LM: Arsenal - Barca - Strona 46

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 16 lut 2011, 20:31

ja napisze krótko:VeB! licze na dobre widowisko :) do boju!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 20:34

Roman już zaczął przynudzać. Maciek Szczęsny w studio, więc czekam na opinie tatusia :P

Song :? Chłopak zaraz się wykartkuje... Chyba Wenger musi w przerwie zrobić zmianę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lut 2011, 21:32

Song - Songiem, ale widząc Clichy'ego nie dziwię się, że Abidal wrócił do reprezentacji. Na prawej stronie może Barcelona robić co chce, bo facet nie potrafi się normalnie ustawić. Trochę w tym winy Samira, bo nie pomaga jak choćby Theo- Eboue, ale jednak. Szkoda, że Leo został gdzieś w tam gdzie grała ostatnio Argentyna, bo mogło być lepiej. Barca weszła w spotkanie jak ze Sportingiem straty, niedokładność i napędza kontry Arsenalu, ale w miarę to ogarnęli co mnie cieszy.

Jestem ciekawy tych sytuacji ze spalonymi, najpierw Sergio podał do Pedro i był ofsajd, później przy piłce w siatce po strzale Leo...

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 lut 2011, 21:33

Cholera, szkoda tej akcji RvP z początku. Po pierwszych dziesięciu minutach byłem napełniony optymizmem, że Arsenal jednak coś ugra i dupa... :(

Nie wiem co momentami wyczynia obrona Londyńczyków, w którejś tam akcji wybiegło trzech zawodników Barcy na Szczęsnego, no. Alves to sobie hasa na prawym skrzydle w ogóle niekryty, nic. Przestałem wierzyć w korzystny dla Arsenalu rezultat, ale co tam :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 lut 2011, 21:34

Najważnijsze, że jest prowadzenie :)
Druga sprawa: Barca gra duuużo lepiej niż rok i dwa lata temu z VFB i Lyonem, w głębi serca czegoś takiego się bałem
Villa pokazał instynkt kilera wtedy, kiedy trzeba :twisted: szkoda szanse Messiego, ale i tak jest git
Arsenal grożny w kontrach, widać,że RVP i Nasri robią roźnicę
Za to obrona jest podatna na prostopadłe podania, to może być klucz w drugiej połowie

I na koniec zagadka: Song wyjdzie na drugą połowę ?
:lol:
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 21:35 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2011, 21:35

Zmiany raczej nie zrobi, bo lepiej grać w 10 niż z Denilsonem :P

Cholera, troche te kartki komplikują sprawę. Te faule Songa nie są jakieś brutalne, no ale sedzia skrupulatny. Szkoda, bo zarówno Song jak i Samir dostali kartki po swoich pierwszych faulach, ale ja nie narzekam - uprzedzając odpowiedzi na tego posta ;)

Gramy lepiej niż przed rokiem, ale wynik mamy gorszy :P Szkoda okazji Robina, tę pierwszą mógł wykorzystać, druga troche gorsza, ale mógł chociaż celniej uderzyć. Podoba mi się Jacek w środku, ale to nie pierwszy raz. Wszyscy mówią o młodym Szczęsnym i o presji, a przecież Jacek jest jeszcze młodszy i też gra na dosyć istotnej pozycji.
Nie najgorsza gra, tylko wynik mógłby być wyższy.
Ktoś wie dlaczego sędzia gola Messiego nie uznał ? Zdaje się, ze piłka wyznaczała linię spalonego i nie wiem czy Messi był przed linią :think:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 21:37

grzegorzfcb pisze:I na koniec zagadka: Song wyjdzie na drugą połowę ?
A jak wyjdzie, to czy uzupełni kolekcję :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lut 2011, 21:37

Widzę, że Arsenal gra wysoko ustawioną obroną i co chwilę dostają prostopadłe piłki za plecy. Barcelona gra tak co drugą akcję i nie jest to przerywane w środku pola wystarczająco skutecznie. Niech grają tak dalej, a już dzisiaj będzie po dwumeczu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lut 2011, 21:38

fieldy pisze:Ktoś wie dlaczego sędzia gola Messiego nie uznał ? Zdaje się, ze piłka wyznaczała linię spalonego i nie wiem czy Messi był przed linią

Mnie się też tak wydawało, że mogło nie być spalonego bo piłka wyznaczała linię, ale nie pokazali do końca szczegółowo.

Wam na Polsacie komentarz wyprzedza wydarzenia na boisku ? Muszę oglądać z Kajdanowiczem :x .

Irytuje mnie Pedro, wszystko co ma to psuje, albo pali, albo nie potrafi przypierdzielić do porządku i nie trzeba by było rozwodzić się nad tym czy Messi był na spalonym czy nie.

Spodziewałem się takiego przebiegu wydarzeń na boisku.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 lut 2011, 21:39

I połowa ciekawa...Akcje z jednej i z drugiej strony mecz może się podobać :) Abidal ładnie z czyścił piłkę z głowy RvP potem Eric w swoim stylu się podłączył do akcji choć już potem zwolnili i musiał wracać...Poezja :lol: Co do spalonych o ile bramkowa akcja Leo możliwe że był po uderzeniu Pedro Messi był na spalonym o tyle po podaniu Sergio Pedro na pewno nie był na spalonym..No ale trudno...Wynik narazie satysfakcjonujący..Druga połowa szykuje się pasjonująca Arsenal odkryje się jeszcze bardziej i może uda się w klupać coś jeszcze ;] Heh ciekawe czy Song wyjdzie na II połowę :P VeB!

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 lut 2011, 21:39

No bramka Messiego ewidentna. Rkoeman będzie szalał :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 21:40

EnJoy's pisze:Wam na Polsacie komentarz wyprzedza wydarzenia na boisku ? Muszę oglądać z Kajdanowiczem .
Nie, a oglądam z analogowego nadajnika.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2322
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lut 2011, 21:41

Jest duzo lepiej niz rok temu. Gramy lepiej, odwazniej i przede wszystkim pokazujemy, ze potrafimy. Licze, ze uda sie wyciagnac remis. 1-1 po takiej grze bylby swietny, chocia obawiam sie, ze Barca cos jednak wsadzi. Zobaczymy. Tak czy inaczej widac, ze nie zesralismy sie. Musimy poprawnic skutecznosc bo to co wyprawiamy przed ich polem karnym jest fatalne. Koscielny i Clichy tez muszxa sie ogarnac. Boje sie, ze Song zejdzie w przerwie. Cholera, albo to albo bardzo ryzykujemy czerwien.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 821

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 16 lut 2011, 21:41

na cyfrowce mi wyprzedza gdzies o 2 sekundy :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 21:43

Mam to samo na cyfrze +, ale wolę komentarz polsatowski od idealnie nawet zsynchronizowanego bełkotu na N.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”