Wybory 2010 - Strona 46

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2010, 21:23

kaczy pisze:To ładnie :lol: W takim razie kiedy będziemy wybierać partie do sejmu ?
:shock: :shock: :shock:
Kaczy czy czasem nie zastanawiales sie nad zdawaniem WOSu na maturze? badz moze zdajesz?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2010, 21:24

Ja mam takie pytanie jak już rozmawiamy o wyborach parlamentarnych. Jeśli chciałbym głosować za granicą to do jakiego okręgu będe "należeć"? Tzn będe głosować na ludzi z Warszawy czy jakos to inaczej dziala?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 paź 2010, 21:30

czeher pisze: :shock: :shock: :shock:
Kaczy czy czasem nie zastanawiales sie nad zdawaniem WOSu na maturze? badz moze zdajesz?
Strasznie zraziłem się do tego przedmiotu. Kiedyś w gimnazjum nauczycielka bez powodu wypisała mnie z wycieczki i dała swoich podopiecznych, mimo iż wpłaciłem już pieniądze :/ A mieliśmy jechać do Warszawy na Wiejską.
Magnum pisze:Ja mam takie pytanie jak już rozmawiamy o wyborach parlamentarnych. Jeśli chciałbym głosować za granicą to do jakiego okręgu będe "należeć"? Tzn będe głosować na ludzi z Warszawy czy jakos to inaczej dziala?
Skoro nie jesteś zameldowany w Polsce to pewnie nie możesz głosować. Po za tym nie masz jeszcze 18 lat :smile2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2010, 21:47

mam zameldowanie ;) chociaz z tego co czytalem wystarczy tylko PESEL i paszport polski zeby glosowac za granica tak czy inaczej. ale wlasnie nurtuje mnie czy moglbym glosowac tylko na tych z okręgu warszawskiego czy jak to dziala.

a osiemnastka bedzie w kwietniu wiec nie cfaniakuj :smile2:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 paź 2010, 21:52

Ja mam takie pytanie do ciebie Magnum. Masz zamiar kiedyś do Polski wracać :?: Jest to dla mnie ciekawa sprawa, bo denerwują mnie osoby, które są za granicą, nie mają raczej zamiaru wracać do ojczyzny a chcą głosować czyli co by nie było zmieniać obraz kraju.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 paź 2010, 4:21

To jest jedna z opcji, mianowicie rozważam mozliwośc powrotu do Polski na studia.. w USA studia sa bardzo kosztowne i nie wiem czy wyrobie. zobaczymy. Tak czy inaczej, mam podobne zdanie Rezus, uważam, że jeśli jednak zdecyduje się zostać w USA na stałe (a przynajmniej na dłużej) nie powinienem głosować z prostego powodu - nie płacę podatków, nie dotyczy mnie polska polityka więc się nie mieszam. Ale za rok będę w ostatnim roku liceum i pewnie będę wiedział więcej na temat najbliższej przyszłości. Jeśli będę wiedział, że wracam to nie widzę powodu, dla którego miałbym nie głosować, więc chciałem się dowiedzieć, jakie miałbym opcje :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”