepadam za ronaldo ale bardzo go podziwiam to jest pilkarz najwyzszej klasy, swietny drybling, wspaniale centry, piekne gole
mimo nie najlepszego wystepu na ms i tak gra swietnie to byl widac chwilowy dolek, a co do silvestre matt niby to jest pilkarz doswiadczony i dynamiczny ale zgadzam sie z toba psuje tylko gre man united bez niego gra byla by skladniejsza i man traciloby mniej bramek

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 gru 2006, 18:23

No Roanldo :shock: obecnie gra aż miło, każdy jego kontakt z piłka niesie za soba zagorozenie bramki przeciwnika. Reading miało dwie sytuacje i dwie wykorzystało, wynik mogł byc o wile wyzszy ale dobre i to. Carrick bardzo słabo razem z O'Shea w pierwszej polowie nie potrafili zagrać dobrej piłki do któregoś z napastników. Razem nie mogą grać bo kreować ktoś musi oni tego nie robią :?
Park-kolejny fatalny występ, gra jak skrzydłowy, wrzutek praktycznie zero, rajdów czy zrywów tak samo, kaązdy nim pomiata i słowa Hiddinka sie sprawdzają że Park kariery w Premiership nie zrobi :?
Silvester powinien sie zastanowić...jak można popełniać takie szkolene błedy nie rozumie :roll: żenada i tyle robią go jak dziecko :?

Giggs świetny wystep rozruszał troch naszych bo w pierwszej połowie praktycznie zero sytuacji a jak Ryan zaczą jedzić ich jak pionki to i sytuacje sie stworzyły :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2006, 18:27

ManU ucieka, że aż strach, ja własnie pobiłem siostre, bo mi limit przekorczyła w najważniejszym momencie i dopiero w nowym roku mecz zobacze. [Arsenalu oczywiscie] wy się cieszyć powinniście dizs podwójnie, Cheslea w dlaszym ciągu gubi pkt, licze że Arsenal do nich coś odrobi.
Ronaldo ostatnio rzeczywiscie zachwyca, strzela dużo, nie wiem jak z asystami, ale Cesca i tak nie dogoni :P dziś co prawda Cesc nie gra, wiec sobie nie podniesie statystyk.

ten rok był dziwny dla ManU, róznie bywało, ale kończy się dla was kapitalnie, macie bardzo dużą przewagę nad resztą stawki, w dodatku nic nie wskazuje na to, żeby Chelsea się nagle ocknęła - znów im Drogba pkt uratował.
Czekam z niecierpliwoscią na 21 stycznia :P już niedługo .... :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”